Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Incarnation

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Kujtimet e nje Geishe - Arthur Golden (fantastik,perle)sapo e mbarova
Mendafshi francez - Sandra Brown (intrigues, seksi)po e lexoj

bebi

Primus registratum

Mbarova vepren komplete mbi operat ma te mira botnore (lirika e cdo detaj tjeter frymzus t'tyne).
Po ashtu, m'kane knaq ilustrimet dhe informacionet e librit 100 best movies ever. Sh. interesant.

N'dore kam O.Fallaci, sa e kam fillu. E kam fillu si pa qef, momentalisht jan' tuj m'terhek ma shume libra si ata t'masipermit.

ps: harrova, kam pas' neper dur' randshem /pf/images/graemlins/laugh.gif edhe librin "the illustrated world history" q1 asht kronike prej fillimit t'kohs, deri n'fillim t'mij'vjecarit t'ri.

jam knaq, si dikur me enciklopedite e zogjve e flutrave, zoterve e perendeshave t'greqis' t'lasht' /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Diddy19

Su@mi

Po lexoj librin "Il giovane Holden" i J.D.Salinger.(Titulli origjinal asht "The catcher in the rye").Teper i lezetshem .Me pelqejne kto lloje romanesh!

Erind

Forumium maestatis

-Milan Kundera
-"Il valzer degli addii"

... ne pershkrimet, humbet si Kadare-ja tek "Aprile spezzato"!

Le_Routard

Forumium maestatis

Permbledhje me histori te Zvajkut.

Eshte shume i bukur por vetem se eshte pak si shume gjermanisht dhe nuk e kuptoj tamom se cfare thote.

ana karenina

Primus registratum
Libri që ke në duar.

O xhaxho jane novela ato /pf/images/graemlins/laugh.gif

Po ate te shahut e ke lexuar? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Anana

Primus registratum

Vajta ne nje bibioteke dje ne Dublin edhe kishin nxjerre shkrimtarin e muajit Ismael Kadare. Megjithese s'jam tip patrioti mu be qefi qe e pashe aty. I jane perkthyer tere ato libra Ismailit, ben tere ato leke ai valle? Jam kurioze sa shiten librat e tij neper bote.

Le_Routard

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
O xhaxho jane novela ato /pf/images/graemlins/laugh.gif

Po ate te shahut e ke lexuar? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

[/ QUOTE ]

Une ketu mesova qe Kalifornia ka qene prone e Johann August Suter, i cili vdiq si leckaman ne shkallet e pallatit te drejtesis ne New-York.

Mesova qe Goethe pas nje kure ne Karlsbad u sherua dhe ra ne dashni me Ulriken, vajzen 19 vjecare te zonjes Levetzow, dhe i kerkoj kesaj doren e se bijes. Kjo e fundit refuzoj sepse ne ate kohe 74 vjecaret nuk para martoheshin me vajza te reja. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mesova qe Grouchy, te cilit Napoleoni i besoj komanden e 1/3 se ushtris se tije, ishte fajtori per disfaten e Napoleonit ne Waterloo.

Mesova qe Rouget, nje kompozitor mediker nga Strasburgu shkruajti Mareillesen brenda nje nate. Vetem kenga u be famshme.

Mesova qe Georg Friedrich Handel shkrujati vepren e tij me gjeniale pasi doli nga paraliza. Nuk doli nga dhoma punes gjat tre javeve dhe me pase fjeti tre dite.

Mesova qe nje porte e vogel, e harruar, e quajtur Kerkaporta, dhe nje thirrje lebetitur "Qyteti ra" cuan ne shkaterrimin e Konstantinopolit nga trupat turke te Sulltan Muratit.

Mesova qe Nunez de Balboa ishte europjani i pare qe preku ujrat e oqeanit Paqesor.

Dhe kur te mar prap trenin me shku ne pune me siguri do kem kohe te msoj ne gjona te tjera. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sirena

Primus registratum

"Memorie di una geisha" eshte vertet i bukur...e kam lexuar para 6-7 vjetesh (perpara se te behej i famshem si tani prej filmit)...dhe aq shume me pelqeu si liber saqe ishte nje periudhe qe perdorja si nick Geisha...por qe filluan debatet e keqkuptimet per kuptimin e fjales "geishe" ne shqip dhe hoqa dore /pf/images/graemlins/smile.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Permbledhje me histori te Zvajkut.

Eshte shume i bukur por vetem se eshte pak si shume gjermanisht dhe nuk e kuptoj tamom se cfare thote.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

bebi

Primus registratum

"According to The Rolling Stones". Interesant, sidomos pjesezat kur cdo pjestar i grupit lidh vetveten me "The Rolling Stones".

*Rilexim "Gjeniu" - Drajzer (...)

ladouce2005

Primus registratum

"Le livre du rire et de l'oublie"
Milan Kundera

Eshte tamam sic thote Kundera vete...nje liber per te qeshuren dhe harresen, per harresen dhe Pragen, per Pragen dhe engjejt...
Pa lidhje, por interesant /pf/images/graemlins/smile.gif

"...deri tani, seksualiteti i saj ishte i zene nga dashuria (them i zene, sepse seksi nuk eshte dashuri, por thjesht nje territor qe dashuria e proneson), e ajo merrte pjese ne nje gje dramatike, te pergjegjshme, te madhe..."

P.S. E citova kete pjese vetem si nje pergjigje te temes "A ka dashuri pa seks" /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

romeo

Forumium maestatis

"il paese dove non si muore mai"

Ornela Vorpsi

liber shume interesant, i mprehte, provokues dhe ne te njejten kohe i vertete.

Diddy19

Su@mi

Sapo mbarova "Un ragazzo" te Nick Hornby (liber tek i cili mbeshtetet filmi "About a boy" me Hugh Grant).Sh i lezetshem ,dialogjet e arrira.

S

Scorpion

Guest

E kam lexuar Dahlia, eshte i bukur /pf/images/graemlins/smile.gif

Status
Not open for further replies.