Portofoli i artit tend...

Odea

Primus registratum
Re: Portofoli i artit tend...

Wow, shume te bukura planet S6. Nuk e dija une qe je skenograf ti...I like your ideas very much. Good work! :thumbsup:

Na mrekulluat perzotin, po me beni te ndjehem kaq keq per veten time qe skam talent fare /pf/images/graemlins/frown.gif

S'ka gje se ndoshta me kalimin e kohes edhe une do mundohem te vizatoj pak ne menyre kreative /pf/images/graemlins/smile.gif

Really great work, guys! Iu lumshin duret /pf/images/graemlins/smile.gif

Odea :thumbsup: :cry:

sita

Primus registratum

nje punim im i lene per gjysem por qe me pelqen.
dimensionet afersisht 2.5m me 2.5m. edhe ky punim eshte ne seri me punimet e para. Tematika eshte perseri "ender" dhe e fillova si nje autoportret e si nje reagim ndaj shkeputjes se dhimbshme nga rrenjet e mia ne shqiperi, nga shoqeria, e nga gjithshka me te cilen u rrita.

d3.jpg

Odea

Primus registratum

Sita, si i arrin ato kombinimet e ngjyrave? Cfare perdor, psh, po te dua te vizatoj dicka me ngjyra, si mund te arrij te kem efektin qe ke bere ti mbi pikturat e tua? Pyes se me pelqen me verte shume, sidomos ai kombinimi i bluse se erret dhe te hapur si dhe kafes se mbyllur e ngjyres se verdhe paksa te mbyllur.

Pres me padurim pergjigjen, /pf/images/graemlins/laugh.gif

Odea :wave:

Odea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Penelja e V.G.:
[qb] Mu s`me del asnje blu aty... :confused: [/qb]
Mu me duket si perzierje nuancash blu, ndoshta eshte gri, don't know :confused:

Odea

sita

Primus registratum

Ne kete punim ngjyra qe duket si blu eshte ne fakt gri. Une zakonisht vizatoj me charcoal (karbon) dhe pastaj filloj e punoj me siperfaqet e ndryshme. Per kete punim kam perdorur bojra acrylic sepse thahen shpejt. Kur aplikon me furce akrilikun mbi siperfaqet e punuara me karbon krijohen siperfaqe interesante. Mua me pelqen te punoj ne leter qe ka ngjyren a vet, jo te bardhe, zakonisht ngjyre kafe si kjo “brown paper” qe kam perdorur ketu sepse eshte me e lehte te krijosh dritehije dramatike.
Ngjyrat kafe/ te verdha qe duken vijne si rrezultat i letrave te ndryshme qe perdor dhe I ngjis mbi njera tjetren . Gjithashtu e perpunoj siperfaqen e letres duke ngjitur gjera te tjera si p.sh kanavac (canvas), etj. si dhe materiale te ndryshme si p.sh.parafine ose “shellac” te perziera me pigment per ta bere siperfaqen interesante si dhe per te krijuar ngjyra me tone te ndryshme e te pakontrolluara.
Zakonisht ngjyrat qe me pelqejne jane ngjyrat qe vijne si rrezultat I cilesive te materialeve qe perdor dhe jo te pigmentit te bojrave. Preferoj te pikturoj duke mos e pasur gjithshka nen kontroll pra kam deshire te le materialet dhe cilesite e tyre te me sugjerojne ide gjate procesit te piktures.

Per mua eshte e rendesishme qe ta shoh procesin dhe progresin e punes. Si rezultat I bej shumicen e skicave ne te njejten flete dhe prandaj me pelqen te punoj ne formate te medha.

Ciao.

sita

Primus registratum

Ne kete punim ngjyra qe duket si blu eshte ne fakt gri. Une zakonisht vizatoj me charcoal (karbon) dhe pastaj filloj e punoj me siperfaqet e ndryshme. Per kete punim kam perdorur bojra acrylic sepse thahen shpejt. Kur aplikon me furce akrilikun mbi siperfaqet e punuara me karbon krijohen siperfaqe interesante. Mua me pelqen te punoj ne leter qe ka ngjyren a vet, jo te bardhe, zakonisht ngjyre kafe si kjo “brown paper” qe kam perdorur ketu sepse eshte me e lehte te krijosh dritehije dramatike.
Ngjyrat kafe/ te verdha qe duken vijne si rrezultat i letrave te ndryshme qe perdor dhe I ngjis mbi njera tjetren . Gjithashtu e perpunoj siperfaqen e letres duke ngjitur gjera te tjera si p.sh kanavac (canvas), etj. si dhe materiale te ndryshme si p.sh.parafine ose “shellac” te perziera me pigment per ta bere siperfaqen interesante si dhe per te krijuar ngjyra me tone te ndryshme e te pakontrolluara.
Zakonisht ngjyrat qe me pelqejne jane ngjyrat qe vijne si rrezultat I cilesive te materialeve qe perdor dhe jo te pigmentit te bojrave. Preferoj te pikturoj duke mos e pasur gjithshka nen kontroll pra kam deshire te le materialet dhe cilesite e tyre te me sugjerojne ide gjate procesit te piktures.

Per mua eshte e rendesishme qe ta shoh procesin dhe progresin e punes. Si rezultat I bej shumicen e skicave ne te njejten flete dhe prandaj me pelqen te punoj ne formate te medha.

Ciao.

shine*

Primus registratum

VERY NICE!

Keto me pelqejne me shume mua nga SITA!

d1.jpg

t1.jpg

:wave:

Florus

Forumium maestatis

1980_~monalisa.jpg

un kam bo versionin modern :thumbsup: bukur e /pf/images/graemlins/wink.gif

kamikazi

Primus registratum

Faleminderit Odea qe ke ven nji nga vizatimet e mia /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Keto jane dy pikturat e mija te fundit qe kam bere...

Shpresoj t'ju pelqejne /pf/images/graemlins/smile.gif

pik1.jpg

pik2.jpg

piktorikurbinas

Primus registratum

Pershendetje te tereve,
Une jam nje antar shume i ri ne forum dhe shume i ri ne internet gjithashtu deshiroj te theksoj se kjo teme eshte shume e bukur per me teper qe une mund te shpalos tek ju disa nga pikturat e mija te cilat ju mund ti shikoni "kur te keni kohe kuptohet" tek Piktori Kurbinas .
Pershtypjet tuaja ,kritikat apo sugjerimet jane shume te vlefshme per mua .

Ju Faleminderit - Ndue Pepa

personazh

Valoris scriptorum

fantazia vlersohet gjithnje. ju lumshin gjymtyret e parme /pf/images/graemlins/wink.gif

personazh

Valoris scriptorum

ps: rrofshi qe na lejoni ti shohim pa pagu kokerr leku /pf/images/graemlins/smile.gif

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PiktoriKurbinas:
[qb] Pershendetje te tereve,
Une jam nje antar shume i ri ne forum dhe shume i ri ne internet gjithashtu deshiroj te theksoj se kjo teme eshte shume e bukur per me teper qe une mund te shpalos tek ju disa nga pikturat e mija te cilat ju mund ti shikoni "kur te keni kohe kuptohet" tek Piktori Kurbinas .

Ju Faleminderit - Ndue Pepa [/qb]
per mendimin tim jane shume interesante /pf/images/graemlins/smile.gif . komplimente per punen tuaj!

p.s. interesante dhe disa te tjera qe jane postuar ketu.

BISOU

Primus registratum

Pershendetje,
sapo vizitova galerine tuaj,
Komplimentet e mija :thumbsup: me pelqeu mbi te gjitha karakteri shqiptar dhe zgjedhja e larmishmetia e ngjyrave.
Great,... :wave:

Prodigychild01

Primus registratum

Aty ke faqja e pare kur thuhet "Choose your lenguage" duhet "Choose your language"

ajt shnet edhe fat! :thumbsup:

Odea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kamikazi:
[qb] Faleminderit Odea qe ke ven nji nga vizatimet e mia /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Ishte kenaqesi kamikazi... /pf/images/graemlins/smile.gif
Ndonje tjeter ke bere?

Odea

Odea

Primus registratum

Kjo eshte pyetje per piktorin e ri.
Besoj se pikturat jane ne shitje dhe meqenese me pelqyen jashtezakonisht shume, do isha e interesuar te blija ndonjeren. Dihet qe cmimi i larte per mua eshte i paarritshem si studente qe jam, por edhe sikur te jene pak te larta, do mundohem te shoh se mos ia arrij /pf/images/graemlins/smile.gif
Piktor, me dergo mesazh privat plz...

Faleminderit si dhe ftoj anetare te tjere te vendosen punimet e tyre se me verte na kenaqet...

Ia kalofshi mire te gjithe,

Odea :wave: