Perse urrejme?!

Guest
Re: Perse urrejme?!

Ja une urrej nje person pasi ky personi nuk merriton asnjegje tjeter prej meje vec urrejtjen.
Perse e urrej une kete person! Sepse ky person eshte nje person qe ka bere emer dhe fame shume por ne te vertet eshte vecse nje njeri i gatshem ti beje te gjitha dhe mbrapa fames dhe emrit te "madh" te tij fshihet nje tjeter njeri, fshihet fytyra e tij e vertete. Mbrapa fallcitetit te tij fshihet e verteta te cilen mua jeta me dha mundesine ta njoh dhe ta di! e cila eshte nje e vertete e urryerr, e poshter, te cilen jo shume e dine dhe e njohin dhe cfare do prisnit ju nga une kur emri i ketij njeriu dhe stafit te tij shfaqet! do prisnit qe une te qendroj ne "lartesine" time sepse urrejtja eshte ndjenje e ulet? Sigurisht qe jo! Urrejtja eshte e vetmja gje qe vjen ne mendjen time dhe une nuk duhet ta harroj kete per asnje cast! perndryshe une do perfundoj nje pre e falcitetit te tij.

zog

Primus registratum

ti ke urrejtje TE ULET, goc. e kjo te shemton.

lermontovi, nje poet i madh rus, pat shkruar : urrej qe te mos perbuz.

pra ajo qe ne kuptojme nga ky recital, eshte qe; ashtu siç çdo ndjenje tjeter, edhe urrejtjen ne duhet te mundohemi TA FISNIKEROJME, ta ngjisim lart, sa me shume, bile mbi veten.

Guest

jo jo ajo eshte urrejtje dhe madje urrejtje e vertete

epiphany

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Miss AlbForumi:
[qb] Ja une urrej nje person pasi ky personi nuk merriton asnjegje tjeter prej meje vec urrejtjen.[/qb]
nuk meriton asgje tjeter prej teje?shume me e tmerrshme se urrejtja eshte indiferenza, injorimi.nuk ka ndjenja qe vrasin me shume se keto.urrejtja tregon perkushtim.per kete arsye i perket njerezve te dobet.tregon mungese aftesie tenden per te ruajtur racionalitet dhe pse jo ta lesh pas nje person te tille.
pastaj ne rastin tend me sa kuptoj une shoh akoma me pak arsye per te urryer duke qene se ky person nuk ka patur te bej me ty personalisht.nuk urrehet asnjehere per ceshtje parimore.

ana karenina

Primus registratum

Po te ishim ne matematike mund ta sqaronim kete ceshtjen e urrejtjes duke e kthyer ne te kunderten e saj: kur nuk mund te kemi asnje lloj ndjenje tjeter karshi dikujt/dickaje ndjejme urrejtje. Eshte pak si te thuash 'ndaj x ngjarjeje/personi duhet domosdoshmerisht te ndjesh dicka, nuk mund te jesh indiferente e te besh sikur nuk egziston, ky person/ngjarje ka nje vend te papercaktuar por rendesi ka qe e ka vendin e vet, shpeshhere te lidhur me te shkuaren'. Ne keto raste behet fjale per urrejtje.

Urrejtja transmeton ndjesine e nje ulerime te brendshme, nje cakordim te gjithe sistemit nervor e perjetuar si dhimbje dhe inat njekohesisht. Dikush e pershkruan si mllef, nje tjeter si nevoje per hakmarrje, une shpesh e kam ndjere pasi jam fyer nga njerez qe kam dashur, rendesi ka qe behet fjale per nje sere ndjesish qe vetem te gershetuara se bashku marrin emrin urrejtje.

Nuk besoj se duhet kerkuar me patjeter nje shkak i llogjikshem ne rastin e urrejtjes. Asnje ndjenje nuk karakterizohet nga racionaliteti. E rendesishme eshte ajo cka perjetojme dhe jo ajo cka mendojme. Ndaj mbetemi shpesh te pakuptuar ne urrejtjen tone! :shrug:

Guest

Fillimisht postuar nga denna:
[qb]
Fillimisht postuar nga Miss AlbForumi:
[qb] Ja une urrej nje person pasi ky personi nuk merriton asnjegje tjeter prej meje vec urrejtjen.[/qb]
nuk meriton asgje tjeter prej teje?shume me e tmerrshme se urrejtja eshte indiferenza, injorimi.nuk ka ndjenja qe vrasin me shume se keto.urrejtja tregon perkushtim.per kete arsye i perket njerezve te dobet.tregon mungese aftesie tenden per te ruajtur racionalitet dhe pse jo ta lesh pas nje person te tille.
pastaj ne rastin tend me sa kuptoj une shoh akoma me pak arsye per te urryer duke qene se ky person nuk ka patur te bej me ty personalisht.nuk urrehet asnjehere per ceshtje parimore. [/qb]
Ka urrejtje qe nuk tregon perkushtim.

Une urrej dike, p.sh. si ne rastin e lartepermendur, jo se une po i kushtoj vemendje dhe perkushtim ketij personi. Ne rastin tim eshte krejt e natyrshme urrejtja. Jo se une jetoj me ta ne shpirt dhe ne mendje por sepse kur permendet emri i tyre une nuk harroj se per keta lloj njerezish kam vecse urrejtje dhe aspak mirekuptim, pra jo falje.
Indiferent jo gjithmone. Gjella me kripe dhe kripa me karar ka thene populli.
Kur une do ta ndesh kete person do tia them ne fytyre se per mua ai as qe qkziston por ne se e kerkon ta beje te ditur ekzistencen e tij tek une nga une do te kete vec urrejtje te fituar.

Kush jane keta njerez do te pyesni ju qe une urrej.
Keta jane ata njerez qe mbrapa skenash te kane thurrurr kurthe dhe perpara fytyres tuaj vene masken e tyre te vjeter masken e fallcifitetit te urryer.

Epra, Urrejtja, kjo ndjenje e ulet per njerez te ulet.

Albert Zylyftari

Primus registratum

Une mendoj qe urrejtja ne disa raste mund te jete ceshtje kulture.Ne evrope psh katoliket urrejne myslimanet;ne shqiperi ballistet urrejne komunistet...
Personalisht urrej servilet dhe njerzit pa llogjike.

epiphany

Primus registratum

ajo per te cilen po flisni ju nuk eshte urrejtje.eshte maksimumi percmim.e keni te qarte qe urrejtja ka te njejtin intensitet si dashuria?!!!

spartan00

Forumium praecox

Per mu urrejtja eshte e kote sepse nuk ka zgjidhur e nuk do te zgjidhe gje asnjehere ne koherat e shkuara e te ardhme hahaha
Njeriu prap une menoj qe urren kur nuk bie dakort por kjo nuk eshte nje rruge per ta kanalizuar energjine e tij kur fare mire mund ta perdori per te kundervepruar ose thjesht per te vepruar

Albert Zylyftari

Primus registratum

denna- mos ngaterro xhelozin me urrejtjen
te kes inat dike, ti duash te keqen dikujt , s'eshte dashuri, por eshte urrejtje.

eusebio

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] po un q1 s'di? :confused: [/qb]
S'ke me e pase t'vshtir... se ke than q1 ke vullnet, deshire e kurjozitet me msu gjithçka. :thumbsup:

epiphany

Primus registratum

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb] denna- mos ngaterro xhelozin me urrejtjen
te kes inat dike, ti duash te keqen dikujt , s'eshte dashuri, por eshte urrejtje. [/qb]
nuk thashe qe dashuria dhe urrejtja jane e njejta gje.thashe qe kane te njejtin intensitet.pastaj une perdora fjalen percmim.kujdes kur perdorni fjalen urrejtje...eshte dicka shume e madhe.

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga scYroXas:
[qb]
Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] po un q1 s'di? :confused: [/qb]
S'ke me e pase t'vshtir... se ke than q1 ke vullnet, deshire e kurjozitet me msu gjithçka. :thumbsup: [/qb]
kam deshir me msu gjanat e bukra, n'kjoft e bukur kjo ndjenje (emnin se ka ashtu :confused: ) m'kalxoni q1 mos t'hupi kohe :sleep: ...

Rambla

Primus registratum

Nuk urrej njeri, kam tendencen natyrale qe disa njerez/sjellje mos ti konsideroj.

do vdes per ty

Primus registratum

ndonjehere e keqja qe te behet eshte ne shkalle aq te larte saaaa sbehet me, po sikur te te kene vrare njeriun e shtepise , te te kene perdhunuar moter ose kusherire, te te kene rrahur babane a vellane, te te kene gjuajtur ose share nenen, te te hyne ne shtepi vjedhin perdhunojne edhe ikin duke te puthur mirupafshim ???? sjane krijime te mijat jane gjera qe i lexojme cdo dite ne gazeta dhe ne shqiperi ndodhin cdo dite e me shume . po ketu si do thoni eshte ndjenje e ulet ? vetem urrejtje urrejtje edhe urrejtje deri ne vdekje, nuk do mundesha kurrsesi te tregoja indiferentizem ndaj dikujt qe do me shkelte keq.
sidomos ne shqiperi ku ska ligj po njeriu i varfer e zgjidh cdo gje me rregullat e kanunit edhe vetegjyqesise..........

Ermal Lamcaj

Primus registratum

Urrejtja eshte nje ndjenje baze e qenjes njerezore.
Eshte nje ndjenje ballancuse, ose e kunderta e "dashurise"(meqe s'gjej dot fjale tjeter).

Urrejtja egziston te cdo njeri dhe cdo njeri e manifeston urrejtjen ne menyra te ndryshme.

Zilija, Cmira, Egoizmi, Ambicia etj etj jane nen produkte te urrejtjes.

Urrjetja eshte pjese e egzistences sone.

Pse urrejme?

Sepse egzistojme.

Une shkoj deri aty sa te them,
"Une urrej, prandaj une jam(egzistoj)"

Pastaj po ti shkojme me thelle kesaj teme, duhet te levizim thek forumi i filozofise.
-"S'jam kondra".

P.S. Insecurity in oneself (which most likely stems from the subconscious understanding that we are very limited) is the root of all our "evil" nuances.

Can you imagine a world without war?
"Only if humans were able to keep no secrets from each other".

bebi

Primus registratum

Per parafolsin: - Po un q1 se njof si ndjenje, dmth se nuk egzistoj :confused: :idea: :rolleyes:

Un njof percmimin e asgjesimin e besoj se kto m'mjaftojne per kategorizim.
Ajo fjala "urrejtje" m'duket shum e vogel, e pakuptim.
Mendoj se ndjenja e urrejtjes asht e damshme per shpirtin e atij/asaj q1 e mbart, prandej ata q1 urrejne s'dojn vedin n'rradh t'par.
N'vend q1 me mendu si me liru shpirtin prej dhimbjeve t'dashnis, "ju" doni me e lodh edhe ma shum me urrejtje.

Se kuptoj pse :confused:

Doni fort, qe t'ju dun fort, ate q1 keni me mbjedh keni me korr, heret a vone... /pf/images/graemlins/smile.gif

BISOU

Primus registratum

Pajtohem plotesisht me mendimin e Blues

fjala urrejtje duhet eliminuar dhe te zevendesohet me fjalen mospelqim
urrejtja vete si fjale ka ne gjuhen tone nje kuptim te zymte dhe e tejkalon masen e mospelqimit qe duam te tregojme ne shume raste...
si ato siperfaqesore dhe ato thelbesore...
Tashme jemi ne shekullin e 21 dhe per njerezit e civilizuar nuk hyn me ne perdorim... ne nuk urrejme me ne nuk na pelqen dicka ose dikush ose nje veprim..... dhe ndaj ketij veprimi reflektojme me menyren e mospelqimit se urrejtja ska vend me... kur kalon ne extreme atehere nuk eshte me urrejtje/mospelqim eshte nje veprim i nxitur nga shkaqe psikoze tek nje person...
Une nuk di te urrej... :shrug: vetem te mospelqej /pf/images/graemlins/tongue.gif

zog

Primus registratum

atehere ti as nuk di te dashurosh.

amerikani perbuz, irakiani urren. perbuzja vjen nag lart, urrejtja vjen nga poshte.

po ashtu (mos)pelqimi vjen nga lart, dashuria vjen nga poshte.

ps; "me vjen" du te them, kahja e drejtimit shkon nga poshte-lart ose nga lart-poshte sipas rasteve respektive.