Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

Anana

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Tipike kjo, tani e tregove veten. Sikur me ke mbajtur pishen ti mua dhe me njef. Ashtu eshte, tingellon keq po c'te bej, s'rri dot pa ia kthyer sic e kerkon.

ZeroCool

Primus registratum

Basic Human Right:
I have the right to hate you because of your skin color, your religion, sexual orientation or just because I disklike your face.

E drejta themelore e njeriut:
Une kam te drejten te urrej ty per shkak te ngjyres tende te lekures, besimit tend, orientimit seksual ose thjesht sepse sme pelqen fytyra jote.

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ske ca ti besh kur italiani a kushdo qofte te sheh me inat pse je Shqiptar sepse kjo eshte e drejta e tyre.

Po une nje gje nuk kuptoj pse disa Shqiptare ja heqin vetes kete te drejte dhe preferojne vetem te jene te urruyer dhe jo te urrejne.

Kur italioni apo greku te urrejne bazuar ne te drejten e tyre shfrytezoje edhe ti kete te drejte dhe urreji edhe diskriminoji edhe ti.

Anana

Primus registratum

Patjeter. Une per vete ashtu bej. Italianve dhe grekeve siau var hic. Biles as nuk perpiqem te flas gjuhen e tyre kur duhet me i fol. As gjermaneve. Edhe Francezet, me kujdes. Po ashtu edhe nje pjese e mire e Anglezeve. Spanjollet jane ok se se kane idene ku bie Shqiperia.

Guest

po pse ore pyetjes se nje jevgu do i pergjigjem une?

Guest

UNI!

tradicionalizmat nuk jane tradicionalizmat por tradicionalia eshte tradita pa te cilen ti je asgje vecse endacak vervitur ne rruget e botes se pafund

Guest

jevgu!

vendosa te pergjigjem

shoku jot ka te drejte qe nuk thote se eshte shqiptar pasi ay nuk eshte aspak shqiptar dhe sot shume thone qe jane shqiptare por nuk jane ne te vertete me aspak shqiptare dhe per dijenine tuaj keto pyetje i takojne elites jevgore dhe stafit te saj
me nderime dhe urime

Guest

Yllka!
Me fal!
Ti mi "Shembullore" po flet kodra pas bregut.

ZeroCool

Primus registratum

O goce po nuk pate gje per te thene per temen te pakten mos e prish.

OROSHI

Primus registratum

Nacionalizmi/identiteti kombetar ka qene shum i forte tek shqiptaret deri ne pushtimin e Shqiperise nga komunizmi sllavo-ortodoks!!
Jo me kot Shqiptaret edhe pse me tri fe te ndryshme ishin tolerante ndaj njeri-tjetrit sepse ndjenja e te qenit te gjithe te nje gjaku ishte me e forte se dokrrat fetare obskurantiste-anti shqiptare!!
Me pushtimin/penetrimin e kuqalosheve ne Shqiperi nacionalizmi u zevendesua me proletarizmin "proletare te te gjitha shpellave bashkohuni" keshtuqe edhe ato veti te mira Shqiptare u zevendesuan(si rrjedhoje e nje dhune te papare)me vetite me denigruese per nje komb,me vetite komuniste!!
Megjithate kohet e fundit sikur dicka po leviz tek brezi i ri,te qenit Shqiptar eshte nje krenari e merituar si rrjedhoje e shume vetive tonat.
Hapja e kesaj teme(shume te dobishme per debat)nga nje jevg mua me qon qimet e kokes perpjete!

Florus

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Triny:
[qb] Pse cfare ka per turp te thuash qe je Homoseksual? :smash: Grow up people.

Pas ketyre qe thua, mua me vjen turp qe jam shqiptare. [/qb]
E dashur Triny, e kuptoj qe jeton ne nje vend qe po te flasesh kunder njerezve me "divergjenca" te hidhen siper dhe te akuzojne per rracist. E di shume mire sepse kam jetuar edhe une aty afer ku je ti tani dhe kam patur ca debate. Qe atehere e kuptova qe nuk ja vlente te flitej dhe tani jam thjesht indiferent me boten revolucionare qe ty (dhe jo vetem) te duket sikur perparon gjithmone ne rrugen e drejte..
Mua do me vinte turp ta identifikoja veten shqiptar sikur edhe ne shqiptaret te njiheshim per popull *&^%@*#..

Respekte per idete tuaja megjithate /pf/images/graemlins/smile.gif
:wave:

Florus

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Miss AlbForumi:
[qb] UNI!

tradicionalizmat nuk jane tradicionalizmat por tradicionalia eshte tradita pa te cilen ti je asgje vecse endacak vervitur ne rruget e botes se pafund [/qb]
Uni, kjo ishte pergjigje e bukur!
(pak a shume).

b.k.

Primus registratum

Me behet qejfi qe ata qe ka raste kur njerezit kane dale nga shqiperia jane bere me mendjehapur.

Ceshtja eshte (qe shume ketu e kane te veshtire ta kuptojne) se une kete mendje (dhe shume si une) kane patur qe para se te dilnin nga Shqiperia.

Une dhe ne shqiperi kam pasur shume shoke homoseksual, dhe kam punuar mbi kete te drejte, prandaj, le te mos mbipergjithesojme.

Ka shqiptar qe nuk jane raciste panevaresisht se ne cfare ambjenti te mbyllur jane rritur.

Sic ka situata me te lehta kur "dhe me turpshmit" e thone hapur qe jane shqiptare.

Rambla

Primus registratum

Eshte e gabuar te besh nje pyetje te tille, nisesh me idene qe ti vlen me pak se te tjeret, pra je inferior.

Meqe behet fjale per 'openminded' , keto te fundit duhet ta kene kuptuar qe ne çdo vend te botes 'openminded e çdo nacionaliteti' shohin/degjojne/respektojne.. njeriun !

p.s. pastaj çdo te thote hapur? dmth hapur thua jam 'shqipetar', kurse mbyllur thua m'shqipo' /pf/images/graemlins/laugh.gif ?

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Miss AlbForumi:
[qb] UNI!

tradicionalizmat nuk jane tradicionalizmat por tradicionalia eshte tradita pa te cilen ti je asgje vecse endacak vervitur ne rruget e botes se pafund [/qb]
Ua c'ia fut kot kjo, pa tradicionalizme e budalliqe s'qeke gje... Traditat (se s'po e shkruj dot gjat) t'i kane dhene mi, nuk i zgjodhe vet. Njeriu qe kapet mbas traditave, ose i pelqejne ose ka nevoje te identifikohet me dicka.

Njeriun e bejne te tjera virtyte njeri, ato qe i ka ndertuar dhe zbuluar vete, jo ato qe i jane dhene falas.

E c'eshte ky termi endacak qe thu ti mi? Cfare eshte endacaku ne ditet e sotme mi aman? Sot gjithe njerezit u cane tu udhetu sa te kene mundesi. Gje e keqe e? Ke dale ndonjehere nga ai qyteti jot i vogel ti? Aman mos me thuaj qe jeton jashte shqiperie e flet per endacake se do mendoj qe flet kodra pas bregut pastaj.

mostro

Putraku

Une vallai e them haptaz fare qe jam shqiptar.Per ta bere sa me konkrete ate qe them ja zhys m'rrena..Flas per histori e trimeri,bujari e guximtari,bageti e lesh e li..
Nji nate dy turiste nuk donin me e besu qe amerikont e bejne luften ne irak per te mbrojtur te drejtat e pakicave shqipetare pasi jane ato qe kontrollojn bankat,zyrat,gjykatat ne amerike,naften,globalizimin.Mu desh me pi tre shishe vere deri sa ti zinte dhe ta besojshin..

P.s amon a mund te ma thoni se sa haptaz mund te thuhet qe je shqipetar??
Mendimin e du nga nji patriot po nga ata te flaktit ama..

Anana

Primus registratum

Mire ia ke bere Putrako. Tre shishe vere e? Une me nji isha palos.

Te thuash nga je nuk eshte turp por nuk ndihmon kur je ne ambjent profesional dhe kur kerkon pune ne vende ku njerezit jane bere mendjengushte nga rehatlleku i bollshem.

Sa per sqarim, ky eshte i vetmi rast kur e kam bezdi te me pyesin. Ne raste te tjera, si Putraku. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mostro

Putraku

Zemra po une tya me nji gote birre te mushja menjen qe una jam çuni i bushit,dhe nipçja e napoleonit /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Ehe, dhe une s'do behesha merak hic te kundershtoja, vetem do sodisja peisazhin /pf/images/graemlins/wink.gif

gentilushi

Primus registratum

UNE E THEM ME GOJEN 100% QE JAM .......SKYPEETAAAAAAAR ...........!!!!!!!!!!!!!!

Hey Joe

Primus registratum

Kjo puna e shqiptarit ,qe so shqiptar o gjo interesante , sepse ka shume store me shume rob per kete pune , por te gjithe me kalimin e viteve ne diaspore jane bere cuditerisht shume patriote dhe me gjoksin hapur shqiptare .