Perdhunimi

ere

Primus registratum
Re: Perdhunimi

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
cupka moj,

nje femer nuk pranon te bej sex po mashkulli e detyron ate me force. mirepo pas pak ajo fillon ndjen kenaqesi, besoj se gjenitalet e saj jane tani mjaft te lubrifikuara dhe ajo si te thush "jepet" apo dhe e shpreh kenaqesine per disa caste. Shpejt kupton se cpo ben dhe e largon mashkullin. edhe ai terhiqet.

a eshte shprehja e kenaqesise pranim per aktin seksual?

[/ QUOTE ]

ah ngele duke pire perdite ti /pf/images/graemlins/crazy.gif

D-J

Forumium maestatis

Unë do ta filloja me një pyetje që duket disi e pazakontë: a është e dhunëshme të kapërxesh diçka të kapërxyeshme? Përgjigja më duket e qartë: Jo! Atëhere edhe në rastin e marrdhënieve të tilla të cilat i quajmë të dhunëshme (të presupozuara kundër dëshirës), pra në këtë rast, përderisa akti kryhet, dmth nuk ka qënë diçka e pakapërxyeshme dhe si konkluzion nuk ka qënë as kundër dëshirës. Dhuna nënkupton ushtrim force kundër diçkaje që është e pamundur. Një femër që dhunohet, një akt i tillë vërteton thjesht që mund të dhunohet, pra në një farë mënyre provon diçka që i përket natyrës së femrës, ose që femra është qënie e cila mund të dhunohet e meqënëse dhuna quhet e tillë vetëm ndaj gjërave që janë të pakapërxyeshme, merr fund së qëni dhunë, është vetëm mjeti i cili përmbush natyrën e femrës; pra që ajo mund të dhunohet. Ky është shpjegimi filozofik i dhunës, vlen edhe për një vrasje e cila nuk është dhunë, vetëm provon që njeriu mund të vritet; natyrën e tij vdekësore.

[/ QUOTE ]

dhuna perjashton pelqimin apo deshiren. sepse nje akt eshte ne gjendje te kryhet apo te kaperxehet eshte e papresupozueshme se akti eshte i deshiruar. Kjo thjesht tregon se akti eshte i kaperxyeshem por nuk sugjeron se shte edhe i deshiruar. Mundesia e femres per tu dhunuar nuk eshte e lidhur me deshiren e saj per dhunim, dhe kjo nuk provon dicka qe i perket natyres se femres. Dhuna quhet dhune si ndaj gjerave te kaperxyeshme por te padeshiruara, pra qe kane te bejne vetem me mundesite ashtu dhe ndaj gjerave te kaperxyeshme, me apo pa deshire.

Fakti qe njeriu vritet tregon natyren e tij te vdekeshme por nuk tregon deshiren e tij per te vdekur.

Sepse eshte i kaperxyeshem eshte dhe i deshiruar, thua ti. Sipas kesaj sepse eshte i kaperxyeshem eshte dhe i mire.

Pra si konkluzion perdhunimi eshte i mire.

D-J

Forumium maestatis

cupka moj,

nje femer nuk pranon te bej sex po mashkulli e detyron ate me force. mirepo pas pak ajo fillon ndjen kenaqesi, besoj se gjenitalet e saj jane tani mjaft te lubrifikuara dhe ajo si te thush "jepet" apo dhe e shpreh kenaqesine per disa caste. Shpejt kupton se cpo ben dhe e largon mashkullin. edhe ai terhiqet.

a eshte shprehja e kenaqesise pranim per aktin seksual?

[/ QUOTE ]

ah ngele duke pire perdite ti /pf/images/graemlins/crazy.gif

[/ QUOTE ]

i am girl's best friend but misunderstood, misquoted and ill-treated /pf/images/graemlins/laugh.gif.

AnaBlue

Forumium maestatis

Pra si konkluzion perdhunimi eshte i mire.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/confused.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

aaaahhhhhhh ky DDD me lodh shum mu me keto qe shkrun ...
sdi me si tje fus ne koke qe Perdhunimi ska asgje te mire, asgje te kendeshme, asgje te kenaqeshme.....
sdi mo se si ta shpjegoj /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/confused.gif /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/smash.gif

pitinusha

Primus registratum

desha tju tregoja nje rast qe i ka ndodhur shoqes time te ngusht . Pasi mbaruam shkollen e mesme te gjith u ndam ne rruget qe zgjodhem .Ajo zgjodhi te vazhdoj nje shkoll dhe aty e njohu nje djal ai kishte koh qe e ngacmonte por pa rezultat.Nje dit ai nuk duroi dot me dhe shkoi tek shkolla me nje makin ai doli dhe e mori ate per flokesh dhe e coi ne nje vend te shkret dhe aty mori ate qe deshiroi pra e perdhunoi .Pasi studentet kishin njoftuar policine ai u frikesua dhe shkoi ta marre gjoja duke i thene se dashuron dhe duke i kerkuar falje .Ajo pranon jo se e dashuronte po skishte nga tja mbante pasi ai tashme i kishte marre virgjerin.Tani ajo jeton ne torturat dhe dhunen sistematike qe i shkaktohet sepse nuk ka ku te shkoj ne shtepi tashme nuk e pranojn se opinioni do fliste keq per ta.Por esht ky opinioni i felliqur shqiptar qe merr ne qaf sa e sa vajza qe per ti shpetuar, vendosin te rrin me mir ne vuajtje.Po perse s'mund te jemi te afte qe ti ndihmojm keta njerz qe kan pasur fatkeqsi dhe jo ti gjykojm? me falni se ndoshta dola pak nga tema por ky esht realiteti i sotshem ne Shkoder se per qytetet tjera nuk e di si mund te jet.Por perdhunimi dhe marrja e lirise se nje njeriu me force mua me duket gjeja me e shpifur tani ne shekullin 21 ku cdo njeri duhet te jetoj jeten e vet ashtu sic do,pa pasur nevoj te behet skllav i askujt. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/frown.gif(

D-J

Forumium maestatis

Por esht ky opinioni i felliqur shqiptar qe merr ne qaf sa e sa vajza qe per ti shpetuar, vendosin te rrin me mir ne vuajtje.Po perse s'mund te jemi te afte qe ti ndihmojm keta njerz qe kan pasur fatkeqsi dhe jo ti gjykojm? me falni se ndoshta dola pak nga tema por ky esht realiteti i sotshem ne Shkoder se per qytetet tjera nuk e di si mund te jet.Por perdhunimi dhe marrja e lirise se nje njeriu me force mua me duket gjeja me e shpifur tani ne shekullin 21 ku cdo njeri duhet te jetoj jeten e vet ashtu sic do,pa pasur nevoj te behet skllav i askujt. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/frown.gif(

[/ QUOTE ]

perdhunimi, ne vetvete, si akt, ne te shumten e rasteve nuk shkakton dem apo pasoja. eshte shoqeria me trajtimin qe i ben perdhunimit qe eshte me demtuese se sa vete perdhunuesi.

bile vete femra eshte per tu fajesuar.

eshte thjesht paragjykim se femrat, ose me mire te them intensiteti i dhimbjes se shkaktuar jo vetem qe varjon nga viktima ne viktime po dhe numri i atyre qe vuajne me intensitet te larte nuk eshte aq i larte sa paragjykimet sygjerojne.

ka femra qe e shikojne perdhunimin si "normal state of affairs". Ato as nuk kundershtojne ne me te shumten e rasteve por "get on with it". Pasojat tek keto femra jane te paidentifikueshme. Nje menyre kjo per te mos vuajtur pasojat.

ka te tjera qe vuajne

ka te tjera qe mendojne ne nje "different level" dhe jane ne gjendje te perballojne ate cka ju ndodhi. per keto nuk ka rendesi vendi ne trupin e saj si objekt sulmi, por integriteti i saj si person. Shikimi i krimit si sulm inetgriteti mbi nje qenje njerezore le me pak pasoja se sa identifikimi i asaj qe ndodhi si perdhunim apo krim seksual mbi nje qenje seksuale qe i eshte marre cfare eshte me e shenjte, liria etj. Sa me pak vlere te vendoset mbi asocimet seksuale aq me pak vuajtje.

femrat jo vetem qe perdhunohen nga meshkujt po edhe per vuajtjet e perdhunimit jane viktime e meshkujve.

Pse? sepse femra nuk e shikon dot veten vecse si qenje seksuale /pf/images/graemlins/laugh.gif

ana karenina

Primus registratum

DDD vetem ti na kupton neve /pf/images/graemlins/cry.gif

JASHTE TEME SHPEJT /pf/images/graemlins/mad.gif

atman

Forumium maestatis

Fillimisht njeriu vendos dhe kjo nuk nënkupton një zgjidhje vulgare të çastit, ose nevoje të tillë, natyrisht nënkupton edhe një nevojë të tillë, por mbi të gjitha shprehet si një domosdoshmëri për të provuar autonominë e tij. Pra, të vendosurit është mënyrë (ndoshta e vetmja)që e lejon qënien të dallojë vetveten. Vetë fjala V_E_N_D_O_S, do të thotë të vesh në dukje, të vendosësh diçka diku, ta lëvizësh nga diku për diku, gjë që nënkupton njëlloj lëvizjeje nga asgjëja drejt gjësë, nga errësira në dritë...
...Në këtë pikë vlen të theksohet se qënia vendos, ose mund të vendosë, por me një kusht, vetëm pasi ka identifikuar çfarë...
(Ky është një paragraf i shkëputur nga një ese që e kam shkruajtur për të thelluar njohuritë e mia dhe që e bëj gjithmonë për t’u çlodhur, por edhe për t’i xhveshur nga ngjyra artistike idetë që dalin në roman)
Pra, duke shkuar më tej në zbërthimin e asaj që kam thënë, e cila për fat të keq është keqkuptuar dhe është ngatërruar me dëshirën duke e marrë si masë vlerësimi për të përcaktuar dhunën. Gjë që nuk është e saktë, gabim njerëzor kaq i ngjashëm me një tjetër, kur ne psh themi: “atje është qetësi... dhe një hoop më pas, shtojmë... nuk ka zhurmë...” është gabim kur si masë për qetësinë merret zhurma, sepse zhurma paraqitet si diçka e dëmëshme, ndërkohë, psh që mund të jetë edhe sinonim i jetës, i gjallërisë. I njëjti gabim bëhet kur nisemi nga dëshira për të përcaktuar atë që ne këtu e quajmë dhunë.
E shikojmë më hollësisht: Duke pasur parasysh atë që kam thënë më sipër, njeriu vendos i nxitur nga dëshira e tij dhe në një hap të mëtejmë, identifikon edhe objektin ku do të realizohet, ose marrë formë konkrete kjo dëshirë. Nëse një mashkull midis shumë femrave në autobuz, zgjedh dikë si objekt të dëshirës dhe e ve në jetë aktin e tij, femra nuk kundërshton sepse i mungon dëshira. Dëshira ekziston, ekziston si dëshirë që të mos ndodhë një akt i tillë. Pra, kemi mospërputhje dëshirash dhe kjo gjë nuk nënkupton mungesën e tyre. Dëshira e atij që kërkon të bëjë një gjë dhe dëshira e atij që kërkon pikërisht të kundërtën.
Përsa i përket dhunës, kur kam thënë se pushon së qëni e tillë përballë pengesave të kapërxyeshme, kjo mund të ilustrohet më thjesht kështu: Nëse na rrethon një mur i lartë gjysëm metri (femra)dhe një tabelë ku është shkruajtur: Ndalohet kapërximi! (morali, ligji dhe ndëshkimi)dhe ti pa marrë parasysh asgjë, kalon përtej, atëhere pyetja është fare e thjeshtë: Ku është dhuna?
Eshtë ç’njerëzore, e paligjëshme, e dënueshme e sërish ndodh. Kjo do të thotë se nuk përdoret dhunë në kuptimin e saj si fenomen, nuk është e nevojëshme. E nevojëshme është vetëm kur ndodhemi në një situatë tjetër, kur na rrethon një mur i lartë njëzet metro. Aty s’ka asnjë tabelë ndalimi, sepse si i tillë është vetë muri dhe karakteristikat e tij, i pakapërxyeshëm, ndërsa femra demonstron dobësinë e vet, pra të kundërtën. Pikërisht në këtë rast ushtrohet dhunë dhe meqënëse nuk ia arrin qëllimit, gjen vlerë shprehja: i bie murit me kokë, e nënkuptuar si dhunë e mirëfilltë ndaj diçkaje të parealizueshme.
Dhuna nuk është gjë tjetër veç energjia e njeriut, që ai tenton ta shkarkojë dhe që zgjedh rrugë e forma të ndryshme, të cilat për fat të keq jo gjithmonë janë të përshtatëshme. E shfrytëzuar në mënyrën për të cilën po diskutojmë, kjo energji shprehet me një akt imoral, si fyerje e personalitetit të femrës edhe të mashkullit, kur bëhet në kah të kundërt, por nuk është dhunë.

Përsa i përket sillogjizmit që DDD është munduar të ndërtojë, jo vetëm që e ka bërë gabim, dmth jo vetëm nuk është i drejtë, por nuk është as i vërtetë. Psh, sofistët i ndërtonin, nuk ishin të vërteta, por ishin të drejta. Kur ata thoshin:
Atë që s’të ka humbur, e ke.
Brirët nuk i ke humbur.
Mbi këto dy arsyetime mbrrinin në konkluzionin që:
Brirët i ke.
I drejtë, por jo i vërtetë.
Nëse dëshiron të argëtohemi më tej me silogjizma sofistësh, duhet të ndjekësh një rrugë logjikisht të drejtë.
Zoti është dashuri.
Dashuria është e verbër.
Stivi Uonder është i verbër.
KONKLUZIONI: Stivi Uonder është zot!
E vazhdojmë më tej:
Unë jam askush.
Askush është i përsosur.
Une jam i përsosur.
Zoti është i përsosur.
KONKLUZIONI: - Unë jam zot!
E vazhdojmë më tej:
Nëse Stivi Uonder është zot,
Atëhere; unë jam Stivi Uonder.
Ta marrë djalli, qënkam i verbër!
Kështu mund të marrim shumë argumenta e t’i shndrojmë në silogjizma sofistësh, por duke ruajtur ndërtimin e tyre logjik dhe njëkohësisht pa u merakosur për vërtetësinë e tyre. (Kjo ishte për t’u çlodhur).
- DDD, kur e futa argumentin tend brenda mazohizmit, e bëra sepse ishte e vetmja mënyrë për ta shpëtuar, por ti vazhdon me vajisjen tënde, ose me sekrecionet që lëshon vagina dhe që e konsideron si shprehje kënaqësie. Jo, i dashur, syri loton edhe nga qepa, por nuk është e qarë.
- Aq më shumë mjafton një fakt i thjeshtë nga jeta e përditëshme. A nuk mendon se të gjitha prostitutat do të kishin vdekur nga kënaqësia, duke shkuar me njëzet meshkuj në ditë? Në këtë rast, kemi edhe dëshirën e prostitutës për këto marrdhënie, e megjithatë janë ende gjallë, për të mos thënë se që të jenë marrdhënie të kompletuara, duhet dashuria në mes. Teoria e vajit bie posht kështu apo jo?

alinos

Forumium maestatis

Eshtë ç’njerëzore, e paligjëshme, e dënueshme e sërish ndodh. Kjo do të thotë se nuk përdoret dhunë në kuptimin e saj si fenomen, nuk është e nevojëshme. E nevojëshme është vetëm kur ndodhemi në një situatë tjetër, kur na rrethon një mur i lartë njëzet metro. Aty s’ka asnjë tabelë ndalimi, sepse si i tillë është vetë muri dhe karakteristikat e tij, i pakapërxyeshëm, ndërsa femra demonstron dobësinë e vet, pra të kundërtën. Pikërisht në këtë rast ushtrohet dhunë dhe meqënëse nuk ia arrin qëllimit, gjen vlerë shprehja: i bie murit me kokë, e nënkuptuar si dhunë e mirëfilltë ndaj diçkaje të parealizueshme.

[/ QUOTE ]

po mor shok po, vec se femra nuk eshte mur eshte njeri, dhe ti qenie meskine mashkullore ushtron dhune ndaj atij qe mendon se eshte me i dobet se ty, se kur ke nje mur perpara nuk i bie me koke se e di qe do thyesh koken!
E mja e idealizuar perdhunimin, se s'tregoni gje tjeter vec deshiren per te bere seks te dhunshem, e per t'u treguar femrave se kush komandon dhe kjo me thene te drejten nuk eshte vetem patetike, por edhe per te qare hallin me cilesine e meshkujve qe na rrethojne...

Kondrapedali

Kondrapedali

Përdhunimi (jo vetëm ai seksual) është një nga sjelljet më kafshërore të njeriut dhe një nga sjelljet që mund të ketë pasoja tepër të rënda në rrethin e të përdhunuarit (personit). Kjo sigurisht vjen nga ndjenja e pafuqishmërisë në momentin e përdhunimit si dhe nga opinioni shoqëror mbi disa aspekte të tij.
Duhet thënë se përdhunim quhet jo vetëm dhuna seksuale por çdo lloj dhune e ushtruar mbi një individ, qoftë kjo në shtëpi, rrugë apo ambjente pune.
E keqja është se ata/ato të cilët ngrejnë zërin fort kundër përdhunimit janë vetë përdhunues pasi veprojnë në shumicën e rasteve duke u bazuar në paragjykime.
Disi në mbështetje të DDD: këta njerëz duke u bazuar në paragjykimet e tyre arrijnë të thyejnë viktimën e dhunës dhe kjo në vend që të reagojë nga ndjenja e inatit (quajeni si të doni ndryshe, fakti mbetet që kjo është instikt) duhet të përulet e të ndjejë atë që shoqëria mendon se ajo ndien. Të gjithë ndjejnë keqardhje për të dhunuarin/ën e ndërkohë që reagimi mund të mos jetë ai i prituri të gjithë (njerëzit me paragjykime flas) i kthehen kundër dhe madje dyshojnë në vërtetësinë e ndjenjave të saj apo edhe të fjalëve të saj. Në këtë mënyrë dhuna e ushtruar bëhet disa herë më e madhe.

sweet eda

Primus registratum

e vetmja gje qe urrej te flas apo diskutoj eshte perdhunimi, po s'e patet kaluar vete(uroj asnje ishalla), cdo gje qe flitet rreth saj eshte ne ajer, pa baze e pa e ditur sesi mund te ndjehet personi qe e ka kaluar kete ekpserience te hidhur, nuk mund te themi asgje.
por mund t'ju theme kete, qe kam shpetuar per qime, me eshte dashur te leviz nga qyteti ku banoja thjesht pse dikush kishte mendime skizofrenike, eshte e tmerrshme

D-J

Forumium maestatis

Atman,

-Vetem te paaftet shkrujane gjate
Atman shkruan gjate
pra Atman eshte i paafte

Paaftesia nuk ka te bej me stilin ne kete rast po me cfare eshte relevante dhe jorelevante.

- Deduksione induksione sylogjizma analogjizma etj
Atman, shembulli im eshte arsyetim analogjik jo sylogjizem kategorik. Hidhe ne kosh gjysem faqe. ishte nisur vetem per clodhje anyway /pf/images/graemlins/laugh.gif

-Perderisa ndodh, nuk ka qene as kunder deshires, the ti me siper. Kurse tani thua qe femra deshiron qe te mos ndodhe.

kur flasim per deshire ne raste perdhunimi natyrisht qe i rreferohemi deshires te femres.

e kupton fallacine e argumentit tend?

-Teoria e vajit: Nuk ka teori vaji. Nqse komenton mua, lexo mua: femra fillon te ndjej kenaqesi, besoj se tani ajo eshte e vajisur. Ku lexove ti “ajo eshte vajisur pra ajo ndjen kenaqesi?”

Vetevetiu pra me mazohizmin apo prostituat ke harxhuar para kot (nqse koha eshte money /pf/images/graemlins/laugh.gif).

u r funny though but got a bit carried away. Ne fakt ndryshova une mendje dhe vendosa te ndryshoj kursin. per momentin kuptohet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Seryozha

Primus registratum

E dini si eshte puna. Kush eshte serioz ketu?

Na ishe nje here nje President. Kishte nje sekretare. Goxha Bbbboooh. Ajo ja mori ne Goje! Ajo e akuzoi per ngacmim sexual. Presidenti ishte perdhunues? Kush e pati fajin?

Ka perdhunim e Perdhunim.

Thjesht nje pyetje koti:
Si shpjegohet fakti qe shumica e te perdhunuarve e njohin agresorin perpara agresionit? (nuk po flas per perdhunime lufte)

Perdhunimi eshte i keq!

pinkparadise

Forumium maestatis

sepse nuk eshte e thene te perdhunohesh nga dikush krejt i pa njohur,
e gjen nga se panden i thon asaj fjale.

tushi

Valoris scriptorum

perdhunimi, ne vetvete, si akt, ne te shumten e rasteve nuk shkakton dem apo pasoja. eshte shoqeria me trajtimin qe i ben perdhunimit qe eshte me demtuese se sa vete perdhunuesi.

[/ QUOTE ]
me perjashtim te ironise tande q1 s'me ka pelqy ndojhere /pf/images/graemlins/laugh.gif
me pjesen tjeter jam dakort
nji shembull i fresket : nji i aferm i jemi perkthen para psikologut per nji vajze nga viset shqiptare q1 ishte perdhunu.
Kjo ishte shume e re, rreth 24 (me fmije), e shume e bukur po ashtu.

Vajza kishte tregu ngjarjen si kishte ndodh, e trajtimi q1 i kishte ba familja si e burrit ashtu e vetja, padiskutim kishte pas pasoja shume ma tragjike sesa vete perdhunimi.

shembuj te tille kam ndi shume /pf/images/graemlins/tipsy.gif

realitet shqiptaroanadollak
te perdhunosh te perdhunumin !!!

atman

Forumium maestatis

DDD, dobesia e njeriut eshte kur ne nje dialog, per nje teme te caktuar, e ndryshon kahun e bisedes dhe e sposton tek bashkbiseduesi dhe fillon te lakoje zotesine apo paaftesine e tij e shume te tjera. Nuk eshte e nevojeshme ta them se cilet e bejne kete gje dhe se çfare tregon.

Megjithate, ajo qe thua ti, e cila ndryshe titullohet teoria e vajisjes, sepse vagina e ngacmuar leshon sekrecione dhe ti i lidh keto sekrecione me kenaqesine, eshte krejtesisht e pambeshtetur.

"femra fillon te ndjej kenaqesi, besoj se tani ajo eshte e vajisur".
JA PRA POHIMI TEND, LEXOJE MIRE ATE QE SHKRUAN, KENAQESINE E SJELL SI PASOJE TE VAJISJES. Logjikisht apo analogjikisht i dashur, perse e shton ate besoj se tani eshte e vajisur? Nese nuk kerkon nje lidhje midis kenaqesise dhe vajisjes nuk ka kuptim ta shtosh. Fjalia mund te qendroje shume me mire me kembe duke bere pohimin: FEMRA FILLON TE NDJEJE KENAQESI...Mirepo edhe kaq nuk mund ta lesh sepse nuk di te thuash perse, perse fillon te ndjeje kenaqesi. Pas kesaj shton nje hallke te dobet qe nuk argumenton aspak. Nje reagim fizik kerkon ta shndrosh ne nje emocion. Kur dike e rreh do te qaje, nuk ka si te qeshe, por e qara nuk eshte aprovim. Keshtuqe vajisja eshte thjesht reagim fizik i shoqeruar me nje emocion negativ dhe s'ka se si te jete kenaqesi.
Ndersa une kete rast shume te rralle,(kenaqesi te rrjedhur nga perdhunimi) e lidh me ato pak femra qe jane mazohiste, te cilat shohin ne nje akt te tille mundesine per te realizuar nje kenaqesi.
Por edhe nese e marrim dhe e analizojme ndryshe mendimin tend, "femra fillon te ndjej kenaqesi, besoj se tani ajo eshte e vajisur", duket qarte qe konkluzioni tend eshte vajisja e vagines. Perse ky konkluzion, çfare provon?Vagina e femres mund te ngacmohet edhe nga nje shale biçiklete, ose edhe nga mendime eksituese, etj etj.
Cila eshte tema? Dhuna si fyerje ndaj njeriut(psh femres ne veçanti) apo dhuna si ngamues dhe shkak i vajisjes se femres? Pyetje qe del nga pohimi tend.

atman

Forumium maestatis

Edhe diçka tjeter per te sqaruar nje pasaktesi ne lidhje me analogjine. Analogji eshte nje marrdhenie ngjashmerie midis dy gjerave. Afersi, perputhje. Ne logjiken aristoteliane eshte nje term qe kallzohet, (predikohet) nepermjet gjerave te ndryshme te cilat nuk jane njesoj por edhe jo te kunderta. Identitet marrdheniesh.
Mendim analog do te thote te thuash te njejten gje, por ne menyre te ndryshme. Ti nuk bere kete, ti vetem u mundove te formulosh nje silogjizem.

D-J

Forumium maestatis

Atman,

kur ti vere dicka te gabuar, sipas teje, ne mendimin tim ti e shpreh dhe mundohesh ta argumentosh sipas arsyetimit tend. une mos te mos jem dakord me te por nuk e marr si spostim debati tek mua si person.

kur une ve re dicka te gabuar tek ty ti nuk ke pse e merr si spostim debati tek ty, por tek mendimi jot. ka te bej thjesht me paaftesine tende, natyrisht sipas meje, NE KETE RAST, per te dalluar cfare eshte relevante apo jo. Dont feel that way.

teoria e vajimit: nje femer qe ndjen kenaqesi vaginale nga penetrimi natyrisht qe eehste e vajisur. Kurse ti me siper para se te pergjigjessha une ke thene:

"por ti vazhdon me vajisjen tënde, ose me sekrecionet që lëshon vagina dhe që e konsideron si shprehje kënaqësie".

e para, kete nuk emora as si spostim debati tek une dhe e dyta dhe me kryesorja, te shpjegova pse une nuk konsideroj vajisjen si shprehje kenaqesie.

natyrisht qe vagina e vajisur eshte mjaft sensitive dhe me pak stimulim shakakton kenaqesi ne raste normale, apo ne ato raste te vecanta qe po flasim.

je munduar ta sjellesh argumentin tim si silogjizem kur ne fakt nuk eshte. eshte analogji. dhe per analogjite mjafton nje perafersi e pjeseshme. pra nqse perdhunimi eshte i deshiruar, dhe kjo eshte nje premise, eshte arsyetim analogjik te thuash qe meqse eshte i deshiruar eshte dhe i mire. Per analogjite mjafton vetem te jene te drejta po jo te verteta.

Ti, megjithate ke deshtuar te besh lidhjne midis dhunes apo perdhunimit dhe deshires.

p.s Annnnaaa ku je xhan /pf/images/graemlins/laugh.gif

D-J

Forumium maestatis

[citimi
Cila eshte tema? Dhuna si fyerje ndaj njeriut(psh femres ne veçanti) apo dhuna si ngamues dhe shkak i vajisjes se femres? Pyetje qe del nga pohimi tend.

[/ QUOTE ]

ste kuptova ketu. cdo te thuash qe cdo femer qe perdhunohet ndjen kenaqesi?