Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Blendi

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Snow Waltz In Cedar Bend - Robert James Waller (Autor i Bridges of Madison County - duhet ta keni pare filmin.)

Kordelja

Valoris scriptorum

Jo

Une po lexoj Novelat e kafkes, jo po i lexoj po po i studioj, paralelsiht po lexoj dhe disa gjera te tjera qe mund te quhen psikologjike ose filozofike.

Blendi

Primus registratum

Bridges of Madison County eshte nje film romace me Clint Eastwood dhe Merryl Streep, ku ky ishte fotograf i National Geographic qe kishte ardhur per te fotografuar urat origjinale te Nju Jorkut te siperm dhe kjo amvise shtepie e martuar, me dy femije, njihen dhe duhen nje fundjave. Dashurine e fshehte ia mesuan femijet pas vdekjes, ne shenimet e saj.

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Captain Jack Sparrow:
[qb] "Bridges of Madison County" eshte nje film romace me Clint Eastwood dhe Merryl Streep, ku ky ishte fotograf i National Geographic qe kishte ardhur per te fotografuar urat origjinale te Nju Jorkut te siperm dhe kjo amvise shtepie e martuar, me dy femije, njihen dhe duhen nje fundjave. Dashurine e fshehte ia mesuan femijet pas vdekjes, ne shenimet e saj. [/qb]
...kur isha me e vogel duke u shtyre dhe nga kto romanet, filmat etj. romantike imagjinoja se sapo te gjeja dashurine gjithçka do shkonte fjolle (e vissero felici e contenti), thoja qe do preferoja te jetoja ne skamje por prane princit te kalter, te cilin do ta doja ne menyre konstante gjithe jetes time...tashti me duken prralla me mret, preferoj me shume te shoh ndonje emision apo :book: per kafshet sesa te shoh/ :book: ndonje film/roman te tille

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga edda:
[qb] ...kur isha me e vogel duke u shtyre dhe nga kto romanet, filmat etj. romantike imagjinoja se sapo te gjeja dashurine gjithçka do shkonte fjolle (e vissero felici e contenti), thoja qe do preferoja te jetoja ne skamje por prane princit te kalter, te cilin do ta doja ne menyre konstante gjithe jetes time...tashti me duken prralla me mret, preferoj me shume te shoh ndonje emision apo :book: per kafshet sesa te shoh/ :book: ndonje film/roman te tille [/qb]
Shpresat ushqejn enderrat, enderrat te japin te shprese.... /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

Liber i mire Stained! :thumbsup:

Un vete po lexoj Kriza e perkryer shqiptare nga Hysamedin Feraj!

Jua keshilloj atyre qe duan te hedhin nje sy mbi shoqerine politike shqiptare :book: :thumbsup:

safe

Primus registratum

Une sapo mbarova Keshtjellen e Kafkes nuk di cfare te them eshte shume i lodhshem dhe shume i koklavitur te bene te ndihesh ashtu se personazhi nuk di se ku do dalesh .Mgjth duhet te them se Procesi ishte me terheqes per mua te pakten.Edhe Keshtjella si Amerika eshte e pa perfunduar.

Kordelja

Valoris scriptorum

safe mos me thuj se do e lexoj tani :eek:
Aj, s'po e kapkam me dore hic /pf/images/graemlins/frown.gif

bellissima

Primus registratum

Ne kete moment un po lexoj "Ecce Homo" nga Friedrich Nietzsche. Ju keshilloj ta lexoni, eshte vertet shum i cuditeshem dhe te meson ta nohesh egon tende.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Libri qe kam ne duar eshte Dizionario tedesco- italiano /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kurse libri qe po lexoj ka nje jave e s'em hy ne tru :mad:
Come si fa a prendere la patente /pf/images/graemlins/frown.gif

safe

Primus registratum

Kordele nuk dua te te heq qefin e librit ne fund te fundit shijet artistike jane shume relative.Mbase ty do te pelqej shume.Keshtu qe filloje njehere po s te pelqeu lere. :thumbsup:

teab

Primus registratum

The name of the rose, nga Umberto Eco. Sapo e kam filluar dhe po duket interesant..

Nei

Primus registratum

L'ignoranza e Milan Kundera.
Eshte unike ideja e Kunderes per injorancen.
Pak etimologji: ne spanjisht anoranza vjen nga folja enyorar (=te provosh nostalgji), kjo e fundit me prejardhje latine: ignorare . Sipas kesaj etimologjie nostalgjia eshte vuajtja e provokuar nga injoranca. Ti je larg, dhe une nuk di (=injoroj) cfare ndodh me ty; vendi im eshte larg dhe une nuk di cfare ndodh me te.
Dhe se fundi: prejardhja greke e termit nostalgji . Nostos =kthimi; algos =dhimbje , vuajtje. Injoranca si nostalgji! E kush do ta kish menduar! E kam lexuar brenda nje nate me nje fryme.

romeo

Forumium maestatis

Tani kam ne duar nje liber qe bleva para para nja 1 muaji me gazeten “La Repubblica”.
“Fahrenheit 451” i autorit Ray Bradbury. Kam pare edhe filmin por libri po me duket me interesant. Autori i jep nje lexim krejt te pazakonte te ardhmes. Ne kete liber jemi ne nje shoqeri ku zjarrfikesit djegin librat, per tu penguar njerezve qe te mendojne duke i lexuar ata. Keshtu qe ngelet detyre e pak njerezve me kurajo qe te pasojne kulturen me goje derisa nje nga zjarrefikesit kupton se çfare po ndodh dhe….

William Wallas

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga diavolessa:
[QB] Libri qe kam ne duar eshte Dizionario tedesco- italiano /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kurse libri qe po lexoj ka nje jave e s'me hy ne tru :mad:
Come si fa a prendere la patente
Kush do me marri patenten mu mi aman mi aman! /pf/images/graemlins/smile.gif

Erison700

Forumium maestatis

[qb] Kurse libri qe po lexoj ka nje jave e s'em hy ne tru :mad:
Come si fa a prendere la patente /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kujdes!!! me ate librin. Shum i veshtire per ta nenkuptuar.

legent=thrilos

Primus registratum

Behet gje qe nuk me pelqen te lexoi libraa??? thua te ngelem injorant apo do jete me mire sepse nuk do shikoj endrra naten , anyway libri qe kam ne dore tani quhet MY life dhe e loxoi 24/7. :smash:

romeo

Forumium maestatis

[qb] Xander jane 756 Quitz :cry: /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
jepe me goje provimin /pf/images/graemlins/wink.gif

Status
Not open for further replies.