Pjese nga Ditari qe nuk mbaj...

eniad

Forumium maestatis
Re: Pjese nga Ditari qe nuk mbaj...

Dikur mbaja nje ditar, dy a tri, sa zgjasnin fletet. Sot e shoh qe me mungon, ndaj mendova te shkruaj ketu. Fundja, ditarin na e lexojne fshehurazi, perse jo ne driten e diellit atehere?
Sot kam qare, me veten sigurisht. (u be kohe qe me ndodh dhe po me lodh tej mase). E zura veten me pune gjate gjithe dites, me shume pune, por s'me beri ndonje efekt kushedi se cfare. Shoh endrra, zgjohem e cfilitur, a thua se gjate nates i kam dhene tere botes ato pergjigje qe diten nuk ia jap dot as vetes. Po endem e s'po di ku shkoj. Me duken dyert te mbyllura, s'kam as nerva te trokas. Dua te gjej nje vend ku te bertas me sa kam ne koke e ku asnje te mos me pyese se cfare kam. Jam ne nje gjendje qe po vazhdon prej kohesh dhe po shoh se si po me ikin ditet duke luftuar me veten, kundershtaren me te keqe qe me duhet te perballoj. Patetike, e? Po, fundja, te gjithe jemi tek vendi i askundit, ku askush nuk na sheh...

Come to me in my dreams and then,
by day I shall be well again
For then the night will more than pay
the hopeless longing of the day
But, as thou never come in sooth
Come now and let me dream it truth
And part my hair, and kiss my brow
And say: "My love, why suffer thou"?

eniad

Forumium maestatis

I dashur ditar... kam kohe qe nuk t'i kam pare fletet... shume kohe qe i ke bosh, te bardha, pa germa, pa shenja. Kam dashur te te them shume, aq shume. Sot kam humbur poezine. Nga nuk e kerkova, por nuk e gjeta. E pyeta edhe gjumin e me tha ta ka marre endrra. Shpejtova te fle, i mbylla syte fort, fort... ah kjo endrra nuk erdhi.
I dashur ditar... po perpiqem te gjej shume gjera; qetesine e munguar, gezime e vogla te jetes se perditshme, te ndenjurit kot pa menduar. Po perpiqem te gjej pak shpirt te patrazuar brenda vetes, dua te gjej femijen qe ka kohe qe eshte ndrydhur. Dua te shkund nga shpatullat kete lodhje qe po me lodh. Mund t'ia dal. Si thua....?

bebi

Primus registratum

quindi.
quindi questa notte ho fatto un paio di sogni, uno molto simpatico e ke mi ha fatto ridere tanto,e uno ke invece mi ha aperto gli occhi -anke se stavo dormendo- e mi sono resa conto ke la scelta va fatta, ke mi piacerebbe ke ci fosse qualcuno ke sceglie per me senza possibilita di errore /pf/images/graemlins/laugh.gif , ma ke alla fine la posso anke far benissimo da sola :idea: /pf/images/graemlins/laugh.gif ,
xke e come scegliere tra il giallo e il grigio topo, il giallo e troppo + bello e troppo + mio, e anke se ogni tanto si ha bisogno del grigio x riposare gli occhi, io vivo comunque in un mondo giallo e mi piace da morire vivere in giallo a prescendere dal fatto ke quasi sempre questo e condizionato, ma meglio fregarsene di questo /pf/images/graemlins/tongue.gif quindi e partita una canzone dalla playlist e dice cosi

sai
certe volte accade ke
ci sia bisogno di andar via
e lasciare tutto al fato,
fare come un equilibrista,
ke sul mondo
sfida il crollo delle sue capacita.

epremte

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue*:
[qb]

sai
certe volte accade ke
ci sia bisogno di andar via
e lasciare tutto al fato,
fare come un equilibrista,
ke sul mondo
sfida il crollo delle sue capacita. [/qb]
te vij dhe un? te vij dhe un?
jam veshur tamam per rruge sot. te dera e punes ngadalesova hapat, (ti bej naften?? joooo, s ka lezet, po 1, 2 , 3, gjera per tu bere kush do i beje? do i kem ne kurriz pastaj, e poi.. non sarebbe da te... hajde vajze e mbare ne pune shpejt)

roja rrudhi buzet. (kjo mire qe eshte pese minuta me vonese, po ecen dhe n'qejf te vet, ti shenoj emrin idiotes e tia coj te BNJ, te zere mend per here tjeter...)

sa do ngadale qe eca tani jam ne tavolinen time te punes, me 1 2 3 gjera perpara qe s kam per t'i mbaruar kurre, se po ti mbaroj as ketu nuk do kem me vend.

bebi

Primus registratum

siamo la coppia + bella del mondooooooo e ci dispiace x gli altriii, ke sono tristiiiiii che sono tristiiii e ke nn sanno + cos'e l'amorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
il vero amoreeeeee, e sempre unitoooo dal cielooooooo,nessuno in terra anke se vuoleee, puo separarlo maiii -l'ha detto LUIiiii-

ecccc, se edhe kangen ta kndova.

cosa vuoi + dalla vita /pf/images/graemlins/laugh.gif

:tipsy:

bebi

Primus registratum

cingare, lek ke ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps: kujt ja ban me dor ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Blue:

...vivere in giallo a prescendere dal fatto ke...

Naqe : "a prescindere" /pf/images/graemlins/tongue.gif

Cmq ,bukur! /pf/images/graemlins/wink.gif

bebi

Primus registratum

ke harru me than: ke=che x=per /pf/images/graemlins/laugh.gif

dunque, cinque anni che non la uso (ho detto LA femminile intendendo la lingua italJana /pf/images/graemlins/laugh.gif , se mos na korrigjon edhe ktu msuse /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ... caspita, un solo errore :rolleyes:

grazie eee, ta paça borxh. :tipsy:

ps: ma shif edhe te tema monolog se mos kam ba ndoj gabim se aty edhe tuj fol me vedi pshtojn edhe ma shum /pf/images/graemlins/laugh.gif
(apo andej ke kontrollu para se me dal ktej :tipsy: )

:wave:

epremte

Primus registratum

bluje mi goc!
edhe n'italisht shkodrance do me shkrujt!
sa here te kemi thon ee????

:tipsy:

bebi

Primus registratum

i'm willing to start with english now.

i failed in italian, mbeta pa buk :tipsy:

buk-bukë (se mos m'korrigjoni edhe shqip /pf/images/graemlins/laugh.gif )

pishmone ujite pak at drandofilin n'fund t'oborrit /pf/images/graemlins/smile.gif

Diddy19

Su@mi

Sa inat t'vjen me t' korrigju e?? /pf/images/graemlins/wink.gif

Po a e harrove vedin maj kur korrigjove ate SATANA qe kishte shkru "pasta ardente" n' vend qe me thane "al dente"...? E mos m' thuj se ishte gabim shpejtesie se "i" dhe "e" jane larg ne tastiere!

Sa per "x" dhe "ke" ,ato jane mnyra per me kursy vend,kshuqe s'ka ndo1 gabim!

Gabimet tuja i korrigjoj me WORD ,se as vete se di se si shkruhen /pf/images/graemlins/tongue.gif I bej nje copia-incolla ne nje faqe WORD-i dhe me jep te gjitha gabimet tuja!Te Monolog hala s kam mberrite po kij pak durim! /pf/images/graemlins/tongue.gif

:kiss:

bebi

Primus registratum

mos krahaso nji shkrim t'plot tip ditarit, me nji shprehje komplet banale al dente, se ardente ban muuuu(e ka kuptim krejt tjeter), ndersa a prescendere ashtu shqiptohet, un eci me shqiptim e jo me WORD.
(te un gabimi ishte te nji shkronje, ndersa aty te s6 asht krejt shprehja q1 asht edhe kaq popullore, e per ma teper fut ne nji tekst shqip e jo si ne rastin tem q1 krejt teksti ishte italisht).

nuk thash se ishte gabim shpejtsijet, (mgjthse at gabim vuna re q1 e bashin edhe shum site serioze italiane).

s'ka gja, me gabu sa italiant, s'asht problem, bile me gabu shum ma shum prep s'asht, se nuk asht g'juha jeme, e per ma teper e kam msu vete. /pf/images/graemlins/smile.gif

tranquilla me korrigjimet, po mi ban edhe shqip edhe anglisht meqi i hine puns tesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

:kiss:

Diddy19

Su@mi

M'fal se po insistoj (edhe s'me duket se asht vendi ktu..edhe pse e di mire se vete e fillova e para )po ndoshta ne anglisht "e-ja" shqiptohet si "i" po ne italisht "e-ja" shqiptohet "e" dhe "i-ja" "i" kshuqe shkruhet "prescindere" e lexohet "preshindere"...Nejse,pa rendsi!T'pershndes! /pf/images/graemlins/smile.gif
Vazhdo te shkrush n'ditar se m'pelqen t'fus hundet kajhere ne punt tuja!

Kordelja

Valoris scriptorum

M'falni parradhesine e..po anej ka Roma i thone aRRRR dente dhe jo aL dente. /pf/images/graemlins/laugh.gif (romanet e vertete dmth) kush ka perdor aR dente ka qene ne Rome me siguri.
Plz, don't reply me back, have no time and no Word in Italian. :book:

bebi

Primus registratum

kordele e kuptoj q1 s'don reply, po ne rome kena kene edhe na /pf/images/graemlins/wink.gif edhe ne asnji vend te italis nuk thohet ARDENTE (per ma teper bashke).
po nejse, se ti e dike mire ket pune /pf/images/graemlins/smile.gif

dafne, ke harru monologun /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

c008.gif

epremte

Primus registratum

gruje te thash, ishe mire ke grija. hec e nigjoi kto tashi /pf/images/graemlins/laugh.gif . boj ca t'dush se un s te dal per zot :lol:

bebi

Primus registratum

sa me dal n'fotografi doshin te shkretet rob, mos u ban burr xheloz per kaq e gja se e s'me kan cik as me maje t'thonit! /pf/images/graemlins/laugh.gif

thuj shyqyr q1 kena kto, se kur t'martohna s'kan shans paparazzit me na fotografu se na mblojn krenat e robve q1 dojn me dal n'foto me ne :lol: