Re: Pyetje per Mjekun Popullor.
Fillimisht postuar nga bona:
[qb] L bora
persa i perket dickaje qe trashigohet nuk behet fjale vetem per nje brez , as per njerez nga ana a mamit apo e babit por dhe per genes qe jane trasheguar nga mamat e babat e te tjereve dhe munt te kete ardh ke nje person.
kaq maj men per tani, por kerko pak vete si behet trashigimi.
me mire e dine ato qe studiojne genetics.
gjithashtu do te desha si quhet ne anglisht megjithese une kerkova vete dhe nuk e gjeta, kjo diagnoze qe shkruan ti.
kam ne pune docs nga cdo lloji qe te duash ti dhe mund te ndihmoj dhe une.
bona [/qb]
Bona
Te faleminderit sinqerisht shume per interesimin qe ke treguar per te me ndihmuar.
Ne fakt, une vij nga nje shtet sllav, Maqedonia, dhe diagnoza eshte e shkruar ne latinisht dhe eshte pikerisht ashtu sic e kam shkruar "Tumoropharings" dhe qe ne anglisht s'kam ide se si do te quhej, mirepo behet fjale sigurisht per nje lloj tumori (karcinomi) ne fyt.
Do te doja me shume deshire te dija ne lidhje me kete lloj diagnoze, per ate se si ka mundesi sherimi, ne qofte se ka. Me e keqja eshte se mjeket nuk na kane treguar se per c'lloj tumori behet fjale, malign apo benign, e qe na ben pak edhe te habitemi, pasi sido qe te jete, mjeket duhet te tregojne per diagnozen, respektivisht per llojin e tumorit.
Sic edhe thashe me larte, tani personi, i nenshtrohet akoma terapise rrezatim ne Radiologji, mirepo akoma nuk po shohim ndryshime per te mire, por akoma gjendja e pacientit eshte e njejte sic edhe ka qene para operacionit, kollitje. peshtyrje, afro cdo 5 minuta.
menyren popullore qe m e thane ta praktikoj, ishte, te vendosen nga nje koke hudhre ne secilin prej vesheve, ne menyre qe lengu i hudhres te depertoje ne fyt dhe keshtu do te kishte ndryshime per te mire, mirepo eshte paksa e rrezikshme kjo, per arsye se nje; personi akoma eshte nen terapine rrezatim, e qe mendoj se nuk do te ishte e udhes te praktikohen gjera te tilla popullore, dhe dy, pasi behet fjale per hudher, gje qe pak edhe eshte e veshtire, pasi eshte nje person i vjeter, afer 55 vjecare dhe frigohemi se kjo lloj terapie popullore mund t'i shkaktonte veshtiresi me shume, e jo permiresime.
Vertete nuk e dijme se c'te bejme.Sahere qe pacienti i mer barnat (kapsullat) "Diflazon" behet shume, shume me mire, ndalohet e kollitura, peshtyrja (sepse nga ndikimi i ketyre kapsullave fyti thahet) dhe fillon te haje ushqim shume normal, pa asnje lloj veshtiresie, por ne fakt sic edhe kam thene me larte, keto lloj kapsulash konsiderohen si shume te forte dhe nuk guxohen te merren regullisht, andaj me ndlaimin e pirjes se ketyre kasulave pas nje kohe te shkurte gjendja serish keqesohet.
Une te falenderoj shume bona, qe shprehe interesim per te me ndihmuar, dhe akoma edhe me tej do ta cmoja cdo perpjekje per ndihme, si nga ju ashtu edhe nga Mjeku Popullor.
Me rrespekt dhe ju deshiroj cdo te mire,
L-bora