Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Blendi

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Ema, "Vivir para contarla" eshte autobiografia e Marquezit. Ky eshte vetem vellimi i pare, (femijria, shkolla dhe fillimi i krijimtarise), libri do kete gjithsej 3 vellime. Per mendimin tim ky liber eshte "must read" per te gjithe lexuesit e Marquezit. Do te te shpjere edhe nje here ne Makondo, do takosh personazhet e verteta te "100 vjet vetmi", do kuptosh se marrezirat e kryevepres ne fakt nuk ishin thjesht trillime te fantaziste por pasqyrim i jetes sociale/politike te Kolumbise, dhe botes ne pergjithesi. Stili i te shkruarit: here eshte publicistike e here behet realizem magjik. Mjeshtri rrefen akoma.

Alba Shehi

Primus registratum

Sapo perfundova "VERBERI" te Jose Saramagos(fitues i cmimit nobel me 1998) Ua sugjeroj te gjitheve,ishte tmerresisht domethenes dhe fantazia e autorit ne pershkrim ishte e mrekullueshme.Te habit nganjehere se ku dreqin i kish vajtur mendja te jape detaje te tilla,aq te koklavitura te cilat te bejne te besosh se ajo ngjarje ka qene me termend e vertete. Mos e humbni!

kushtrimi

Primus registratum

PO lexoj, Qielli nuk ka preferenca te remark. me pelqen perpjekja qe ben per te treguar vleren e jetes, megjithe mos vleresimin e saj. Ka nje kundershti qe nuk eshte personazh me personazh por brenda vetes. Te gjithe duket sikur thone sa kot jetoj dhe pergjigjen , po jeta eshte e bukur. Stili po ai, remarku si gjithmone i paarritshem...Jua keshilloj.

D-J

Forumium maestatis

Mu mkan vu me lexu me zor "The Force of Law". E ka bo Jaques Derrida, nje nga filozofet dhe postmodernistet me te medhenj te kohes. Gjall ne bote se i mor vesh noigjo prandaj lexoj dhe komentet e te tjereve se ashtu e thith me mir /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Tani per tani ne dore kam romanin >>HIJA<< te Ismail Kadarese, :book:

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Albushe:
[qb] Sapo perfundova "VERBERI" te Jose Saramagos(fitues i cmimit nobel me 1998) Ua sugjeroj te gjitheve,ishte tmerresisht domethenes dhe fantazia e autorit ne pershkrim ishte e mrekullueshme.Te habit nganjehere se ku dreqin i kish vajtur mendja te jape detaje te tilla,aq te koklavitura te cilat te bejne te besosh se ajo ngjarje ka qene me termend e vertete. Mos e humbni! [/qb]
ngjarja asht tu ndodhe me t'vertete me ni katund t'kines, perbri pekingit, ku i kane mbylle njerzit me ni shkolle fillore, per pune t'sarsit...

godfather

Primus registratum

dje ju riktheva pas shume kohesh "LEMALAR" te Bediuzzaman Said Nursi. sic thote nje miku im i vjeter: "Universitet me vete!"

Ne shqip?

Heren e pare e kam e lxuar ne italisht, cuditerisht perkthimi ne anglisht me ka pelqyer me shume. Ah Betty Betty, every man falls in love with a Betty sometime in his life.

Ela_001

Primus registratum

The Tenth Insight-Holding the vision, nga James Redfield. Eshte pasuesi i Celestine prophecy nje nga librat me mbreselenes qe kam lexuar kete vit. Nuk e di a e ka lexuar dikush ketu.

bebivogel

Forumium maestatis

High Infidelity

uhmm ka shume autore ne fakt ... jane short stories ... deri sa po lexoj duket interesante ... /pf/images/graemlins/smile.gif

Interesante... :rolleyes: /pf/images/graemlins/smile.gif Une kam ne duar poezite e zgjedhura te Pablo Neruda,me pelqen dhe me shplodh...

simply_me

Primus registratum

une "ricordi dal sottosuolo"..dostojev.po kam 1 muaj qe jam nga mesi i librit(besoj se aty do ngelem derisa te mbaroj sez.i prov. /pf/images/graemlins/tongue.gif

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga StAinEd:
[qb] The Tenth Insight-Holding the vision, nga James Redfield. Eshte pasuesi i Celestine prophecy nje nga librat me mbreselenes qe kam lexuar kete vit. Nuk e di a e ka lexuar dikush ketu. [/qb]
Yeah kinda crap tube stuf spiritual reading! Health warnings: tenth bothered you must not!
Insight eight though - addicted to the other sex, quite mbreseleness /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

sapo kam filluar "amerika" te Franc Kafkes.
eshte novela e tij e pare dhe deri tani nuk mund te them se eshte nder librat me te mire te tij. te shohim vazhdimin.

PrInCiPiEl

Primus registratum

Omid Safi

'Progressive Muslims:

On Justice, Gender, and Pluralism'

Libër i jashtëzakonshëm!

Lexojeni dhe do të bindeni !

PrInCiPiEl

Status
Not open for further replies.