Re: sa vjet keni larg Shqiperise
Kush e ma men sa uje ka rrjedhur qe atehere.
13 dhjetor 1991.
Se harroj kurre ate dite ose ate nate.Mamaja qe qau gjithe naten,si per dreq iken dhe dritat ate nate,(a thu ishte hera e pare.Ishim pese veta qe do iknim ne Çeki.As nuk e dinim fare se ç'na priste atje,po ec e ikim.Me e bukura ishte se s'lame leter dhe dokument pa perkthyer (ne gjermanisht se aty ishte destinacioni).Mire diploma,por kishim marre dhe nji leter nga kryetari i frontit(te perkthyme dhe kete)ku thuhej qe neve kishim sjellje shembullore ne lagje.Ishim mbledh ke shpia ime,pa drita erresire,mamate tona qe qanin a thu kishte vdek njeri,neve qe mundoheshim me e kalu me t'qeshme kete pune.S'mjaftonin mamate tona qe po qanin po erdhen dhe komshijet qe kishin femijet te ikur qe me ambasadat,filluan edhe ato te qanin.Une beja gati plaçkat,plaçka i thençi,dhe keto vete i fus ne nji çante te madhe sporive te kuqe ku ishte e shkruajtur ALBANIA(per t'zezen time).Ne oren kater te mengjezit nisemi te gjithe per ne Rinas.Sa arrijme aty shohim qe ishte bere nji postobllok diku 50 meter larg hyrjes.Mund te ishin nja 300 veta qe prisnin.Ushtaret gerthisnin mos u afroni,mos shtyni etj..Pritem derisa ja dha njonit te ikte me vrap i pari ne drejtim te hyrjes.Kaq u desh,u dha sinjali.Yxhyymmm,o burra te ikim,po ku?vetem te iknim nga ai vend /pf/images/graemlins/frown.gif .As qe u takuam fare me te shtepis po o burra shtyhu te shtyme.Tek dera para se te hyja ose me mire te them para se t'me shtynin brenda,kthej koken dhe shikoj mamane gjysem e ulur me nji dore mbeshtetur ne toke,që qante, ashtu siç bente pjesa me e madhe e atyre qe kishin dale te percillshin femijet e tyre.Nuk e di po ai moment me eshte fiksuar thelle ne mendje.Ehhh, kur i kujton trishtohesh por çdo gje kalon me kohen.
Gjeja e pare sa hyme ne Çeki filluam tua lunim gocave çeke,dikush edhe i fliste:e si qeke ti, o t'hongsha.....,ç'ti besh forca e zakonit,origjina.
Tani mendoj se jam per s'mbari k'tu /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif