Pioniere te Enverit...

Bukuroshja

Primus registratum
Re: Pioniere te Enverit...

Prodigy!
ty ta befte zoti hallall me anglishten jote.

Po ma dhe numrin e telefonit! do te te mar ne telefon te ta degjoj nje here zerin dhe anglishten jote tingelluese.

Une e flas per disa vjet anglishten por gjithmone perkrah shqipes pasi ne pune dhe ne shtepi komunikimet nuk mund te jene te njesojta. Por kjo nuk perben merite apo aftesi pasi gjuha eshte e pafund dhe asnjehere nuk do me vinte keq te vazhdoja te mesoja.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] Kandra....

Per dijenine tuaj
Koshi i plehrave faktikisht eshte nje vend ku une kam hdhur te gjith shqiptaret me perjashtim te familjes sime.
Me sa di une ne mendjen time ekziztojne vetem une dhe te dashurit e zemres sime. Ata te cilet meritojne perqendrimin dhe perkushtimin dhe admirimin tim te plote. Ata qe meritojne dashurine dhe respektin tim.
Diku jashte asaj ndollet nje kosh i pafun ku une hedh gjithcka tjeter.
buh bye :wave: Kandra..,aty ne kosh me te tjeret, ne pafundesine e mosekzistences. [/qb]
Ti mund të më hedhësh sa të duash në koshin e plehrave por unë prapë se prapë në mendjen tënde jam (ai është koshi jo për gjë)!

P.S. Thuhet: "për anglishten tënde" dhe jo "me anglishten jote". Edhe im bir 5 vjeç e flet më mirë se ty shqipen :tipsy: !

AnaBlue

Forumium maestatis

Koshi i plehrave faktikisht eshte nje vend ku une kam hdhur te gjith shqiptaret me perjashtim te familjes sime.

Nuk dua te harxhoj kohen duke u marre me vogelsira apo te veckel, por me kete qe ke shkruar me siper, mos do te thuash se je pjese e koshit te plehrave derisa vjen te komunikosh ketu? Sa per dijeni, ky eshte forum shqipetar!

Bukuroshja

Primus registratum

Fantazia-G pyet:
...Bustin vertet se pash kur u hodh; po pyta pse u hodh??
--------------------

se e kishin merak se mos ishte lodhur ne kembe

Po pse ja hodhen litarin bustit dhe jo nje... nje krimineli pyes une. Nje keqberesi, nje spihuni qe kishte futur ne burgje me deshmi fallco neper gjyqe me mijra te rinj e njerez te pafajshem.... e te tjera ....e te tjera... si keto.

Po pse i hapen dyert e kufijve... Po pse e lane krijimin e partive...

Ndoshta qe shqiptaret sot kudo qe ndodhen te japin opinionet e tyre mbi problemet aktuale te vendeve te huaja? dhe qe ndoshta sot shqiptaret te te thone; "nuk pyet kush kush ke qene por kush je sot", oh sa bukur le te harojme, se ujku qimen e nderroj dhe u be dashi i kopese.

oh! Ndoshta qe nje shqiptar ti thote nje shqiptarit se sa kane vuajtur dhe se e vleresojne vuajtjen ... pavaresisht se ata bene cfare duhet te benin per te mbijetuar ... dhe pastaj fillojne dhe shajne me fjale te medha njeri tjetrin kur mjafton te kthesh nje here koken do shohesh veten ne pasqyren e se vertetes o shqiptar, se qe te harojme kush ishe dhe i biri i kujt kush e qysh e tek ka qene e bere yt ate duhet qe ne sot te jemi disa budallenjt dhe disa intelektualet e nje vendi drejt gremines

Bukuroshja

Primus registratum

AnaBlue!

Duaj ate qe te do respekto ate qe te respekton.
Tjeter bote vec kesaj eshte imagjinare.

Jo te gjithe shqiptaret i hedh kam hedh ne plehra ka edhe disa qe i kane bere vend vetes ne mirnjohjen time.

Guest

o Bukuroshe, ti diskuton si kodrat mbas bregut.. :shrug: Degjo, sado qe mundoheh te perdoresh fjale te medhaja nuk te shkojne,kaq desha te thoja si koment te pare..dhe veshtrimi i pare, eshte shume domethenes per mua...
Me veshtrim te dyte, po te them qe qenke 0 nga ana sociale ,se nuk mund ta quaj politike,dhe me veshtrim te trete ...Ik meso shqip pastaj futju gjuheve te huaja /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bukuroshja

Primus registratum

Fantazia po na thuaj mi goce ca eshte ajo G qe te shoqeron mi ti leni mi ti llafet kur u bone mi ty dekoruese mi goce te shkon s'te shkon
po pse ku jena ne ketu ke tregy G-Spot mi goce
po ca do ti mi goc qe mer pjes ne kesi lloj diskutimesh lyj buzet ty se po te bika buzkuqi dhe mos o zot

balforum

Primus registratum

O bukuroshe nuk i fut nje pershesh me trahana dhe pastaj futja nje gjumi te thelle me enderra ,se me pordh*t qe ke nuk je per te diskutuar neper forume moj moter :sleep:

mostro

Putraku

Une kam qef te shoh fotografin e Oroshit me shall te kuq dhe duke u betuar me grushtin ne cep te ballit.....

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] O Gene, gjithmonë e kam pyetur veten se sa vjeç je ti që ke qenë një nga ata që i kanë hedhur litarin në fyt bustit! Tani ti thua që je i 79, pra i bie të kesh qenë 11 vjeç në atë kohë, që i bie që të mos e kesh idenë se përse ia ke hedhur litarin në qafë bustit të Xhaxhit Enver! Dhe boll e mburre veten me këtë histori se tani u bajat me të vërtetë.
[/qb]
te duket cudi qe une 11 vjec kuptoja se c'nodhte ne shqiperi ne ate kohe?????!!!!!!!

mua nuk me duket se duhet te kishe dhe aq mend e eksperience.

Mbase une kam patur nje edukate me liberale se ty qe ne femijeri (ne fakt askush nuk ka ndryshur ndonjehere mendimet e mia ne familje)!!!!!!!!
Mbase prinderit e ty kishin frike te te sqaronin se cfare ndodhte ne shoqeri!!!!!!!
Mbase nuk te lejonin te kutpoje sepse kishin frike!!!!
Mbase ti nuk ishe i afte te kuptoje (dhe akoma me duket se nuk je persa i perket disa temave)!!!!!!
Mbase prinderit e tu nuk te dhane shembullin e mire!!!!!!! (mua ma dhane)

Une terhoqa litarin e bustit te enverit (sala jot nuk ishte aty me mua), isha perpara tankeve te bllokt(neritan ceka ishte aty me mua e sala jot nuk ishte), isha tek librari flora e bertisja TAO TAO me foton e adilit (me vjen keq per librat qe dogjem) dhe kjo ka ndikuar shume ne jeten time.
Une isha tek ambasada amerikane ne proteste kunder paradiktatures se salinit me '97 (kur mercenaret e sales filluan "intifaden" me gure kunder grave e femijeve) dhe kjo ka ndikuar shume ne jeten time. (ka ndikuar edhe nje miting qe do te bente azemi kunder sales tek stadiumi dinamo por nuk erdhi dhe policia filloi te arrestonte ne turrme)

Nuk e di se si i ke perjetuar ti keto por une i konsideroj experienca shume te vlefshme.

Kjo me duket se ishte tema apo jo???!!!

PS. Nuk ka asgje per tu mburrur ketu sepse asgje nuk e bera vetem. Une isha pjesetar i nje turrme dhe meritat jane te popullit ne pergjithesi e te askujt ne vecanti.

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]...

Shkrimi më lart i referohej ndofta më shumë Genes i cili gjithmonë më ka ç'orientuar me idetë e tij dhe me faktin që kishte hedhur bustin, gjë që automatikisht e vishte me një moshë rreth të 30-ave në sytë e mi!

...[/qb]
te sqaroj djale

as une e as ndonje tjeter ketu nuk do te kishte hedhur asnjehere bustin vetem :wave:

Nuk ishte e nevojshme te kishe me teper se 11 vjec per t'u orientuar ne ato ngjarje te shoqerise shqipetare.

persa i perket ideve te mia sot. Mendoj se jam krejtesisht koherent UNE MENDOJ ME KOKEN TIME DHE NUK ME PELQEJNE SISTEMET DIKTATORIALE AS NE EMBRION

tre gjera nuk do te harroj kurre nga ajo dite

1- njerzit u mblodhen aty kur u be thirrje me megafon qe te largoheshin nga sheshi (nuk kishte kembe njeriu ne shesh ne ate kohe perfec 10-15 policeve perreth bustit - une po haja pite te kollonat pasi kisha qene nga studentet e gardhi i policise kishte dalje vetem pas lulishtes ku pastaj u be tregu prane rruges se elbsanit).
2- nje polic u afrua, drejtoi nje shot gun (arme e cuditshme ne ate kohe) drejt grupit ku isha dhe qelloi. E ke pare ndonjehere vdekjen me sy ti? Fatmiresisht (dhe per kete arsye nuk arrij te urrej Ramizin sot) ishte me mbushje manover (mbase do e degjoni nje koment ne kronikat e lajmeve te asaj kohe - une e pashe me sy).
3- nje grua e moshuar qe na bertiste te kishim kujdes se mos na zinte poshte ne qe terhiqnim litarin (teksualisht shtoi "akoma do te marre jete ky maskara")

Nuk do te harroj asnjehere edhe lumturine e stampuar ne buzeqeshjet e njerezve kur "mbaruam pune". (pervec frikes se mos boja e kuqe e asaj zjarrefikses mbetej ne lekure e pastaj vinin te kerkonin ne shtepi)

Nese do te thuash se kalimi nga experienca ditore e GJITHMONE GATI (edhe pse pa pare burgje) ne nje eperinece revolucioni popullor per liri nuk mund te kuptohet nga nje 11 vjecar kurioz apo qe nuk le gjurme ne jeten tij, me duket se qene ndonje "kokebosh" ne ate kohe dhe akoma nuk ke ndryshuar
:shrug:

Nese do te thuash "une jam me i madh e di me shume" nuk te pi uje me mua :thumbsup:

Kondrapedali

Kondrapedali

mua nuk me duket se duhet te kishe dhe aq mend e eksperience
Gene, më duket se ky parim vazhdon të të udhëheqi edhe sot e kësaj dite! Fakti që ti kujton se ke mend nuk do të thotë që me të vërtetë ke! Për më tepër edukatën dhe botëkuptimin për jetën nuk ti jep shkolla dhe me ç'marr vesh unë, ti tuajat i ke skalitur rrugëve! Pra ti me të vërtetë i takon asaj kategorie që unë kam përshkruar më lart!

Për atë që "unë jam më i madh e di më shumë" nuk po ta ofron njeri! Ajo që unë po të them është që ti nuk i ke ndier ashtu siç duhet vitet e diktaturës. Nëse ti e don Ramizin për atë mbushjen e pushkës (shotgun aspak e çuditshme për atë kohë) unë e urrej për ata shokë e miq që papritur nuk vinin më për të dalë, për të gjuajtur dhe që pas disa vitesh zbuloheshin në malin me gropa!

Ta thashë or çun që monizmin, diktaturën s'e kemi përjetuar njëlloj dhe prandaj pô ta përsëris, mos dil këtu me pallavra! Në 91 ti nuk e kishe idenë se ç'bëje dhe ishte vetëm dëshira e shqiptarit për KAOS që të tërhiqte drejt asaj që për ty s'do të thoshte gjë të madhe, përmbysjes së sistemit!

komino

Valoris scriptorum

e po pune mu..i kjo

vjen tjetri e pa problem te tregon se cfare kishe ne koke ti :shrug: perpara 13 vitesh

vjen te tregon se cfare edukate ke marre ne familje

vjen te tregon ...

Fol ore per vete
Une nuk di cfare kishe ti ne koke
Une nuk kam patur ndonje shok qe u zhduk te mali me gropa
Une nuk kam ndonje moter prostitute sot

po kjo nuk do te thote aspak se nuk po kuptoj cfare ndodh :smash: (apo duhen shume mend per te kutpuar qe keto nuk duhet te egzistojne)

Na trego experincen tende dhe cfare kishe kuptuar ti jo une

TI nuk me njeh dhe une nuk te njoh po nuk besoj se ti ke dije me mire se une ne ate kohe se cfare ishte bota jashe kufijve te shqiperise /pf/images/graemlins/wink.gif dhe ku donin te shkonin shqipetaret.
Une te thashe qarte e me sinqeritet cfare ka lene diktatura tek une
Nuk te kuptoj ku kerkon te dalesh me keto diskutime :shrug:

Ajo ishte eksperienca ime personale e nuk ka bir nene qe ta kundershtoje
Nese ti do te ndihesh me i ditur nuk me behet vone fare

komino

Valoris scriptorum

ah se me habite pastaj

cfare do te thote TE NDIESH SI DUHET VITET E KOMUNIZMIT ?????????!!!!!!!!!!!

a nuk do te te thote ty te njejten gje nje 60 vjecar

Kur eshte mosha e pershtatshme per te kuptuar ato ngarje?
Sa ndikim ka edukata familjare?
Sa ndikim kane experiencat personale (te dalesh te gjuash nuk te shton asgje)?
Sa ndikim kishte njohja e botes pertej kufijve?
Sa ndikim ka kurioziteti personal?

a mund te na gjesh ndonje formule per te na thene se kush e ka perjetuar komunizmin "ashtu si duhet"

komino

Valoris scriptorum

te perseris mendimin tim

nese ti 11 vjec nuk kishe aq kapacitet mendor sa te kuptoje, nuk do te thote qe te gjithe ishin ne nivelin tend.

Ne fakt, mbase ke te drejte, komunizmi tek ty e ca tjere (si puna e ish presidentit tone Salini) ka lene gjurme te pandreqshme ne mendje.

Te thashe qe ne (1979+-) nuk jemi te djegur por te rregjur (ti mbase pretendon te hysh tek te djegurit - udhe e mbare)

Ne nuk e kemi perjetuar komunizmin si ty???!!
pune e madhe /pf/images/graemlins/wink.gif aq me mire
falenderojme zotin qe nuk jemi te pashprese :thumbsup:

vetem perpiqu te tejkalosh arsyetimin me axsioma qe te kane mesuar ne komunizem e mos hajde te me thuash mua cfare mendoja apo ndjeja ne nje moment te caktuar te jetes TIME

Kondrapedali

Kondrapedali

Këtu ke përmbledhjen e përgjigjeve të mia!

Ta thashë or çun që monizmin, diktaturën s'e kemi përjetuar njëlloj dhe prandaj pô ta përsëris, mos dil këtu me pallavra! Në 91 ti nuk e kishe idenë se ç'bëje dhe ishte vetëm dëshira e shqiptarit për KAOS që të tërhiqte drejt asaj që për ty s'do të thoshte gjë të madhe, përmbysjes së sistemit!
Dhe të tregoj që ç'ke me te se ç'ke ndier ti në ato momente preçise e se ç'ke shtuar më pas duke rikujtuar ato momente! Unë kam qenë 11 vjeç dhe e di se sa i "avancuar" ke qenë ti në mendime në atë kohë!

Kur ti nuk arrin të kuptosh se çdo të thotë të presësh shokët për të dalë dhe të mos vijnë më kurrë (mund të isha edhe unë me ta) atëherë ti nuk e din se përse i ke hyp Gamorit e i ke hudh litarin në qafë!

Hyj 'i çik mo thellë muhabetit or çun se unë nuk pranoj axsioma (aksioma) për asgjë. Pyetja PSE më karakterizon në çdo drejtim dhe kjo fatmirësisht nuk vjen nga injoranca por nga padituria!