Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

teab

Primus registratum

"Spring flowers, spring frost" - Kadare

(s'ja di titullin e sakte ne shqip)

ana karenina

Primus registratum

'Lulet e ftohta te marsit' ndoshta? Te gjithe kete lexokan kohet e fundit /pf/images/graemlins/laugh.gif Une sapo e mbarova. I bukur por i mbingarkuar. Do mjaftonte vetem absurditeti i situates per ta bere librin terheqes, ose mjegullnaja e mendimeve te personazhit kryesor, por te dyja bashke per mua qe preferoj artin e thjeshte ishin shume.

Te pelqen ty? Po ai tjetri qe te nisa i Kadarese si ishte?

teab

Primus registratum

Deri tani po me pelqen. Anglishtja e ndryshon pak nga origjinali, ndoshta per me mire. E gjeta ke libraria afer shpise, dhe thashe ti hidhja nje sy.
Ate tjetrin e lexova me kohe dhe ishte interesant. E lexoi dhe babi kur isha ne memedhe dhe ja bente "C'jane keto idiotesira qe shkryn ky?" ..u shkriva une..

Ky je fut ti i here? Pse sflet asihere online? /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/smash.gif

ana karenina

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Anglishtja e ndryshon pak nga origjinali, ndoshta per me mire.
Ky je fut ti i here? Pse sflet asihere online? /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/smash.gif

[/ QUOTE ]

Ne italisht e kishin perkthyer "i freddi fiori d'aprile ", ne anglisht akoma me ndryshe, cudi /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Une po lexoj Pasardhesin tani, jam ne fillim. I njejti stil, i njejti shi, e njejta kohe e vrenjtur.

Candy /pf/images/graemlins/kiss.gif ndoshta sepse ti je gjithmone mobile? /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Si edhe po lexoj historine e Malik Solankes, profesorit te filozofise qe eshte vetesyrgjynosur ne New York ne librin "Furia" te Salman Rushdie! Po mbes pa fjale! Malik ma kujton veten ne ca momente ne menyre rrenqethese, edhe pse une s'kam filluar te shaj ndyre rrugeve e restoranteve!

[/ QUOTE ]

e mbarova mbreme. Shume i bukur. Trajtimi i zemerimit te papermbajtur tek nje njeri, zberthimi i shkaqeve, njohja e vetes, pranimi i saj, lehtesimi qe vijon natyrshem, te jetuarit si te mundesh ishin thene ne nje forme mahnitese.
Keshilloj te lexohet ne anglisht, sepse ne shqip disa fjali e kishin humbur fare kuptimin, dhe s'kishin fare sens dhe as lidhje.
Vete Rushdie /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

hells_kitchen

Forumium praecox

Libri qe po lexoj tani per tani eshte:

<u>MacBeth</u> nga i madhi Sheakspeare .....

Tragjedi Apo deshira per pushtet dhe korruptimi i fuqise qe con ne shkaterrimin shpirteror dhe mendor te nje Heroi, MacBeth

alinos

Forumium maestatis

Une vete te premten mbarova: Seksi i Shperfillur nga Oriana Fallaci. Sa m'i hyp nervat ajo grua! Duket sikur po tregon per keqtrajtimin qe u behet femrave ne lindje te botes, por del me perfundimin se grate nuk e dine c'duan dhe ka nje ton perbuzes prej race superiore (demek italiane) sa me irritoi ne kulm! Nen pretendimin "them ate qe mendoj", Fallaci si shume nga ata te mbrujtur me kulture italiane fyejne njerez ndersa dredhin cigare!

Nderkohe kam filluar te lexoj "lulet e ftohta te Marsit" nga Kadare. Jam ne gjysem te librit, por mund te them me plot gojen se muza e Kadarese vdiq, me shembjen e komunizmit ne Shqiperi. Se c'ben ca gjera ne kete liber, e se c'merret me ritregimin e disa miteve, duke na dhene nje kopje te shemtuar te Kunderes. Me thene te drejten deri tani vetem nje kunderkapitull kam pelqyer, si edhe kopertinen! /pf/images/graemlins/shrug.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

The Alchemist, Coelho....mund ta citoja te tere librin dhe prape te mos kenaqesha duke e ricituar e ricituar.

I had to slow down while reading in order to enjoy its magic.

Maktub!

^^MIA^^

Forumium maestatis

Booo cfare koncidence ketu Kordele /pf/images/graemlins/smile.gif.Po lexoj pikerisht ALKIMISTIN e Coelho.

Kordelja

Valoris scriptorum

Maktub pra /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/smile.gif

P.s. Lips, nuk e di ne e kane perkthyer kete fjalen Maktub ne versionin ne shqip, ne kete qe kam une eshte lene fjala origjinale arabe, e cila do te thote "Eshte e shkruar/thene/destinuar"...

alinos

Forumium maestatis

The Alchemist, Coelho....mund ta citoja te tere librin dhe prape te mos kenaqesha duke e ricituar e ricituar.

I had to slow down while reading in order to enjoy its magic.

Maktub!

[/ QUOTE ]

E kam thene Alkimisti vjen ne jeten e njerezve kur kane nevoje per te. Te jep ate perspektive qe vete nuk e ke zbuluar! /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

ana karenina

Primus registratum

G. Orwell '1984'. Ku e dinte ai? Apo dinin diktatoret per ekzistencen e librit? Me shume se ka parashikuar me duket sikur ka ofruar nje model qe u zbatua me shume perpikmeri. Kaq i vertete eshte ne ato qe pershkruan sa ne nje moment te librit po pyesja veten cne me kete Times'in qe e perserit, cne gazete angleze? Harrova qe autori ishte anglez e jo shqiptar ngase me dukej tere kohen si autobiografi e shkruar pas 90'.

ana karenina

Primus registratum

Une vete te premten mbarova: Seksi i Shperfillur nga Oriana Fallaci. Sa m'i hyp nervat ajo grua! Duket sikur po tregon per keqtrajtimin qe u behet femrave ne lindje te botes, por del me perfundimin se grate nuk e dine c'duan dhe ka nje ton perbuzes prej race superiore (demek italiane) sa me irritoi ne kulm! Nen pretendimin "them ate qe mendoj", Fallaci si shume nga ata te mbrujtur me kulture italiane fyejne njerez ndersa dredhin cigare!

[/ QUOTE ]

Tek ai liber mi ka hypur nervat dhe mua, sidomos kur me shan turket njehere u indinjova me shume se c'jam indinjuar kur fyente emigrantet shqiptare. Aty mund te perkufizohet thjesht 'e paedukate'. Me kane thene qe eshte tejet e zonja ne te intervistuar. Jam kurioze te gjej disa nga intervistat ti lexoj.

Vals

Primus registratum

E keni lexuar 11 Minutes nga Coelho? Me pelqeu me shume se Alkemisiti.

ameba

Forumium maestatis

une per vete jam duke bere sherr me "Mashtrimi i madh" te D.Brown jo se nuk po me terheq po nuk me lene kohe provimet dreqi ta haje.... Mgjth se duhet se nga Brown kur ke lexuar nje liber i ke lexuar te gjithe nje motiv kane.... /pf/images/graemlins/shrug.gif

Status
Not open for further replies.