Moxarella! Ose gjath taljon.Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]Nje nga temat qe me ka pas pelqyer me shume tek Gjuha shqipe.
Ps: Si mund te themi mozzarella ne shqip? /pf/images/graemlins/tongue.gif
[/qb]
Fillimisht postuar nga BeBa:
[qb]po checks ?? e kam fjalen per ato checks te bankave ?[/qb]
Nuk e paskam pare ende kete fjalor sinonimik, edhe pse jam ne dijeni per qenesine e tij. Qenkam mjaft kureshtar. Gjithsesi, uroj te jete ndonje botim i viteve 2001-2002, se perndryshe jemi po tek ura, megjithe kete vershim te fjaleve te huaja gjate ketyre dy vjeteve...Fillimisht postuar nga Diabolis Dassaretis:
[qb]Ne mund të vazhdojmë, por në treg është një fjalor sinonimesh nga tre autorë që ma merr mendja ka zgjidhur një pjesë të punës.[/qb]
Fillimisht postuar nga Buna:
[QB]Si mund t'i themi ne shqip Paperina???
Rosake apo e kam gabim?
QUOTE]
Buna po ta ka perkthyer tjeterkush keshtu si une ma bej kabull se nuk i kam lexuar gjithe postimet. Po e thote edhe "ariu" (ndricim Xhepa) tek "Flutura ne kabinen time"
paperina = bibe (shqip fare)
--------------------------Fillimisht postuar nga Ofelia:
[qb]Tryeze ose trapeze... /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
-------------------------------------------Fillimisht postuar nga Diabolis Dassaretis:
[qb]Pse duhet të jetë trapezë greqisht, një fjalë e ardhur nga trap - tër rap- të ra p... kur trapi është një lidhje drurësh rrapi me litar lini. Që një degë rrapi të bie mjafton të shkosh anës ndonjë lumi.
Hajt ta pranojmë trapezën greke çdo ti bëjmë trapezit, asaj figurës gjeometrike sipas të cilës poziocionohen katër këmbët e tryezës apo triezës, me tre këmbë.[/qb]
Fillimisht postuar nga bar-ishte:
[qb]Jo lal Je gabim .Fillimisht postuar nga Buna:
[QB]Si mund t'i themi ne shqip Paperina???
Rosake apo e kam gabim?
QUOTE]
Buna po ta ka perkthyer tjeterkush keshtu si une ma bej kabull se nuk i kam lexuar gjithe postimet. Po e thote edhe "ariu" (ndricim Xhepa) tek "Flutura ne kabinen time"
paperina = bibe (shqip fare)[/qb]
Paperina = Pate - patoke.
Mish pate ne Shqiperi e hanim dikur tashme s'e di /pf/images/graemlins/smile.gif
Mundohu te perkthesh me paster! Flmnd.