Sa gjuhe te huaja flisni.

ketitopi

Primus registratum
Re: Sa gjuhe te huaja flisni.

Fillimisht postuar nga California^Babe:
[qb] Njeresit Shqiptare jane cilesuar nga shkencetare canadese si nje nder kombet inteligjent, dhe kjo nxjerr ne pah sepse shumica e popullit shqiptar flet me shume se nje gjuhe.
ok popull sa gjuhe flisni.
lol [/qb]
po dal i cik nga tema:i kane studiu shkaqet keta shkencetaret kanadeze pse jemi nje nga popujt me te zgjute e qe dime me sh gjume?te kishim pase anglishten psh gjuhen meme,s´marr mendja se do kishim qene kaq te qute,po te bo halli.
:shrug:

tirona

Primus registratum

shqip
gjermanisht
anglisht
frengjisht
turqisht
latinisht
edhe ca llafe arabisht

eros111

Primus registratum

Fillimisht postuar nga misstirona_15:
[qb] shqip
gjermanisht
anglisht
frengjisht
turqisht
latinisht
edhe ca llafe arabisht [/qb]
edhe je vetem 15 vjec?? :eek:

zora

Primus registratum

une di
anglisht
italisht
frengjisht
gjermanisht
greqisht
turqisht
spanjisht
portugalisht
rusisht
suedisht
norvegjisht
per momentin nuk me kujtohen me shtete.
jo per gje po ketu eshte bere kush i di gjithe shtetet e botes aq gjuhe te huaja flas. :rolleyes: :confused:

TEDI

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb]
Fillimisht postuar nga TEDI:
[qb]Kejfe Haluke Blue . Ajna Ente ...[/qb]
ana aasel (seka) enta mazhnun! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
. Kejf Ene T Arrif ene Mazhnum . Hal Ente Gemil Gidden We Laa ???

Erolina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Joli

"...une di
anglisht
italisht
frengjisht
gjermanisht
greqisht
turqisht
spanjisht
portugalisht
rusisht
suedisht
norvegjisht
per momentin nuk me kujtohen me shtete.
jo per gje po ketu eshte bere kush i di gjithe shtetet e botes aq gjuhe te huaja flasin..."

Joli! :thumbsup:
Dhe ju te tjeret... :lol: :lol: :lol: ...
Vajzat kuptojne telenovelat ne nje gjuhe, djemte rendisin pa lidhje fjale te perditshme ne nje gjuhe tjeter dhe ...hooop, u mesua edhe nje gjuhe.
As italishten qe qe nuk la me shqiptar pa e renditur ne "listen e imagjinates", nuk e kurdisni dot, jo me ta vini ne pune!
4 gjuhe? 5 gjuhe te huaja secili?
:lol: :goofy: :lol:
Po pra, prandaj punoni te gjithe perkthyes per OSBE-ne!

samanta

Primus registratum

Une di:
shqip(me mire se te gjitha se kam mbaruar stud.per gjuhe-let)
frengjisht
anglisht
nederlands(hollandisht)
Kam deshire te mesoj dhe spanjisht. :wink:

samanta

Primus registratum

Ah se harrova italishten,por problemi eshte se italinet jane kaq llafazane,sa s'te lene kohe per te folur.

zog

Primus registratum

Une DI eshte ndryshe nga une FLAS ose arrij te merrem-vesh.

hendeku mes tyre i len vend ironise se Joli-es dhe Erolines.
dija e nje gjuhe eshte e thelle, lidhet me subtilitetet e saj si dhe inteligjencen e personit qe e zoteron. as vete vendasit NUK e dine aq mire gjuhen e tyre.

ket kemi rastin ta shohim me gjuhen tone ketu ne forum.

pervete kam vene re se shqiptaret me te vertet flasin shume gjuhe te huaja, por pa DITUR (ose zoteruar) mire ASNJE.
si ne çdo fushe tjeter te jetes njerezit qe dine e bile flasin bukur nje gjuhe te huaj, JANE TE RRALLE.

abs

nuk e di...

nigjo ktu ti, mos na i krahaso njerezit me papagallin :wink:

se ka dhe `zogj(psh,kanarina,bilbyla)` perreth /pf/images/graemlins/wink.gif

:rockband: :rockband:

samanta

Primus registratum

Faleminderit per korrigjimin,por i di dhe i zoteroj.Persa i perket gjuhes shqipe mos ta kesh problem fare se kam mbrojtur teme diplome ne gjuhesi.Mirupafshim ciu-ciu.Opinionet jane si veshjet qe kurre s'ju pershtaten njerezve.

samanta

Primus registratum

Pastaj ti shiko gabimet e tua,kur shkruan shqip,se s'me ke as pike e as presje.Mos na bej filozofira se nuk ke zbritur nga qielli.Sa per "ironine"mbaje per vete,sepse m'u duk nje banalitet.

samanta

Primus registratum

Po ti moj gjuhetare mund t'u mesosh gjuhen shqipe te huajve /pf/images/graemlins/laugh.gif ,se qenke shume e zonja :tipsy: Mos u kap me shkodranet se te nxjerrim per hatllash. :thumbsup:

zog

Primus registratum

me duket se e ke me mu, nuk e ke kopil, une u dal per zot kalamojve /pf/images/graemlins/laugh.gif

o samantha kush te foli ty mi xhaxh. hala ke 30 postime me ra ne sy kaq shpejt. nejse meqe the qe dike frengjisht bile e ke vendos ne ven te pare, nje pytje; cila esht fjala me e gjate ne frengjisht?

samanta

Primus registratum

Mbaji kopilat me shendet kujt i djege le ta mbaje.Po ti moj e zgjuara e shekullit thuaj ne fillim cila eshte me e gjata ne shqip e pastaj ne frengjisht. Une jam ne radhe te pare shqiptare dhe e tille do mbetem gjithmone.Mjere Shqiperia ne doren e kujt ka mbetur. :smash: :smash: Te paska lene prapa koha e .......
Njerezit kokeshkrete si puna jote qe fryhen si gjeli atje se s'kane cbejne tjeter i injoroj fare.Nje dijetar mes nje tufe injorantash behet me zi s ata vete.

samanta

Primus registratum

I paske krahet e prere si ato te pulave qe s'i lene te dalin nga oborri.C'ne "zog"ti ,po ti qenke nga ata qe i gjuajne femijet me llastiqe. /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

shyqyr qe e kuptove me ne fund qe s'jam femer MOJ korbe. /pf/images/graemlins/laugh.gif

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] shyqyr qe e kuptove me ne fund qe s'jam femer MOJ korbe. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
pse mo cun qenke ti????? :lol: :lol: :lol:

samanta

Primus registratum

Po mire po ta kishe bere zogu do merrej vesh po nejse.Gezohem qe je cun se me cunat s'kam probleme per te komunikuar. :kiss: Urimet me te mira per vitin e ri korb i vogel. /pf/images/graemlins/laugh.gif