Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

eniad

Forumium maestatis
Re: Re: Libri që ke në duar.

<font color="brown"> Henry Kissinger - The Anguish of Power, nga Stoessinger.

Shume interesant. </font>

Prespa

Primus registratum

PO lexoj librin "NJeriu me maske" e nje autore ruse (nuk ja mbaj mend emrin se e ka te ngaterruar)

vampirus

Primus registratum

Une po lexoj The Scarlet Letter- Nathaniel Hawthorne

Gjithashtu po lexoj Vjersha dhe Poema te Zgjedhura- Ismail Kadare,viti 1966

bebi

Primus registratum

Gorgias - Plato

e kam lexu edhe iher n'vit t'par', po nuk m'u kujtote hic... tuj rregullu librat, fraap doli edhe thashe po e lexoj edhe iher...

hmmm, dihet se nuk krahasohet me republiken, por pjesrisht asht /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Pol. O Chaerephon, there are many arts among mankind which are experimental, and have their origin in experience, for experience makes the days of men to proceed according to art, and inexperience according to chance, and different persons in different ways are proficient in different arts, and the best persons in the best arts. And our friend Gorgias is one of the best, and the art in which he is a proficient is the noblest.

kam n'dor edhe i shokun tem edhe t'tomit /pf/images/graemlins/laugh.gif
The Adventures of HUCKLEBERRY FINN - Twain
m'kishte marre malli /pf/images/graemlins/booki.gif

alinos

Forumium maestatis

Jam duke lexuar Pragmatizmi nga William James, filozof dhe vella me Henry James, shkrimtarin.
Tani po kuptoj pse me pelqen shkrimtari, dhe se pse shpesh me identifikojne me nje pragmatiste. Shume interesante analiza edhe pse ne shqip me duket se i kane bere nja dy padrejtesi...

Kordelja

Valoris scriptorum
Libri qe kisha ne duar...

Fabula Rasa

Ne fillim kur nisa ta lexoj mbeta si pa fjale. Thashe me vete:" Valle te kete evoluar kaq shume shqipja ne kaq pak kohe qe une te mos e kuptoj dot dhe te me duhet ta lexoj me fjalor?!" ...me pas ngushellova veten sepse harrova qe po lexoja Letersi Bashkekohore. I dhashe shume kredite autorit si partizane e perdorimit te thekur te gjuhes shqipe, parim te cilin ai s'e kish leshuar nga pena deri diku.

Me pas duke lexuar, pata pershtypjen se perseritej historia e Lul Mazrekut, por deri diku. Gjuha qe ne fillim te librit me ish dukur e pagelltitshme, s'ishte gje tjeter vecse dibrance, ndaj une e kisha te veshtire. Me pas, nga mesi i librit e tutje hasa ne fjale si "interne", "fondamentet" e nja dy tri te tjera si keto qe ma hoqen shijen e te lexuarit te shqipes se paster. Diku nga mesi kur autori behet poet e pata te veshtire ta ndiqja brendine, veshtiresi qe u shtua me ecjen me tutje deri ne nje pike qe doja ta leshoja nga duart sepse pertoja t'i kthehesha pas e te shihja ne kisha humbur rruget diku nga mesi e historia me kish shkare nga duart. Por jo! Nga fundi nuk ishte me e qarte nese autori po tregonte nje histori reale apo enderr te nje prej personazheve kryesore dhe une s'mora vesh gje edhe pse mendoja qe ia kisha marre doren surrealizmit pas kaq vite qe lexoj letersi abstrakte ketu e aty...

Si perfundim, autori gjen epitetin e duhur per vetveten /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe une mbylla kapakun per te mos e hapur me kurre /pf/images/graemlins/laugh.gif

Do t'i jepja kredite librit nese ky do ish ne kuadrin e nje zhanri te ri ne eksperimentim e siper. /pf/images/graemlins/shrug.gif

true confidental

Forumium maestatis
Re: Libri qe kisha ne duar...

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Une po lexoj Cifutka e Toledos

[/ QUOTE ]

Sa kohe kisha pa e kujtuar ket librin, ka qene nga te preferuarit e femijrise sime, edhe pse sishte liber per femije /pf/images/graemlins/laugh.gif. Ende me kujtohen detajet per karakterin kryesor, Rakela quhej ne mos gaboj , ka pas skena te nxehta ose me kane ber mua pershtypje per moshen kur e kam lexuar

alinos

Forumium maestatis

Fabula Rasa

Ne fillim kur nisa ta lexoj mbeta si pa fjale. Thashe me vete:" Valle te kete evoluar kaq shume shqipja ne kaq pak kohe qe une te mos e kuptoj dot dhe te me duhet ta lexoj me fjalor?!" ...me pas ngushellova veten sepse harrova qe po lexoja Letersi Bashkekohore. I dhashe shume kredite autorit si partizane e perdorimit te thekur te gjuhes shqipe, parim te cilin ai s'e kish leshuar nga pena deri diku.

Me pas duke lexuar, pata pershtypjen se perseritej historia e Lul Mazrekut, por deri diku. Gjuha qe ne fillim te librit me ish dukur e pagelltitshme, s'ishte gje tjeter vecse dibrance, ndaj une e kisha te veshtire. Me pas, nga mesi i librit e tutje hasa ne fjale si "interne", "fondamentet" e nja dy tri te tjera si keto qe ma hoqen shijen e te lexuarit te shqipes se paster. Diku nga mesi kur autori behet poet e pata te veshtire ta ndiqja brendine, veshtiresi qe u shtua me ecjen me tutje deri ne nje pike qe doja ta leshoja nga duart sepse pertoja t'i kthehesha pas e te shihja ne kisha humbur rruget diku nga mesi e historia me kish shkare nga duart. Por jo! Nga fundi nuk ishte me e qarte nese autori po tregonte nje histori reale apo enderr te nje prej personazheve kryesore dhe une s'mora vesh gje edhe pse mendoja qe ia kisha marre doren surrealizmit pas kaq vite qe lexoj letersi abstrakte ketu e aty...

Si perfundim, autori gjen epitetin e duhur per vetveten /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe une mbylla kapakun per te mos e hapur me kurre /pf/images/graemlins/laugh.gif

Do t'i jepja kredite librit nese ky do ish ne kuadrin e nje zhanri te ri ne eksperimentim e siper. /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]

mos ma shaj Fabula Rasa se te mys me durt e mia!!!
Une e adhuroj per vete! Dibrancia nuk ia prish lezetin. Fjalet qe thua ti tregojne tiparin medioker te intelektualeve shqiptare te kohes se Enverit. Eksperimentues? Po, dhe shume i arrire /pf/images/graemlins/wub.gif

hells_kitchen

Forumium praecox

<font color="brown">"Konti i Monte Kristos"</font>

per qejf

Ndersa per hall ne shkolle!

<font color="green">"The Great Gatsby"</font>
<font color="orange"> si dhe</font><font color="brown"> "Of Mice and Men"</font>

hells_kitchen

Forumium praecox

[/ QUOTE ]

Bohhh me ka Vdek Fare me nje Term Paper Ai! Edhe pse interesant se si ajo Hester dashuron kaq shume nje prift! /pf/images/graemlins/smash.gif

alinos

Forumium maestatis

[/ QUOTE ]

Bohhh me ka Vdek Fare me nje Term Paper Ai! Edhe pse interesant se si ajo Hester dashuron kaq shume nje prift! /pf/images/graemlins/smash.gif

[/ QUOTE ]

mos bej sakrilegj dhe ti! Mos harro kontekstin. Ta kisha dit te te kisha nimu une per term paperin e do kishe marre A te padiskutuar.

hells_kitchen

Forumium praecox

Shef nga simply_me dhe konfirmon * do me kishe shpetu mi!* Megjithate me sa e kam kuptuar une ate liber gjuha te len per te deshiuar pasi dhe Sheakspear i duhet nje fjalor te kuptoj kuptimin e vertete te disa fjaleve!

*Te prish pune here te tjeter ti fus i fishkellime ka kjo lagja ktej !*

Konteksti i librit shume interesant thashe por ama gjuha ne te cilen eshte shprehur teper e veshtire te pakten per mua! Gjithsesi dashuri e Hester me Dimmsdale eshte apo jo?

Ilektra

Primus registratum

Une kisha ne duar romanin "Verberi" fitues i cmimit nobel me 1998, dhe tani po lexoj "Vuajtjet e Djaloshit Verter" nga Gete, interesante. /pf/images/graemlins/booki.gif

Erolina

Primus registratum

Per te disaten here i jam rikthyer "Feel the fear and do it anyway" te Susan Jeffers.

Njera nga frazat:

Egomaniacs have absolutely no feeling of power - thus their compelling need to control those around them.

....

Learn to play with life instad of fighiting it!

alinos

Forumium maestatis

Shef nga simply_me dhe konfirmon * do me kishe shpetu mi!* Megjithate me sa e kam kuptuar une ate liber gjuha te len per te deshiuar pasi dhe Sheakspear i duhet nje fjalor te kuptoj kuptimin e vertete te disa fjaleve!

*Te prish pune here te tjeter ti fus i fishkellime ka kjo lagja ktej !*

Konteksti i librit shume interesant thashe por ama gjuha ne te cilen eshte shprehur teper e veshtire te pakten per mua! Gjithsesi dashuri e Hester me Dimmsdale eshte apo jo?

[/ QUOTE ]

po qeshe verdalle patjeter /pf/images/graemlins/smile.gif Vetem mos pretendo t'i kem lexu te gjithe librat /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
Dashuri e perzier me ndjenje faji, gjithesesi thelbi nuk eshte dashuria, por shoqeria puritane e Salemit /pf/images/graemlins/winkwink.gif

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown
[b">Ndersa per hall ne shkolle!

<font color="green">"The Great Gatsby"</font>
<font color="orange"> si dhe</font><font color="brown"> "Of Mice and Men"</font>

[/ QUOTE ]

<font color="brown"> "... America is the moon that never rose..." (Fitzgerald)

Ndoshta, tani e ke per hall, por, me vone, do shohesh qe do te mbetet ne mendje /pf/images/graemlins/smile.gif
Nuk doja te beja komente, por meqe ma zuri syri, desha vetem te te them qe eshte GREAT. /pf/images/graemlins/smile.gif </font>

ujku81

Primus registratum

Ne sketerren e terrorit nazist.

Kam ble ate librin per Napolon Bonapartin po po pertoj ta filloj se s'kam hic kohe tani.

ladouce2005

Primus registratum

une jam ne humor per romaca /pf/images/graemlins/laugh.gif
Po lexoj Mark Levy me "Ou est tu?"
here te ben te buzeqeshesh e here te mbushen syte me lot...njeriu eshte shume i cuditshem...kaq i terhequr nga "e pamundura"...

marina s.

Forumium maestatis

...kaq i terhequr nga e "pamundura"...

[/ QUOTE ]

Une nuk kam shume qe mbarova "Madamme Bovary". Njeriu eshte kaq i terhequr nga e pamundura dhe kaq tmerresisht egoist.

Status
Not open for further replies.