Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.
M

Mortal

Guest

Po me sulmon personalisht?- E nderkohe une nje pyetje te bera, te hapur per shkembim opinionesh.

Shqipetaret nuk kane sensin e debatit. E nderkohe ne shembullin e librit te mesiper ti po maturohesh nen te njejten 'propagande imperialiste'.

Gjithe te mirat. Nuk je i denje per debat ne kete fushe.

Abratax

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Shea</div><div class="ubbcode-body">Po me sulmon personalisht?- E nderkohe une nje pyetje te bera, te hapur per shkembim opinionesh.

Shqipetaret nuk kane sensin e debatit. E nderkohe ne shembullin e librit te mesiper ti po maturohesh nen te njejten 'propagande imperialiste'.

Gjithe te mirat. Nuk je i denje per debat ne kete fushe. </div></div>

Librat qe lexoj jane te shenjte per mua, dhe debatohen vetem ne nje rreth shume te vogel. Nuk nxirren kurre ne publik, e aq me teper ne forum. gjithe te mirat. Debate ne fushen e letersise, rreth bibliotekes personale, i kam anshkaluar perhere, kam qene shume poshte mesatares te te dobteve.
Librat qe kam shkruar ketu jane libra ne "botim e siper", mos e merr mundimin ti kerkosh /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

juxhoxhjaj

Primus registratum

Rreziku Anglo-Amerikan i shkruajtur nga i madhi Enver te le me goj hapur nga realizmi dhe faktet tronditese!haha me te madhe,Abretax je i madhe ti dhe portokallia qe me ngre humorin seriozishte!te kam bere disa pyetje per chen dhe nuk je pergjgjur.
Libri qe po lexoj eshte "Kam lindur shqiptare" e ka bere nje shoqja ime dhe eshte interesant dhe flet per nje emigrante dhe rrugen drejt Frances qe e beri te humbiste dinjetetin dhe gjithcka per te vajtur ne nje vende imperialist(sic do thoshte Abratax)

^Res-Cogitans^

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: egla_torino</div><div class="ubbcode-body">la scomparsa dei fatti ( <u>marco travaglio</u>) </div></div>

Me pelqen shum ç'fare shkruan , si person dhe ç'fare perfaqson . /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/thumbsup.gif

Abratax

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: celjanfr</div><div class="ubbcode-body">Rreziku Anglo-Amerikan i shkruajtur nga i madhi Enver te le me goj hapur nga realizmi dhe faktet tronditese!haha me te madhe,Abretax je i madhe ti dhe portokallia qe me ngre humorin seriozishte!te kam bere disa pyetje per chen dhe nuk je pergjgjur.
Libri qe po lexoj eshte "Kam lindur shqiptare" e ka bere nje shoqja ime dhe eshte interesant dhe flet per nje emigrante dhe rrugen drejt Frances qe e beri te humbiste dinjetetin dhe gjithcka per te vajtur ne nje vende imperialist(sic do thoshte Abratax) </div></div>

po mor daj, me faqet e ketij libri po lexoke fshiva menderen, se me ishte mbarruar letra higjenike. Se ai libri po lexon te merrte me qafe nga pasuria letrare. gjithesesi, vazhdo i qete se, tash me vllaznit tan qosevar po presim me marr $$$ i dhame Hollbrookut per pamvarsin. Na genjeu maskarai, ne Prill tha kini pamvarsin; iku prilli erdhi maji. Nga qershori leviz menderen se shtepise tende i kane dale ca pronare te rinj nga Mitrovica e loqkes Qosov Qeroike.

M

Mortal

Guest

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Abratax</div><div class="ubbcode-body">Librat qe kam shkruar ketu jane libra ne "botim e siper", mos e merr mundimin ti kerkosh /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif </div></div>

Permbledhjen e librit qe po lexon ti, se kam lexuar vetem une por me milliona te tjere. Madje, ndryshe nga ty, edhe e kemi perjetuar.

Abratax

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Shea</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Abratax</div><div class="ubbcode-body">Librat qe kam shkruar ketu jane libra ne "botim e siper", mos e merr mundimin ti kerkosh /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif</div></div>
Madje, ndryshe nga ty, edhe e kemi perjetuar. </div></div>

Mos u shpreh kaq bindshem rreth nje te panjohuri. Respekte!

M

Mortal

Guest

:)...Duhet te te them te njejten gje kundrejt personit tim.

M

Mortal

Guest

Shume i preferuar ne lexuesin Shqipetar ky Paulo Coelho.

Abratax

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Shea</div><div class="ubbcode-body">:)...Duhet te te them te njejten gje kundrejt personit tim. </div></div>

Personi yt eshte nje, dhe unikal, por qe gjendet vara-vingo nganjehere duke bredhur me zig-zake,si shume persona te tjere. "Fishkelle kengen me te bukur di ti, dhe kur fryma te te shterret perdor veshtrimet." /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

M

Mortal

Guest

"Beje dijen prene tende, mos u bej ti pre e dijes."

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Ne rolin e psikoanalistit he? Mire shume, por perseri spo ja arrin dot qellimit.

Edhe te lutem, mos me thuaj qe ske nje.

Ema

Goddes

Abratax eshte hera e dyte qe te terheq vemendjen!Mos dil nga temat!Rrezikon editim dhe paralajmerim per ban!
Te lutem ke nenshkruar nje rregullore kur je antaresu ketu,permbaju asaj!!!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

thash se ishte pushkatim direkt!

...t'pakten ai terheq vemendjen me ironin e tij,tek tema perkatse.
Dhe me duket dhe interesante drejtimi qe i jep,sesa nje titull dhe autor vetem i cituar.
Abratax,te lumshin gjishtat e tastjeres /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif .

ladouce2005

Primus registratum

...doesn't matter...try again...fail again...fail better...
Bukuria eshte t'a besh me finese dhe hapin final /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
Aurora te puc dhe une fort, dhe per te evituar Ban-in, se kam shume frike...po lexoj kete "Marketing Today" nga David Rachman
Shume romantik ky libri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif e keshilloj per te konstipuarit moralisht...

Abratax

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Shea</div><div class="ubbcode-body">Ne rolin e psikoanalistit he? Mire shume, por perseri spo ja arrin dot qellimit.

Edhe te lutem, mos me thuaj qe ske nje. </div></div>

Daje Frojdi, (ose Freud - sic parapelqejne ta quajne frymoret e shkolluar), nuk kishte kohe te lire ate dite per te me analizuar "interpretimin e enderrave" te tua, sepse e kishin thirrur ne parlamentin izraelit per te votuar rreth "ceshtjes si Olmert deshtoi ne luften kunder Hezbollahut".

Gjithesesi, kisha nje kungulleshke mu bene ... dy kungulleshka.

Per te qendruar me te dy kembet brenda dy pale kepucesh, ne teme, librat po lexoj:

1. "kushtetuta e Albforumit", vecse fashikulli, "Ku t'i kerkoj rrenjet e tua, rregullore, kur une nuk njoh rregulla?" mungon.
2. "Katedralja e Kievit" - liber (h)Yqme fare, (biles me "Y" te madhe te shtypit, dhe mundesisht shqiptohet pa "h"-n' e vogel te shtypit). Pasqyron celebrimin me te fundit ne Europe te bashkimit nen bekimin e zotit, nen parrullen "in thee ($$$$) we trust!", ne nje martese homoseksuale, te Karl Marksit me Adam Smithin. Pikerisht para 3 vjetesh, ne katedralen e Kievit, nisi revolucioni i pare i hapur i homoseksualizmit propagandistik. (Ai pershkrimi kur Bush jr. i jep bekimin Yushenkos, ne prapaskenat e fillimit, me nje te futur llape, alla "Uncle Sam's kiss", pasqyrohet edhe me foto.)
Ne fund libri mbyllet me nje thenie te Putinit, rreth ketyre revolucioneve te ngjyrosur: " C'jane keto revolucione te emertuara me ngjyra portokalli, roze e blu - epitete te cilat ne ketu ne Rusi i perdorim per te identifikuar homoseksualet." (e perifrazuar). Kjo shprehja permbyllese e librit ishte shume impresionuese, sepse ne baze te nje artikulli ne BBc.com, ne Rusi, homoseksualet meshkuj i quajne "blue boys", ndersa ato femra "pinky girls". Kuptohet kur lexova keto emertime, u dhjeva se qeshuri duke imagjinuar veshjet e simpatizanteve meshkuj te PD-se ne fushate, dhe "roz-manine" e simpatizanteve femra te PS-se po ne fushate. Te dy bastionet tona pulitike do ti kishin zene me dru e gurre ne Rusi! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

P.S.: Euridice, mund ti fshish pa me te voglin problem shkrimet ku une jam brenda teme. per tu clodhur te sugjeroj nje shetitje nga "rrugica e bredhave".

Miqesisht & respekte per glorian, shean, daj Frojdin, dhe padiskutim per ... kungulleshken e djeshme. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

gurax

Pan ignoramus

A ke nerva te flasesh akoma per kete punen e kungujve Abratax? Ka ndonje gje qe te shqetson?

Anteria

Primus registratum

Libesleben -roman -nga Zeruya Shalev ; shume origjinal, dhe mbi te gjitha ein schöner und mutiger roman und ein hocherotisches Buch!

M

Mortal

Guest

"Cannibal Island'- Death in a Siberian Gulag nga Nicolas Werth, historian Francez shkruan per Pranveren e 1933, kur policat e Stalinit 'zhvaten' pothuajse 100.000 njerez me qellimin e pastrimit te Moskes dhe Leningradit dhe i vendosen ne Siberi. Keta njerez u braktisen ne ishullin e Nazino, pa ushqim dhe banesa, ku me kalimin e kohes filluan te hanin njeri tjetrin.

I bukur si liber? Jo...thjesht te ben me koshient jo per brutalizmin e kohes se Stalinit, por te njeriut vete.

Status
Not open for further replies.