Fillimisht postuar nga Gysi:
[qb]
Tek e fundit edhe sikur te ishte vetem bindja e ime morale, kjo nuk do te thote se nuk eshte e vertete, apo mund te me vertetosh dot te kunderten, pra perse nuk qenka e pahijshme?
Gjykimi etik ashtu si edhe ai estetik nuk mund te kete perkufizime definitive, ai ka te beje me nje dimension metafizik ne vetvete, por pa te cilin shoqeria do te ishte e deshtuar.
Dik perpiqu pak ta kuptosh ate qe lexon, me lart jam perpjekur te shpjegoj qe liria nuk nenkupton mungesen e kufizimeve. Dhe fjalet qe ti i ke hequr nga konteksti kane kete qellim. Vec kesaj ketu nuk po flitet “t’i pengojme”, por ketu flitet per liri individuale. “Te kesh” lirine eshte tjeter gje dhe “te behesh” i lire eshte tjeter gje. Me lart une kam dashur te them se qe te behesh i lire eshte duhet te respektosh detyrimisht disa norma, dhe te ruash me xhelozi ne ndergjegjen tende disa parime.
. Nuk besoj se i gjithe problemi i moralit qenka pengesa per te formuar lirshem individualitetin e kurves.
Sigurisht Dik, kur ka nje objekt qe te terheq dhe te pushton mendjen, arsyeja behet me e dobet, pasi njeriu vepron nen forcen e pasionit.
Per paarsyeshmerine e daljes ne kete menyre ne vende te tilla publike, i kam me lart jane sqaruar mjaft gjera. [/qb]
Cfare eshte bindje jote morale nuk do te thote se eshte dhe e vertete. Sepse bindja jote morale ka te bej vetem me normat morale te nje shoqerie te CAKTUAR. Nuk ka norma te pranuara nga te gjitha shoqerite. Dhe ne rastin tend ato qe ti quan te verteta jane islamo arabofile.
Nqse thua se nje veprim eshte i pahijshem je ti dhe jo une qe pyes qe duhet te vertetoj pse eshte i pahijshem. Ti je cdo gje POR sociolog (sociolog per ty eshte cdokush qe merr diplome sociologjie HA!) kur thua nuk mund te kete perkufizime definite, dhe me te drejte keshtu, dhe nga ana tjeter merr guximin te perkufizosh dicka si te pahijshme. Dhe kete ti harron qe e ben duke u nisur vetem nga morali yt apo i asaj pjese shoqerie qe ti i dentifikon veten tende.
PRANDAJ TI NUK JE SOCIOLOG!
Me ndiq dhe me kutpo se problemi eshte ne thelb prape i njejte.Une nuk ekuptoj lirine vetem s mungese kufizimesh. Qe te behesh i lire (edhe pse utopi per mua)duhet te rrespektosh disa norma. Duke e pare ne kete veshtrim ne te dy e konceptojme lirine njesoj. Aty ku ndahemi ne jane NORMAT! Per mua ato jane norma apo parime te nje shoqerie, te nje mentaliteti tjeter per ty te nje tjetre. Ti ke nje ide te gabuar mbi shoqerine, PRANDAJ NUK JE SOCIOLOG! Kur flet per norma apo parime te kujt? Te ciles shoqeri?
Nqse ti vazhdon me individualitetin e kurves se ndoshta keshtu e koncepton nje femer topless, apo ben alidime per zoofile etj., dije se as nuk kam per te ndjekur ne ate bisede dhe se po ta heq fillin pak nga pak.
Look, njeriu vepron nen forcen e pasionit thua ti. Asnjehere nuk do jem dakort me kete. Prandaj Allau jot te kane ca berthama ne koke qe te arsyetosh. Problemi eshte se ti i ngaterron plazhet klu lejohet topless me vende ku behen orgji etj. E ke nga injoranca nga te mos dalurit. Dhe rastet ku ka ngacmime seksuale jane me te shpeshta ne ato ku nuk dalin topless.
Deshira seksuale i vjen njeriut jo vetem nga kokrra e gjoksit, por dhe nga nje femer me pallto (dhe ndoshta keshtu me shume! dil njehere nga psikologjia per kete problem)nga nje veshtrim apo buzeqeshje.
Prandaj i mbuloni grate?