Re: A duhet t'ia themi gjithmone ate qe mendojme?

Florus

Forumium maestatis
Re: Re: A duhet t'ia themi gjithmone ate qe mendojme?

Jo gjithmone...varet se me ke po flet, varet nga tipi i personit, inteligjenca, menyra e te kuptuarit, reagimi etj... :shrug:

ana karenina

Primus registratum

Nqs shfaqim nje mendim besoj se mund ti themi pa frike, po nqs imponohemi me mendimin tone do ishte me mire qe thjesht ti mendonim pa ze :rolleyes:

ladouce2005

Primus registratum

une ne pergjithesi them gjithcka me shkon neper mend, dhe mami me thote gjithmone:-ti mi goc nuk e ke as qafen e shkurter, sa shpejt te dalin keto llafe :shrug:
nganjehere eshte mire, sepse duket haptaz qe nuk jam njeri hipokrit, nganjehere eshte keq, sepse e verteta vret, dhe jo gjithmone e gjithkund mund ta thuash cope :shrug:

eros111

Primus registratum

Ka raste ku duhet ta thuash ate qe mendon me te vertete, megjithese kjo mund ta vrase tjetrin sepse ne fund te fundit per cfare duhen shoket. (ne rastin kur ka shoqeri kuptohet)

loaded

Primus registratum

Njeriu duhet te thoje gjithmone ate qe mendon!Kjo e ben ate nje njeri "te vertete".Nje njeri i vertete nuk ka frike nga e verteta,nuk ka frike ta pranoj te verteten dhe ta thoje te verteten.Kjo i jep atij personalitet!

Belinea

Primus registratum

Nuk jane tere temat per tu tall.Mos hyr fare nese nuk e ndien veten komode ne ciklin e temes.

loaded

Primus registratum

Me fal,mos po ma lun gje me ate te shkelmen e syrit?
Ta thashe se po e mendoja.

qeshem

Primus registratum

une jam partizane e te vertetes diplomate...
pra te thuash aq sa mendon qe tjetri mund ta mbaje, gjithmone ka relativizem ne te verteten qe i transmetojme tjetrit, ndaj dicka me peshe te rende e leshuar, me shume se bashkefolesi mund te mbaje nuk tregon personalitet , por pandjeshmeri, dhe mbase egoizem
mendimi ime ky

b.k.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga irene*:
[qb] une jam partizane e te vertetes diplomate...
pra te thuash aq sa mendon qe tjetri mund ta mbaje, gjithmone ka relativizem ne te verteten qe i transmetojme tjetrit, ndaj dicka me peshe te rende e leshuar, me shume se bashkefolesi mund te mbaje nuk tregon personalitet , por pandjeshmeri, dhe mbase egoizem
mendimi ime ky [/qb]
tung irenke

me duket se diku kam shkruar per kete, po jam shume dakrot me ty.

disa te verteta sherbejne per te ndare faje dhe pergjegjesi te cilat nuk i mbajme dot vete, per kete arsye mundohemi te heqim barren nga vetja per ti ngarkuar te tjereve.

Jam dakort per genjeshtat e "mira" nese mund ti quajme keshtu. Nje kriter per ta percaktuar, do te ishte ndoshta te mendohesh nese personi qe ti po i tregon te vertetat do te deshironte te dinte dicka ose jo. (ndonese ka raste kur individed mohojne te verteten dhe kjo u behet pengese per te jetuar jeten e tyre - ne kete rast e verteta duhet thene)

Ka disa vuajtje qe vijne nga te vertetat te cilat mund dhe te evitohen. jemi te gjiteh shume te prekshme dhe seshte nevoja te vuajme cdo lloj fatkeqesie ne jeten tone.

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""

Fillimisht postuar nga Rid&Resi:
[qb] Mar shkas nga kjo pyetje per te hapur kete teme ku ju te shprehni mendimet tuaja.
Duke analizur me kujdes pyetjen persnalisht mendoj se lindin disa nen pyrtje te cilave duhet ti japim pergjigje...

- Cdo e vertete eshte mire te thuhet?

- Si reagon kur "tjetri" te kerkon t'i thuash ate qe mendon?

per mendimin tim gjithcka duhete te thuhet,qofte genjeshter apo e vertete,qofte e hidhur apo e embel,sa per ate se si reagon tjteri,mund e te reagoj keq a mire,rendesi eshte qe te jete ne djeni per gjithcka,qe en te ardhmen mos kete edhe keqkuptime te tjera
pyetja e trete,per ti theme gjerattroç,jo eshte e demshme po ne ralle te pare,eshte pakez e veshtire,gjithashtu dhe e demshme,se me raste kjo qe perdoret kunder ketij njeriu...
- T'i thuash gjerat cope, eshte gjithmone e demshme per tjetrin? :confused: [/qb]

show

Primus registratum

Nuk mund te thuash gjithcka qe ke brenda se dikush mund te perfitoje nga pastertia jote ose e kunderta ta marri si per te mirqene kur nuk eshte e tille

Princi i Bardhe

Primus registratum

une dua te them vetem nje shprehje qe e thoshte nje presor i imi :

thuaj gjithmone te drejten ,por cdo te drejte mos e thuaj ne cdo vend!
kaq per vete.ju pershendes!!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""

me nej fjale duhet ta dish ku ta perdoresh te verteten!!!..

DEVIL-girl

Primus registratum

Mua me pelqen qe gjithmone te degjoj te verteten po jo gjithmone mund ta thuash te verteten pra..

Varet per cfare te vertete behet fjale dhe kujt do tja thuash.

korcari12

Primus registratum

Varet per cfare te vertete behet fjale dhe kujt do tja thuash. [/QB][/QUOTE]
DUHET TE DISH KUJT TI THUASH TE VERTETEN
qe te mos pendohesh me voine ! :wink:

Albanian_Hottie

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Princi i Bardhe:
[qb] une dua te them vetem nje shprehje qe e thoshte nje presor i imi :

thuaj gjithmone te drejten ,por cdo te drejte mos e thuaj ne cdo vend!
kaq per vete.ju pershendes!!!! /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Kjo eshte dhe fjale e urte popullore me te cilen bashkohem gjithashtu. :thumbsup:

mostro

Putraku

Varet nga momentet ne cilat ndodhesh..Ndonjeher te genjyerit ose hipokrizia,ndihmojne te dalesh nga situata jo fort te kendeshme.
Dhe tipat qe pretendojne te ndihen sa me te hapur ne nje shoqeri,duke thene gjithmon ate qe mendojne(snobistat.."psh une ja them robit ne sy se cfare mendoj"),nuk para me pelqejne,sepse duan te tregojne qe kuptojne gjithshka dhe kane te gjithmon te drejten e te shprehurit(ven e pa ven).
anzi jane shume injoranter per mos te thene inteligjencen zero(fantazia -3) :wave:

oneo

Forumium praecox

varet nga personat ajo puna e thenies te cfare mendon. Nuk ma ha mendja se egziston ndonje person me nje princip te tille, qe kur del nga shtepia te dale me mendimin "kujt do iki t'i nxjerr te palarat sot".

Lidhur me temen (me falni nese jam jashte fare po pertoja te lexoja 3 faqe) nuk eshte e drejta jone qe te themi gjithmone ate qe mendojme, biles duhet te shohim qe sa here flasim nese sjellim deme, pastaj nese bejme mire. Shihet njehere ana e keqe pastaj e mira. Ndoshta kur e thua dicka mund te mendosh qe po ben mire, be.... aty nuk te jap dot zgjidhje, thjesh te perpiqemi te jemi me te thelle ne mendime. (ka dhe ajo lezetin e vet)