Rezistenca!

Re: Rezistenca!

Problemi me ekstremet qendron se vullnetarisht fshehin pjese te se vertetes /pf/images/graemlins/wink.gif (te dyja ekstremet me lart)

Une vazhdoj te besoj se te kesh deshiren e mire nuk eshte me e mjaftueshme...

Kordele tani po me zhgenjen ti mua

Kordelja

Valoris scriptorum

N@lke me nje ndryshim, qe ti ende nuk me ke zhgenjyer mua, le ta marrim keshut, a nuk ka gjera qe duke i deshiruar fort ndodhin?!

Per sa i perket bi-fshehjes per mijera arsye historike apo stratego-politike, ta meshtes, por kurrnacerine e Vatikanit apo te arkivave austriake apo te atyre Turke nuk ma shqit dot njeri nga truri, a e dini qe ka ligje arkivash qe i varrosin doikumentat perjetesisht vetem per shkak te "bobmbave" qe paraqesain per ato qe thashe me lart?!

Nejse...une serish deshiroj qe Gjuha Shqipe te kete nje gjeneze me te hershme... :cool:

Dolores

Primus registratum

Ku e keni muhabetin se s po u kap dot.....pasojat e gripit me kane lene slow :rolleyes:

Kordele une gjithnji flas nga experienca.....kije parasysh :devil: :thumbsup:

E ke lexuar "Thoti fliste shqip"? Eshte nje liber interesant dhe i kendshem, qe e ka kapur problemin ne nje menyre shkencore (aq shkencore sa shkencat sociale mund te shkojne /pf/images/graemlins/wink.gif ). D.m.th arkeologjikisht, etimologjikisht, historikisht, dhe familje fjalesh qe eshte nje nga gjerat me te rendesishme. Mendoj se aty ka baza te kenaqshme per nje studim me te thelle. Cfare mendoj une per shqipen dhe lashtesine e saj s'eshte e rendesishme kur ne flasim per artikullin e nje tjetre /pf/images/graemlins/laugh.gif . Dua te them se "kuota" ime e me lartme s'kishte te bente fare me lashtesine e shqipes po me faktet qe perdor si argumenta autorja. Nuk e di per cfare dege ke mbaruar, cfaredoqofte ajo a e mendon te lexosh nje studim/ artikull shkencor qe jep per argumenta mendime personale qe nuk kane pas tyre piken e mbeshtetjes reale? Ty nuk te duket turp qe mund te botohet nje shkrim ku thuhet fakte ka po s'jane zbuluar akoma? Sinqerisht per mua kjo ishte nje nga gjerat me qesharake qe kam lexuar per shume kohe.

Kordelja

Valoris scriptorum

N@lke, po ke te drejte, por Mandi e pruri qe ta ballafaqojme me njohurite, se zonja ne fjale nuk eshte akademike, por edhe po te ish nuk do ish e pakundershtushme sido qe te qe.Nejse, se lexoja ne nje Forum tjeter rastesisht ngaqe hyra per nje link emrash shqip, aty thuhej: Akademia Shkencore, kjo azile plesh te rrjedhur (ne mos ia mys kot), yll shkencetaret dhe akademiket tane jane nje tufe idiotesh qe kane vite qe nuk bejne me asgje, mua me vjen te plas sespe luften genocide te Kosoves dhe argumentat Miloshevicit ishin Akademiket serbe qe ia servirnin, ndaj me vjen te plas qe kur kjo teori "prej te rrjedhurish" ia mushi mendjen dhe vuri ne diskutim prejardhjen e Kosovareve dhe madje edhe pronesine e tokave te tyre, s'ka perse te mos sjelle natyrshem kete tjetern qe fundja eshte interes kombetar aspak shovinist, apo jo.

E megjithate ne e pame se cfare u solli propaganda serbeve! Ti thua te shkruajme artikuj per te ndezur dellin nacionalist? Vertet mendon se ne shqiptaret nuk jemi nacionaliste, sidomos per gjuhen, qe s'kemi lene vend pa lehur? Po sikur te shkruheshin ca artikuj qe ndezin dellin Intelektual dreqi e mori. Sepse une si Nel ndihem e ofenduar kur me serviren artikuj te ketij niveli. Them me vete vertet te kemi rene kaq poshte si komb? Ta permenda librin me lart, sepse ishte sipas gjykimit tim ekstremi i kundert me artikullin e zonjezes, e cuditerisht prape arrijne deri diku ne nje perfundim identik. Libri gjen shume admirim tek une, sepse eshte nje studim shumevjecar, i bazuar ne fakte ne nje mori fushash, dhe per me teper nuk arrin ne nje perffundim te ndare me thike, por i jep vend lexuesit te mendoje dhe te gjykoje. Meqense origjinali eshte ne italisht, une kisha mundesine t'ja tregoja ca miqve te mi jo shqiptare, dhe nje profesores time. Di te them se ata tani jane shume me te perdispozuar te fusin shqipen kur bejne muhabete gjuhesh ose arkiologjie. Mua kjo me ben te lumtur. Sepse nuk mendoj ne kemi nevoje per propagande nacionaliste, (ate e kemi si zjarr), mendoj se kemi nevoje per studime te mirfillta nga te cilat te huajt ashtu si edhe shqiptaret qe e vene trurin ne levizje mund te gjejne vertetesi, ose te pakten llogjike te shendoshe. Problemi yne nuk eshte historia jone sipas versionit shqiptar, sepse ajo manipulohet si ta duash (edhe nacionaliste), problemi eshte si figurojme ne historine boterore, si te hyjme, si te bejme emer, dhe si te njihemi per ato vlera qe mendojme i kemi. Kjo mund te behet vetem me studime te mirefillta, sepse shkrime si i zonjes nuk pine uje ne asnje vend.

Per akademine tone varja ata kane rrjedhur me kohe, me shume po bejne te huajt per ne.

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Ke qen ndonjehere ne Arizona? /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Yllo, ate e kom lone per mujin e mjaltit qe do bojme bashke. /pf/images/graemlins/wink.gif

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb]

Po kjo Penelka c'i ka keto penelata xhelozie keshtu mo? Une per vete kam qene nja dy dite e fejuar me Aurelianon po ka qene per arsye rigorozisht politike! :lol: :angel: [/qb]
Ngjo ketu, nime po e morr vesh qe me paska tradhetu nja dy dite me ty, po megjithate une e fal se dashuria eshte edhe falje.
Nuk i di mire arsyet e dashurise suaj dy ditore, por di qe dashuria jone 1 vjecare e kacafiu nuk bazohet ne ide politike , por ne komplicitet, pasion dhe respekt.

jula

Primus registratum

C'te them une flori, une s'para ua "prish lumturine te tjereve"...po ky jarani yt me konfirmoi vazhdimin e fejeses... :lol:

Raporti yne bazohet ne...raporti yne nuk bazohet! :idea:

Ciao Rezi, o Zot sa jam kenaqur: Isha ne nje konference. Titulli "Un altro mondo in costruzione: pace e diritti sociali"...pjesemarresit ishin :cool: fare. C'orgazem... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb] C'te them une flori, une s'para ua "prish lumturine te tjereve"...po ky jarani yt me konfirmoi vazhdimin e fejeses... :lol:

Raporti yne bazohet ne...raporti yne nuk bazohet! :idea:

[/qb]
1) Ai quhet Azgon, jo jaran.

2) Paskeni raport pa baza. :goofy:

3) Une ja morr shpirtin me mor vesh naj llaf tjeter :mad: , oj ai, une myll ne shpi s'jom tu ja dredh me asnji ai me lun syllambyllazi.

jula

Primus registratum

Aman, per nje cope burre une nuk minoj solidaritetin femeror. Jete te lumtur yllo.

P.S. Azgoni, hihihihi... :rolleyes: :lol: :lol:

AnaBlue

Forumium maestatis

Erdha me ju pershendet dhe me pyt Julken nese e ka ne shtepi motren/kullen Eifel akoma, por po ju le te qete me duret duke terheq floket e njera-tjetres /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi, cfare i ke bere gocave? :mad:

jula

Primus registratum

Shih si provokon: Une me shume se nje jave nen te njejten cati me time moter vetem per hir te prinderve kam ndenjur 18 vjet...vetem se me mungon boksi ndonje here... :cry:

Edhe s'po zihet njeri per flokesh, oj kjo...ti zhdukim keto stereotipe maskiliste: Vetem cjerrje! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga NeLk@:<br />.....Po sikur te shkruheshin ca artikuj qe ndezin dellin Intelektual dreqi e mori. Sepse une si Nel ndihem e ofenduar kur me serviren artikuj te ketij niveli. .......
N@lke, me dashamiresine me te madhe vej re, se ti kerkon cyjte intelektuale, po mire mi xhan ca osht ky artikulli, nuk eshte nxitje qe keta 5 intelektuale qe ka AF po llomotisin, po mire sa debate ka ngjallur ky artikull ne realitet, epo artikuj te tille e plot te tjere te ngjashem mund te diskutohen dhe rrihen vetem ne ambjente te tilla, tashi simas teorise sate meqe intelektualet jane bo pertaca apo kane rrjedhur te mos presim ne dike te flase, epo nje ze eshte moj vajze, nje ze, po qe se nuk flet dikush, nuk flet askush, ne shqipot e kemi si me te cytur si kafshet e punes kete pune, duam Hostenin here pas here /pf/images/graemlins/wink.gif , yll intelektualizma ka shku per lesh plus a kenaqesh ndonjehere ti nga keto qe ndodhin ne Shqiperi, une e admiroj personalisht sensin kritik, por jo ekzagjirimet dhe mos harro qe eshte per tu admiruar deshira e dikujt per te marre nje iniciative te tille, e ne per iniciativa jashte interesave individuale jemi te fundit ne bote. /pf/images/graemlins/wink.gif

Goca

Primus registratum

Une s'kap prej flokesh julen , po duhet me kap Azgonin , se ai ma drodhi, po c'te boj qe s'me bon zemra me ja rras nji shpulle e me i bo 100.000 leke dem fizik .... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Penelke, si te demtosh nje hundke aq te bukur me :eek: /pf/images/graemlins/laugh.gif gjynaf do beje pash nerin.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ana, :wave:

Jula te morsha te ligat e metaforave qe me perdor ke Tema Ushqimit, po kush merr vesh se :sleep:

AnaBlue

Forumium maestatis

Julke, asgje kunder e dashur, vetem se kur pershkuaje motren tende, mu kujtua motra ime. Te dyja kemi gati 20cm diference gjatesie. Pershkrimi qe i bere motres tende me shkriu fare... me duket se dolen nga goja e sime motre. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Per ju te tjeret:
baeh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Ana, s'ke frike nga SARS qe e nxjerr llapen vend e pa vend /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif