Sie sind Jude? Ich bin Jude!

Sie sind Jude? Ich bin Jude!

Dje u kujtua 60 vjetori i Holokoustit. 6 miljon hebrenj u vrare ne kampet naziste. Shpirterat e vrare si tere hebrenjte do quhen "cifut" nga myslymanet ne forum sigurisht.

Cfare mendimi keni per holokaustin gjerman? Fjalet jane me te medha se veprimet. Gjuha kocka ska por kocka bluan. Kancelari gjerman, paralamentare gjermane diskutuan dje. Rradha e Albforumit?

Lexoni kujtimet e Robert Shvarc mbi holokaustin. Per shume nga ju qe nuk e dini Robert Shvarc ka ardhur ne Shqiperi me familjen per te i shpetuar Holokaustit, eshte hebre, eshte nje nga gjuhetaret me te mire te gjuhes shqipe. Robert Shvarc ishte njohes i disa i gjuheve te huaja, perkthyes i dimensionit Noli.

u74

Primus registratum
Re: Sie sind Jude? Ich bin Jude!

Holokaust ose zhdukja e miliona hebrenjeve gjate luftes se dyte botrore eshte ne kundershtim me c'do princip human . Imagjinoni gra , femije e te moshuar te zhveshur dhe turma turma duke hyre ne dhomat e gazit . Po sikur keta njerez larg qofe jane te afermit tuaj !? :smash:

personazh

Valoris scriptorum

evitojini daljet e rrezikshme, te tipit mysliman-arab-çifut-amerikan-etj etj. me duken si te panevojshme ne diskutim. qao!

personazh

Valoris scriptorum

sie sind Jude? ich bin Jude!....zu erste ich bin ein Man!

theksi vihet tek njerzilleku! po mendoja mbi faktin qe shqiptaret kane strehuar çifutet. e kjo gje do i ngreje ne piedestal shqiptaret? do i ngreje posi, por do i ngreje edhe per faktin qe shqiptaret kane strehuar edhe italjane ne shtepite e tyre, edhe greket, kushedi edhe ndonje gjerman. at'here ne ç'aspekt shihet çeshtja? ne ate qe tha edhe Dicku, ne faktin qe njerez u theren mes njerzish, u urryen deri ne ate pike sa nuk ishte pare me pare, duke arrire brutalitet perçmues. jeta e nje njeriu nuk kishte vlere.

Aushvici kujtohet si i tille prej permasave qe kishte. tregonte njeri: kampet e tjera dukeshin si punishte para tij. e vertete, perdora pikerisht fjalen punishte, sepse Aushvici kishte permasa industrale. dhe aty nuk u shfarosen vetem hebrenj, por edhe te tjere, qe ishin njerez ashtu siç hebrenjte.

kshuqe nje nga mesimet qe duhen nxjerre, eshte respekti per jeten njerezore, e jo per jeten e hebrenjve ne veçanti.

antares

Primus registratum

Duto! Ketu e shkele fare, pikerisht keto qe po thua ti jane antisemitizem i maskuar. Asnje popull nuk mund e duhet krahasuar me cifutet per statusin e viktimes se perndryshe.......

personazh

Valoris scriptorum

/pf/images/graemlins/smile.gif ...eshte nje e vertete e hidhur ajo qe nenkupton antares. por superioriteti i njeriut qendron tek aftesia per te qene siper ktyre mendimeve.

personazh

Valoris scriptorum

une çuditem me te tilla postime si ky me siper! o robo, ça duhet me thon ne mas ksaj eksluzives? lejni mer kto gjona se s'ka lezet. sikur po merreni me 5 vjeçare.

edhe foto te tilla mundohu te nxjerresh sa me pak, se mgjth e verteta ka qene kjo, nuk eshte mire te reklamizohet shume.

Xeni85

Primus registratum

Ka te drejte Hajduti.S'eshte qe kemi lindur dje dhe se dime se c'eshte holokausti qe te kemi nevojne per deshmi.

Olta

Forumium praecox

pa lexuar akoma c`do postim tuajin ne kete teme:
per te respektuar fuqine shprehese te fotografive si dhe zgjedhjen e lire te antareve per tu perballur me kete realitet vetem kur ata te ndihen te gatshem, ju lutem administratoreve te zevendesojne, nqs e mundur, fotografite me linke perkatese si dhe te vendosin nje paralajmerim te vogel mbi to.

kini parasysh veprimin e kesaj teme te njerezit,
ju lutem!

Guest

Gjithcka qe shprehet ne Fotot me lart,eshte pjese e Realitetit,sado e dhimbshme ndjenja,qe te percjell...

Urim Nerguti

Primus registratum

Jo, moj e dashur Olta, ato nuk jane fotografi per te vendosur nje shenje X (ndalohet nen moshat 18 vjeç), por ngaqe ka akoma njerez qe mendojne qe Auschwitz ishte suksesi me i paplote i shekullit (ah sikur te ishin zhdukur qe te gjithe nga faqja e dheut !), ato do te duhen botuar dhe madje shume, per te treguar skamjen e shpirtit te qenies njerezore, per te treguar turpin tone, ndergjegjen tone te brejtur njehere e pergjithmone.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AF
Ka mendime qe presidentet e ardhshem amerikan te perdorin nje Holokoust te dyte me çifutet.
Paske endrra si nje kriminel.
Tipike. Nuk ke cfare presesh tjeter. Eshte llogjike.

Ne 2001 (mbas 9/11 ne Tetor 2001, gazetat e kane lajmin) Izraeli testoi nje laser te ri. Disa teste ON/OFF. Laseri dukej nje vije e drejte disa dhjetra kilometra ne qiell. Njerez si puna e AF shikuan driten e lazerit morren Kuranet edhe dolen ne rruge duke bertitur "Erdhi shpata e Muhamedit".

Ajo zone ka turiste vizitojne vendet e shenjta krishtere. Ishte komedi ata arabe kishin lene dyqanet edhe kishin marre Kuranet dilnin perpara turisteve "E shikoni ne qiell erdhi shpata e Muhamedit per ju Infidelet edhe miqte e tuaj Hebrenj". Tipike myslymane. Menyra e shprehjes "Shpata..... e Muhamedit...."

Une thashe ishte gallate. U gajasa se qeshuri kur e morra vesh ishte 100% e vertete.

Guest

pse nuk diskutoni kampet e perqendrimit internimit dhe burrgjet e Shqiperise ne te cilat u shfarrosen me qindra mijra shqiptare dhe mos perjashtojme faktin me te miret shqiptare u internuan burrgosen torrturuan dhe vrane dhe vdiqen ne keto kampe dhe burrgje ku si xhailet dhe xhelatet e tyre sherbyen vete shqiptaret.

Faleminderit

Jan Peter Balkenende

Primus registratum

Rreth 25 milione Ruse e njerez te kombeve te tjera te vrare ne luften e dyte boterore ne frontin lindor, 9 milione Polake dhe me ne fund 90 milione te vrare ne teresi. Disa milione Hebrenj te vrare perkundrejte dhjetra milione njerez te kombeve dhe releigjioneve te ndryshme: ne peshojen te ndergjegjes dhe drejtesise nderkombetare atehere dhe sot disa milione hebrenj peshojn me teper sesa dhjetra milione njerez tjere. Ky fakt dhe sjellja e po te njejteve hebrenj ne Palestine ndaj jo hebrenjeve te bjen ne dyshim me ate qe e perjetuan ne luften e dyte boterore. Simpatia e njerezeve te rendomte, qytetareve dhe intelektueleve ne pergjithesi ne Europe dhe bote, me nje shumice dermuese jane kunder gjithe ate te cilen hebrenjte e bejne e kane bere dhe do ta bejne ne te ardhmen. Jo direkt kunder kombit apo fese Hebrenje por kunder ate qe keto njerez e deshirojne dhe perfaqesojne ne rruzullin tokesor. E kjo eshte hegjemonia e plote ekonomiko-financiare ndaj te tjereve, formimi i shtetit te madh Izraelit, prej brigjeve te lumit Eufrat e deri ne kanalin e Suezit ku per te tjere nuk ka vend, formimi i parajses ne kete mbreteri dhe pritja e Messiasit ne te. Keto qellime duhet dikush ti finansoje dhe paguaj e per kete jane obliguar evangjelistet e Amerikes se Bushit dhe protestamntet e Europes. Por a do ti arrine qellimet e tyre ose jo nuk mvaret vetem nga ata: ata shpeshhere harojne forcen e te tjereve dhe Zotin Fuqiplote.

Urim Nerguti

Primus registratum

Eshte folur shume per genocidin e Luftes se Dyte boterore, dhe nuk ka mbetur gje pa u thene perveç pergjigjes ndaj pyetjes shkaterrimtare "Pse ?"

Sepse krimi nazist nuk ka baze racionale, ai eshte iracional. Ai eshte i pashjegueshem ne rrenjet, arsyet, shkaqet, rrjedhojat. Te duash te zhdukesh nga faqja e dheut nje pjese te njerezimit (njerez per neve, sepse per nazistet ata nuk ishin ashtu por minj te rrezikshem, qe z.Antares e permend ne çdo shkrim te tijin), kjo i kalon kufijte e se kuptueshmes, kjo eshte e pamundur per t'u kapur nga mendja. Paralelizmat me genocide te tjera, megjithe ngjashmerite qe ato kane, nuk kane ndonje baze, sepse per here te pare ne historine e njerezimit, njeriu nuk vlente asgje, HIÇ, pa vlere, as skllav i cili do te sherbente me vone, os rob lufte te cilin mund ta shkembejme. Per here te pare, njeriu i kampeve te vdekjes eshte kthyer ne nje material, pa fryme, pa shpirt, pa zemer, pa mendje, thjesht nje send, bile dhe ky send krejt i panevojshem. Njelloj sikur nje i çmendur te ngrihej ne mes te vapes e te thoshte qe duhen djegur te gjithe druret e tokes, sepse ato e kane fajin per kete vape.

Asgjesimi sistematik, industrial, i detajuar, i ftohte, i mekanizuar, nga fillimi (deportimi) dhe deri ne fund (tymi i oxhaqeve te Auschwitz)i nje race njerezore mbi toke, eshte ndermarrja me e çmendur e menduar ndonjehere nga njerez cerebrale te çmendur.

ndricim

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb]
Ka mendime qe presidentet e ardhshem amerikan te perdorin nje Holokoust te dyte me çifutet.

Ne 2001 (mbas 9/11 ne Tetor 2001, gazetat e kane lajmin) Izraeli testoi nje laser te ri. Disa teste ON/OFF. Laseri dukej nje vije e drejte disa dhjetra kilometra ne qiell. Njerez si puna e AF shikuan driten e lazerit morren Kuranet edhe dolen ne rruge duke bertitur "Erdhi shpata e Muhamedit".

Ajo zone ka turiste vizitojne vendet e shenjta krishtere. Ishte komedi ata arabe kishin lene dyqanet edhe kishin marre Kuranet dilnin perpara turisteve "E shikoni ne qiell erdhi shpata e Muhamedit per ju Infidelet edhe miqte e tuaj Hebrenj". Tipike myslymane. Menyra e shprehjes "Shpata..... e Muhamedit...."

Une thashe ishte gallate. U gajasa se qeshuri kur e morra vesh ishte 100% e vertete. [/qb]
Sa mi ke nxehur nervat me kete shkrim /pf/images/graemlins/tongue.gif

Shadow,
Hitleri nuk ishte psikopat, edhe Papa II tha qe çifutet e kishin denim nga Zoti kur u dogjen sepse ishin popull i mallkuar.

PS: Une nuk jam arab

ndricim

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb]

Une thashe ishte gallate. U gajasa se qeshuri kur e morra vesh ishte 100% e vertete. [/qb]
Sa mi ke nxehur nervat me kete shkrim /pf/images/graemlins/tongue.gif

Shadow,
Hitleri nuk ishte psikopat, edhe Papa II tha qe çifutet e kishin denim nga Zoti kur u dogjen sepse ishin popull i mallkuar.

PS: Une nuk jam arab

blendiys

Primus registratum

.....e keqja eshte se "shqiponjes",(cituar prej dikujt),nuk ju prene krahet dhe koka,ndryshe nuk do te ishim duke diskutuar!
Dikush na permend minjte duke pretenduar se ai vete ben pjese ne "ato te bardhet",gjithesesi MI mbetesh!

Dhe pse historia eshte e dokumentuar,ka minj qe behen keq dhe duke germuar c'do cep ne internet gjejne shoke si vetja dhe pretendojne te hedhin te zezen mbi te bardhe nga lemshi i urrejtjes qe i eshte krijuar duke degjuar "Cifut","Amerike" e tjeter!
Tek temat mbi 11/09,D-Day,Pear Horbor do te gjeni rishtas te njejtat diskutime,te njejten ironi dhe mungese rrespekti......

Kondrapedali

Kondrapedali

Blendi, historia dokumentohet sipas interesave të atyre që janë në krye. Të tjerët mund ta ngrenë zërin se është e bardhë në të zezë apo qoftë se nuk ka fakte që të vërtetojnë historinë, askush nuk do ja vari! Kështu ata që janë në majë (çuditërisht ka çifutë më shumë se ç'duhet në instanca të larta p.sh në SH.B.A vetëm 2 % e elektoratit janë çifutë ndërkohë që në poste të larta janë mbi 12% ka që e çojnë në 25%) ndikojnë në rritjen e ndjenjës popullore se qeveria e4dhe njëherë ja ka futur klasës së ulët. Duke qenë se në qeveri ka shumë hebrenj, këta të fundit shënjohen nga disa që hetojnë apo që urrejnë çifutët. Pra ka nxitje dhe arsye për të lidhur çifutët me ngjarje tepër të rëndësishme dhe njëkohêsisht të rënda që kanë ndodhur dhe vazhdojnë të ndodhin.
Holokausti faktikisht nuk duhet të përmendet më për të treguar vuajtjet e çifutëve pasi shumë ngjarje madhore kanë kaluar që nga ajo kohë.
Mbi Holokaustin ka kushedi sa qindra mijëra shkrime apo emisione por kurrë nuk kam dëgjuar ndonjë gjë më të gjatë se një fjali mbi rreth 400 000 hungarezë të zhdukur në Aushvitz në një periudhë kohe prej 2 (dy) muajsh! Asnj¸eherë nuk kam dëgjuar ti bëhen homazhe 20 milionë rusëve (sovjetikëve) të vrarë në luftën e dytë botërore. Për më tepër askujt nuk ju pagua asgjë përveç çifutëve. Përse? Ç'kishin më shumë çifutët se të tjerët? Apo se i ra llotaria të ishin pa shtëpi? Apo se i ra llotaria të merrnin kontrollin e shtetit më të fituar të luftës?
Për vete do thoja që kjo e fundit është arsye më e fortë për situatën në të cilên ndodhemi sot. Çifutët duhet të pushojnë së ankuari se Hitleri apo Europa i vrau. Kjo është në dëm të tyre në afat të gjatë.