Mos i bej te tjereve,ate cfare ske deshire te te bejne ty,dhe mos ndje per te tjeret ate cfare nuk ke deshire qe te ndjejne per ty /pf/images/graemlins/wink.gif Pra goca e cuna mo urreni qe mos t´ju urrejne,se keshtu eshte jeta me e bukur´. :tipsy: :thumbsup:Fillimisht postuar nga @d@:
[qb] Pse urrejme ? hm, cik e rende kjo fjala urrejte. Nuk flas per te gjithe ketu , po une sdi te kem urryer ndonjeher.. mund te jem zhgenjyer/fyer /deshperuar /ndier keq prej sjelljes se dikuj , prej fati qe sdo e sdo ti kthej nje here syte nga une,por te urrej hmmmmm sdi nuk me kujtohet ta kem provuar ndonjehher.. biles imagjinoj ndodhi padrejtesi nga me te ndyshme qe te ndjej pak urrejtje por ..hic.Pastaj te urresh dike duhet te thot te jesh nje njeri naiv, te duash dike pa doreza te besosh verberisht , te kesh varur shpresat /jeten /te ardhmen tende ne duart e tij /saj ,por perseri edhe nese do ishte keshtu nuk di nese do arrija te urreja.(ndoshta ngaqe asnjeher sdo mund te besoja verberisht tek dikush )
Mbase urrejtja eshte pjese e karakterit, dhe mua kjo pjese e karakterit me mungon..who knows... qenja njerzore eshte e komplikuar :shrug: dhe une nga psikologjia smarr vesh fare me thene te drejten. [/qb]
PLOTESISHT DAKORT ME JU TRINYFillimisht postuar nga Triny:
[qb] Mos eshte me e lehte te urresh te tjeret se te kritikosh veten ndonjehere? :shrug: [/qb]
MOS HARRO SE HITLERI DHE SLLOBODANI ERDHEN NE PUSHTET ME ZGJEDHJE DEMOKRATIKE , DHE DERI KETU NUK KA ASGJE TE KEQE , PROBLEMI I TYRE ERDHI ME VONA KUR KETA DY PERSONA FILLUAN TE ABUZOJNE ME PUSHTETIN ....PRA NE VEND QE TE DASHURONIN NJERZIT BENE TE KUNDERTEN FILLUAN TE URREJNEFillimisht postuar nga redhat:
[qb] Mendoj se duke MOS e kuptuar njeriun/njerezit qe me paramendim bejne dredhina,
lendojn tjetrin,
`prekin`te pafajshmin ....
...kjo e shtyn percjellsin/veshtruesin/viktimen te mbjell urrejtje ndaj ti(tyre).
Sa per ta ilustru mendimin tim,do e mar nje shembull ndoshta pak ekstravagand:
Une nuk mund ta shendrroj urrejtjen time ndaj Hitlerit,apo Sllobes ne dashuri(larg cofte).
Kurr!
Edhe kurr nuk do te ndiej `dashuri`ndaj nje te keqi!
:rockband:
Me vie keq.
Di te dashuroj,por edhe te urrej.
Ky jam une!
:rockband: [/qb]
edhe une ne nje nga pergjigjet e mia kam thene:Fillimisht postuar nga redhat:
[qb] Arun,flmd ne keshillen,por me ngeli pak hatri se nuk e kishe kuptuar pergjigjen time.
Pytja me duket ishte:
Pse urrejm?
Kjo se cfar ndiej une nuk dmth se keshtu e ashtu do veproj ne pozicionin e ati apo keti te zgjedhur me voten apo pa voten....
Ihaaa.pse hyn laknave edhe ti,une isha i thjesht. [/qb]
je pak paradoksale ne postimin tend sepse njehere thua qe jane pjese e pandare pastaj thua qe i ndan nje fije.....Fillimisht postuar nga *PINK_GIRL*:
[qb] urrejtja eshte pjese e pandare e dashurise .. te dyja kto jane dy ndenja qe shkojne shume bashke ..nuk mund ti ndash dot ..
aty ku ka dashuri ka dhe urrejtje .. nje fije i ndan [/qb]
pse mer Arun ... ka me te qarte se kaq .. dashuria dhe urrejtja jane motra lol .. aty ku ka dashuri ka dhe urrejtje sidomos ne relationships ... kot nuk e kane thene " there's a thin line between love and hate " ..Fillimisht postuar nga arun:
[qb]je pak paradoksale ne postimin tend sepse njehere thua qe jane pjese e pandare pastaj thua qe i ndan nje fije.....Fillimisht postuar nga *PINK_GIRL*:
[qb] urrejtja eshte pjese e pandare e dashurise .. te dyja kto jane dy ndenja qe shkojne shume bashke ..nuk mund ti ndash dot ..
aty ku ka dashuri ka dhe urrejtje .. nje fije i ndan [/qb]
nuk e di por mua me duket paksa e pakuptimte ky pohimi.....jot pinko [/qb]
urrejtja eshte pjese e pandare e dashurise
Mendoj se perkthimi ne shqip i shprehjes qe ke shkruar eshte:Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Dje lexova nje shprehje nga Herman Hese:
If you hate a person, you hate something in him that is part of yourself. What isn't part of ourselves doesn't disturb us.
-- Hermann Hesse
Nese urreni dike, ju urreni ate c'ka nuk eshte pjese e juaja.Ajo c'ka eshte pjese e jona nuk na shqeteson.
Me beri te mendohem gjate, a eshte e evrtete kjo qe ne jemi ziliqare dhe ndaj urrejme, apo mos jemi shume peragjykues dhe subjektivizmi na i ka errur syte???!!! [/qb]
Plotësisht dakort me ty :thumbsup: !Fillimisht postuar nga Vals:
[qb] Urrejme kur jemi te pazote per te marre hak, kur nuk i kthejme tjetrit ate qe mendojme se meriton. Eshte ndjenje gerryese qe te ben te humabsesh energji, te lodh, nuk te motivon per te ecur perpapra, per tu bere njeri me i mire. [/qb]