Perdhunimi

eniad

Forumium maestatis
Re: Perdhunimi

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

edhe njehere, kenaqesia gjate perdhunimit ka qene ceshtje fakti ne mjaft ceshtje. e pranuar nga vete femra.

ajo qe ka ndare opinionin eshte kjo : perdhunim apo jo? konsent apo jo?

jam thjesht kurioz te di cmendojne femrat

[/ QUOTE ]

<font color="brown"> Cuno, sa per opinion, menimin tim e gje ke faqja e meparshme.

E dyta, ti djale i nderuar ngaterron ejakulimin (proces qe ndodh nga ngacmimi i gjendrave te caktuara me kenaqesine seksuale te nje personi (femres ne kete rast).

Te burgosurit ne kampet gjermane te shfarosjes kishin po te njejtin reagim biologjik kur ndodheshin ne nje situate ekstreme. P.sh. vinin femijet te preknin nje tel ne nje lartesi te caktuar me koke. Ai qe e arrinte nuk vdiste. Kjo shkaktonte ejakulim te keta femije, po veshtire te besoj se kishte lidhje me kenaqesine (ky eshte shembull i lexuar).
Keshtu pra cuno, fillo t'i menosh iher ato qe shkrun para se t'na vish me zbulime madhore si ky i sotmi. Hajt shnet.
</font>

D-J

Forumium maestatis

vajza dhe njehere,

e perseris me intereson mendimi atyre qe kane bere seks.
qe dine se cfare eshte lubrifikim i gjenitaleve, dhe se cfare eshte kenaqesi nga penetrimi.

Dolores

Primus registratum

i am getting the feeling some ppl are getting off on this...sick

/pf/images/graemlins/laugh.gif

D-J

Forumium maestatis

ok /pf/images/graemlins/lol.gif,

mashkulli nuk eshte gjetur fajtor ne keto raste /pf/images/graemlins/winkwink.gif

thank you for your cooperation /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

DDD, eshte e vertete ajo cfare thua ti...sepse te gjithe e dime qe kur organet gjenitale "eksitohen" ato pregatitem per nje raport te mundshem. Ama kjo sjell nje traume tek personi qe behet pre e ketij lloj raporti...pasi nuk ka nje pregatitje psikologjike. Pra raporti shijohet pjeserisht vetem nga njera pale dhe jo nga te dyja. eshte sterverifikuar qe ben dashuri truri dhe jo vetem organi gjenital.

D-J

Forumium maestatis

Margherita,

une dua ta sjell perdhunimin e femres ne situata me normale, aty ky pelqimi apo rrefuzimi i femres eshte elementi me eluziv apo blurred dhe nga vete ajo, dhe gjykimi per keto raste percaktohet vetem nga gut-feeleings se sa nga principe te themeluara me pare dhe qe e bejne sistemin te duket "an asss". frankly nuk jam i interersuar, per clear- cut ceshtjes qe jane te rralla, por per situata borderline ku perdhunimi kryhet ne marredhenie dashurore dhe pelqimi i femres merret duke shfrytezuar dashurine besimin presionet financiare apo hallet e perditeshme. Per situata ku pelqimi merret nen influence te alkolit apo drogave te ndryshme, qe jane kaq raste te shpeshta; per rolin e alkolit ne kete manipulim psikologjik te trurit.

megjithate te mendohet se femra eshte ne gjendje te "produce" kenaqesi vetem ne rastet qe permenda me siper eshte vetem nje paragjykim, sic rastet ne praktike tregojne.

dhe kenaqesia e shprehur gjate perdhunimit ka provuar te jete fatale per ceshtjen e femres. rrefuzimi i saj i pare eshte revokuar thjesht nga fakti i shprehjes sa kenaqesise.

megjithate une e di qe kam nje mal te ngjis te bej per vete mendjet dhe zemrat e cupave te forumit /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.s beautiful name u have, c'emer ke patur me pare /pf/images/graemlins/blush.gif?

atman

Forumium maestatis

Unë do ta filloja me një pyetje që duket disi e pazakontë: a është e dhunëshme të kapërxesh diçka të kapërxyeshme? Përgjigja më duket e qartë: Jo! Atëhere edhe në rastin e marrdhënieve të tilla të cilat i quajmë të dhunëshme (të presupozuara kundër dëshirës), pra në këtë rast, përderisa akti kryhet, dmth nuk ka qënë diçka e pakapërxyeshme dhe si konkluzion nuk ka qënë as kundër dëshirës. Dhuna nënkupton ushtrim force kundër diçkaje që është e pamundur. Një femër që dhunohet, një akt i tillë vërteton thjesht që mund të dhunohet, pra në një farë mënyre provon diçka që i përket natyrës së femrës, ose që femra është qënie e cila mund të dhunohet e meqënëse dhuna quhet e tillë vetëm ndaj gjërave që janë të pakapërxyeshme, merr fund së qëni dhunë, është vetëm mjeti i cili përmbush natyrën e femrës; pra që ajo mund të dhunohet. Ky është shpjegimi filozofik i dhunës, vlen edhe për një vrasje e cila nuk është dhunë, vetëm provon që njeriu mund të vritet; natyrën e tij vdekësore.

- Nga kjo pikë merr rrugë morali, ligjet që e mbrojnë atë dhe natyrisht ndryshon edhe diskutimi sepse si ligji dhe morali janë kufinj, por ... të kapërxyeshëm... mos duhet filluar nga e para?!

- Duhet kuptuar qartë diçka tjetër, shpesh dhuna i vishet atij që ve në veprim aktin për të realizuar një dëshirë, po një femër që provokon a nuk përmban dhunë pikërisht provokimi i saj? Një shoqe zyre përballë teje që vjen me minifund, që nuk le rast pa hapur shalët, veçanërisht kur t’i ngre vështrimin për ta çlodhur dhe ndesh pikërisht monumentin e Afërditës (organi seksual i femrës), pamje plotë kur s’ka tanga ose mbathje, për të mos thënë intrigant kur nxjerr vetëm gjysmën, profil i fshehur pas trungut të një peme, (tangat kanë shkuar mënjanë) një situatë e tillë çfarë mund të nxitë? Atëhere, edhe kjo mund të quhet dhunë psikologjike që ushtrohet ndaj mashkullit e që i kundërpërgjigjet i shtyrë nga një nevojë. Nuk dua të merrem me budallallëqe të natyrës së gjuhës në gojë sepse asnjë ligj nuk të mbron më pastaj.
Pastaj mos harrojmë që ka një grup femrash (edhe meshkuj) të cilat provojnë kënaqësi seksuale vetëm kur keqtrajtohen dhe në këtë rast futet edhe dhunimi si i tillë, ndryshe i quajtur mazohizëm. (emrin e ka marrë nga shkrimtari gjerman L. Von Sacher Masoch).

pinkparadise

Forumium maestatis

per mua veshja provokuse ose qendrimi provokus ose nuk e di çdo lloj tjeter provokimi, NUK JAN THIRRJE OSE KERKIM PERDHUNIMI

^Ira^

Forumium praecox

"Një shoqe zyre përballë teje që vjen me minifund, që nuk le rast pa hapur shalët, veçanërisht kur t’i ngre vështrimin për ta çlodhur dhe ndesh pikërisht monumentin e Afërditës (organi seksual i femrës), pamje plotë kur s’ka tanga ose mbathje, për të mos thënë intrigant kur nxjerr vetëm gjysmën, profil i fshehur pas trungut të një peme, (tangat kanë shkuar mënjanë) një situatë e tillë çfarë mund të nxitë? Atëhere, edhe kjo mund të quhet dhunë psikologjike që ushtrohet ndaj mashkullit e që i kundërpërgjigjet i shtyrë nga një nevojë. "

Kjo shoqja e zyres tende mund te vije dhe krejt lakuriq ne pune nese lejohet dhe ti prape nuk ke te drejte qe ti prekesh q1men e flokut nese ajo nuk deshiron
Shpresoj qe kur te dalesh ndonjehre nga shtepia dhe te me jesh ndonjecik sexy ,mjaftueshem per te provokuar dike(sic thua ti) mos u habit po tu hodh ndonjeri nga mbrapa sepse sipas teorise tende fajin e ke ti qe provokon, ai thjesh shtyhet nga nevoja dhe nuk quhet dhunim ok

Sa per d ne kub , zorr se nje femer mund te ndjeje kenaqesi gjate nje akti te dhunshem, e nese ka ndodhur keto jane raste te rralla(ekstremale saqe per mua nuk duhen marre ne konsiderate fare), perdhunimi eshte i tmerrshme dhe nuk ia uroj askujt ti ndodhi por per ty dhe atman (dhe te gjithe ata qe e mendojne si ju te dy)bej nje perjashtim, se atman se merr fare ne konsiderate ekzistencen e aktit perdhunim ndersa ti pranon qe je perdhunues(me sa lexova faqet e para) dhe nuk i kupton pasojat e tmerrshme qe mund te kete nje akt i tille, atehere pse mos ta provosh ne lekuren tende qe te bindesh ka apo jo pasoja dhe jane te ekzagjeruara reagimet e mepasshme te viktimave.

pinkparadise

Forumium maestatis

Me duket se meshkujt duan te justifikojne aktin e tyre te perdhunimit duke thene se femrat me veshjet dhe qendrimin e tyre i shtyn ata te perdhunonin....
ata qe mendojne kete...i bejne filma vetes, sepse nuk jan ne gjendje ti marrin pergjejsit e tyre ndaj edhe te tregohen meshkuj te pakten per 1 here ne jeten e tyre, keshtu qe detyrimisht do tja hedhin fajin viktimes.

atman

Forumium maestatis

--------------------
Posso resistere a tutto tranne che alle tentazioni.
Oscar Wilde

Ira, si e shpjegon kete thenie qe ti e ke si busull orientimi?
Me duket se nuk kini kuptuar asgje nga sa kam shkruajtur. Askush nuk ka marre ne mbrojtje perdhunimin, ne pjesen e pare kam bere nje shpjegim filozofik dhe me pas kam thene se ndryshon puna kur futemi ne fushen e moralit e te ligjit.
Sikurse e kam pare aktin nga nje kend tjeter, i cili ju ka lene shije te hidhur ne goje. Me vjen keq, por kur pranoni t'u futin gjuhen, kam pershtypjen se e penetruara nuk eshte kaq me vlere, sepse nuk i jep aktit seksual domethenie te plote. E futura e gjuhes eshte shenje ndjenje, ndersa vetem e penetruara lidhet edhe me prostitutat, ose me nje seks te rastit, keshtuqe eshte e kote qe terhiqeni mbrapsh, e natyrisht edhe sulmet jane te deshperuara. Madje as DDD nuk e ka marre ne mbrojtje, thjesht ka thene se ka femra qe ndjejne edhe gjete nje akti perdhunimi. Kjo eshte nje thenie e mbeshtetur mbi mazohizmin.
Persa i perket faktit, ose shembullit qe trajtova, me siper ndryshe mund te quhet Mobbing. E kuptuar si dhune psikologjike si ngacmim qe i behet nje kolegu, nje vartesi, nje punetori, ose edhe vertikalisht nga posht lart si ne rastin e mesiperm.

^Ira^

Forumium praecox

Une nuk kam perse te te shpjegoj nje thenie te madhe te Oscar Wilde dhe ke arritur ne perfundim te gabuar duke e quajtur si busull orientimi per mua, ajo eshte thjesht nje shprehje qe mua me pelqen shume dhe vendosa ta kem si firme, nga ana tjeter shume anetare ketu ne forum i ndryshojne vazhdimisht firmat kjo sdo te thote qe ata nje me dy kane krize identiteti , pra mos u mundo te lidhesh logjikisht nje firme me mendimet qe une kam shprehur ne lidhje me temen ne fjale.
Atman une te kam kuptuar shume drejte gjithcka qe ke shkruar dhe ti nuk me ke paraqitur ketu nje kendveshtrim psikologjike te dikujt tjeter por kendveshtrim tend psikologjike, cka mua nuk me pelqeu prandaj u pergjigja ne ate menyre.
Perdhunimi qofte psikologjike, qofte carnal perdhunim mbetet, ne fund te fundit nje femer nuk ka pse ndikohet nga ajo cka mund te provokoje tek nje mashkull nje veshje e caktuar dhe te mos vishet ne menyre te atille.
Panvaresisht gjinise se nje qenie njerezore nje JO si pergjigje eshte shume e kuptueshme dhe nese kjo nuk respektohet quhet PERDHUNIM ne plot kuptimin e fjales.

atman

Forumium maestatis

Kjo thenie e madhe Oskarit e dashur, justifikon dhunen ne nje fare menyre, sepse diçka qe tundon jane edhe shalet e hapura te nje femre dhe nese dhunohet, eshte po aq shkaktare.
Jam i bindur qe ende nuk ke kuptuar asgje nga sa kam shkruajtur une.

pinkparadise

Forumium maestatis

Atman, pytje per ty:
-ça quan ti personalisht perdhunim??? (mos me shkruj shkrime filozofike te te tjerve, dua ta di me fjalet e tua se çare do te thot perdhunim per ty)
-kur nje perdhunim eshte i lejushem per ty???

abs

nuk e di...

Sorry Atman per nderhyrjen, me terhoqi BINDJA e juaj, mendoj se - nese tjetr(a/i)ret nuk na kuptojne, mangesia komunikative qendron shpeshhere ne mos shprehjen kjarte te idese qe ke, ose shprehemi komplikuar,gje qe ne shume raste nuk ndihmon bashkebisedimin, dialogun ne rastin tuaj.

Apo je i ndonje mendimi tjeter?

^Ira^

Forumium praecox

"Kjo thenie e madhe Oskarit e dashur, justifikon dhunen ne nje fare menyre, sepse diçka qe tundon jane edhe shalet e hapura te nje femre dhe nese dhunohet, eshte po aq shkaktare."
- ti e interpreton kete shprehje ne kete menyre e duke ecur sipas logjikes tende ne duhet te justifikojme ne kete menyre dhe kriminelet qe vrasin , pedofilet etj te lutem mos me se eshte shume qesharake, pale cmund te thuash per femrat me bikini ne plazh .?.?

thjesht logjika jote qe disa femra per shkak te sjelljeve te tyre jane tunduese dhe ne nje fare menyre jane po aq shkaktare per aktin e perdhunimit per mua eshte jashte orbite, e papranueshme.
Jane disa femra qe jane sexy ne menyren e tyre te te qenit, u vjen natyrale si ne gjeste , ne menyren sesi qendrojne,por kjo si jep te drejten askujt te abuzoj me to , ti shohi si pre te mundshme per akte te dhunshme apo te perceptoj nje kafshim buzesh te tyre, nje lepirje buzesh (qe u vjen krejt natyrale) si provokim apo perdhunim psikologjik ....te lutem eshte absurde.

atman

Forumium maestatis

Pink, nuk besoj se shkruaj mendimet e te tjereve, te pakten keshtu me duket mua dhe nuk ke perse me fyen sepse nuk me njeh aspak. Te lexosh dhe te nxjerresh konkluzione nuk eshte njesoj si te shkruash mendimin e tjetrit. Nese do te ishte keshtu siç thua ti, gjithmone mbi kete lloj logjike, atehere, nuk mbetet veç qe te gjithe filozofet kane kopiuar nje burim te pare, psh Platonin, Aristotelin, etj, ose egjiptianet. Por me sa di une nuk eshte keshtu.
-Te gjitha ato qe kam thene jane mendimet e mia, e dashur dhe nese lexon me kujdes e ke pergjigjen brenda. Por ju pelqeni t'i shikoni gjerat shume thjesht, kur ne te vertete nuk jane te tilla. Sikur perdhunimi te merrte fund me nje JO tuajen, do te ishte nje mrekulli, por perdhunimi ka qene dhe me sa di une eshte ende; do te jete? pyetja nuk ka pergjigje perfundimtare, por nisur nga natyra njerezore, ka per te qene. Atehere, pyesni perse ndodh keshtu? Sepse eshte nje fenomen shume me i nderlikuar se sa e mendoni dhe e trajtoni ju dhe mua me pelqen te shikoj brenda fenomenit per te kuptuar me shume, ketu qendron ndryshimi midis teje, ndonje tjetre dhe meje. Perderisa asnje barriere morali, asnje ligj nuk ka mundur ta frenoje duhet t'ju beje te mendoni mire para se te shpreheni. Perndryshe e mbyllim diskutimin me nje POSHTE PERDHUNIMI! E keshtu e zgjidhem e shkojme ne shtepi te lumtur e te gezuar, fine della storia.
Ate qe psikologjia e shikon tek tipet, karakteret etj, filozofia, e ne veçanti ontologjia, e shikon tek fenomenet dhe e kerkon pergjigjen aty. Nese marrim si shembull librat fetare te te gjitha besimeve, dihet qe ato paraqiten si te dhena nga zoti, pra hyjnore, e kjo ne vetvete presupozohet edhe si pamundesi per t'i kaperxyer, per te shkuar pertej tyre. Faktikisht njeriu e ben diçka te tille, atehere kjo verteton se nuk jane hyjnore siç thuhet, por mbi te gjitha qe shkelja e tyre nuk eshte dhune, sepse dhuna presupozon te kerkosh te realizosh me force diçka qe nuk mund te behet kurrsesi, nga momenti qe ndodh ky kaperxim, kjo shkelje, dhuna merr fund se qeni e tille sepse edhe barriera nuk ka qene e pakaperxyeshme.
Pyetjes se kur nje perdhunim eshte i lejueshem per ty, e ke pergjigjen tek shembulli qe mora dhe e mora enkas per te thene dhe dhene nje nga format e perdhunimit, i cili eshte i provokuar. Praktikat gjyqesore tregojne nese eshte apo jo i denueshem dhe sa i denueshem eshte.
A nuk te ka shkuar ndonjehere ne mendje qe kur dikush vret sepse e provokojne, merret parasysh ne gjykate?

ABS te pershendes, ndoshta ke te drejte kur shkruan qe nuk kuptojne dhe mua me duket se eshte keshtu, por nuk ka lidhje me mosshprehjen qarte te idese, ka thjesht lidhje me shprehjen ne ate menyre qe nuk e njohin te tjeret, ose nje pjese e anetareve te forumit, per arsye te ndryshme, moshe, kulture, etj, pa u thelluar me tej. Per mua eshte teper e veshtire ta ndryshoj tani sepse kjo eshte menyra ime e te ndertuarit te mendimeve e diktuar nga kultura ime. Persa kohe keto mendime nuk fyejne personalisht dike, nuk besoj se perbejne problem. Po perfitoj nga rasti te shkruaj diçka personale ne lidhje me librin e dyte qe kam botuar. Ne Shqiperi takova dike, shkrimtar (tregimtar)qe kishte shkruajtur dhe botuar nje artikull per librin tim. Ne bisede e siper me tha ta thjeshtoja stilin ne menyre qe ato qe shkruaj te jene per nje mase me te gjere. Natyrisht nuk e pranova mendimin e tij per vete faktin se keshtu shkruaj une. Ndoshta eshte kenaqesi kur te lexojne dhe kuptojne nje mase shume e gjere, por kur behet fjale per natyre, per nje profil, nuk besoj se eshte diçka shqetesuese, (per mua). Tani per tani me kane kuptuar mjaft nga lexuesit, me kalimin e kohes do te kete shume e me shume. Po marr si shembull nje paralelizem pa dashur te keqkuptohem. Ndoshta pak e kane lexuar letren qe Xhojsi i dergoi redaksise botuese ne Angli, qe nga Trieste, ata, i kerkonin ta thjeshtonte librin dhe plot rekomandime te tjera. Pergjigja ishte e prere jo. Dhe te gjitha shenimet qe shoqerojne Dublinasit, ka qene i detyruar autori vete t'i beje. Sikur ai ta kishte pranuar kete kompromis, (keshtu e quajti) bota sot do te kishte nje gjeni me pak.

pinkparadise

Forumium maestatis

A nuk te ka shkuar ndonjehere ne mendje qe kur dikush vret sepse e provokojne, merret parasysh ne gjykate?

eeeeeeehhhhhhhh kjo eshte pune tjeter atman, nuk eshte e njejta gje, eshte shum me delikate,nuk mund te merret per shembull dhe nuk krahasohet.
nuk e pranoj vrasjen per provokim...sepse nuk ka "detyrim" (dmth nuk je i detyruar te vrasesh)
e pranoj vrasjen si vetmbrojtej (sepse ose ai ose un, ose do vrasesh ose do te te vrasin)
por perdhunimi nuk mund te quhet i pranushem per shkak te provokimit, e ke zgjidhjen te mos te perdhunosh ("le libre arbitre")