Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Cruel_Intentions

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

aman dhe ju sa shum qe lexoni. Mua sme del koha hic. /pf/images/graemlins/frown.gif
megjitahte i still do..
-B

PrInCiPiEl

Primus registratum

Cruel_IntentionS:

aman dhe ju sa shum qe lexoni. Mua sme del koha hic. /pf/images/graemlins/frown.gif
megjitahte i still do..
-B
/pf/images/graemlins/smile.gif

Prandaj edhe postimet fantastike nëpër forume /pf/images/graemlins/wink.gif

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Satine:
[qb]
Fillimisht postuar nga StAinEd:
[qb] Sapo perfundova permbledhjen Muri te Jean Paul Sartre, si gjithmone e dashuroj stilin e tij neverites.

Aktualisht po lexoj Hija te Kadarese. [/qb]
Me qe te pelqen ekzistencializmi ( actually e kisha kuptuar nga firma jote Hell is other people...L'enfer, c'est les autres...ahh, Huis Clos, cfare drame!!!), me siguri do ta kesh lexuar te Huajin e Camus-e. Ne te kundert, ta keshilloj, eshte teper i arrire.
Ej, po Muri ne krahasim me La nausée si duket? Normalisht duke qene tregime duhet te jene me scorrevoli, apo jo?
Po Hija po te pelqen? [/qb]
Egzaktesisht, dmth ajo pjese e firmes eshte nga Sartre. Muri ishte teper i bukur, ne fakt sa me shume lexoj nga Sartre aq me shume me pelqen ne kundershtim me eksperiencen qe kam patur me shkrimtare te tjere. Tek permbledhja Muri do vecoja Herastrati, eshte stil Sartrian i pakopjueshem. I ngjan Nauseas, teper madje. Edhe te Huajin e kam lexuar menjehere pas "The Plague" te Camus, mgjth do thoja qe nga te dy preferoj Sartre sepse eshte pak me i hapur ne opsione ne botekuptimin e tij sipas meje anyway.

Hija po me pelqen, having said that jam nje fan i Kadarese keshtu qe pergjigja ime mund te jete paksa biased. /pf/images/graemlins/smile.gif

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Jean Paul Sarte eshte nje nga autoret e mi te preferuar. Kur lexoj Sartin me duket sikur ndjej nje bezdi, sikur dikush me ka kapur nga qafa dhe me shtrengon, kjo nuk do te thote se s'me pelqejne, perkundrazi, gjendja e personazheve dhe vete situata qe pershkruhet eshte e tille. Egzistencializem. Nejse.
[/qb]
goxha e vertete dhe per mua, me jep nje ndjesi sickening por ama dhe nje koncentrim total, ai shpreh ato qe ne thellesine e mendjes dhe te ligesise time shpesh i kam menduar por ndoshta kam frike tia shpreh vetvetes apo akoma me shume te tjereve, por qe do apo nuk do ti ato jane aty :egzistojne.Kjo eshte e dukshme per Sartre sidomos tek The Age of Reason dhe tek Herostrati.I am not a big fan of his sexual fantasy though, too cold and dark :eek:

alinos

Forumium maestatis

Ju pergjigja Too too nice qe nuk mbante mend se kush e ka shkruar "Nje nate ne Lisbone",...

...une po lexoj Zarathustren /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

ti ma njef nga pak si m'puno radakja, s'para admiroj kollaj, dhe jo per te te bere qefin /pf/images/graemlins/wink.gif

p.s. :kiss:

Blendi

Primus registratum

Michael Crichton - Disclosure
Autoret amerikane jane teper komerciale per shijen time, sidoqofte, kalon kohen.

Guest

keshillat e djallit /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erison700

Forumium maestatis

Biblen - (per te 4-en here :wub: . Me kthjellon mendjen sa here qe e lexoje) /pf/images/graemlins/smile.gif

Seriozi

Primus registratum

Tre vete ne nji varke.
Xherom.K.Xherom

Megjithese i sterlexuar prape me ben per te qeshur.

Guest

Une per momentin po lexoj ca lirika kengesh hehehehehe

edda

Primus registratum

Atehere me duhet ta blej ktu /pf/images/graemlins/frown.gif

Status
Not open for further replies.