Plazh - Topless?

antares

Primus registratum
Re: Plazh - Topless?

Femres nuk mund ti ndalosh te jete terheqese, pasi nje femer qe nuk ndihet terheqese ne shoqerine ku jeton kthehet ne nje femer te trishtuar.

Ky eshte problemi! Prandaj nuk duhet te cuditeni kur degjoni qe nje adoleshenteje angleze 14 vjec i refuzuan riberjen e gjoksit meqe "qe te ndihej terheqese" donte ta kishte si nje lope e races Xhersej!!!!!
Dhe te mendosh qe zhvillimi fizik i nje 14 vjecareje ende nuk ka perfunduar!
Sa miljona dosa, hamburg-ngrenese, mc-donald-shkuese, pica-gelltitese 120 kilshe ne 17 vjec jetojnne ne ankthin e te mos qenurit si Klaudia Shifer?
Ku po shkon bota keshtu........

MLK

Primus registratum

Me gjithe respektin qe kam per mendimin tend antares mendoj qe dhe pse rasti qe sjell ndodh nuk mendoj se eshte pergjithsia e femrave e tille. Ka te droguara, ka prostituta, ka virgjeresha e ka femra normale, pra ka lloj lloj njerezish e kjo nuk do te thote qe te dalurit topless prishin moralin e femres apo e shtyjne ate te beje gjera qe behen pengese per shoqerine qe jeton.

antares

Primus registratum

Jo, ne rastin qe permenda me siper une nuk u ve aspak faj femrave po qarqeve te caktuara me axhenda te fshehta qe po promovojne kete lloj "malli" - imazhin "cool"!
Eshte krim te perfitosh nga moseksperienca dhe naiviteti i moshes (femije dhe adoleshente) per t'i indoktrinuar me lloj lloj helmesh. A nuk ke vene re se sa "sexy" jane bere edhe kukllat qe u drejtohen 3-10 vjecareve? I ke pare se si jane me bark jashte dhe me tualete prostitutash?
A ke vene re se po shiten edhe veshje intime (qe nuk kane ci duan ne moshen 5 vjec) dikur te dizenjuara per mosha te pjekura 20++ ?
E pra ky bombardim dhe indoktrinim qe ne nje moshe kur femija eshte i pambrojtur psikologjikisht per mua nuk ka shume ndryshim me pedofiline e mbetur ne synim!
Edhe pedofili ne fillim e ndjell viktimen (zakonisht)!
Pra jam dakord me postimin tuaj te fundit!

lover boy

Primus registratum

Une per vete nuk rezistoj dot. Dua te shoh femra nudo keshtu qe nuk mund te jem kunder femrave topless ne plazh. Me ndjeni po nuk mundem :cry:

Gysi

Primus registratum

cfare eshte e pahijshme? si mund te arrijme ne nje perkufizim te pranuar nga te gjithe? a nuk e shte kjo vetem nje bindje jote morale? pse qenka e pahijshme topless?
Tek e fundit edhe sikur te ishte vetem bindja e ime morale, kjo nuk do te thote se nuk eshte e vertete, apo mund te me vertetosh dot te kunderten, pra perse nuk qenka e pahijshme?
Gjykimi etik ashtu si edhe ai estetik nuk mund te kete perkufizime definitive, ai ka te beje me nje dimension metafizik ne vetvete, por pa te cilin shoqeria do te ishte e deshtuar. Per mijera vjet me rradhe koha ka funksionuar keshtu, me perjashtim te rasteve teper te vecanta. Nje teori e tille e cila predikon kete menyre te te jetuarit eshe pjelle e shekullit XX, shekulli i utopive te medha dhe i cudirave. Une personalisht ndjehem me i sigurte nen strehen e mijvjecareve. Jam me i qete me ate qe ka dhene prova dhe i ka rezistuar sprovave, dhe nuk preferoj te rend pas utopive aventuriere. Menyra e sotme e te jetuarit eshte nje eksperimet qe do t’i jape dhe ralisht po i jep efektet e veta rrenuese.

Fillimisht postuar nga gysi
Koncepti i lirise nuk ka te beje shume me mungesen e kufizimeve, por me mundesite per te zhvilluar personalitetin dhe individualitetin tend.
Postuar nga Dicku
pikerisht per te zhvilluar personalitetin dhe individualitetin tend ka te beje ideja e lirise. po a nuk te duket se duke penguar nje femer te dali topless ti apo shoqeria nuk i jep mundesi asaj te zhvilloje individualitetin e saj?
Dik perpiqu pak ta kuptosh ate qe lexon, me lart jam perpjekur te shpjegoj qe liria nuk nenkupton mungesen e kufizimeve. Dhe fjalet qe ti i ke hequr nga konteksti kane kete qellim. Vec kesaj ketu nuk po flitet “t’i pengojme”, por ketu flitet per liri individuale. “Te kesh” lirine eshte tjeter gje dhe “te behesh” i lire eshte tjeter gje. Me lart une kam dashur te them se qe te behesh i lire eshte duhet te respektosh detyrimisht disa norma, dhe te ruash me xhelozi ne ndergjegjen tende disa parime. Ta leshosh veten per te bere gjithcka qe te pelqen nuk te ben te lire, por konfuz, duke bere qe lirite brenda teje te konfliktohen, pasi deshirat e njeriut jane teper te shumta dhe po kaq te larmishme. Pikerisht njeriu me parime di te vendose ekuilibrin dhe te behet nje arbiter duke vendosur vlerat morale, njerezore, shoqerore ne mes deshirave dhe virtyteve.
Tani ti flet per pengesen per te dale topless si nje pengese mundesie per te zhvilluar individualitetin. Nuk besoj se i gjithe problemi i moralit qenka pengesa per te formuar lirshem individualitetin e kurves. Pse jo, ndoshta do te ishte mire qe disa individualitete te pengoheshin, ashtu sic disa individualitete eshte e domosdoshme te pengohen, sic eshte ai i pedofilit, apo zoofilit. Por, me kodet e veta morale, si dhe me normat e pashkruara, nje shoqeri vertete mund te te pengoje disa deshireza apo teka (sic po behet fjale tani, per nxirjen e kokrave te gjoksit), por ajo mbron parimet dhe virtytin. Fundja ne kete bote gjithcka ka koston e saj, dhe kur kostoja eshte kaq e lire, ia vlen te shpenzosh. Ajo qe vlen per t’u shqetesuar eshte kur sheh se si njerezit jane me te gatshem te rrezikojne parimet per hir te, nxirjes se kokrres se gjoksit. A e kuptoni se sa i ka rene pazari kesaj shoqerie?

Fillimisht postuar nga gysi
Mos valle liri na qenka vetem kur clirohesh nga kufizimet e arsyes, per t’u leshuar nen varesine e kokes se vogel qe ngre krye qe nga fundbarku?!

Postuar nga Dik
te dalesh topless qenka te clirohesh nga kufizimet e aresyes? me duket se flet pa arsye!
Sigurisht Dik, kur ka nje objekt qe te terheq dhe te pushton mendjen, arsyeja behet me e dobet, pasi njeriu vepron nen forcen e pasionit. Tani ka pasion qe vjen si pasoje e lakmise ndaj objektit te vezhguar, ka dhe pasion apo deshire seksuale qe vjen kur je nen vezhgim. Kjo e dyta ndodh me shume tek femrat. Ne te dyja rastet, nen pushtetin e deshires, pasionit, terheqjes, arsyeja humbet terren. Kjo nuk eshte ndonje gje e re.
Per paarsyeshmerine e daljes ne kete menyre ne vende te tilla publike, i kam me lart jane sqaruar mjaft gjera.

Gysi

Primus registratum

harram ai qe te ka dhene ty diplome sociologjie sepse ti sociolog as je as nuk mund te behesh, pervecse nje musliman provincial qe lexon kuranin se parapthi
:thumbsup:
Harram edhe qe te ka lene ty pa ta dhene nje Dik, madje harram edhe qe nuk te bejne rektor, ti shperndash ti diplomat lale.
Eshte tipike, te gjithe jane profesore ne kete vend, ndersa ti Dik je multiprofesor. Madje ty te kemi profesor edhe per te shpjeguar Kuranin.
Encikolpedi e gjalle! :book:

Gysi

Primus registratum

citim:
--------------------------------------------------------------------------------
Fillimisht postuar nga Gysi:
Lumturia arrihet kur te dyja nderthuren me njera-tjetren. Vec e vec ato jane te mangeta, te papermbushura, dhe kthehen ne dem te organizmit jetesor te njeriut.
--------------------------------------------------------------------------------

dakort te nderthuren. po pse kujton ti se ajo femer qe del topless nuk paska bukuri shpirterore apo nuk synon per bukuri shpirterore?
As qe tha njeri ka apo jo bukuri shpirterore nje femer qe del me topless apo edhe pa topless, ky ne fakt eshte muhabet me vete. Ajo qe kam shprehur me lart ka te beje me nje postim te kukesit ne lidhje me ndarjen e trupit nga shpirti. Pra sipas mendimit tim bukuria apo edhe kenaqesia fizike nuk duhet te ndahet nga ajo shpirterore dhe anasjelltas.

Mos i nxirr gjerat nga konteksti per te cilin jane thene.

Urim Nerguti

Primus registratum

Gysi, po e perseris edhe nje here qe trupi ka ligjet e veta dhe shpirti te vetat. Se çfare duhet per keto te dyja apo nuk duhet, kjo duhet te qendroje vetem ne nivelin e vezhgimeve dhe kurrsesi te konkluzioneve apo vendimeve. Askush nuk ka te drejte t'i caktoje tjetrit rregullat dhe moralin e vet, ai mund te shprehe vetem nje opinion te tijin, por kjo ndalet ketu. Te shkosh me tej, kjo do te thote te hysh ne sferen rreptesisht vetjake te tjetrit.

Gysi

Primus registratum

Kur pula e komshiut te duket me e majme se e jotja nuk ta ka fajin komshiu po koka jote, pasi komshiu ka te drejte te kete pulen qe te doje dhe deri ne momentin qe nuk te ka gje ty borxh nuk ka pune me ty.
MLK kuptoje mire, pse e futa ate shprehje te popullore. Problemi eshte se kur pula e komshiut te duket me e shendoshe, kjo sjell qe pula jote te te duket me e dobet. Kupton? Dhe kjo ka pasoja sociale, pasi kur tjetrit i shkon goja long, mendimi fillon dhe ngadalesohet, dhe normalisht gjera te mira nuk mund te ndodhin.

Gysi nese ke bere sociologji shoqeria jone (flase per boten pasi Shqiperia as e ka pare me sy e jo jetuar) nuk jeton me ne "Renaissance" ku romantizmi, spiritualizmi ....ishte nje pjese dominuese e shoqerise. Sot jetohet ne kapitalizemematerializem e nuk ka asgje shokuese qe raportet ndermjet njerezve jane me direkte.
Jeta eshte e thjeshte po jane njerzit qe e komplikojne. Nje femer nuk ka nevoje qe te dali topless per te shkaktuar reagime tek nje mashkull! Femra ka bukuri natyrore, forma trupore dhe feminitetin qe ben po aq terheqese e ndjellese dhe me rroba banje, dhe nje fustan te bukur apo me nje veshje sexy. Pra i bie qe femra nuk ka te drejte te egzistoje ne qenien e saj ne menyre qe mashkulli te qetesoje pulsionet e veta! Pasta sipas vendit behet dhe kuvendi, nese nje familjar shkon me femijet dhe me gruan te beje plazh ne Ibiza nuk eshte faji i plazhisteve qe e tundojne, nese ka vendosur te shkoje ne Saint Tropez eshte e njeta gje, shkon se i pelqen te shohi show te tilla. Nese ka vendosur te kaloje pushime te qeta ne breg te detit ka me qindra plazhe ku ke femra familjare ku shkojne per tu shplodhur me familjet e tyre e as i kercet fare se i sheh njeri apo te kene ne mendje te provokojne nje mashkull tjeter. Femres nuk mund ti ndalosh te jete terheqese, pasi nje femer qe nuk ndihet terheqese ne shoqerine ku jeton kthehet ne nje femer te trishtuar. Mos ngaterroni faktin e te qenurit terheqese me sexin ne sencin banal te termit.
Diskutimi ketu mor lal nuk eshte t’ia ndalojme apo jo femers te jete terheqese, por a eshte apo jo gje e mire qe femra t’ia ngrefi “mikun” gjithe dynjase dhe konkretisht me topless. Mos deshe te thuash me kete te fundit, qe ne qoftese nje femer nuk i nxjerr mollaqet ne selomet u ktheka ne nje femer te trishtuar?! Ti mos ngaterro zhveshjen, dhe ekspozimin provokues me te qenurit terheqese te femres. Ne fakt mund te thuash qe terheqese mund te jete ne te dyja rastet, por ndryshimi ndermjet tyre eshte teper i madh.

Persa i perket asaj qe thua se nuk jemi me ne kohen e renesanses ku dominonte romantizmi, dhe se sot jetohet ne kapitalizem ku materializmi eshte dominues ketu kam dy gjera.
E para une nuk po flas per romantizem dhe spiritualizem, por per nderthurje te shpirterores dhe materiales. Domethene qe te dyja te zhvillohen ne harmoni me njera-tjetren, e kunderta, zhvillimi i njeres pa tjetren do te na jepte nje njeri gjysmak.
E dyta koha e rilindjes ishte, ne njefare menyre, koha me e arte ne qyteterimin dhe kulturen perendimore, kohe ku moren hov te madh shkenca, filozofia, arti, letersia, zhvillimi etj. dhe per mua pas atij kulmimi ka vetem renie. Natyrisht per mua kohet e sotme jane shume me te prapambetura ne mjaft aspekte sesa ato te rilindjes. Dhe per me teper fakti qe materializmi ka fituar nje sundim kaq te gjere tregon per zbehjen e vlerave dhe renien e shoqerise sone te sotme. Pra kjo shoqeri po evolon me koke poshte dhe po shkon drejt perkeqesimit. Pra fakti qe nuk jemi me si ne rilindje ne mjaft aspekte eshte nje fakt qe duhet te na beje te ndjehemi keq, e jo te na e lezetoje humneren ku po rreshkasim dita-dites.

Gysi

Primus registratum

Gysi, po e perseris edhe nje here qe trupi ka ligjet e veta dhe shpirti te vetat. Se çfare duhet per keto te dyja apo nuk duhet, kjo duhet te qendroje vetem ne nivelin e vezhgimeve dhe kurrsesi te konkluzioneve apo vendimeve. Askush nuk ka te drejte t'i caktoje tjetrit rregullat dhe moralin e vet, ai mund te shprehe vetem nje opinion te tijin, por kjo ndalet ketu. Te shkosh me tej, kjo do te thote te hysh ne sferen rreptesisht vetjake te tjetrit.
E kemi diskutuar edhe here tjeter Kukes. Morali ka karakter shoqeror dhe jo individual. Morali funksionon ne vlerat, dhe normat e shoqerise. Perndryshe nuk do te kishim dot "qenien sociale".

MLK

Primus registratum

Gysi po ta bej me te thjeshte se me duket ai profesori qu ju ka shpjeguar ne sjkolle paska qene profesor me mik aty lol.
Nese ne plazh del Claudia Shifer me rroba banje dhe Youpi Goldberg me topless kush do tja ngrifte "mikun" meshkujve te te tjereve? Ta vullgarizova qe ta kuptosh me mire.

D-J

Forumium maestatis

[qb]
Tek e fundit edhe sikur te ishte vetem bindja e ime morale, kjo nuk do te thote se nuk eshte e vertete, apo mund te me vertetosh dot te kunderten, pra perse nuk qenka e pahijshme?
Gjykimi etik ashtu si edhe ai estetik nuk mund te kete perkufizime definitive, ai ka te beje me nje dimension metafizik ne vetvete, por pa te cilin shoqeria do te ishte e deshtuar.

Dik perpiqu pak ta kuptosh ate qe lexon, me lart jam perpjekur te shpjegoj qe liria nuk nenkupton mungesen e kufizimeve. Dhe fjalet qe ti i ke hequr nga konteksti kane kete qellim. Vec kesaj ketu nuk po flitet “t’i pengojme”, por ketu flitet per liri individuale. “Te kesh” lirine eshte tjeter gje dhe “te behesh” i lire eshte tjeter gje. Me lart une kam dashur te them se qe te behesh i lire eshte duhet te respektosh detyrimisht disa norma, dhe te ruash me xhelozi ne ndergjegjen tende disa parime.

. Nuk besoj se i gjithe problemi i moralit qenka pengesa per te formuar lirshem individualitetin e kurves.

Sigurisht Dik, kur ka nje objekt qe te terheq dhe te pushton mendjen, arsyeja behet me e dobet, pasi njeriu vepron nen forcen e pasionit.
Per paarsyeshmerine e daljes ne kete menyre ne vende te tilla publike, i kam me lart jane sqaruar mjaft gjera. [/qb]
Cfare eshte bindje jote morale nuk do te thote se eshte dhe e vertete. Sepse bindja jote morale ka te bej vetem me normat morale te nje shoqerie te CAKTUAR. Nuk ka norma te pranuara nga te gjitha shoqerite. Dhe ne rastin tend ato qe ti quan te verteta jane islamo arabofile.

Nqse thua se nje veprim eshte i pahijshem je ti dhe jo une qe pyes qe duhet te vertetoj pse eshte i pahijshem. Ti je cdo gje POR sociolog (sociolog per ty eshte cdokush qe merr diplome sociologjie HA!) kur thua nuk mund te kete perkufizime definite, dhe me te drejte keshtu, dhe nga ana tjeter merr guximin te perkufizosh dicka si te pahijshme. Dhe kete ti harron qe e ben duke u nisur vetem nga morali yt apo i asaj pjese shoqerie qe ti i dentifikon veten tende.

PRANDAJ TI NUK JE SOCIOLOG!

Me ndiq dhe me kutpo se problemi eshte ne thelb prape i njejte.Une nuk ekuptoj lirine vetem s mungese kufizimesh. Qe te behesh i lire (edhe pse utopi per mua)duhet te rrespektosh disa norma. Duke e pare ne kete veshtrim ne te dy e konceptojme lirine njesoj. Aty ku ndahemi ne jane NORMAT! Per mua ato jane norma apo parime te nje shoqerie, te nje mentaliteti tjeter per ty te nje tjetre. Ti ke nje ide te gabuar mbi shoqerine, PRANDAJ NUK JE SOCIOLOG! Kur flet per norma apo parime te kujt? Te ciles shoqeri?

Nqse ti vazhdon me individualitetin e kurves se ndoshta keshtu e koncepton nje femer topless, apo ben alidime per zoofile etj., dije se as nuk kam per te ndjekur ne ate bisede dhe se po ta heq fillin pak nga pak.

Look, njeriu vepron nen forcen e pasionit thua ti. Asnjehere nuk do jem dakort me kete. Prandaj Allau jot te kane ca berthama ne koke qe te arsyetosh. Problemi eshte se ti i ngaterron plazhet klu lejohet topless me vende ku behen orgji etj. E ke nga injoranca nga te mos dalurit. Dhe rastet ku ka ngacmime seksuale jane me te shpeshta ne ato ku nuk dalin topless.

Deshira seksuale i vjen njeriut jo vetem nga kokrra e gjoksit, por dhe nga nje femer me pallto (dhe ndoshta keshtu me shume! dil njehere nga psikologjia per kete problem)nga nje veshtrim apo buzeqeshje.

Prandaj i mbuloni grate?

D-J

Forumium maestatis

[qb]
:thumbsup:
Harram edhe qe te ka lene ty pa ta dhene nje Dik, madje harram edhe qe nuk te bejne rektor, ti shperndash ti diplomat lale.
Eshte tipike, te gjithe jane profesore ne kete vend, ndersa ti Dik je multiprofesor. Madje ty te kemi profesor edhe per te shpjeguar Kuranin.
Encikolpedi e gjalle! :book: [/qb]
Ketu tregon dhe njehere se ti je jo vetem ne PERIFERI jo vetem te mendimit isalmik (ta kam thene ne vend tjeter kete)por dhe atij sociologjik.

PSE NUK JE TI SOCIOLOG?

sepse nuk zbaton metodologjine socilogjike te analizimit te fenomeneve. Sa shpejt harrove apo te erdhi zor ndoshta nga vetja jote se citimi i mesiperm ka te beje me ate qe the ti duke barazuar homoseksualet me maniaket apo se kjo vjen nga liria e shtuar seksuale.

Prandaj ti nuk je dhe ske si te jesh sociolog kur nuk merr parasysh pergjigjet e shkencave te tjera kompetente per problemin ne fjale, por nisesh vetem nga mendimi arabofil.

Apo kishe hall se do permendja MUHAMED PEDOFILIN si maniak qe perdhunon femije dhe qe ti e ke mentor personal?

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Pse tani e more vesh ti? [/qb]
problemi eshte se ata e shofin gjithmone te keqen vetem tek femrat. ky eshte gjith thelbi tyre..

kurse un vetem tek njona /pf/images/graemlins/laugh.gif

marina s.

Forumium maestatis

i paskeni hyre shume thelle kesaj bisede,por ndoshta nuk eshte kaq e thelle saç e beni ju.
ne plazh si me pjesen e siperme si pa pjesen e siperme te rrobabanjoveve djemte joshen nga femrat edhe nese ato nuk bejne asgje per te terhequr vemendjen e tyre.pastaj ça mbulojne recipetat? duke qene lakuriq pjesa me e madhe e trupit,eshte aq e gjalle imagjinata sa kot qe femrat mbulohen :shrug: .une vete nuk do te dilja topless ne plazh sepse do te me vinte pak zor.gjithesesi jam e vetedijshme qe ate mbulesen e siperme e kam vetem per te rrejt menjen time...se te tjeret s'rrehen kollaj /pf/images/graemlins/laugh.gif

besim231071

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lilly:
[qb] i paskeni hyre shume thelle kesaj bisede,por ndoshta nuk eshte kaq e thelle saç e beni ju.
ne plazh si me pjesen e siperme si pa pjesen e siperme te rrobabanjoveve djemte joshen nga femrat edhe nese ato nuk bejne asgje per te terhequr vemendjen e tyre.pastaj ça mbulojne recipetat? duke qene lakuriq pjesa me e madhe e trupit,eshte aq e gjalle imagjinata sa kot qe femrat mbulohen :shrug: .une vete nuk do te dilja topless ne plazh sepse do te me vinte pak zor.gjithesesi jam e vetedijshme qe ate mbulesen e siperme e kam vetem per te rrejt menjen time...se te tjeret s'rrehen kollaj /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
:thumbsup: :thumbsup: SHKURT,SHJESHTE,SINQERISHTE.
KESHTU FLITET.

Gysi

Primus registratum

Ti vazhdon ti bish muhabetit kodra mas bregut Diku, por me e keqja shte keqdashja jote qe synon te jete provokative. Eshte pikerisht kjo lloj keqdashjeje qe te shtyn te tjerresh dokrra hini subjektivisht, duke perfshire Kuran e Muhamed e arab e ku t’a di une, pa qene fare vendi. Vec konfuzioni yt qe koklavitet nga ligesia tendencioze qe ruan perbrenda, duke u shkarkuar ne menyre te c’rregullt ne artikulimin tend aspak agresiv, ben qe te me quash edhe heretik edhe arabofil. Une e kuptoj qe kjo kontradikte vjen si pasoje e shfrytezimit subjektivisht te kallupizimeve fikse te kategorizimit te njerezve ne menyre qe zhvleftesosh pikepamjet e ndryshme, gjithsesi fodlleku ne artikulim nuk te ndihmon aspak ne argumentim. Harroje lal se mund te kem nai lloj frike per te permendur ndonje gje. Ky s’eshte tjeter vec nje paragjykim qe vjen nga verberia dhe shurdhimi yt per te degjuar tjetrin.
Fakti qe vepron subjektivisht verehet edhe ne orvatjet pa fund te tuat per te gjykuar nese mund te quhem apo jo une sociolog (gje qe nuk me intereson aspak te ta sqaroj eshte apo jo e vertete, ashtu sic nuk me behet vone fare e heq apo nuk e heq ti fillin, qe s’po e marr vesh nga e paske ngaterruar). Madje me permend edhe se nuk ndjek “metoden sociologjike” te cilen nuk e zbatokam ne trajtimin e fenomeneve, dhe ne kete menyre poshoh se e paske percaktuar definitivisht se cila qenka ajo metode.

Persa i perket krahasimit te homoseksualeve me maniaket kush tha njehere qe jane njesoj? Une thjesht i permenda ne nje kategori me pedofiline dhe zoofiline vetem duke i konsideruar si crregullime seksuale, por kjo nuk do te thote qe i konsideroj njesoj. Ne fakt kjo eshte nje ceshtje e diskutueshme edhe ne qarqet e psikologeve, pasi ka mjaft diskutime nese homoseksualiteti quhet apo jo crregullim seksual. Fillimisht ne fjalorin e crregullimeve psikike homoseksualiteti percaktohej si crregullim seksual. Ndersa me vone, si pasoje e mjaft protestave te organizatave te homoseksualeve, te cilet pretendonin se ky perkufizim ishte diskriminues ndaj tyre, ai u hoq duke u zevendesuar me perkufizimin tjeter ku homoseksualiteti konsiderohet si “orientim i ndryshem seksual”, por qe ne thelb fenomeni eshte po i njejte. Sidoqofte, quhet apo jo semundje, homoseksualizmi te pakten eshte e diskutueshme. Per mua eshte crregullim seksual. Dhe qe mjaft prej c’rregullimeve seksuale vijne si pasoje e ndikimit social kjo eshte mese e qarte dhe nuk ka aspak nevoje per diskutim dhe se qendrimi qe shoqeria ka ndaj seksualitetit patjeter qe ndikon pozitivisht apo negativisht ne perhapjen e crregullimeve seksuale.

Tani, kush te tha ty se ajo qe thashe une mbi te qenit e hijshme te topless-it eshte e vertete prefundimtare. Une them se eshte definitive qe shoqerite duhet te funksionojne me disa norma dhe vlera, por une nuk percaktova gje se c’norma apo vlera duhet te jene keto. Kur une them se nje gje eshte e pahijshme, e them kete ashtu sic e gjykoj une. Mos do qe t’a gjykoj dicka si te hijshme apo te pahijshme duke u nisur nga percaktimet e moralit te tjetrit?
Vec kesaj ka apo nuk ka norma te pranuara nga te gjitha shoqerite kjo eshte perseri e diskutueshme, dhe mendimi me i pranueshem eshte se disa vlera dhe norma mund te shihen si universale dhe te pranueshme per te gjithe kombet, kulturat dhe shoqerite. Por ky eshte nje debat mjaft i gjere dhe ka te beje me ate se c’mbetet e pandryshueshme ne larmine kulturore ne diversitetin kulturor mes shoqerive ne bote. Pra ka nje sere vlerash themelore qe jane te pandryshueshme, dhe pastaj vijne vlerat relative qe jane te ndryshme ne cdo shoqeri. Se ku e vendosim kufirin ne mes universales dhe lokales, ne mes te pergjithshmes dhe relatives eshte tjeter muhabet.

Nuk i kuptoj aspak si ambjente orgjishe vendet ku dilet topless, por i konsideroj thjesht nje ambjent ku, nen presionit e nxitjes seksuale te vazhdueshme, tek njeriu lekunden parimet, orgjirat mund te behen edhe ne vend tjeter nuk eshte e thene. Njeriu nuk bie moralisht ne nje dite te vetme, por gerryhet pak e nga pak. Ndersa per sa i takon injorances time ne lidhje me vende te tilla, e pranoj. Nuk jam frekuentues i vendeve te tilla, dhe nuk kam ndonje deshire per te qene “i kulturuar” per gjithcka.

P.s. une s’kam mbuluar ndonje grua deri me tani. Grate mbulohen vete, me vullnetin e tyre dhe kjo eshte zgjedhje e tyre.

Gysi

Primus registratum

Nese ne plazh del Claudia Shifer me rroba banje dhe Youpi Goldberg me topless kush do tja ngrifte "mikun" meshkujve te te tjereve? Ta vullgarizova qe ta kuptosh me mire.
Problemi nuk mund te shtrohet keshtu mor lal. Ceshtja shtrohet qe: Si do t’ua ngrifte me teper Claudia Shifer meshkujve te tjere, me rroba banje apo me topless?

Sulo_Kapedani

Primus registratum

O D..ck je tamam si emri jot dmth logjiken dhe trurin e ke zero sa ai dhe ke vetem instikt.
Gjyhaf qe kafshet si puna jote flasin dhe te bejne ndonjehere me zorr te flasesh e te shkruar edhe kur nuk do fare.
Ti historikisht ke qene brekgrisur edhe prandaj te pelqen qe te shofet te tjeret te "zveshur" ne pjese te ndryshme ndryshe nuk spjegohet "patologjia jote" .
Une as qe do kisha mare mundimin te shkruaja fare ne kete Teme sepse eshte dicka qe me pelqen ose jo e kam per veten time , eshte dicka shume personale prandaj skam pse e shfaq.
Me detyroi verberia jote anti-muslimane qe mundohesh te injektosh ne forum duke aritur deri aty sa te klasifikosh nje pejgamber PEDOFIL ? !! Turp per ata prinder qe kane pjelle nje qenie kaq dashakeq e injorant ne kulm.
Zaten si puna jote kemi edhe ne drejtimin e shtetit te gjithe jeni KOPILA te nje sistemi cnjerzor qe ju ka bere qe cdo gje ta masni me MATERIALIZEM ekstrem.
I lutem Administratorit te forumit te beje detyren duke fshire shkrimet e nje delikuenti paranoik si puna jote sepse jane idete me te mbrapshta qe mund ti pjelle nje mendje djallezore.
Pastaj pasi ta kesh lexuar kete shkrim e lus qe te Editoje edhe kete sepse nuk dua qe te prish regullat edhe mbarevajtjen e forumit.
Ti meriton shume me teper tet shpalos ftyren e vertete te tipave si ty por nuk dua te zhytem ne "keneten ku jeton ti sepse QELBET 500 km larg". Kjo do jete radha e pare dhe e fundit qe i drejtohem nje "qenie palogjike" si puna jote qe trurin e ka vetem per te ndare veshet.

antares

Primus registratum

Rebeli!
===========
trurin e ka vetem per te ndare veshet
==================
Ky eshte perkufizimi me i shkurter me i plote e me i goditur qe mund te jepej.....

Ne fakt 20 vjet perpara kete perkufizim ka dhe ne Teceri e Anglise per D...ckun e Amerikes.....me falni Reganin!
============
Ky njeri midis veshesh ka boshllek!