Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

xhufipatufi

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

S'ka gje me te bukur te jesh shqiptare!Kurr nuk e mohova 10 vjet ketu.Ne screensaver te telefonit kam flamurin tone,gjakun, si e themi me shoket ketu.Jam krenare qe dashuroj nje shqiptar,qe me puth dhe me perqafon dora e te dashurit tim shqiptar.Nga Greket kam njohur rracizem qe ne fillore.Por nuk kam frike te flas shqip hapur rruges as nuk kam arsye te hiqem Greke si disa vajza qe me thone "mos me fol shqip se nuk dua te marrin vesh qe jam shqiptare..."

Anana

Primus registratum

Para se te jeni Shqiptare apo Gjermane a ku di une se car, jeni Altini, Xhemali, Nurija, Blerta, Vera, Tani etj etj. Me duket se kjo eshte ncik me e rendesishme.

ZeroCool

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Para se te jeni Shqiptare apo Gjermane a ku di une se car, jeni Altini, Xhemali, Nurija, Blerta, Vera, Tani etj etj. Me duket se kjo eshte ncik me e rendesishme. [/qb]
Po kjo eshte e rendesishme po kur tjetri te thote ti s'ben per kete pune se je Shqiptar kesaj i thone te injoroj se je Tani, Toni, Vera apo Altini.
Pse ju zgidhjen e shihni te fshehja e kombesise?

Ju mund te thoni qe jeni suedez anglez apo maltez po do jetoni gjithmone me friken se mos jua marrin vesh te verteten.

Ata qe se pranojne qe jane Shqiptar dhe kane shoke Greke qe nuk e dine se ata jane Shqiptar kurre nuk mund ta marrin vesh a i kane shoke te vertete apo jo? Pra ju kurre nuk e dini se a ju vleresojne me te vertete per cka jeni apo per cfare dukeni?

Kesaj i thone te jesh hipokrit me vetveten dhe mos kujtoni se jeni me te zgjuar se ata qe e pranojne cfare jane me te vertete.

besim231071

Primus registratum

Me ndodh shpedh te me pyesin:Nga je me origjine?
Pyetje e moderuar kjo,per te mos pyetur direkt:nga je.
Pergjigjem me plot gojen;jam shqipetar dhe jo vetem me origjine.

balforum

Primus registratum

Edhe kur nuk me degjopjne me heren e pare ua perseris 2-3 here me forte deri sa ta marrin vesh mire qe jam Shqiptar /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Une mendoj se shume gjera varen dhe nga konteksi ku zhvillohen ngjarjet. Ne pergjithesi kur je ne nje ambient te ngritur e me nje pune te mire, kur prezanton veten ne menyre dinjitoze nuk i kercet njeriu se nga je. Problemet fillojne kur te shohin me floke te gjata apo te prera me nje mde tjeter, i veshur si alabak, i parruar, kur punon ne ambjente me nivel te ulet...ketu dhe njerezit fillojne e te gjykojne e mund dhe te kapen me origjinen e sidomos nese ke aksent e dukesh si i huaj qe ne te folur..
Une per vete ma dinin qe te gjithe qe me njihnin si ne pune ashtu dhe ne rrethin shoqeror qe isha shqiptar keshtu qe sme ka rene shpesh rasti me me pyet nga jam. Ah ne disa raste kur gjujshim ne fillim neper disko e nuk kishte perendi te merrte vesh se ku ishte Shqiperia ( flas nga vitet 90) i binim per shkurt italian i kam thene deri sa me vone kur ja kam shpjeguar me pas prape na kujtonin italian :smash: Megjithate mendoj se varet dhe nga personaliteti dhe karakteri personit pasi ka persona qe nga menyra si prezantohen nuk para guxon njeri ti pyesi nga vijne lol

Guest

Jam dakort me Mlk..

Nuk eshte se do dalim me Flamur, e t´ju themi te tjereve,nga jemi e s´jemi,por nese me pyesin, gjithmone ju them Shqiptare..(Albanisch)..
Ka dhe njerez(nga kete te huaj),te cilet duke qene ne nje moment Buzeqeshjeje,ju ngrin Buzeqeshja ne Buze apo priten per momentin ne fytyre ose tregojne shenje dyshyese,por aq me ben,te shkojne te shkrihen.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne ambjentin qe me rethon,e dine nga jam dhe jam e kenaqur, qe nuk ndiej ndonje perbuzje..(ose s´kuptoj te pakten).
Mbase jane aktore te mire.. :shrug:
Mbase mund te kete dhe te tille njerez, te cilet nuk e shprehin, por ne shpirt jane racista..
Por te tille ka kudo ne Bote..

Jam e mendimit..
Vertete po i japim vendeve qe jetojme, kontributin tone,(si intelektual apo krah pune qofte)por te pakten mos mohojme, qe pjesa me e madhe e bagazhit qe kemi ne koke, eshte rrjedhim i atij vendi..

korn83

Forumium praecox

Albanien Uber Alles /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Fillimisht postuar nga KoRn 83:
[qb] Albanien Uber Alles /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Sa te shkon kjo thenie, me Avatarin.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

A guxon njeri, te te thote Jo ty.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Fantazia*:
[qb] Jam dakort me Mlk..

Nuk eshte se do dalim me Flamur, e t´ju themi te tjereve,nga jemi e s´jemi,por nese me pyesin, gjithmone ju them Shqiptare..(Albanisch)..
Ka dhe njerez(nga kete te huaj),te cilet duke qene ne nje moment Buzeqeshjeje,ju ngrin Buzeqeshja ne Buze apo priten per momentin ne fytyre ose tregojne shenje dyshyese,por aq me ben,te shkojne te shkrihen.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne ambjentin qe me rethon,e dine nga jam dhe jam e kenaqur, qe nuk ndiej ndonje perbuzje..(ose s´kuptoj te pakten).
Mbase jane aktore te mire.. :shrug:
Mbase mund te kete dhe te tille njerez, te cilet nuk e shprehin, por ne shpirt jane racista..
Por te tille ka kudo ne Bote..

Jam e mendimit..
Vertete po i japim vendeve qe jetojme, kontributin tone,(si intelektual apo krah pune qofte)por te pakten mos mohojme, qe pjesa me e madhe e bagazhit qe kemi ne koke, eshte rrjedhim i atij vendi.. [/qb]
Tamam e tha Fantazia. Po me thene te drejten, me duket se pjesa me e madhe e bagazhit tim eshte e jashme.

korn83

Forumium praecox

A guxon njeri, te te thote Jo ty..

po perse moj fantazia?!?!une nuk jam i keq :cry: :cry: :cry:

exp-s

Primus registratum

puna eshte se kemi nje cik name te keq
jo se kemi frike nga njeri
pastaj xhim jevgu ka nikun e tille se mund te jete edhe i bardhe shqiptar!
:lol:
po nejse nejse
individualizmi eshte njerra ane dhe identitei kombetar nje ane tjeter.
teme koti
kot me ju pyt:
sa doli sportingu mbreme? kupa uefa?

ardi2005

Primus registratum

YLLKA SHEMBULLORE, KE PROBLEME SERIOZE. TI MUNDOHESH TI IK TË VËRTETES. NJERIU MUND TI ZGJEDH SHUMË GJËRA NË JETË, POR PRINDËRIT NUK MUND TI ZGJEDH. DONI APO NUK DONI, JU JENI SHQIPTARE. GJUHA JUAJ ËSHTË SHQIP, DHE KENI PRINDËR SHQIPTAR.

99% E SHQIPTARËVE TË TRASH DHE KRIMINEL. EDHE JU JENI ATËHER KRIMINELE. TI MUNDOHESH TA MASHTRON VETEN, POR MBAJE MEND SE TI JE SHQIPTARE.

SHQIPTARËT JANË POPULLI MË MIRË NË BOTË, KURSE TI " YLLKA KATASTROFALE" JE NJË PERSON QË MUNDOHESH TË B¨HESH DIKUSH QË NUK JENI. NË FUND DO TË PËRFUNDONI AS SHQIPTARE E AS P.SH ANGLEZE.

ZeroCool

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Tamam e tha Fantazia. Po me thene te drejten, me duket se pjesa me e madhe e bagazhit tim eshte e jashme. [/qb]
Futja kot e beji qejfin vetes i thone kesaj pune.
Po ka pasur intelektual Shqiptar qe kane studiuar e jetuar jashte shtetit dhe jane edukuar me kulturen perendimore e kur vjen puna kane thene qe jemi krenar qe jemi Shqiptar dhe se nuk do e ndrronin me asgje tjeter.
Ti ke na ca vjet qe jeton jashte e ke mesu na dy gjuhe te huaja e thua qe nuk ndihem Shqiptare.
Ti goce ke nevoje per nje psikolog se sje fort ne rregull. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Se mos me njef ti mua. Me duket thshe, ndoshta e kam mire e ndoshta keq. Psikologet mbaji per vete, i kam bezdi.

Ata intelektualet jane pleq ore. Bote tjeter ata. Shqiperia ka ndryshuar shume shpejt. Bagazhi mund te kete kuptime te ndryshme. Bagazh shkollor e mendor etj. Nisur nga keto thashe.

E pastaj s'eshte t'i besh qefin vetes me bagazh te jashtem. Une s'identifikohem me anje gje. Ku rafsha mos u vrafsha.

ZeroCool

Primus registratum

Mire e pra Fan Noli qe as qe ka lindur ne Shqiperi e nuk beri kurre nje shkolle ne gjuhen Shqipe dhe qe ne Shqiperi jetoi vetem pak vjet nga jeta e tij e gjate e quante veten Shqiptar. Kultura dhe edukimi qe kishte marre faqre mire mund ti siguronin nje jete te rehatshme po ai deshironte ta ndihmonte Shqiperine se e quante veten Shqiptar ashtu sic ishte ne te vertete e nuk e fshihte.

Une nuk te njoh po besoj se ti nuk je Fan Noli e as ndonje nga ata intelektualet e tjere si puna e tij. Thuaj tani cfare bagazhi kishte Noli e cfare i thoshte vetes. Dhe shiko se kur persona te tille qe i merr historia e quajne veten Shqiptare ti vetem nese te duket vetja me e mire e me zgjuar se keta thua qe une i perkas botes a ku ta di une se kujt i perket dhe nuk e pranon ate qe je ne te vertete.

zog

Primus registratum

po dhe yllka mo shqiptare eshte, vete pjesemarrja ketu e provon kete lehtesisht, prandaj mos ja degjoni dokrat qe leshon.

po ta kishte kaluar kete stad te jetes, siç pretendon, s'do te kishte nevoje per forum shqiptar, bile as do ti behej vone per shqiptaret e shqiperine.

problemi eshte se nuk mund, shqiptarizmi eshte GEN, ndodhet ne gjak, prandaj edhe fan noli jetoi si nje shqiptar.

nuk mund te jetojme ne hava, pa nacionalitet ose internacionalitet (si yllka), ngaqe nuk mund te duam çdo gje as te hame çdo gje qe fluturon. njeriu eshte selektiv, natyra eshte selektive. ajo na zgjedh e percakton individualisht (tip) por edhe kolektivisht (race ose popull) per GJITHNJE.

Anana

Primus registratum

Nuk thashe qe s'jam Shqiptare. Po me thene te drejten as qe me behet vone hic fare se c'jam. Une jam per vleresimin e individit dhe jo te kombesise. Per sqarim te Zero Cool qe i merr fjalet e mia mbrapsh, nuk pretendoj se jam me e mire. Njof ca shqipo shume te zgjuar dhe enderroj te isha aq e zgjut, njof the te huaj komplet te rrjedhur. E mira eshte individuale dhe relative te te gjithe. Shyqyr qe s'jemi te gjithe njesoj se do qe bote e merzitshme.