Plazh - Topless?

Gysi

Primus registratum
Re: Plazh - Topless?

citim:

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
Zoterinj, I rest my case!!

p.s sa me pasion flas per femren
-------------------------

E shyqyr qe nuk i kemi te gjithe meshkujt shqipetare anadollake
Sigurisht mund te flase me pasion edhe per ty pasi kur shkruan sepse te imagjinon me topless.

Gysi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gysi:
citim:

ore njerez eshte keq kur te ngel Dicku ne goj

Aq me teper kur eshte pa mushama, se merr nje qind lloje infeksionesh. Here tjeter mbulohu Dik, nga koka gjer tek kembet.

mend per te tjeret thuj, pa ti e hengre
I shkreti ti, je kaq i verber sa masturbohesh me veten dhe te duket se ferkohesh ne gojet e te tjereve. Ne fakt c’deshire tjeter mund te kete nje Dik pervec te kaloje goje me goje, prandaj dhe i krijohen efekte halucinante. Fundja kush mund te jete tjeter qellimi i jetes per ty.

Indulgence

Primus registratum

Ah mor Gysi, Une te 35-tat i kam kaluar dhe ndjehem shume mire ne lekuren time dhe ne shoqerine ku jetoj...

Si do t'ia besh ti, kam merak, kur te shkosh ballelart ne portat e parajses, se ke qene i devotshem dhe e di se meriton X virgjeresha topless, por instead, merr nje derro dicku nga mbrapa nga vete Allahu (figurative kjo) /pf/images/graemlins/laugh.gif

regele

Forumium maestatis

O Gyso dhe ju te tjeret! Ku e keni hallin? Merruni me temen dhe mos u merrni me postimet e te tjereve! Nese keni ndonje mendim tuajin shpreheni, por mos u mundoni te na tregoni degjenerimin (apo budallalleqe te tjera filozofike) apo te na mbrujni me moralin tuaj fetar apo shoqeror! Asnje s;po ju thote qe te jeni dakord me ato qe thuen ketu, prandaj mos pretendoni qe edhe te tjeret te jene dakord me ato qe thoni ju! Me vjen keq, se shume here diskutimet po i afrohen ofendimeve personale, gje qe nuk duhet te ndodhe pasi mendimin jane te lire ta shprehin te gjithe!

Urim Nerguti

Primus registratum

[/QUOTE]Sigurisht robo per rob si puna tate ceshtje estetike do jete, pasi morali u mungon.

Vetem se imagjinoj se sa e deshperuar do te ndjehesh ti kur te kalosh te 35-tat. Kjo eshte epoka e sotme, kur gjithcka e gjithe bota rrotullohet rreth adoleshenteve. Industria, media, dizenjimi, gjithcka punon per t’a. Pikerisht kjo ka bere qe sot ne bote te shtyhet mosha e rritjes, dhe te shtohet numri i te perjashtuarve nga vemendja e shoqerise. Nje femer qe i afrohet te dyzetave sot ndjehet e deshtuar, jashte vemendjes dhe e perjashtuar nga qendra e shoqerise. Prandaj ndoshta dhe u trashet celuliti.

Qe mund te jemi minorance nuk me habit fare. Normalisht nuk mund te behemi dot turma te coroditura qe sillemi perqark nga te na japin komanden e rradhes, menaxheret e shtepive diskografike. C’eshte e verteta jeta e miushit ne guven e vet nuk do te ishte keq, eshte parajse krahasuar me jeten e shkurter dhe te peshtire te mizes se kalit e cila sillet perqark ne mes te turmes duke luftuar kush e kush te zere vendin me te mire, vrimen nen bisht. [/QB][/QUOTE]

Metafora te mjera, Z.Gysi, megjithate nuk me ben shume pershtypje sepse e tere tradita lindore (arabe) qe ju e pelqeni aq shume eshte e ndertuar mbi perralla te tipit "i thashe e me tha"...
Qe femrat ne perendim jane ne qender te vemendjes dhe gjate gjithe jetes se tyre, dhe jo vetem deri ne te dyzetat siç thoni ju, kete nuk e mohon askush. Qe femra e Lindjes se Mesme, te cilen ju e merrni si shembull te virtytit te paperlyer, eshte ne qender te harreses dhe poshterimit, edhe kete nuk e mohon askush, perveç ndonjerit qe mbi pasaporten e tij ka disa vula plot lule-lule te firmosura mbrapsht. Qe ju jeni ne minoritet dhe siç duket puna do te mbeteni te tille, edhe kete nuk e mohon askush, perveç disa mjekrosheve qe lexojne ca libra qe nuk gjenden ne shitje te lire dhe te shoqeruara si bonus me ca K7 ku degjohen veçse disa pallje te pakuptueshme. Nese ju kerkoni te n'a mbushni mendjen qe ne Perendim vemendja eshte e perqendruar vetem mbi rinine dhe madje ate te kataloguar sipas kanoneve te bukurise, dhe se ne Lindjen e Mesme keto kanone bukurie jane te percaktuara nga ulemat dhe te vleresuara sipas kafazit me te vogel te mundshem te shikimit te syve, atehere, po, e pranoj, dhe me te madhe bile, qe une preferoj njeqind here keto kanonet topless te plazheve perendimore sesa kanonet e Arabise ku nuk merret vesh se çka aty brenda thesit.
Nuk me mbetet gje tjeter, veçse t'ju uroj rruge te mbare ne punen tejet te veshtire por te "ndritur" dhe te "vyer" te kthimit ne rruge te drejte te te pafeve qe ju kane marre ere ne qafe me kohe...

Gysi

Primus registratum

Ah mor Gysi, Une te 35-tat i kam kaluar dhe ndjehem shume mire ne lekuren time dhe ne shoqerine ku jetoj...
Mesiguri ti del topless me gjashtedhjetvjecare, meqe u ndjeke mire! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Gjithsesi shijoje jeten dhe jepu edhe te tjereve kenaqesine te te shijojne, pasi s'besoj se te ka mbetur edhe shume. :thumbsup:

Gysi

Primus registratum

Ti Kukeso e paske kuptu tamon muhabetin. Domethone ketu muhabeti qeka sa kush te pelqen e teper Topless apo brekuset?

Hec e t'a gjej une tni se c'pune kam me arabet apo ku ta di une.
Sipas teje qe te jesh musliman, sic jane sot shumica e shqiptareve, duhet te jesh edhe arab!
Nejse ky muhabet eshte jashte teme.

Urim Nerguti

Primus registratum

Ah, e prisja kete. Shumica e shqiptareve jane myslimane, mos more...

Keni qene shprehur dikur qe emri me i bukur me te cilin mund te thirret nje njeri eshte ai mysliman. Edhe ju pata thene qe shkoni e lexoni pak Heideggerin ç'thote per shqiponjen. Por siç duket ty te pelqen me shume deveja e nenshtruar pa buke e pa uje qe ne fund te udhetimit merr shperblimin per t'u falur edhe ajo pese here ne dite, se keshtu ajo do te shkoje ne parajse per te gjetur atje nja 72 hamshore, dhe bile perjetesisht.

Nejse, edhe une jashte teme, por po t'i futemi temes, morali perendimor duhet te shikohet vetem me syzet perendimore dhe jo me ato lindore. Edhe mos u frikni aq shume sepse nuk do te kete topless atje ne Arabi nga ju bie rruga ndonjehere... keshtu qe n'a lini neve rehat qe t'i gezojme ndermjet vetit keto mrekulli natyre qe jane femrat. Gjithkush ha para vetes, e jo ne krah...

Indulgence

Primus registratum

Falemnderit qe me "qan hallin" Gysi :goofy:

Por coe trimerine deri ne fund ama... Nuk me shpjegove, si do t'ia besh kur pasi te kesh kaluar gjithe jeten mes palave te brekusheve, nuk do te te dalin te te presin ato topless-et e premtuara...

Gysi

Primus registratum

Kurverim se del me gjoks jashte? Kurverim i perdhunuar me autoritet isalmik eshte te vesh perce

Problemi me i madh eshte kur sheh turmat e hardallosura qe kane hedhur perce mbi shpirtrat e ndrydhur dhe arsyet e sponuara. Prandaj i shikon se si perplasen me gjithcka qe u del perpara. Vetem kokfortesia, per t’u tallur i ndihmon qe te vazhdojne me tej. A nuk e sheh se sa te deformuar e ke ballin nga gungat e mbivendosura mbi njera-tjetren? Eshte vertete e dhimbshme kur perplasesh dy here me i ven.
Ketyre njerezve duhet t’u hapesh rruge se lekura u eshte bere sholle.

ti me ngjan si derr i pjekur per bajram

Simetrikisht, ngjashmeria e fytyres tende i shembellen nje prezervativi te perdorur, me shije karameleje, dhurate per Shen Valentin.

Mbulimi i pjeseve provoukese (lexo cilat jane pjese provokuese te fmres) eshte nje nga format per te ndaluar pervertet? dhe per te arritur kete ti e kerkon duke mohuar lirine e tjetres? pra ti thua mos pillni femije se ka pedofile rrugeve

Domethene “njohurine” se cilat jane pjeset provokuese te femres e paske nga literatura? Qenke vertete njeri i kenduar!
Se kush e tha qe “mbulimi i pjeseve provoukese eshte nje nga format per te ndaluar pervertet”, kete e di vetem ti. Ne qofte se nuk mban syze, te nevojiten nje pale lal, ne qofte se mban, atehere ke nevoje imediate te nderrosh numrin.
Sigurisht nuk me zhgenjen aspak, vazhdon te jesh nje krokodil i perkryer qe beson verberisht se kush ka goje te madhe degjohet me shume. Kjo eshte e vertete, por vetem per ata qe kane veshe te vegjel si ty.

realitetit shqiptar po i rreferohem dhe une. harron qe mbi 1 milion shqiptare jetojne jashte shqiperise dhe jane integruar ne jete tjeter nga cfantazon ti

Sigurisht, qe jeni integruar, eshte i njejti fenomen qe shfaqet edhe ketu ne Tirane me te ardhurit nga zonat e humbura, te cilet jane intergruar per bukuri me jeten e kryeqytetit. Kete mund t’a vesh re shume mire per Shen Valentin tek liqeni, se si festojne me fis e me fare, mbledhur se bashku, me harene qe iu rreshqet mbi faqet ende te kuqe nga dielli i dikurshem i areave. Dhe e shoh qe edhe andej qenkan bere goxha perparime. E hajde thuaj pastaj qe nuk do te mund te hyjme dot ne Evrope. Vec nuk e di se ne cilin prej realiteteve perendimore qenkeni integruar ju!
Por edhe sikur te gjithe ata nje milion shqiptare qe kane shkuar andej matane, te ishin integ’rruar aq mire ne ate te vetmin realitet perendimor qe ti njeh, ti harron se mbeten minimalisht dy milione te tjere qe ruajne ende kete realitetin mesjetar te pa emanciçpuar qe kam une kendej. Dhe mbi te gjitha ata nje milion te integruarit, jane andej dhe jo ketej lal, keshtu qe nuk mund t’a bejne me korrespondence relaitetin shqiptar. Kete e verteton fare mire edhe fakti qe ne plazhet tona nuk dilet topless.

dalja topless eshte e denueshme moralisht nga persona qe mendojne si ty. nuk denon njeri me sikur gjerat qe blihen me shumice. SELECTIVE djal SELECTIVE

Une nuk e di se c’quan ti me denim morlaisht. Nuk po thote njeri qe t’i leme per nje jave rrjesh me nje kembe perpara pallatit te kultures ato femra qe bejne nje gje te tille. Une, dhe shume te tjere si une (mesjetare sigurisht, jo mo’derr’niste), me denim moral kam para sysh denimin e fenomenit dhe jo te personit. Per personat qe e bejne kete gje, nuk me behet shume vone t’i marr ne konsiderate. Per me teper nuk i ve faj shume personave konkret, pasi aq dijne aq bejne. Nuk kemi c’ti bejme, jetojme ne epoken e sundimit te MTV (kur thote Anetares).

"vullneti" i femres qe mbulohet me perce eshte ndergjegja falco e saj, dhunimi terrori me i madh qe i behet asj nga shoqerite e prapambetura islamike, zerin e te cilave sjell ti ketu”

Kjo eshte menyra e vetme qe ti di te debatosh. Merr gjymin dhe bertit me sa ke ne koke. Sigurisht te duhet nje precedent subjektiv qe te perhapesh mire tym. E si per cudi, pikerisht ti, njohesi i madh i falsitetit te ndergjegjeve dhe firmosesi i i origjinalitetit dhe sinqeritetit qe ngrihet lart nga fundbarku, gjykon mbi nje tjeter ekstrem duke denuar teprimin e tij, nderkohe qe mbron me nervozizem lirine dhe te drejtat e femres per t’ua ngritur te gjitheve (perjshtim ben vetem ti dik, se ti cohesh ne kembe i gjithi, per respekt sigurisht, dhe ulesh perseri pasi te lengezon pak goja). Denon me zjarr kulturen e vetbunkerizimit te femres (te cilen ti mund t’ia mveshesh kujtdo, pervec meje), dhe mbron me zjarr ne emer te lirise dhe individualitetit te drejten e perdaljes. Denon kulturen e mbulimit te pa cak, per te mbrojtur kulturen e zbulimit pa cak. Dhe thua pastaj qe nuk ke te drejte te gjykosh apo te denosh askend!
Normalisht te duhet ky precedent. Eshte menyre e njohur e te mbrojturit kjo. Sajo nje ekstrem tjeter, sulmoje dhe u lave.

Se fundi, ti mund te perfaqesosh ketu zerin e atij, me emrin e te cilit identifikohesh ne kete forum, por une nuk marr persiper te perfaqesoj zerin e askujt tjeter pervec vetes. Ne qofte se qitja jote synon te godase me lart, te garantoj se tek une do te beje rikoshete.

Indulgence

Primus registratum

Kjo jam une :cool: , me syzet e mia perendimore, duke shijuar dhe festuar pamjen qe i kam dhene mundesi vetes te shoh :rockband:

Gysi

Primus registratum

Kukes, gjeji nai vrime tjeter kavallit se me kete qe ke kapur soton plotesisht. :shrug: Ta thashe edhe njehere, une nuk jam arab dhe nuk pergjigjem per kulturen dhe shoqerine e tjetrit.
Une moralin perendimor nuk e shoh as me syzet e arabit e as me ato te spanjollit, por me ate qe une e njoh si arsye te paster, dhe qe nuk i perket as lindjes e as perendimit. Ne qoftese do te kishte syze perkatesie kulturore me te cilat une do te shihja ndonje kulture te caktuar, do t’a shihja me syzet e shqiptarit.

Ne qoftese hajdegeri ka folur per shqiponjen atehere une te them lexo se c’shkruan Nicja per gjarprin. Mos u ngaterro simbolet me perkatesite. Sigurisht qe edhe emri shqiptar per mua eshte me i bukri, c’do te thote kjo? :confused:
Gjithsesi prape dolem nga tema.

Tani t’a kuptoj hallin. E kuptoj qe jane te tjera pjese te trupit qe te shtyjne te mendosh keshtu dhe jo truri. Fundja mos ki frike, nuk te pengon njeri te shijosh c’fare te duash, madje nxirr edhe njerezit e shtepise ne vitrine, po te duash, ti shijojne te tjeret. Puna eshte se ketu secili shpreh mendimin e vet.

P.s. Indulgjence, ka kohe deri atehere, ndersa vuajtja jote eshte shume me afer.
/pf/images/graemlins/wink.gif

Urim Nerguti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gysi:
[qb] Kukes, gjeji nai vrime tjeter kavallit se me kete qe ke kapur soton plotesisht. :shrug: Ta thashe edhe njehere, une nuk jam arab dhe nuk pergjigjem per kulturen dhe shoqerine e tjetrit.
Une moralin perendimor nuk e shoh as me syzet e arabit e as me ato te spanjollit, por me ate qe une e njoh si arsye te paster, dhe qe nuk i perket as lindjes e as perendimit. Ne qoftese do te kishte syze perkatesie kulturore me te cilat une do te shihja ndonje kulture te caktuar, do t’a shihja me syzet e shqiptarit.

Ne qoftese hajdegeri ka folur per shqiponjen atehere une te them lexo se c’shkruan Nicja per gjarprin. Mos u ngaterro simbolet me perkatesite. Sigurisht qe edhe emri shqiptar per mua eshte me i bukri, c’do te thote kjo? :confused:
Gjithsesi prape dolem nga tema.

Tani t’a kuptoj hallin. E kuptoj qe jane te tjera pjese te trupit qe te shtyjne te mendosh keshtu dhe jo truri. Fundja mos ki frike, nuk te pengon njeri te shijosh c’fare te duash, madje nxirr edhe njerezit e shtepise ne vitrine, po te duash, ti shijojne te tjeret. Puna eshte se ketu secili shpreh mendimin e vet.

P.s. Indulgjence, ka kohe deri atehere, ndersa vuajtja jote eshte shume me afer.
/pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Ncncncncnc, jo Gys jo, sa here qe ben sikur merr shenje mire, del huq. Edhe ju thoni : "Une nuk pergjigjem per kulturen dhe shoqerine e tjetrit." Uffffffff, sa do te kishim dashur qe ju t'a benit kete dhe t'i linit rehat njerezit ne punen e tyre.

Ju do te shihnit me syzet e shqiptarit, por duke patur gjithmone ne prapamendim qe ato n'a qenkan shumica myslimane. I zgjuar, jo shaka.

Ju nuk i perkisni as Lindjes as Perendimit. Mos po flisni si banor i Antarktikes apo Arktikut ? Ose dhe i Afrikes (megjithese edhe kjo eshte e ndare pak a shume ne kultura myslymane dhe te krishtere) ? Ose dhe i Lindjes se Largme ? Mbetet per t'u studiuar.

Kurse per ate punen e anetareve te familjes, ato te mite jane te gjithe madhore dhe keshtu ato e kane plotesisht ne dore te dalin apo jo ne vitrine. Kjo nuk varet nga une. Kurse ai morali yt prej as-lindori-as-perendimori ka marre persiper t'u imponoje te gjithve ç'duhet te bejne dhe te mos bejne.

Edhe hiqini keto poza paternaliste per t'u kujdesur per mbarevajtjen dhe lumturine e nje shoqerie qe sipas fjaleve tuaja as qe edhe i perkisni. Filloni e merruni me meremetimet e kasolles tuaj dhe lini pallatet e te tjereve te jetojne siç dine.

Gysi

Primus registratum

Ncncnc, jo? E paske vendosur te vazhdosh ne te njejten vrime? Epo vazhdo pra.

Une nuk thash se si perkas as lindjes, as perendimit, por arsyeja nuk i perket as njeres as tjetres ajo eshte e ngulitur tek njeriu dhe funksionon sipas paramentrave te saj.

Tani nuk do te diskutojme per perqindjet fetare ne Shqiper. Fundja e leme sa te duash ti perqindjen. Vec ajo qe desha te them me lart eshte se keta jane muslimane e jo arabe. Ndaj mo i ngaterro gjerat.

Per anetaret e familjes, e kuptoj qe jane ne moshe madhore, ky eshte justifikim historik i atyre qe nuk duan per tjetrin ate qe e duan per veten. Une kerkova qe ti te japesh pelqimin tend.

Nuk kam marre asnje lloj poze, por aakm shprehur opinionin tim ne lidhje me ate se si une e gjykoj se duhet te funksionoje nje shoqeri e shendoshe. Ky eshte mendimi im dhe nuk i imponoj askujt ndonje menyre sjelljeje.

antares

Primus registratum

Shoh qe ketu paska nje keqkuptim! Nese me lejohet te flas edhe ne emer te Gysit, do te perserisja ate qe tha vete Gysi me siper: Ne nuk kemi dale ketu per te gjykuar apo per te hequr "lirine" e figurave si Indulgjenca qe te dalin ne publik sic u do qejfi (Ligji per egzibicionizmin ne ambiente publike do abrogohet shume shpejt se cenon lirine individuale per orjentim 4-pi-steradian seksual!). Ne vetem po themi dhe argumentojme se kjo nuk eshte ndonje rruge e re dhe e panjohur nga raca njerezore qe ka histori te gjate, dhe kjo tendenve mbart me vehte faren e degjenerimit dhe vdekjes!
Pra thjesht po paralajmerojme!
Persa i perket myslimanizmit apo arabeve (sic kane qejf ti paraqesin ca ketu) une do te thosha se jo me me pak force e denon relativizmin moral edhe kristianizmi te cilit i perkas!
Kam frike se ajo ndarja mes te ashtuquajtures "kulture perendimore" dhe cdo mendimi opozitar me te, eshte dicka e stisur nga duar te fshehra e mendje dinake qe kane te bejne me shume me ate gjarprin per te cilin u fol me siper.

Ne prag te perendimit te saj Roma zjente nga Saturnalet dhe Bakanalet!

Jemi futur ne nje periudhe te erret!

Le_Routard

Forumium maestatis

Amon si spo vjen i cik vera se nordhem. Na mbiti bora, na mbiti. Prandaj edhe mbase po duket sikur vera po vonon shume simjet.

:devil:

Kush e ma men ate kongen:

Ja na erdhi prap pranvera
sa jam i gezuaaaar
edhe une si cdo femije
pres veren i paduruar
etj etj
/pf/images/graemlins/laugh.gif

Uuu dhe mos harroj, Posht fete, te gjitha ato qe i mbyllin syte djemve dhe i mulojn gjoksin vajzave! /pf/images/graemlins/laugh.gif Mire e ka pas thone xhaxhi Veri, Feja eshte opium per popllin.

Zoti i ka bo robt me sy per te pa e me forma per tu pare, keshtuqe mund te deduktojm qe fete jan anti-Zot.

Nejse, mendoj se do ishte rikthim ne mesjete, ose shkuarje drejt talibanizmit, radikalizmit islamik ose atij kristjan, nese njerezit do ishin te kontrolluar ne mendime, shprehje dhe veprime nga disa palo fetar, qe nuk jan vecse disa injorant te mbuluar nen petkun 'e shenjt'.

Njeriu eshte Zot i vetvetes, i lire te beje ate qe deshiron, me kusht qe te mos cenoj te drejtat e te tjereve.

arun

Primus registratum

topless&--->pergjegjesia morale

----------------------------------

cdo specie njerzore per natyren e mendimit te vet qe permban gjykim vleresues, qe perputhet me domosdoshmerine e ekzistences dhe qe persoset nepermjet emetimit shpirteror ,eshte e paisur me pergjegjesi

shprehja e mirefillte e bindjeve te qenjes njerzore eshte menyra se si vepron dhe jo ajo qe thote,si e tille eshte subjekt kryesor dhe nuk karakterizohet nga padija e dobesia qe sjellin mjerimin dhe veset e saj ,as nga gjera qe pengojne progresin e vertete te arsyes dhe te zhvidhimit; por eshte plotesi e vehtes se vet

ndrydhja,ngushtesia ose atrofizimi i mendjes sjellin mungesen e vleres me te larte dhe karakterit Unikal te cdo njeriu qe si qenje e afte,zgjedh rruget dhe qellimet e individit te cilat i japin lirine e mendimit dhe te veprimit nga burime psikologjike,kur kjo zgjedhje mungon sjell mosnjohjen e pergjegjesise dhe domosdoshmerise morale,deri ne tronditje te thelle ne logjiken e sejcilit dhe turbullime shpirterore ku preket padyshim qellimi njerzor,ky qellim nuk eshte ciklik apo zig-zag ,por rrjedhe e njetrajtshme e se vertetes dhe dijes, ku entitet eshte virtyti qe behet i palekundshem duke u ndjere qetesisht natyren e tij te lire

por shpesh ne ndeshemi me zbrazesine e kesaj vendosjeje te crregullt te vlerave me moral diametralisht te kundert me thelbin e qenjes njerzore, qe krijon norma te menduari dhe vepruari te tjera jo korrekte ,ku veprimet nuk kane afrime themelore dhe permasa te verteta me fiziologjine ,ndjenjen dhe qendrimin estetik te saj,duke sjelle qemtim dhe shemtim arbitrar ,me te meta morale dhe intelektuale

mungesa e distilimit dhe pastrimit te ketyre impulseve solli metoda absurde dhe disiplina me karakteristika hapesinore dhe kronika e ngjyrime thare ku personazhe te pa lidhur e tone vagellt,shpesh levizin ne menyre te ligjshme duke shkaterruar pergjegjesine morale njerzore dhe duke sjelle reagimin e tyre te neveritshem

dhe jo vetem kaq ,por ky shkaterrim imponoi trajtimet e qenjeve njerzore ne menyre jo te vertete dhe prishi akordin e suazes te nje teresie te vetme me vecori dhe lidhje te ndermjetme per nga natyra,qellimin dhe dhe determinimin ne baze te arsyes qe eshte vetia per te kuptuar natyren e vertete te saj si njeri pa konflikte e drame kozmike

ketu e drejta e pranuar nga arsyeja eshte ne unison me rendin e te gjitha gjerave , ta detyrosh te drejten e shkallezuar te dorezohet tek arsyeja me dashje,me entitet paresor domosdoshmerine dhe pergjegjesine morale,do te thote te jesh krejtesisht i pa cenuar dhe ligji i autonomise per nga vlera njesohet ose shkrihet me autoritetin tend

me te drejte te shkallezuar do te vizionojme mos shtypjen dhe mos mbytjen e pasioneve ose deshirave ,por zoterimin e qenjes tone njerzore; gje qe gjendet tek cdo njeri qe e meriton te jete i tille dhe qe meriton gjithashtu ti afrohet e drejta qe nuk bie ne kundershtim me arsyen

pasi vetem drita e arsyes i parapelqen ligjet e saj ku moraliteti ka karakter universal, duke njohur arsyen e veprimit ,si eksperte merr mbi vete pergjegjesi ; shtyp elemetet e denigruara,siguron qetesine e qenjes njerzore si askush tjeter dhe pa pasoja

se gjykatesi gjykoi veten e vet me ligjet qe ka nxjerre vete, me ate te natyres se tij dhe te njejta per te gjithe,ku dija njesohet shkrihet me virtytin dhe pranon tja nenshtroje subjektivitetin e vet arsyes duke flakur tutje arbitraritetin e gjerave dhe duke gjetur eukuilibrin e vet ..........

nga libri njeriu perballe qenjes

MLK

Primus registratum

Nuk e di per çfare morali behet fjale ketu dhe pretendohet se bota po degjenerohet...Bota thjesht ndryshon e zhvillohet se keto jane ligjet e natyres dhe ne pergjithesi keshtu ka qene gjithe historia e njerzimit. Pra sa here qe ka pas ndryshime konservatoret dakin e bertasin me te madhe qe ishte me mire perpara! Njeriu kur shkon te 30-tat fillon te behet konservator pasi ka mesuar nje pjese te madhe te bazave te jetes e nuk ka me deshire te filloje nga e para te pershtatet me baza te reja keshtu qe detyrimisht mbron ato qe ka jetuar apo mesuar dhe dumeke bere kete kthehet gati ne mithoman....
Ketu pretendohet qe bota keshtu e bota ashtu e qe perpara ishte me mire e topless po na sjell degjenerim!! Ata sulltanet qe thoni ju, qe na sollen me force fene myslimane ne Shqiperi, leximin e kuranit e zbatimin e riteve fetare, fanatizmin...a harruat valle qe kane pas harem-in e tyre e nderronin grate nate per nate, qe merrnin vetem virgjeresha ne krevatet e tyre e qe me pas ato femra qe duhet te martoheshin te virgjera nuk ishin me te tilla?! Po qe ishin qe atahere homoseksuale e pede se kishin dhe nje harrem me pede sulltanet dhe ja thonin emrin "dylbera" biles garipat qe bejne si pijaneca ne Shqipni kane pas pi raki me kengen Tironse te dylberave, ata qe benin si me fanatiket. Shqiptari nuk del nga morali topless po nga injoranca, nga moszhvillimi e nga izolimi qe ka pas. Nuk them qe çdo gje qe behet ne perendim duhet ta kopjome si majmuni po topless ketaj as nuk i kercet me njeriu qe te shohi ne sencin seksual te fjales.