Pyetje per Mjekun Popullor.

korcari12

Primus registratum
Re: Pyetje per Mjekun Popullor.

Zoti Doktor si gjithe te tjeret dhe une kam nje pyetje.
kam reth 3 vjet qe vuaj nga (depresoni)ose (stresi) dhe me ndoth shume here ne ditet, ndjej frike dhe me skuqen veshet edhe faqet dhe pasi me skuqen me djegin si zjar .jam vizituar disa here kam mare dhe ilace, po nuk me kane bere efekt.
ju lutem me jepni mendimin tuaje.
faleminderit per pergjigjet qe jepni .. :wub:

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga njashtu:
[qb] Mirdita Mjeku Popullor

Desha te di dicka rreth Alergjise...(me falni nese kjo pyetje eshte shtjellu me pare)

Mua me duket sikur me ben Alergji domatja...me mbushet trupi me njolla te kuqe qe me kruhen...

a ka ndonje bime qe te me ndihmoje? sepse domaten nuk mund ta evitoj ne te gjitha ushqimet si salce apo...(ngaqe me pelqen shume).

Faliminderit paraprakisht
/pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
=================================================

Kombinimi i Hithrit me Fare te Zeze (1:1), nga kater caja ne dite per 6 jave eshte terapi e shkelqyer per shumicen e alergjive.

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga korcari12:
[qb] Zoti Doktor si gjithe te tjeret dhe une kam nje pyetje.
kam reth 3 vjet qe vuaj nga (depresoni)ose (stresi) dhe me ndoth shume here ne ditet, ndjej frike dhe me skuqen veshet edhe faqet dhe pasi me skuqen me djegin si zjar .jam vizituar disa here kam mare dhe ilace, po nuk me kane bere efekt.
faleminderit per pergjigjet qe jepni .. :wub: [/qb]
-------------------------------------------------

Si e quajn problemin mjeket (diagnoza e plot)?

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
[qb]

Si e quajn problemin mjeket (diagnoza e plot)? [/qb]
Shpesh here pacienti i semur meson se ka vetem nje problem e ne realitet ka me shume se nje.
Per ta eliminue problemin eshte ma se e nevojshme ta njohim ate.
Gjithashtu eshte me rendesi ta dijme se personi i semur kohe me te gjat nuk e ka vetem semurjen fillestare, ne realitet ai/ajo do te kete edhe semurje te tjera si pasoj e dobesimit te imunitetit...

Depresioni apo shtresi sherohet me sukses nese perdorim nga tre caja te PRESHTIT per cdo dite si dhe nga nje here ne dite - ekstraktin e tij ne forme tinkture 25 pika duke e perzier me uje te pijshem dhe te vaket, ne kohezgjatje per 6 jave.

Raif

Primus registratum

[qb]
[qb]

Si e quajn problemin mjeket (diagnoza e plot)? [/qb]
Shpesh here pacienti i semur meson se ka vetem nje problem e ne realitet ka me shume se nje.
Per ta eliminue problemin eshte ma se e nevojshme ta njohim ate.
Gjithashtu eshte me rendesi ta dijme se personi i semur kohe me te gjat nuk e ka vetem semurjen fillestare, ne realitet ai/ajo do te kete edhe semurje te tjera si pasoj e dobesimit te imunitetit...

Depresioni apo shtresi sherohet me sukses nese perdorim nga tre caja te PRESHTIT per cdo dite si dhe nga nje here ne dite - ekstraktin e tij ne forme tinkture 25 pika duke e perzier me uje te pijshem dhe te vaket, ne kohezgjatje per 6 jave. [/qb]
VEREJTJE:

Kemi raste shume te rralla kur pacienti eshte teper i ndijshem ne PRESHT...nese perdoret ne forme caji apo tinkture apo ekstrakti - vaj ne DRITE.

Ne keto raste pacienti mund ta perdor PRESHTIN ne forma si me lart vetem ne terr, ose duhet perdor per 6 jave nga se paku tre caja HITHRI ne dite e me pas nuk do te jet i ndijshem ne PRESHT edhe nese e pedor ne drite.

korcari12

Primus registratum

Zoti doktor faleminderit per pergjigjen, po nuk e di c'fare eshte kjo PRESHTI dhe munt te ma shpegosh ju lutem ,dhe nje here faleminderit ..

Raif

Primus registratum

[qb] Zoti doktor faleminderit per pergjigjen, po nuk e di c'fare eshte kjo PRESHTI dhe munt te ma shpegosh ju lutem ,dhe nje here faleminderit .. [/qb]
Ju duhet te lexoni ne temen Emerat e Bimeve... ketu ne Trupi dhe Shendeti dhe do te mesoni per Preshtin.

Raif

Primus registratum

Preshti, Lulja e Balsamit - Hypericum Perforatum
(angl. St. Johns word, gjerm. Johanniskraut)

korcari12

Primus registratum

Zoti Doktor faleminderit per pergjigjen, dhe me fal qe su tregova i sinqerte, nje shoku im e kishte kete problem dhe me tha se te falenderon megjith shpirt per ilacin qe i rekomandove se sot ndihet shume mire .
TE pershendet shoku im SAJMIRI.

*xixelloja

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga njashtu:
[qb] Mirdita Mjeku Popullor

Desha te di dicka rreth Alergjise...(me falni nese kjo pyetje eshte shtjellu me pare)

Mua me duket sikur me ben Alergji domatja...me mbushet trupi me njolla te kuqe qe me kruhen...

a ka ndonje bime qe te me ndihmoje? sepse domaten nuk mund ta evitoj ne te gjitha ushqimet si salce apo...(ngaqe me pelqen shume).

Faliminderit paraprakisht
/pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
=================================================

Kombinimi i Hithrit me Fare te Zeze (1:1), nga kater caja ne dite per 6 jave eshte terapi e shkelqyer per shumicen e alergjive. [/qb]
Faliminderit! /pf/images/graemlins/smile.gif

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga angeldeviled:
[qb] si mund te luftoj urrejtjen per veten time? [/qb]
Nese ju e urreni vetvehten, duhet te spjegoni qe sa kohe eshte kjo urrejtje dhe cka ka ndodhur tek ju apo ...

beshbossi

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga angeldeviled:
[qb] si mund te luftoj urrejtjen per veten time? [/qb]
Nese ju e urreni vetvehten, duhet te spjegoni qe sa kohe eshte kjo urrejtje dhe cka ka ndodhur tek ju apo ... [/qb]
a ka ilac?se s'shtyhet!!!!!!

zora

Primus registratum

ilac????
nje doze e mire optimizmi dhe vetvleresimi.duhet te kesh parasysh qe askush ne kete bote nuk e meriton trishtimin tend,askush nuk mund te te beje te urresh veten,sepse ti je nje person i vecante.edhe ne ditet kur ben nje i ftohte i tmerrshem,kur fryn ere e bie shi,ditet tipike te dimrit ne lezhe,mundohu ti japesh jetes tende sa me shume ngjyra.

Raif

Primus registratum

Gjat luftes ne Kosove, kur shkau me sllavet tjere qe e perkrahnin kunder shqiptareve, na hyni i vendosur te na shkatrroi te gjithe neve ose te na largon nga Kosova, kam perjetue caste shume te renda, aq te renda sa qe per vedi nuk mendoja shume perveq femijve te mi dhe te tjere... ishim te rrezikuar dhe nuk kishim cka te bejme...por nje gje e kishim: shpresen se do te behet mire...
E kishim shpresen se shkau nuk do te mund te na zhduk te gjitheve dhe edhe ashtu ndodhi: Sot ne Kosove (pervec nje pjese te Mitrovices, fatkeqesisht, por kam bindje se nuk ka me i shkue gat as aty...rrnoft SHBA-ja) shkau nuk eshte me ne Kosove dhe nuk ka me ken kurr ma.
YMYTI APO SHPRESA APO OPTIMIZMI ESHTE ILAQ I RENDESISHEM PER CDO NJERI, PRA EDHE PER JU, PRANDAJ MOS E HUP YMYTIN SE DO TE BEHET MIRE.
Pra mendo pozitivisht edhe nese e ke ndonje semurje qe dikush ndoshta te ka thene se eshte e rend, sepse cdo semurje e ka ilacin...

Diavolessa

Valoris scriptorum

Per me mos te ngel shenja kur djegesh ..cfare mund te perdoret?

Ka lloj - lloj ilacesh qe te mbyllin plagen shpejt..por shenjat ti lejne me vone. :mad: /pf/images/graemlins/frown.gif

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] Per me mos te ngel shenja kur djegesh ..cfare mund te perdoret?

Ka lloj - lloj ilacesh qe te mbyllin plagen shpejt..por shenjat ti lejne me vone. :mad: /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Une prodhoi ilaq qe i hjek shenjat e plageve edhe nese jan shume te vjetra por jo per nje dite por per 6 - 12 jave nese behet terapi perdite.
Me nevoitet me teper informat per shenjen dhe ne cilen pjese te trupit eshte plaga?

Diavolessa

Valoris scriptorum

Une e kam punen mes flakeve. Pasi punoj si guzhinjere. E shpesh digjem :mad: doja vetem dicka preventive...ne se me ndodh (ishalla jo) c'mund te perdor ne keto raste. Zakonisht hudh salce domatesh.
Pjeset jane duart e krahet /pf/images/graemlins/frown.gif

S'dua te me mbesin shenja :mad:

pS:Mjeku popullor Flmnd per cdo pergjigje.

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] Une e kam punen mes flakeve. Pasi punoj si guzhinjere. E shpesh digjem :mad: doja vetem dicka preventive...ne se me ndodh (ishalla jo) c'mund te perdor ne keto raste. Zakonisht hudh salce domatesh.
Pjeset jane duart e krahet /pf/images/graemlins/frown.gif

S'dua te me mbesin shenja :mad:

pS:Mjeku popullor Flmnd per cdo pergjigje. [/qb]
Aloe Vera eshte ilaq i shkelqyer per sosje.

Perdorimi i kesaj bime (blehet ne saksi e gjall ne dyqan), menjihere pas sosjes, e sheron shpejt varren dhe nuk len gjurme fare.

Perdorimi: Fletet e A. vera hapen dhe me pjesen e brendshme mbulohet varra dhe mbeshtillet me ckadoqoft (per ta mbajtur bimen mbi varr).