Roli dhe Kontributi i te Huajve ne Shqiperi... (?)

109UV

Primus registratum
Re: Roli dhe Kontributi i te Huajve ne Shqiperi... (?)

se nuk kam as kohe me shkrujt se jam tek nje klient dhe po ja masim koken me ... spango /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

shqiperia ka nevoje per profesioniste te mirefillte, mirepo mundesia per ti paguar keta profesioniste ne menyre kompetitive nuk ekziston. prandaj dhe mbeshteten ne OJQ per te marre sherbimet qe duhet te beheshin nga profesionistet. dhe OJQ-te kuptohen se cfare niveli njerezish mund te sjellin..

si gjithmone, merr aq sa paguan /pf/images/graemlins/wink.gif mesimi nr. 1 dhe me i vlefshmi nga Amerika /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga NetXtreme:
[qb] se nuk kam as kohe me shkrujt se jam tek nje klient dhe po ja masim koken me ... spango /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

si gjithmone, merr aq sa paguan /pf/images/graemlins/wink.gif mesimi nr. 1 dhe me i vlefshmi nga Amerika /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ne keto linja sa ja shisni "cantimin e spangos" qe po i jepni ktij tipit qe eshte duke marre padyshim /pf/images/graemlins/laugh.gif per aq sa ka pagu ?

ps. ik se na turpnove - ui ar trajing tu mejk e point hier /pf/images/graemlins/laugh.gif !

109UV

Primus registratum

po sigurisht qe po merr per sa ka pagu, as 1 minute nuk harxhova ke forumi lool.. sa iku me bo pipin klienti .. direkt nje ta hudh nje mendim ktu ke forumi.. ja aq kohe kam shperdoru gjithe diten.. (nqs ti paturpesisht e quan shperdorim se po ndihmoj atdheun) equals pipi time ahahahahahaaha

tashti me seriozitet...eniada ka te drejte mendoj qe pret me shume nga te huajt..por ka nje problem te madh ne eksperiencen e saj (me sa shifet ktu ne forum, se ka dhe mundesi qe ajo te kete 200 % te drejte /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ..nuk eshte marre fare me sektorin privat te huaj qe ka ardhur ne shqiperi..vetem me OJQ e fondacione e ku di une...se kush do e marre ne pune nje hollandeze qe vetem ka pas mjel lope..nje lituanez qe s'di me perdor celularin.. apo nje shqiptar i diplomuar ke universiteti i elbasanit ajajaja(kiddin'..me kete te fundit..)

Ky eshte problemi i evropes se dashur.. hidhen ljeket e taksapaguesve ne lume..stimulohet mediokriteti etj etj.. dhe pasi shqiperia merr 1 miliarde dollare ndihma.. s'merret vesh se ku shkuan.

Blendi

Primus registratum

issy observim i mire - me bad example 2 :wave:

por mendoj se ti duhet te shkruash me shume. Sikur te germoje perfitonin te gjithe.

Do i look like that bold teacher with the bow tie?

eniad

Forumium maestatis

NetXtreme

tashti me seriozitet...eniada ka te drejte mendoj qe pret me shume nga te huajt..por ka nje problem te madh ne eksperiencen e saj (me sa shifet ktu ne forum, se ka dhe mundesi qe ajo te kete 200 % te drejte /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ..nuk eshte marre fare me sektorin privat te huaj qe ka ardhur ne shqiperi..vetem me OJQ e fondacione e ku di une...se kush do e marre ne pune nje hollandeze qe vetem ka pas mjel lope..nje lituanez qe s'di me perdor celularin.. apo nje shqiptar i diplomuar ke universiteti i elbasanit ajajaja(kiddin'..me kete te fundit..)

Eniad - Si ishte "Eniada" :confused: :lol: Me shkrive net. Pamja genjen gjithnje :lol:

- Persa i perket asaj punes se eksperiences sime, e ku me njeh ti mua per te ditur nese kam patur marredhenie pune me te huaj ne sektorin privat :confused: (all to be discovered)

- Sa per ato holandezet qe mjelin lope e per letonezin qe nuk di c'eshte celulari, ata po vijne e po "punojne" ketu e po i shohim se c'gjelle po gatuajne. Sa per ate universitetin e Elbasanit, te Vlores, te Korces (apo ku di une c'universitete te tjera), ky eshte nje element tjeter qe ne e kemi shume per zemer, qe do te thote se nuk leme rast pa futur ca diskriminime krahinore, mes qyteteve apo fshatrave. Kam pershtypjen se jane keto gjera qe e shtojne me shume ate dozen e te tjereve qe vijne nga jashte per te na pare si underdeveloped in all the senses. Ne duhet te njohim njerezit, ata qe vertet kane aftesi, qe jane te formuar, qe kane ide dhe vullnetin me te mire te mundshem per te dhene dicka nga vetja, pa menduar se nga eshte njeri apo tjetri.
Une, sinqerisht, edhe pse nuk jam moderatore e temes, nuk do te doja qe ketu te behej vend ku te fillohej te shaheshim me cfare na mban origjina :smash:

Ky eshte problemi i evropes se dashur.. hidhen ljeket e taksapaguesve ne lume..stimulohet mediokriteti etj etj.. dhe pasi shqiperia merr 1 miliarde dollare ndihma.. s'merret vesh se ku shkuan. [/QB]

Eniad - Une kete e di dhe e dine shumica prej nesh, ne mos te gjithe. Problemi eshte te diskutojme dhe ndoshta te gjejme nje lloj motivimi per te kerkuar ca pergjigje e zgjidhje /pf/images/graemlins/smile.gif :smash:

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eniad:
[qb]Eniad - Une kete e di dhe e dine shumica prej nesh, ne mos te gjithe. Problemi eshte te diskutojme dhe ndoshta te gjejme nje lloj motivimi per te kerkuar ca pergjigje e zgjidhje /pf/images/graemlins/smile.gif :smash: [/qb]
zgjidhja qe besoj te vjen per shtat ty eshte qe te perzeme te gjithe te huajt e keqinj dhe te mbajme vetem ata te miret. :lol: :smash:

eniad

Forumium maestatis

Ore Net, edhe ate po deshe ti e bejme ne, i perzeme /pf/images/graemlins/laugh.gif , po ja qe nuk e kemi ne dore pa. :shrug:

Pastaj se c'kam pershtypje qe nuk do te me vinte mire vetem mua :confused:

Nejse, duke folur (oops, duke shkruar desha te them) seriozisht, askush nuk kerkon tani fushata, ky eshte i mire ky eshte i keq, ky duhet te ike e ky tjetri jo. Ceshtja eshte pak si me shume e gjere se kaq. Pastaj, meqe postimet e mia thone dicka athere fillo te postosh ca argumente me bindese ti, qe te thone dicka tjeter. /pf/images/graemlins/smile.gif

Dolores

Primus registratum

Po atje mezi po cqisni ato rrumbullaket prej dhajmi nga qeveria ...jo me te huajte...qe e bejne cik pikante jeten monotone atje /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

jeta eshte monotone ne perendim, pune-shkume ne sume-gjume /pf/images/graemlins/laugh.gif , jo ne shqiperi ku ka te pakten nje vetvrasje ne jave.

e keqja e shqiptarit me shkolle i cili ka si model europianin e civilizum eshte qe ; ai duke dashur te europianizoje shqiperine, harron, qe shkaterron te vetmin BURIM superioriteti gjenetik te races se tija.

pra shqiperia do te behet europe, por shqiptare nuk do te ket me. e ne na qan zemra per shqiptarine, sepo te qe ndryshe nuk do na binte mendja per kete forum apo te tjeret si ky.

pra do te qeme europianizuar ka kohe.

ps; nuk ka me te shemtuar se nje shqiptar te europianizuar.

Lene xogun e shkrete se po mundohet te kap nanji krap te kjo tema prandaj sa vjen e i piperos dekllaratat /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga zog:
...
ps; nuk ka me te shemtuar se nje shqiptar te europianizuar.
Ik reeeeeeee :tipsy: Na jep i shembull te besojme :tipsy:

Blendi

Primus registratum

Eeeeee, pse akoma u gjuka te kjo zona?
jam ndryshk fare

zog

Primus registratum

shembull : edi rama.

ps; megjithese ai nuk eshte i europianizuar, i duket sikur eshte. e aq me mire.

eshte ne fakt shume e veshtrire mos them e pamundur te europianizohet shqiptari. kjo mund te behet vetem me force dhe masivisht, siç veproi enveri.

dhe e pate vete hibridet qe krijoi ky transformim.

Kordelja

Valoris scriptorum

Pallavra! Enveriut iu desh 50 vjet me qit robt ka analfabetizmi ne iku ne dhe me amanete te paplotsume merhumi :lol:

zog

Primus registratum

po pse anafalbetizmi nuk eshte europianizim ?

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] me qit robt [/qb]
me i ** robt pra mo, me e zhduk pra.

mu duk si fjal e piste pranej se vuna. /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

boshti tek i cili vertitem une, tek kjo teme, eshte ajo thenia e bernard shout qe blendi e ka per nenshkrim.

"Që në moshë të njomë më është dashur të ndërpres edukimin tim për të shkuar në shkollë." - Bernard Shaw

mundohu ta kuptosh neqofte se do te diskutosh ne kete teme me mu, neqofte se jo idhu tej.