Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

MLK

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Nuk tha njeri me nderru se dhe me dasht nuk te len njeri /pf/images/graemlins/wink.gif Kultura, arti, spektaklet, sporti....ne te gjitha fushat Tirana ka qen para çdo qyteti e ky eshte nje fakt qe askush nuk e mohon dot. Deshira pastaj eshte gje tjeter po mos e ngaterroni me realitetin. Cdo shqiptar qe vinte nga rrethet ne Tirone i dukej vetja si jashte shtetit keshtu qe mos e harroni kaq shpejt po nejse se po dakim shume nga tema.. Edhe jasht Shqiperise ata qe jane integruar me shpejt prape pjesa me e madhe kane qen nga Tirona pasi kan qen me afer perendimit. Tironsa te rrine ne tufe ketej skam pare ndonjehere (hiq ambasadat) kurse beratsa, vlonjate, tropojane, shijaksa lezhiane...sa te duash, rekordin e mbajn kosova /pf/images/graemlins/laugh.gif Shqiptar nuk eshte turp te thuash po nuk besoj se eshte dhe ndonje nder dhe pse ne e kemi si popull krenarine te shfrenuar e veshtire se gjejm argumenta bindes per ta shpjegur!

Rambla

Primus registratum

Me konfermova qe kisha te drejte. Shume personale e more. Madje e ktheve si debat personal mbi krenarine e qytetit te preardhjes, kurse une se kisha fare aty, ngaqe ne fakt as qe me intereson ai diskutim. Gjithsesi ne shqiptaret e kemi içik si zakon, qe para se te themi jam shqiptar, duam te themi qe ne fillim 'jo un jam tirans, jo jam shkodran..etj etj'.

Ne fakt 'mea culpa' se dola pak jashte teme. Pastaj vura re qe kjo tema tani ben pak impresion, çfare s'lexoje :shrug: .

emiljo

Primus registratum

Mendoj se te pranosh se je shqiptar nuk do te thote te identifikohesh me te qenit i keq apo me te qenit i mire, apo ku di une...perkundrazi do te turperohesha vetem po te pohoja se jam italian, grek, apo dicka tjeter, perjashto raste te vecanta rreziku apo veshtiresie, qe sinqerisht nuk e di sesi do te veproja.
Megjithate normalisht te mohoj te qenit shqiptar per banalitete (shume subjektive kjo fjale, e di!) per mua do te thote te mohoj vetveten, pra te mohoj miresjelljen, edukaten, kulturen, formimin, humorin, natyrshmerine, sigurine, etj.etj. te gjitha keto vlera qe i kam fituar ne nje vend shqiptar (Shkodra) mes njerezve (te aferm, miq e me pak miq) me emrin shqiptar. Perndryshe, me termin enciklopedik, do te isha nje BASTARDH.
Per te mos mberritur ne keqkuptime, dua te bej vetem nje dallim te vogel mes nenshtetesise dhe kombesise. Opinioni im kishte te be :wave: nte me kombesine.

SkenderbegaS

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK:
Cdo shqiptar qe vinte nga rrethet ne Tirone i dukej vetja si jashte shtetit keshtu qe mos e harroni kaq shpejt
- Edhe jasht Shqiperise ata qe jane integruar me shpejt prape pjesa me e madhe kane qen nga Tirona pasi kan qen me afer perendimit.
- Shqiptar nuk eshte turp te thuash po nuk besoj se eshte dhe ndonje nder dhe pse ne e kemi si popull krenarine te shfrenuar e veshtire se gjejm argumenta bindes per ta shpjegur!
:eek: :eek: :eek:
PO M VJEN KEQ Q1 SE KE KUPTU Q1 S MAKA NI KURR ,PER AT TIRANEN TANE MOR ZOTNI , se e vertet qe keni pas ARISTAT / SPORTISTAT / DYQANET PLOT ( n koh t NEXHMIJES

bebi

Primus registratum

[qb] Nuk tha njeri me nderru se dhe me dasht nuk te len njeri /pf/images/graemlins/wink.gif Kultura, arti, spektaklet, sporti....ne te gjitha fushat Tirana ka qen para çdo qyteti e ky eshte nje fakt qe askush nuk e mohon dot. [/qb]
:lol: :lol:

MLK, kam ba excercise per nji jave!

merre njenen dore, edhe fillo me numru me gishta mbiemnat e artistave n'tir. :wink:
se nuk po du me t'lodh me histori e me t'pyt se sa vjet qytetnim ka Tr e sa ka SHk.
per letersi, besoj e din (mos me ban me ba liste mbiemnash se asht shuuuummmmmm e g'jat).
per arte figurative besoj e din (marubi, idromeno nese te thojn gja kto emna :confused: )
per muzike, no koment e din ti se dukesh djal i zgjut :wink:

mos ke dasht me than per klas puntore :confused: :tipsy:

MLK

Primus registratum

Po dalim komplet nga tema e ska lidhje po nejse, ato qe thashe vlejne per brezin tone e po flisnim per pas lufte e jo per kohen e Skenderbeut /pf/images/graemlins/wink.gif

bebi

Primus registratum

:lol: kjo ishte edhe ma e forte :lol:

ke te drejte, ku ishte qytet TIRONA atehere /pf/images/graemlins/laugh.gif
ça ishte :confused: /pf/images/graemlins/laugh.gif

po deshte ta baj listen e mbiemnave edhe sot, edhe pse na jena cungu si kerkush ne komunizem, na kena fillu e kena ba historine shqiptare ne tana format e artit (qysh n'shekullin e 12 eeee, me shkrimin filozofik te T. Shkodranit), e mandej e din vet ti :rolleyes:

kur te shkosh ne tirone, shif ifije dirigjentat, kompozitort, e ato talentet qe ju kena HUAZU, si i kane mbiemnat :idea:
nji nder to Saraçi... se s'po filloj me Kapedani, Barbullushi, Alqi Boshnjaku...etj etj etj
Po deshte vazhdojme edhe me format e tjera te artit :cool:

Guest

Me sa kam degjuar,gjoksin grope e bejne Leberit,por me kalimin e kohes paska kalu n´Shkoder.. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Blue (komplet jashte teme jemi te gjithe),por doja te shtoja..
Sado te zote,te kene qene Aristet apo Inteligjenca e rretheve,Tirana ishte ajo qe i mblidhte dhe do te vazhdoje t´i mbledhe edhe ne te ardhmen..(pa vene gishtin ketu,se nga cili rreth,rrjedh inteligjenca..)

bebi

Primus registratum

Fantazia, une po i pergjigjesha ktij citimit
Nuk tha njeri me nderru se dhe me dasht nuk te len njeri Kultura, arti, spektaklet, sporti....ne te gjitha fushat Tirana ka qen para çdo qyteti e ky eshte nje fakt qe askush nuk e mohon dot.
me duket se nuk e ke shkru ti? :confused:

Presidenti

Forumium maestatis

E pyten nje te madh "kush popull osht ma i mire?" Tha : "i miri i secilit popull eshte i mire e i keqi eshte i keq".

punoni i her mos me pas turp me thon se kush jeni, emer e mbiemer, pastaj kthejeni emrin e mbiemrin ne krenari per ju e per ju njef, masanej thoni se jeni shqiptar. Po nuk ju a pjerdhi kush llafin, nuk ju peshon sjellja e nuk do kush me e dit per ju, mos bertisni "Un jam shqiptar" me shpres se tani ne karakterin tat do te ndryshoje diça....dhe kshu mos i hyni ne jak nje populli te tere qe te tjeret te mendojn keq per shqiptaret!

MLK

Primus registratum

Blue mire po te thote fantazia po ja kaloni ne leberve ju shkodronet megjithse per llafe ja keni kalu gjithmone! Po flisnim per qytetin jo nga vojne e nga jane me origjine banuesit! Mund te ket pas nga Shkodra ashtu si dhe nga Puka apo nga Dukagjini apo ku di une po te gjithe kan ik nga vendlindja apo vendbanimi e kan ardh me punu ne tirone se ne tirone eshte jetu gjithmone e do vazhdohet te jetohet e ky eshte fakt e jo fantazi apo deshire.
Sa per shkodronet i njofim mire ne ne Tirone e i kena pas qef se sa here kishte ndeshje nderkombetare futbolli u shisnim nje cope leter (bilete)) stadiumi) qe e kishim blere 20 leke, sa nje ore atlantik apo sa nje biçiklete :lol:
E per te pare sa vlejne mjafton te futesh ne shpite e shkodranit dhe e dini vet ju se jeni me keq se jevgjit ça keni e veni ne vitrine e dyqani eshte bosh keshtu qe mos na tregoni 10 veta qe kan qen artiste apo shkrimtare.

SkenderbegaS

Primus registratum

[qb]
Sa per shkodronet i njofim mire ne ne Tirone e i kena pas qef se sa here kishte ndeshje nderkombetare futbolli u shisnim nje cope leter (bilete)) stadiumi) qe e kishim blere 20 leke, sa nje ore atlantik apo sa nje biçiklete :lol:
E per te pare sa vlejne mjafton te futesh ne shpite e shkodranit dhe e dini vet ju se jeni me keq se jevgjit ça keni e veni ne vitrine e dyqani eshte bosh keshtu qe mos na tregoni 10 veta qe kan qen artiste apo shkrimtare. [/qb]
-----------
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHa
sa jam tuj qesh haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ti duhet t jesh patjeter naj kushri i SKENDER SALLAKUT, se kenke HUMORIST I MADH :lol: :lol:
KENKE PER RICOVERO TE 5-sa HAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ose e paske pas nusen SHKODRANE e t paska lan n
mes 4-rrugve HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :smash:
---------
BLUE :wave: , ky paska pas t baj me BOSSA
q1 i kan ble bileten e ndeshjes , sa nji or ATLANTIK haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa /pf/images/graemlins/wink.gif

notej

Primus registratum

Popull,
mund te vazhdojme diskutimin shume kendshem nen nje teme tjeter /pf/images/graemlins/smile.gif
Po nje gje dua te them, pa paragjykime se nuk jam as nga Tirana as nga Shkodra. Shkodra ka pas qene, po ka pas qene ama /pf/images/graemlins/smile.gif , kam frike se nuk eshte me. Me ose pa te drejte qendra e te gjithe shqiptareve eshte bere Tirana, prej vitesh.
Po paska lezet me ju lexu sa bukur ironizoni njeri-tjetrin :lol:

Albert Zylyftari

Primus registratum

Po me hap barkun ku debati shkoder-tirane.Shan i dhjeri te permjerrin.
Shkodra sot ka mbaruar si qytet; ndersa tirana per mua eshte turpi i shqiperise.

Guest

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] Fantazia, une po i pergjigjesha ktij citimit
Nuk tha njeri me nderru se dhe me dasht nuk te len njeri Kultura, arti, spektaklet, sporti....ne te gjitha fushat Tirana ka qen para çdo qyteti e ky eshte nje fakt qe askush nuk e mohon dot.
me duket se nuk e ke shkru ti? :confused: [/qb]
Vertete qe nuk i kam shkruar une..
Ty te ngacmuan keto fjale,ndersa mua me ngacmuan fjalet e tua.. :shrug:
Fare mire mund ti pergjigjesh dikujt,duke vleresuar qytetin tend,por jo duke ulur nje tjeter..

Ne rastin,kur thua per Tiranen..
Dominon Klasa punetore,duke e krahasuar me Shkodren ku dominojne Artistet..

Nuk dua ta zgjas me kete diskutim.. :rolleyes:

Nese ne nuk respektojme njeri - tjetrin (brenda Shqiperise)...ska me vlere te diskutojme a jane te huajt raciste dhe c´mendim kane ata per ne..

alkent

Primus registratum

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb] Po me hap barkun ku debati shkoder-tirane.Shan i dhjeri te permjerrin.
Shkodra sot ka mbaruar si qytet; ndersa tirana per mua eshte turpi i shqiperise. [/qb]
---------------------------------------------
po na thuaj pak arsyet cne tirana qenka tani turpi i shqiperise une di vetem qe ne 10 vitet e fundit eshte mbush me mace e me minje nuk mund te marresh me frym

blendiys

Primus registratum

[qb] Blue mire po te thote fantazia po ja kaloni ne leberve ju shkodronet megjithse per llafe ja keni kalu gjithmone! Po flisnim per qytetin jo nga vojne e nga jane me origjine banuesit! Mund te ket pas nga Shkodra ashtu si dhe nga Puka apo nga Dukagjini apo ku di une po te gjithe kan ik nga vendlindja apo vendbanimi e kan ardh me punu ne tirone se ne tirone eshte jetu gjithmone e do vazhdohet te jetohet e ky eshte fakt e jo fantazi apo deshire.
E per te pare sa vlejne mjafton te futesh ne shpite e shkodranit dhe e dini vet ju se jeni me keq se jevgjit ça keni e veni ne vitrine e dyqani eshte bosh keshtu qe mos na tregoni 10 veta qe kan qen artiste apo shkrimtare. [/qb]
Nese une do te isha admin ne kete forum,ti do ishe i pari propozuar per BAN!!!

ZeroCool

Primus registratum

Tema paska degjeneruar me duket. Cdo krahine ka te mirat e te keqijat e veta. Shume veta flasin te nisur nga paragjykimet pa e njohur situaten ne fjale personalisht.
Propozoj qe te mbyllet tema se me sa shoh diskutimi per te cilin u hap kjo teme eshte mbyllur

kallkanosuri

Primus registratum

Mua sa here me pyesin ketu ne Amerike se nga jam, une i them qe jam nga Albania, ata thone ku, nga Armenia? dhe une i them, po po vare booolet

neta

Forumium praecox

Kur ne paragjykimi dhe rracizmi per njeni tjetrin na ka hy deri ne palc eshte e kote me diskutu lidhjet tona me rracat e tjera. Un te huajve, kur me pysin i them krejt kollaj qe jam shqiptare, vec shyqyr qe e di qe nuk mund te futen ata ktu ne forum te lexojne se ca shkrujm ne per njeri tjetrin, se atehere kisha pas vertet turp me i than qe jam pjese e ksaj turme.

Jeni nji zhgenjim me gjeneralizimet e ironite qe perdorni, sidomos ti MLK. Kisha shum respekt per mendimet tuja se me ishe duk si tip qe llogjikon, por me at "ironine" qesharake te biletes e ke tregu veten.

Se kush jane shkodranet, ka per ta tregu koha. Na nuk jena engjej, po nuk jena aspak inferiore ndaj jush. Tirana ti lusin fat Zotit qe i ka dhan shancin me mbledh plehin politik e me e cu pak ne kam edhe pse themelet i ka shum te dobta. Kte po e bazoj ne "tiransit" e qe po diskutojne ktu dhe kulturen qe po tregojn.

Shnet e pare tesh e ju rrofte kultura e civilizimi qe keni arrit.