Re: Perballimi i problemeve
Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Jemi te gjithe te ndryshem, e te gjithe te vene perballe problemeve te ndryshme.
Cilat jane menyrat per t'i perballuar problemet e per te gjetur paqen shpirterore?
Une do te thoja se ka dy rrugezgjidhje. Ne te paren do vija psikollogjin, terapine, komunikimin. Ne te dyten meditimin.
Dihet tashme qe shpesh vetem mundesia e te shprehurit, bisedat mbi problemet e shqetesimet, ndihmojne ne perballimin lehtesimin e tyre.
Ndersa meditimi, qe eshte edhe baza e Budizmit me ane te teknikave te ndryshme, si psh Yoga, arrin ti japi mundsin njeriut te zoteroj nje kontroll pothuajse total mbi veteveten, fizikun e anen e tij mendore/shpirterore.
Ideja qe problemi ekziston nga njeriu qe perjeton ate me duket teper interesante. Sepse ne qofte se njeriu arrin te kontrolloje veteveten atehere mund te kontrolloje edhe problemin.... [/qb]
ju përshëndes me një përshëndetje të jashtzakont esselamu aleikum -paqe
Plotsisht e përkrah mendimin e the food,
mendim fare i përkryer.
mednoj se vetëdija mbi vetvetëen na bën qe problemet ti zgjedhim në një menyrë të arsyeshme dhe në menyr te natyrshme, pa ndihmen dikujt tjetër si meditimi, yoga dhe gjëra të ketij lloji.
një tem fantastike LR ke zgjedh.
Shije të mirë paske për të zgjedh tema interesante.
të shkoj shkurt:
S'egziston në historinë e njerzimit e as në botë njeri të ket pasur diapazon më të gjërë sesa profetët qe kishin.Ata ishin si rrezeT moderne të ksaj kohe qe nuk lëjn gjë pa e zbulua në as në tok e as në det, e as organizmin e njeriut. Në lidhje me problemet profeti mihammed është shpreh në kët menyr:
"Janë tri gjëra që njeriu e bëjnë të vuaj:
të XHELOZUARIT
të UREJTURIT dhe
GJAKMARJA"
-pra këto tre komponente qenkan lidhur ngusht me njera tjetrën në përballimin e problemeve ne kuptimin e përgjithshëm. të mos e marim kët zgjidhje si të njëanshme.zgjidhja eshtë aty se: ka njerëz qe vuajn nga egoja e ai fare të mos e di, un kam par psh.një njeri qe un e njof të vuan pikrisht nga të urejturit[të menduarit keq ndaj një personi që ai e njeh]
Për ti dhënë një shprehje më të kuptueshme kesaj në një vend tjetër profeti shprehet në këtë formë: "Është një cop mishi në trupin e njeriut poqëse ajo prishet do të prishet, shkatrohet gjith i trupi, e ajo është ZEMRA"
-pra kjo na jep të kuptojmë se të gjitha sëmundjet nuk janë as për mjekun e as për fallexhinë por ilaqi është në vetet tona.
nese vërtet do qe tu shmangessh depresioneve dhe stresin shiqo,mendimet si:fittness,shetitjet e gjata,Stresi eshte pjese e jetes,te gjesh nje nuse,monotonia e krijon stresin,kamomila në përballimin e stresit,ose sexi,masturbimi,ushqimi,ose joga
te gjitha këto janë mednime dhe intriga djallzore,synimi me kto ësht thjesht të krijohet konfuzion dhe shkapërderdhje te individit, po ti mos u bë pre të ktyre kurthave, dhe mbrapa të gjitha ktyre qendon:........DJALLI I MALLKUAR
me qrenjosën e atyre 3 komponenteve do të fitojm mbi problemin.E sa i përket atyre problemeve te dorës së dyt,si problemet me pronat psh.etj ato janë sekondare. Hallet si sëmundjet,problemet etj jan ngusht të lidhura me me zemrën ose më mirë të themi

me ndjenjat.
smundjet e paspjegueshme si psikoza,shizofrenia,apatia e shum smundje të tjera psiqike si kto nuk janë asgjë tjera veq të lisdura ngusht me ndjenjat.
veqanrisht fëmijët dijn të jen shum të ndijshëm, dhe poqëse nuk i kuptojm qka duan,qoft edhe ne gjuhen e tyre trupore[përmes levizjeve]mund shpejt të bien në depresion të thell qe mund të rezulton në shizofreni ne fund.......
a nuk është kjo mbytje e zemrës??
me nderime