Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

TDSH

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Milan Kundera- the unbearable lightness of being.

Si gjithmone librat e tij me shkasin nga duart pa kuptuar ku nisin dhe mbarojne.

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Helene of Troy:
sapo kam filluar "amerika" te Franc Kafkes.

Edhe une.Jam ne fillim fare:aty ku xhaxhai e perze nipin nga shtepia pasi ky kishte shkuar per darke tek ai shoku i tij.Po shyqyr kam ne dore librin e Fizikes qe s po me le ta vazhdoj /pf/images/graemlins/frown.gif

edda

Primus registratum

L'orda-quando gli albanesi eravamo noi
me habit fakti sesi italianet e veriut (padania, veneto etj.) qe kane vuajtur piken e zeze neper bote, qe jane quajtur ciganet e evropes, lekure ullinjte etj. etj. jane kaq raciste. Kur behet jevgu pasha vret ene baben e vet

Bossi duhet te kete pasur nje rini travagliata /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s. ky liber mund ti behet dhurate nje miku racist

giorgio

Primus registratum

Gioventù, canta la canzone più bella che sai !

Canta la tua canzone, che arde nel tuo petto .

Lascia scorrere la tua gioia, che ti esplode con furore.

Non frenare la canzone: Lascia che prenda la via.

Ridi Gioventù ! Ridi ! Il mondo è tuo.

Libri dhe Historia e Millosh Gjergj Nikolles
"Migjeni ne italisht" eshte nje liber fantastik...

Nadia81

Primus registratum

He per he,kam filluar te lexoj librat e Agatha Christie.Qekur kam lexuar "vrasje ne orinetin e expresit" nga A. Christie dhe "Nje loder me orarin e udhetimeve"nga Seiho Macumoto kur isha ne Shqiperi,kane filluar te me pelqejne shume crime books apo mystery.Quajini si te doni. /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

Anton Pashko OH

Shume i vecante dhe kuptimplote. Nganjehere fjalite zgjasin nje faqe a me shume. Jo shume autore mund ta bejne kete e te mos e humbin kuptimin. E folura e tij prej Kosove mund te shkaktoj problem per dike, sidomos duke pasur parasysh se eshte shkruar me 1971 kur kontaktet nuk ishin te medha! Shumekuptimplote e thash nje here por po e perseris :thumbsup:

Ela_001

Primus registratum

Sapo perfundova permbledhjen Muri te Jean Paul Sartre, si gjithmone e dashuroj stilin e tij neverites.

Aktualisht po lexoj Hija te Kadarese.

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb]
Fillimisht postuar nga StAinEd:
[qb] The Tenth Insight-Holding the vision, nga James Redfield. Eshte pasuesi i Celestine prophecy nje nga librat me mbreselenes qe kam lexuar kete vit. Nuk e di a e ka lexuar dikush ketu. [/qb]
Yeah kinda crap tube stuf spiritual reading! Health warnings: tenth bothered you must not!
Insight eight though - addicted to the other sex, quite mbreseleness /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
zgjebs /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga loren^:
[qb] Fillimisht postuar nga Helene of Troy:
sapo kam filluar "amerika" te Franc Kafkes.

Edhe une.Jam ne fillim fare:aty ku xhaxhai e perze nipin nga shtepia pasi ky kishte shkuar per darke tek ai shoku i tij.Po shyqyr kam ne dore librin e Fizikes qe s po me le ta vazhdoj /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
koecidence interesante loren
ne fakt une e kam lene si pergjysem sepse nuk m'u duk ndonje gje kushedi se cfare, per Kafken sidomos /pf/images/graemlins/wink.gif
Tani jam duke lexuar "Light my fire" by Ray Manzarek, eshte nje nga anteret e grupit "The Doors, i cili shkruan per jeten e vet dhe kujtimet me Jim Morrison and the Doors.

shine*

Primus registratum

Nje liber ne shqip pas shume kohesh /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif , si gjithnje une smbaj mend emra librash, po mbaj mend qe nuk eshte liber shqiptar. Por eshte nga Scruton.

savage

Primus registratum

O eda kam degjuat per L'orda, nuk e di nese eshte akome ne treg ne itali pas dua te blej nje kopje.
Me behet qefi qe paska te tjere "kafkiane" ketu. sapo mbarova "gjyqin" dhe hmmmm....er, nuk di c'te them!
Po america si eshte, se po mendoja te lexoja 'Keshtjellen". Pastaj pse e krahasojne Kadarene me Kafken nuk po arrij ta kuptoj?

Moulin Rouge

Primus registratum

O eda kam degjuat per L'orda, nuk e di nese eshte akome ne treg ne itali pas dua te blej nje kopje.
Me behet qefi qe paska te tjere "kafkiane" ketu. sapo mbarova "gjyqin" dhe hmmmm....er, nuk di c'te them!
Po america si eshte, se po mendoja te lexoja 'Keshtjellen". Pastaj pse e krahasojne Kadarene me Kafken nuk po arrij ta kuptoj?
Pse s'te pelqeu "Gjyqi"? Normalisht duhet te jete vepra e tij me e arrire, pas "Metamorfozes" natyrisht.
E besoj qe Amerika ne krahasim me te tjeret s'eshte gje. Ne ate periudhe Kafka ishte ne fillimet e tij, s'e kishte arritur ende pjekurine e plote krijuese.
"Keshtjella" nuk e kam lexuar. Di qe eshte nje nga me te veshtiret e Kafkes.

Moulin Rouge

Primus registratum

Fillimisht postuar nga StAinEd:
[qb] Sapo perfundova permbledhjen Muri te Jean Paul Sartre, si gjithmone e dashuroj stilin e tij neverites.

Aktualisht po lexoj Hija te Kadarese. [/qb]
Me qe te pelqen ekzistencializmi ( actually e kisha kuptuar nga firma jote Hell is other people...L'enfer, c'est les autres...ahh, Huis Clos, cfare drame!!!), me siguri do ta kesh lexuar te Huajin e Camus-e. Ne te kundert, ta keshilloj, eshte teper i arrire.
Ej, po Muri ne krahasim me La nausée si duket? Normalisht duke qene tregime duhet te jene me scorrevoli, apo jo?
Po Hija po te pelqen?

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga savage:
[qb] O eda kam degjuat per L'orda, nuk e di nese eshte akome ne treg ne itali pas dua te blej nje kopje. [/qb]
Ka kohe qe ka dale ne shitje por nuk i eshte bere shume reklame.

Blendi

Primus registratum

Jean Paul Sarte eshte nje nga autoret e mi te preferuar. Kur lexoj Sartin me duket sikur ndjej nje bezdi, sikur dikush me ka kapur nga qafa dhe me shtrengon, kjo nuk do te thote se s'me pelqejne, perkundrazi, gjendja e personazheve dhe vete situata qe pershkruhet eshte e tille. Egzistencializem. Nejse.

Para 10 ditesh mbarova "Te jetosh i deshperuar", tit. origjinal "1934" te Alberto Moravia. Stili eshte shume i zhdervjellet, liber psikologjik me teper se rrefenjes, zberthen ndjenjen e deshperimit deri ne patologji.

Sapo nisa "Nje Dashuri" te Buzzatit, kam nje vit qe e mbaj verdalle pa e lexuar, nuk e di pse. Erdhi koha, nisa mbreme. Mund te them, eshte kendshem te rikthehesh te Dino Buzzati, eshte me pak poet, me teper mashkull nga autoret e tjere, per rrjedhoje me i ngjashem me lexuesin.

sweet eda

Primus registratum

nuk e di po perhere me ka pelqyer te lexoj libra te vjeter. per te mos dale nga tema, kam mbaruar "nje nate ne lisbone" autorin se mbaj mend, dhe tani pres me padurim te me vije nga shqiperia"kumbari" ose "the godfather" me mire.

Status
Not open for further replies.