Ej, m'qafsh, mos ke punu gjo gjuhetar ti ne Akademi t'Shkencave? :lol: Cudi, se nuk m'je duk nonji i fiksum mas perdorimit korrekt te gjuhes, nga sa kam pa ktu. Me siguri jam gabuar. /pf/images/graemlins/wink.gifFillimisht postuar nga zog:
[qb]ça dmth: pasoje njerezore ?Fillimisht postuar nga eniad:
[qb] Eshte normale qe te jemi mirenjohes per ate cka behet ne favor te zhvillimit te vendit, por nese kjo ndiqet nga pasoja qe jane si njerezore ashtu edhe ekonomike, dicka duhet bere. :wave: [/qb]
po pasoje ekonomike ?
qafsh ijen m'duket se te mungon sintaksa ne ndertim te fjalive, shihe njeher kete pune. [/qb]
Fillimisht postuar nga eniad:
[qb]
Problemin, ne njefare menyre, une e shoh tek besimi dhe liria e tepruar qe u jepet ketyre te huajve per te bere cfare t'ju shkoje neper mend, me idene se ata dine gjithcka, ata mund te bejne gjithcka. Ua japim ne kete liri (d.m.th. institucionet perkatese qe i therrasin, ketu nuk e kam fjalen se kush eshte ne pushtet, quite s.th. else).
[/qb]
ka mundesi qe papagall dua te jem, bile qe edhe mos te kem pune tjeter, po ti ç'mut do ?Fillimisht postuar nga NetXtreme:
[qb] je bo si papagalli i forumit zog... s'ke pune ne france ti? [/qb]
kur shkon tek doktori ti eniad, a nuk i jep liri te plote ? sikur ai te thote hiqi breket se dua ta shoh ate veglen e semure, ti nuk i heq ?Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Thelbi i temës që hapi eniad është ky,
[/qb]Fillimisht postuar nga eniad:
[qb]
Problemin, ne njefare menyre, une e shoh tek besimi dhe liria e tepruar qe u jepet ketyre te huajve per te bere cfare t'ju shkoje neper mend, me idene se ata dine gjithcka, ata mund te bejne gjithcka. Ua japim ne kete liri (d.m.th. institucionet perkatese qe i therrasin, ketu nuk e kam fjalen se kush eshte ne pushtet, quite s.th. else).
[/qb]
Varet ç'fare doktori -zog, se ka dhe doktore me diplloma fallco.Fillimisht postuar nga zog:
kur shkon tek doktori ti eniad, a nuk i jep liri te plote ? sikur ai te thote hiqi breket se dua ta shoh ate veglen e semure, ti nuk i heq ? [/QB]
Meqenese jemi ne lemin e gjuhes dhe, duke qene se ti na qenke kaq i fiksuar pas saj, atehere po te them se fjala "pasoje" permban ate qe ne gjuhesi quhet konotacion negativ. Per shembull, kur ti i thua dikujt se nga nje veprim i caktuar do te kete "pasoja", patjeter qe u referohesh atyre negative. Nejse, e di si eshte puna, nese do te diskutojme per gjuhen shqipe e leme per ndonje teme tjeter se ketu nuk eshte vendi.Fillimisht postuar nga zog:
[qb] eniad, nuk eshte puna te kesh punuar ose jo ne akademi. shkrimi yt ishte i pakuptueshem, bile edhe tashti pas shpegimit te tejzgjatur, ai mbetet i tille.
themi : pasoja (ose shkaqe) negative ose pasoja pozitive, etj. (pastaj mbrapa shtoji njerezore, shkencore, ose tjeter)
por jo pasoja njerezore, ekonomike, shkencore, kopshtore, etj. ngaqe shprehja mbetet e paqarte.
si dhe nuk ka nevoje vetem per te treguar qe di, te shkruash shume e per lume, perkundrazi. [/qb]
Eh po pike e zeze, iher e fillove me sintaksen e gjuhen, tashi po merresh ene me breket e mia zotria jote /pf/images/graemlins/laugh.gif . Ere çuno, un shkoj ke mjeku e jo ke kasapi /pf/images/graemlins/laugh.gif , se, sado me qene i huj ky i funit kasap ka me ngel ene s'i dihet asiher cer pjese t'heq /pf/images/graemlins/laugh.gif .Fillimisht postuar nga zog:
[qb]kur shkon tek doktori ti eniad, a nuk i jep liri te plote ? sikur ai te thote hiqi breket se dua ta shoh ate veglen e semure, ti nuk i heq ? [/qb]Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Thelbi i temës që hapi eniad është ky,
[/qb]Fillimisht postuar nga eniad:
[qb]
[/qb]
Observim(uc): Eno fjaline e ke nis me peremer vetor veta e pare shumes dhe e ke maru me peremer vetor veta e dyte shumes /pf/images/graemlins/laugh.gif .Fillimisht postuar nga Eni_883:
[qb] Eshte mire qe ne vend te filozofojme nga jashte kufijve per te miren e Shqiperise aq me teper per te ardhmen te vini dhe te beni gjera ketu qe mos te kete nevoje per te huaj apo ekspertiza nga jashte.[/qb]
... dhe kte me siper e realizojme se jena kurioza te mdhenj nga natyra /pf/images/graemlins/laugh.gif ! Kjo na ka ndihmu padyshim !Fillimisht postuar nga LR:
[qb]Sa per ti vesh e per ti xhvesh at' pune e gjejm vet. [/qb]