Perse urrejme?!

picasso

Forumium maestatis
Re: Perse urrejme?!

@d@ nga keto fjal qe thua nuk mund te bej me pak, sesa te te adhuroj.

Guest

Fillimisht postuar nga @d@:
[qb] Pse urrejme ? :confused: hm, cik e rende kjo fjala urrejte. Nuk flas per te gjithe ketu , po une sdi te kem urryer ndonjeher.. mund te jem zhgenjyer/fyer /deshperuar /ndier keq prej sjelljes se dikuj , prej fati qe sdo e sdo ti kthej nje here syte nga une,por te urrej hmmmmm sdi nuk me kujtohet ta kem provuar ndonjehher.. biles imagjinoj ndodhi padrejtesi nga me te ndyshme qe te ndjej pak urrejtje por ..hic.Pastaj te urresh dike duhet te thot te jesh nje njeri naiv, te duash dike pa doreza te besosh verberisht , te kesh varur shpresat /jeten /te ardhmen tende ne duart e tij /saj ,por perseri edhe nese do ishte keshtu nuk di nese do arrija te urreja.(ndoshta ngaqe asnjeher sdo mund te besoja verberisht tek dikush )
Mbase urrejtja eshte pjese e karakterit, dhe mua kjo pjese e karakterit me mungon..who knows... qenja njerzore eshte e komplikuar :shrug: dhe une nga psikologjia smarr vesh fare me thene te drejten. [/qb]
Mos i bej te tjereve,ate cfare ske deshire te te bejne ty,dhe mos ndje per te tjeret ate cfare nuk ke deshire qe te ndjejne per ty /pf/images/graemlins/wink.gif Pra goca e cuna mo urreni qe mos t´ju urrejne,se keshtu eshte jeta me e bukur´. :tipsy: :thumbsup:

Najeli

Primus registratum

Urrejtja qe lind dhe perkufizohet ne nje raport me nje individ eshte ndjenje. Here pas here e gjejme veten duke konsumuar momente urrejtjeje.

Por kur burimi i urrejtjes shtrihet ne cfare trashegojme nga Historia, nuk eshte thjesht nje ndjenje. Eshte nje e drejte me te cilen njeriu identifikohet, eshte arme e pushtetshme.

Me kujtohet Bertrand Russell;

Ne i duam ata qe urrejne armiqte tane, dhe sikur mos kishim armiq...do kish shume pak njerez ne bote per te dashur!

eis

Primus registratum

Pershendetje te gjithve njehere!Pyetja ishte "Perse urrejme" apo jo?Me vjen keq ta them por nuk ka njeri ne kete bote pervec femijeve qe nuk ndjen sadopak urrejtje per dicka.Fjala "urrejtje" tingellon keq por ka shume padrejtesira ne jete qe te bejne ta provosh ate ndjenje.Pse te genjej edhe tek une ekziston ndjenja urrejtjes edhe pse e vogel, ekziston ama. /pf/images/graemlins/frown.gif

zecovina

Primus registratum

NUK E DI...ESHTE NJE NDJENJE QE PERSONALISHT PER AS EDHE NJERI NUK E KAM NDJERE DERI TANI...MBASE PER DICKA QE ME KA BERE DIKUSH MUND TE NDJEJ URREJTJE PER VEPRIMIN E TIJ POR PER PERSON JO..AKOMA!!!NUK E DI ME VONE MBASE E NDJEJ DHE KETE ....

arun

Primus registratum

DASHUROJME QE TE MOS URREJME, DHE
URREJME QE TE MOS DASHUROJME....

NJERZIT E MEDHEJ DINE VETEM TE DASHUROJNE, NDERSA NJERZIT E VEGJEL DINE VETEM TE URREJNE

CFARE TEME BUKUR ............

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Triny:
[qb] Mos eshte me e lehte te urresh te tjeret se te kritikosh veten ndonjehere? :shrug: [/qb]
PLOTESISHT DAKORT ME JU TRINY

RRESPEKTE

redhat

Primus registratum

Mendoj se duke MOS e kuptuar njeriun/njerezit qe me paramendim bejne dredhina,
lendojn tjetrin,
`prekin`te pafajshmin ....

...kjo e shtyn percjellsin/veshtruesin/viktimen te mbjell urrejtje ndaj ti(tyre).

Sa per ta ilustru mendimin tim,do e mar nje shembull ndoshta pak ekstravagand:
Une nuk mund ta shendrroj urrejtjen time ndaj Hitlerit,apo Sllobes ne dashuri(larg cofte).
Kurr!
Edhe kurr nuk do te ndiej `dashuri`ndaj nje te keqi!

:rockband:

Me vie keq.
Di te dashuroj,por edhe te urrej.
Ky jam une!

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga redhat:
[qb] Mendoj se duke MOS e kuptuar njeriun/njerezit qe me paramendim bejne dredhina,
lendojn tjetrin,
`prekin`te pafajshmin ....

...kjo e shtyn percjellsin/veshtruesin/viktimen te mbjell urrejtje ndaj ti(tyre).

Sa per ta ilustru mendimin tim,do e mar nje shembull ndoshta pak ekstravagand:
Une nuk mund ta shendrroj urrejtjen time ndaj Hitlerit,apo Sllobes ne dashuri(larg cofte).
Kurr!
Edhe kurr nuk do te ndiej `dashuri`ndaj nje te keqi!

Me vie keq.
Di te dashuroj,por edhe te urrej.
Ky jam une!

:rockband: [/qb]
MOS HARRO SE HITLERI DHE SLLOBODANI ERDHEN NE PUSHTET ME ZGJEDHJE DEMOKRATIKE , DHE DERI KETU NUK KA ASGJE TE KEQE , PROBLEMI I TYRE ERDHI ME VONA KUR KETA DY PERSONA FILLUAN TE ABUZOJNE ME PUSHTETIN ....PRA NE VEND QE TE DASHURONIN NJERZIT BENE TE KUNDERTEN FILLUAN TE URREJNE

KJO ESHTE ARSYEJA SEPSE ATA TE DY CILESOHEN SOT SI NJEREZ TE VEGJEL ,SEPSE ZGJODHEN URREJTJEN NE VEND TE DASHURISE ........................

TI MUND TE URRESH SA TE DUASH KUR NUK KE PUSHTET MBI JETEN E TE TJEREVE , POR KUJDES KUR TE JEPET PERGJEGJESI NE JETEN TENDE SEPSE DUKE E BAZUAR PUSHTETIN TEND NE URRETJE ,MERR NE QAFE VETEN TENDE DHE TE TJERET QE JANE LIDHUR DREJT PERSEDREJTI OSE TERTHORAZI NGA PUSHTETI YT

redhat

Primus registratum

Arun,flmd ne keshillen,por me ngeli pak hatri se nuk e kishe kuptuar pergjigjen time.

Pytja me duket ishte:
Pse urrejm?

Kjo se cfar ndiej une nuk dmth se keshtu e ashtu do veproj ne pozicionin e ati apo keti te zgjedhur me voten apo pa voten....
Ihaaa.pse hyn laknave edhe ti,une isha i thjesht.

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga redhat:
[qb] Arun,flmd ne keshillen,por me ngeli pak hatri se nuk e kishe kuptuar pergjigjen time.

Pytja me duket ishte:
Pse urrejm?

Kjo se cfar ndiej une nuk dmth se keshtu e ashtu do veproj ne pozicionin e ati apo keti te zgjedhur me voten apo pa voten....
Ihaaa.pse hyn laknave edhe ti,une isha i thjesht. [/qb]
edhe une ne nje nga pergjigjet e mia kam thene:

urrejme qe te mos dashurojme

edhe une besoj se kam qene i thjeshte ketu apo jo??

*PINK_GIRL*

Primus registratum

urrejtja eshte pjese e pandare e dashurise .. te dyja kto jane dy ndenja qe shkojne shume bashke ..nuk mund ti ndash dot ..

aty ku ka dashuri ka dhe urrejtje .. nje fije i ndan

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *PINK_GIRL*:
[qb] urrejtja eshte pjese e pandare e dashurise .. te dyja kto jane dy ndenja qe shkojne shume bashke ..nuk mund ti ndash dot ..

aty ku ka dashuri ka dhe urrejtje .. nje fije i ndan [/qb]
je pak paradoksale ne postimin tend sepse njehere thua qe jane pjese e pandare pastaj thua qe i ndan nje fije.....

nuk e di por mua me duket paksa e pakuptimte ky pohimi.....jot pinko

*PINK_GIRL*

Primus registratum

Fillimisht postuar nga arun:
[qb]
Fillimisht postuar nga *PINK_GIRL*:
[qb] urrejtja eshte pjese e pandare e dashurise .. te dyja kto jane dy ndenja qe shkojne shume bashke ..nuk mund ti ndash dot ..

aty ku ka dashuri ka dhe urrejtje .. nje fije i ndan [/qb]
je pak paradoksale ne postimin tend sepse njehere thua qe jane pjese e pandare pastaj thua qe i ndan nje fije.....

nuk e di por mua me duket paksa e pakuptimte ky pohimi.....jot pinko [/qb]
pse mer Arun ... ka me te qarte se kaq .. dashuria dhe urrejtja jane motra lol .. aty ku ka dashuri ka dhe urrejtje sidomos ne relationships ... kot nuk e kane thene " there's a thin line between love and hate " ..

Vals

Primus registratum

Urrejme kur jemi te pazote per te marre hak, kur nuk i kthejme tjetrit ate qe mendojme se meriton. Eshte ndjenje gerryese qe te ben te humabsesh energji, te lodh, nuk te motivon per te ecur perpapra, per tu bere njeri me i mire.

Rondinella

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Dje lexova nje shprehje nga Herman Hese:

If you hate a person, you hate something in him that is part of yourself. What isn't part of ourselves doesn't disturb us.
-- Hermann Hesse

Nese urreni dike, ju urreni ate c'ka nuk eshte pjese e juaja.Ajo c'ka eshte pjese e jona nuk na shqeteson.

Me beri te mendohem gjate, a eshte e evrtete kjo qe ne jemi ziliqare dhe ndaj urrejme, apo mos jemi shume peragjykues dhe subjektivizmi na i ka errur syte???!!! [/qb]
Mendoj se perkthimi ne shqip i shprehjes qe ke shkruar eshte:
Nese urreni dike, ju urreni ate c'ka eshte pjese e juaja. Ajo c'ka nuk eshte pjese e jona nuk na shqetson.

/pf/images/graemlins/smile.gif

Just_Alma

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vals:
[qb] Urrejme kur jemi te pazote per te marre hak, kur nuk i kthejme tjetrit ate qe mendojme se meriton. Eshte ndjenje gerryese qe te ben te humabsesh energji, te lodh, nuk te motivon per te ecur perpapra, per tu bere njeri me i mire. [/qb]
Plotësisht dakort me ty :thumbsup: !

epiphany

Primus registratum

nuk e kam te qarte pse e bejme.nuk kam urryer asnjehere...mbase sepse me duket dobesi.