Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

ladouce2005

Primus registratum
Re: Libri qe kisha ne duar...

Madame Bovary /pf/images/graemlins/smile.gif e kam lexuar kur isha 14 vjec dhe nuk e kuptoja "pse"-ne...e egoizimit dhe gjithckaje qe ndodh...Gjynah qe e humbim naivitetin me moshen...

marina s.

Forumium maestatis

per here te pare e kam lexuar kur isha 15 dhe me ngjante vetem nje liber me histori te trishtueshme dashurie.Me moshen nuk humbasim naivitetin,jo krejtesisht te pakten;mesojme te njohim me mire njeriun,veten /pf/images/graemlins/smile.gif

ladouce2005

Primus registratum

dmth humbim dicka nga femijeria, naivitetin included...kjo do te thote te rritesh /pf/images/graemlins/smile.gif
E ke thene thjesht me fjale te tjera /pf/images/graemlins/wave.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
1) Witness to my life (Korrespondence-kryesisht-midis Sartrit dhe S. De Beauvoir

[/ QUOTE ]

Sa shum i adhuroj ,ne plot kuptimin e fjales. Sidomos M.me Bukuroshen(per par-condicio /pf/images/graemlins/laugh.gif)...zgjedhje e bukur,COMPLIMENTS! /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Une ri-lexoj ca pasazhe te E.Fromm "Shakespeare's question" ne mbremje... /pf/images/graemlins/angel.gif

hells_kitchen

Forumium praecox

<font color="orange">"To Kill The Mockingbird" Harper Lee

E ka lexuar njeri ??? /pf/images/graemlins/wave.gif</font>

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Alkimisti -Coelho

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/thumbsup.gif

une kam kriju nje paragjykim: Coelho vjen ne jeten e njerezve kur ata kane nevoje per te! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

une per vete po lexoj Anthem nga Ayn Rand. Deri tani /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/booki.gif

romeo

Forumium maestatis

plotesisht dakort, doja veç te shtoja qe me vone eshte veshtire te largohet /pf/images/graemlins/booki.gif

Erind

Forumium maestatis

La lentezza - Kundera

"l’uomo gettato, nella miseria del mondo, si accorge che il solo valore inconfutabile e certo è il piacere, sia pur picolo, il piacere, che è in grado di procurarsi da sé: una sorsata di acqua fresca, uno sguardo rivolto al cielo (alle finestre del buon Dio), una carezza."

romeo

Forumium maestatis

"La forza dei sogni" Luis Sepulveda

sa here qe e lexoj kete shkrimtar nevrikosem qe nuk e njoh spanjishten dhe me suhet ta lexoj italisht.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Future Drivers /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif... e shoqroj me Kodin Civil,si meze. /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Ema

Goddes

O jessica,ne lidhje me Coelhon.E kam dhe une ndjesine e tempizmit perfekt.
Po e mendoja fiks nje jave pasi kisha mbaruar 11 minuta nderkohe qe flisja ne telefon me nje mik.Me dukej sikur gjithe biseda,konteksti dhe momenti qe jetoja nuk do kish qene pranuar prej meje me kaq normalitet nese nuk do kisha coelhon ne mendje.Pastaj eshte nje shkrimtar qe e kam paragjykuar shume si "luogo comune".Sikur popullor mund te mos ish i vecante,sikur turmat te ishin me budallaqe se mendja ime e fryre kot se koti /pf/images/graemlins/smile.gif
Tani jam e kenaqur qe e kam gjetur.E zbulova vertet me "Sulla sponda del fiume pedra mi sono seduta e ho pianto".Si arrin nje burre te shkruaje si nje femer,ne vend te nje femre me kaq madheshti?

...Dje mora "Shakaja",i Kunderes.Ishte i vetmi qe me mungonte nga cikli:"Kundera,ato qe mendoj po s'arrij ti shpreh me fjale" /pf/images/graemlins/laugh.gif.Edhe esset dhe Testamentet e tradhetuara i hengra /pf/images/graemlins/wink.gif.
Ersi la lentezza eshte i bukur po provo edhe perjetesine ose lehtesia e paperballueshme e qenies...

k.

ana karenina

Primus registratum

Ana Goodman 'LOVE SIGNS' /pf/images/graemlins/booki.gif

Po me pate rruges duke folur me veten dijeni qe jam duke folur me kete Anen ne fjale /pf/images/graemlins/laugh.gif sepse kam pershtypjen se ka nje jete qe me ndjek e me njeh me mire se une veten dhe lidhjet e mia /pf/images/graemlins/eek.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Yjet nuk vishen keshtu, Elvira Dones

Rrenqethes, shume i veshtire per tu pertypur pa qurravitje e mallkime.

Cilesia e botimit berrnut. Nuk kam pare nje liber te lidhur aq keq dhe cuditerisht e kish bere Sejko i cili ka qene shume cilesor. Nder te tjera kish dhe shume gabime shtypi.

Ah, se mos harroj /pf/images/graemlins/laugh.gif, Dones me ka lodhur me perdorimin e fjales "te patemete" /pf/images/graemlins/laugh.gif qe ndoshta eshte nje pershtatje e frazes "s'ka te share" ose ku di une /pf/images/graemlins/laugh.gif E kam lexuar mbi 100 here (ose me shume) neper liber dhe u cudisa /pf/images/graemlins/eek.gif

blendiys

Primus registratum

Une kam botimin e vitit 2000, dhe lidhja nuk eshte aspak e keqe dhe per me teper gabimet ne shtyp.
Korde, do t'ken dhuru stoqet. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Status
Not open for further replies.