Rezistenca!

jula

Primus registratum
Re: Rezistenca!

Vazhdoni ta perdridhni edhe ca thiken ne plage, pastaj pyetni "C'ke?"...

Vendi me i kendshem ne kamp eshte ai qe ka ndertuar im ate... :lol: /pf/images/graemlins/tongue.gif

jula

Primus registratum

Lara, une isha e sinqerte, po mu duk e nenkuptuar qe behej fjale per gushtin...

Kordelja

Valoris scriptorum

jula, bej gati kecin /pf/images/graemlins/tongue.gif edhe rakine moj /pf/images/graemlins/wink.gif

jula

Primus registratum

Jooo raki, jo...vetem kaipirosca...tek "Havana"! :tipsy:
More, se ra fjala, si s'kam dale nje here esell qe andej une: Nje nate u infiltrova ne kthim te shtepia e nje shoqes sime, gjasme per te mos shqetesuar qengjat e perendise qe flinin.

Ah, rini e djegur... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga jula:
.....tek "Havana"! :tipsy:
More, se ra fjala, si s'kam dale nje here esell qe andej une.....
:eek: Qeka si bicim "fati", as une nuk dola esell /pf/images/graemlins/laugh.gif , thua eshte shenje per te mos u kthyer me :eek: benin nje kokteil qe e quanin "karpuz" ose "shalqi" /pf/images/graemlins/laugh.gif ishte nje mrekulli me vehte /pf/images/graemlins/laugh.gif ma hoqi ekuilibrin /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Lere fare...une pese vende te bukura edhe i kam pare (si te gjithe besoj), po vetem aty me "iken truri"...ne vere do ta bejme me fjale te takohemi po deshet...edhe ca vende lart ne fshat jane fantastike,
...kulmi, po shkruaj nga qyteti i hirte, Bologna...asnje shenje uji te kripur: vetem nje tip barkhapesi ngjyre balte qe i thone lume... :shrug:

Kordelja

Valoris scriptorum

Me pelqen ideja e te berit tape edhe njehere me Komisaren tek Havana, mua me ke jula, s'do e humbja kurre rastin /pf/images/graemlins/laugh.gif , boh s'isha dehur mbi derrasa ndonjehere, ndoshta qe edhe fakti se mu moren mendte ngase me ngeleshin takat ke hapesirat mes derrasave, po kjo ndodhi aq shume saqe ka bere efektin e vet ne ekuilibrin tim /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Nejse...une me nje nate e rashe ne dashuRRi me Dhermiun, pa mendo me dike qe e njeh edhe me mire.. /pf/images/graemlins/wink.gif

Blendo po ti do vish mer /pf/images/graemlins/tongue.gif

Blendi

Primus registratum

Mbrapa havanes ne ngrinim cadren dhe rrinim mesatarisht 2 muaj c'do vere. Plazhin e benim mu te kembet e nderteses. Ne krah te havanes ishte nje Barba (nje xhaje) qe fushen e volejbollit e pat mbushur me karrige dhe tavolina, kishte mare nje rulot ku kishte vene nje furnele dhe skuqte aty peshkun. barben e bera mik se une cohesha qe para se te dilte dielli qe prapa malit te cikes dhe e gjeja barben me nje cigare ne buze, maje nje shkembi qe pret detin me dinamit ne dore...

Pra se havana te rregullohej persembari andej nga 1996, shkonim edhe nja nje jave per vit te ri dhe flinim ne hotelin e zbrazet. Gezonim rojet se merziteshin vetem aty ne dimer. Ne dimer kishte portokaj sa te pir[)heshe, konserva mishi...
Po dehje me te kendshme se te nje barrake me llamarina qe kishin sajuar te potami lart per ne fshat nuk kam provuar ne jeten time.

olti

Neo

Mirembrema!

Qysh u ngryset ju?!

Nje pyetje! Pse BR vrane Aldo Moro-n ne nje kohe qe ky ishte nga te pakten demokristiane qe donte te fuste komuminstet e atehershem ne qeveri?!

moro.jpg

moro.jpg

jula

Primus registratum

Pyetjes se Neo mire do ishte ti pergjigjej me me kompetence nje brigatist/e /pf/images/graemlins/tongue.gif , por po e provoj une:
E thjeshte fare: BR ishin/jane organizate terroriste antisistem, per ta PCI ishte (dhe PRC eshte) perfaqesim i "shitjes se idealeve dhe bashkpunimit me armikun e klases punetore etj., bla bla".
Ne rastin konkret, rrembimi dhe vrasja e Moro-s u be per te pasur ne kembim lirimin e disa brigatisteve te burgosur.

DC dhe PC ishin dy partite qe kembengulen per te mos bere leshim dhe per te mos hyre ne transaksion me brigatistet (per mendimin tim bene gabim dhe Craxi pati te drejte, nejse)...
Edhe ka dicka shume simbolike: Trupi u gjend ne nje makine te lene ne rrugen egzaktesisht te barazlarguar nga Piazza del Gesù dhe Via delle Botteghe Oscure (qendrat e sekretarive te demokristianeve dhe komunisteve) per te nenvizuar faktin se BR konsideronin vrasjen e Moros te vendosur nga dy partite e lartpermendura.
Nuk di ne u spjegova. :shrug:

jula

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Xingaro:
[qb] Do me merni dhe mua?Amon me merni dhe mua...!!! :cry: :cry: [/qb]
Ehe, ty do te cojme te rrish tek shtepia 100vjecare lart ne fshat, do te sekuestrojme dhe makinen, keshtu mengjes per mengjes do zbresesh ne plazh me kembe...jo nga asfalti, nga Ajo Marina... :devil:

Blendi

Primus registratum

Nje jave e ca na u prish Golfi (e kishim sjelle direkt nga Hollanda si per me te mire pleren) dhe ngjiteshim e zbrisnim ne kembe, nuk eshte dhe aq keq Jula. per ne qe rrinim ne plazh, fshati ishte gjithmone nje zbulim. Vendasit na shikonin, ca pleq qe rrinin mu para dyqaneve me karrige gjithmone. Ca nuk na njihnin, por ata qe vinin ne plazh i kishim bere miq me kohe...nje here sa po dilja nga dyqani mu ngaterruan kemebt te nje tel qe se kush e kishte flakur mu aty dhe u rrezova. njeri nga ata pleqte qeshi, me erdhi aq inat, po ca ti beja. "Mbesën!" duhet ta kisha share po nuk me vajti mendja, por me mire se mos ka qene ndonje fis i jules.

loaded

Primus registratum

O Blendo...ke menyre tregimi si te librat e Besnik Mustafait.Mbase se ke degjuar,kush e ka lexuar te ma konfirmoje...
Do me lini te shpia ne mal e?Mjafton te me lini edhe nje TV me teletext,nje celular dhe nje vajze te bukur dhe jam dakort...

jula

Primus registratum

Mbesen! atij tipit qe ka qeshur me komisarin...nuk kam pasur fis te afert te kete jetuar ne Dhermi, jemi larguar te gjithe ku te donte partia. /pf/images/graemlins/tongue.gif
Sa lezetshem: Une dhe Blendi kemi qene dy muaj ne vit ne te njejtin vend.

Xingu, ashtu e leme, pervec zockes: Kete duhet ta gjesh vete, te keqen, nuk e kemi servizio completo. :shrug: