Shprehjet me te bukura filozofike!!

Hektor12

Locus omnem
Voltaire

¨Asnjë flokë bore në një ortek nuk ndjen se ka përgjegjësi.
¨Triumfi i vërtetë i arsyes është se ne aftëson të vazhdojmë rrugën me ata që nuk e kanë.
¨Ka njerëz që nuk mendojnë më thellë se një fakt.
¨Gjithkush që ka pushtetin të të bëjë të besosh absurditete ka pushtetin të të bëjë të marrësh përsipër padrejtësi.
¨Çdo gjë shumë koti për t’u thënë këndohet.
¨Me anë të vlerësimit, e bëjmë përsosmërinë e të tjerëve pronën tonë.
¨Qeveritë duhet të kenë edhe barinj edhe kasapë.
¨Kur bëhet fjalë për paratë, të gjithë kanë të njëjtën fe.
¨Paragjykimet janë ato që budallenjtë përdorin për arsye.
¨Nëse Perëndia nuk do të ekzistonte, do të ishte e nevojshme ta shpiknim.
¨Çdo njeri është fajtor për të gjitha të mirat që s’ka bërë.

Hektor12

Locus omnem
Albert Einstein ;
Vendose dorën mbi furrë për një minutë dhe të duket si një orë. Ulu pranë një vajze të bukur për një orë dhe të duket si një minutë. Ky është relativitet.

Hektor12

Locus omnem
Albert Einstein ;

Për sa i përket përputhjes së ligjeve të matematikës me realitetin, ato nuk janë të sigurta; për sa i përket sigurisë së tyre, ato nuk përputhen me realitetin.

Marrëzia: të bësh të njëjtën gjë përsëri dhe përsëri dhe të presësh rezultate të ndryshme.

Hektor12

Locus omnem
Mark Twain:
Unë nuk mora pjesë në funeral, por dërgova një letër të këndshme kur thuhej se e miratova.

Nuk e kam lejuar asnjëherë shkollimin të ndërhyjë me arsimimin.

Njeriu që nuk lexon libra të mirë nuk ka asnjë avantazh ndaj atij që s’mund t’i lexojë.

“Përse rrini heshtur me pamjen e një zarfi pa adresë sipër?”

Problemi me këtë botë nuk është se njerëzit dinë shumë pak, por se dini kaq shumë gjëra që s’qëndrojnë.

Është shumë e lehtë ta lësh duhanin. Unë e kam bërë me qindra herë.

Hektor12

Locus omnem
Triumfi i vërtetë i arsyes është se na aftëson të vazhdojmë rrugën me ata që nuk e kanë.

VOLTAIRE

Hektor12

Locus omnem
Winston Churchill:

Një paqësor është dikush që ushqen një krokodil, me shpresën se do të jetë i fundit që do të hahet

Gënjeshtra ka bërë gjysmën e rrugës rreth e qark botës, kur e vërteta sapo është nisur.

Keni armiq? Mirë. Kjo do të thotë se keni luftuar për dikë dikur në jetën tuaj.

Argumenti më i mirë kundër demokracisë është një pesë-minutësh muhabet me një votues të zakonshëm.

Hektor12

Locus omnem
E gjithë bota çmendet kur reperi më i mirë është i bardhë, lojtari më i mirë i golfit është i zi, më i gjati në “NBA” është kinez, zviceranët fitojnë Kupën e Botës, Franca akuzon SHBA-në për arrogancë dhe Gjermania s’do të shkojë në luftë.

CARLIN

Hektor12

Locus omnem
Benjamin Franklin:

1. Nëse do të kuptosh të metat e një vajze, lavdëroje tek shoqet.

2. Birra është prova se Perëndia na do dhe dëshiron që të jemi të lumtur.

3. Ka vetëm tre miq besnikë, një grua e vjetër, një qen i vjetër dhe para në dorë.

4. Eksperienca është një mësuese e dashur dhe vetëm budallenjtë mësojnë nga gjëra të tjera.

5. Të zgjuarit nuk kanë nevojë për këshillat. Vetëm budallenjtë nuk duan t’i marrin.

6. Tragjedia e jetës është se plakemi shpejt dhe bëhemi të urtë shumë vonë.

7. Miqtë, ashtu si peshku, fillojnë t’u vijë erë pas tri ditëve.

8. Bëjini sytë katër para martese, dhe mbajini gjysmë mbyllur pas martese.

Hektor12

Locus omnem
-Arti eshte nje bije e lirise dhe nuk duron ta marre urdherin nga nevoja e materies por nga domosdoshmeria e shpirterave. (Schiller)

Hektor12

Locus omnem
Mbani mend: Mbi të gjitha plagët, të pashërueshme janë ato që burojnë nga gjuha, shikimi me përbuzje dhe tallja. (Balzaku)

Hektor12

Locus omnem
Në gojë dhe në penë kemi shpesh principe të larta, ndërsa në zemër, më të shumtën, motive të vogla.(Jenseni)

Hektor12

Locus omnem
Më trim e më i fortë është ai që lufton kundër padrejtësisë, sesa ai që bën padrejtësinë.
(Marin Barleti)

Hektor12

Locus omnem
Ti qè vec ankohesh bo bo esht bé kriz pér lek.
nuk vjen leku ne kafe dhe nga oxhaku nuk vjen gjè.
e kerkon robi naj punè se nuk jetohet me shprehjen:
Hajt se me mir do behet se me keq ska ku shkon.!

Hektor12

Locus omnem
Nëse ajo të bën të qeshësh , të bën të mendosh dy herë , të bën të pranosh që je qënie njerëzore dhe bën gabime , mbaje shtrënguar dhe jepi gjithçka që ti mundesh.

|Bob Marley|