Sa gjuhe te huaja flisni.

Demetrio Scutari

Primus registratum
Re: Sa gjuhe te huaja flisni.

Erolina, me disa ndryshime (të krahasueshme me ata ndërmjet anglishes së Britanisë së madhe dhe asaj së SHBA-ve) farsi dhe dari janë e njëjta gjuhë, d.th. perzishtja...

Farsi përdoret në Iran dhe dari në gyjsmë të Afghanistanit (në gyjsmën tjetër flitet pushto ose pashto)...

Një gjuhë tjetër interesante (unë kam një libër të vogël për ta mësuar në shtëpi) ështe mongolishtja, e cila ka një strukture si turqishtja, por fjalët janë krejt të ndryshme...

Mongolia ka një sipërfaqe prej 1.500.000 metrash katrore dhe vetëm dy milionë banorë... sigurisht ka shumë vend në dispozicion atje...

samanta

Primus registratum

ka thirri njeri muve?
ho mi gaxhio tka dal zoni per ushtar /pf/images/graemlins/laugh.gif

Demetrio Scutari

Primus registratum

Për shokët që më kanë shkruar disa fraza në ciganisht: mjerisht unë nuk di këtë gjuhë, sepse shkruhet pak dhe është shumë e vështirë të gjesh një manual për ta mësuar...

eros111

Primus registratum

Fillimisht postuar nga samanta:
[qb] ka thirri njeri muve?
ho mi gaxhio tka dal zoni per ushtar /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
çe ki ti ri? /pf/images/graemlins/laugh.gif

samanta

Primus registratum

hahahahahahahahahha /pf/images/graemlins/laugh.gif
asgjo mo sa per muhabet me gaxhio

Erolina

Primus registratum

Moj Samante, m'a perktheve ne frengjisht ti ate mesazhin qe te dergova une, se sikur nuk e kam pare! Ja po ta dergoj edhe nje here.
Na, moj! Ej, ta perkthesh me gjithe postimin tend te zjarrte per gjuhen shqipe.
Fillo qe ketu:

"Faleminderit per korrigjimin,por i di dhe i zoteroj. Persa i perket gjuhes shqipe mos ta kesh problem fare se kam mbrojtur teme diplome ne gjuhesi. Mirupafshim ciu-ciu. Opinionet jane si veshjet qe kurre s'ju pershtaten njerezve."
:rockband:

Ke te drejte, Samanta! Po veshjet e tua, si te rrine? Ju pershtatesh apo te pershtaten?
A mund te ma perkthesh ne frengjisht postimin tim, te lutem, dhe gjithashtu te me tregosh si i thone ne gjuhen frenge;"kur ben zogu ciu-ciu, kendon per qejfin e vet i ziu"?
Faleminderit!

P.s. Per kete fjalen e fundit mos u lodh, se de vete qe i thone "Merci".
Yeeeeessss! E mesova edhe frengjishten!

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Erolina:
[qb] Moj Samante, m'a perktheve ne frengjisht ti ate mesazhin qe te dergova une, se sikur nuk e kam pare! Ja po ta dergoj edhe nje here.
Na, moj! Ej, ta perkthesh me gjithe postimin tend te zjarrte per gjuhen shqipe.
Fillo qe ketu:

"Faleminderit per korrigjimin,por i di dhe i zoteroj. Persa i perket gjuhes shqipe mos ta kesh problem fare se kam mbrojtur teme diplome ne gjuhesi. Mirupafshim ciu-ciu. Opinionet jane si veshjet qe kurre s'ju pershtaten njerezve."
:rockband:

Ke te drejte, Samanta! Po veshjet e tua, si te rrine? Ju pershtatesh apo te pershtaten?
A mund te ma perkthesh ne frengjisht postimin tim, te lutem, dhe gjithashtu te me tregosh si i thone ne gjuhen frenge;"kur ben zogu ciu-ciu, kendon per qejfin e vet i ziu"?
Faleminderit!

P.s. Per kete fjalen e fundit mos u lodh, se de vete qe i thone "Merci".
Yeeeeessss! E mesova edhe frengjishten! [/qb]
Aman moj te keqen,po pse kam rene nga fiku une qe te te perkthej pa leke.Ku ka perkthyes qe s'paguhet,po jo s'keni faj se i doni gjerat QYL. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mostro

Putraku

Une kam shume qef te mesoj fjalorin e njerezve qe kane probleme me degjimin dhe me te folurin(shurdh-memecet)...Tv italiane nemengjes kur japin emisionin e lajmeve,nenje kuadrat te ekranit del nji grua qe transmeton lajmet posacerisht per keta njerez /pf/images/graemlins/smile.gif

stellina_sister

Primus registratum

Fillimisht postuar nga California^Babe:
[qb] Njeresit Shqiptare jane cilesuar nga shkencetare canadese si nje nder kombet inteligjent, dhe kjo nxjerr ne pah sepse shumica e popullit shqiptar flet me shume se nje gjuhe.
ok popull sa gjuhe flisni.
lol [/qb]
shqip, italisht, anglisht, gjermanisht e pak spanjisht :thumbsup:

Dullaloqka

Primus registratum

Kom një pytje të vockël!
Kush nga gocat ose çikat di me knu Gërqisht ose
Turqisht /pf/images/graemlins/laugh.gif
Meqë Shqiptarët janë komb që dinë shumë gjuh të
huaja

bebi

Primus registratum

Per kete teme duhet te hapet nje forum i ri, e siper ne krye te kete kete teme.
Forumi duhet te quhet: RRENA ME BISHT /pf/images/graemlins/laugh.gif

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] Per kete teme duhet te hapet nje forum i ri, e siper ne krye te kete kete teme.
Forumi duhet te quhet: RRENA ME BISHT /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Rrena asht ajo pjese e ligjerates qe te nxjerr prej situates /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erolina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga samanta
"Rrena asht ajo pjese e ligjerates qe te nxjerr prej situates "

C'pershtatje! /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy: :lol:

Erolina

Primus registratum

Ore frengjisht-foles te thekur,(vecanerisht ti Samanta, se te kam shume qef pasi refuzofe ne shume menyra te perkthesh nje fjali nga shqipaje ne frengjsht), me perktheni pak kete fjaline ne shqip!
Ta shohim pak sa mire i njihni keto gjuhet e huaja qe ju shqyen kraharorin nga krenaria!

Hajt Samanta, jepi! :goofy:

"le tamarin pinché cherche inlassablement sa pitance dans les lianes tropicales. En laboratoire, le quotidien de Saguinus oedipus est évidemment moins bucolique."

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Erolina:
[qb] Fillimisht postuar nga samanta
"Rrena asht ajo pjese e ligjerates qe te nxjerr prej situates "

C'pershtatje! /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy: :lol: [/qb]
S'eshte pershtatje apo te vjen inat se ke nje jave qe s'kthen pergjigje.1:0 per Vllaznine
Mendoju moj Erolinke e javen tjeter kthe pergjigje ose hap ndonje faqe tjeter se na cave derrasat. /pf/images/graemlins/laugh.gif