Nuk jam shqiptar por jam italiano di merda...

iliriano

Primus registratum
Re: Nuk jam shqiptar por jam italiano di merda...

Nuk na thoni o Albanezi d'iatalia.. /pf/images/graemlins/laugh.gif ju ka rene ndonje here rasti qe te takoni ndonje Arbereshe..apo kane humbur dhe ata si shurra e pules /pf/images/graemlins/laugh.gif

Joy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga edda:
[qb] Te pohosh ndonjehere qe je shqiptar te krijon edhe probleme sidomos ne nje ambient te ri ku akoma nuk te njohin. Ndersa ne fillim te drejtohen me ju kur i thua se nga je fillojne e te drejtohen me ti dhe kjo ***** nuk me pelqen fare. Une jam e vetmja shqiptare ktu ku jam qe bej sekretaren ne nje studio legale dhe mendoni sikur une tu them te gjitheve ne tribunale qe jam shqiptare mendoni se ç'opinion do krijohet per studion ku punoj. Ndjehem e obliguar te mos pohoj nje gje te tille. ndersa kur jam ne zyre dhe vjen ndonje klient shqiptar une flas shqip. Kur dikush pasi me pyet per emrin e mbiemrin me thote "ti nuk je nga keto ane" une i them vetem jo. Mi sento una merda por s'dua te shikohem si "e ndryshme" ne ambientin e punes. [/qb]
zemra shpresoj te mos jesh ne nje studio penalistesh ku vijne shqipetare qe merren me pune "te pastra" dhe me "malle" per atdheun, se nuk e di se cfare tipi je ti po sa per vete jo vetem qe nuk kam folur shqip por kur degjoja ate vlonjatin qe bertiste ne italisht "se tu stavi in albania te lo faccevo vedere io a te"...etj te shara ne shqip e ne italisht qe nuk di cte te them...... :mad:

Joy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ILIRIAN:
[qb] Nuk na thoni o Albanezi d'iatalia.. /pf/images/graemlins/laugh.gif ju ka rene ndonje here rasti qe te takoni ndonje Arbereshe..apo kane humbur dhe ata si shurra e pules /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Po re ke sa tdush :wave:

ilva

Primus registratum

Joy e ke thene tamam sepse ketu dalim tek Smile qe ka njemije te drejta atehere. Ka rrethana te ndryshme ne jete qe je i detyruar absolutisht te mos thuash se nga je me emrin e bukur qe na kane nxjerre vellezerit tane.

Kenti

Primus registratum

Nafije me shkrive fare..
Tani sa ja lexova nje shokut tim (tarrun dhe ky)u shkrim fare
hahahahhaaa :rockband: :rockband: :rockband:

pippo

Primus registratum

zemra shpresoj te mos jesh ne nje studio penalistesh ku vijne shqipetare qe merren me pune "te pastra" dhe me "malle" per atdheun, se nuk e di se cfare tipi je ti po sa per vete jo vetem qe nuk kam folur shqip por kur degjoja ate vlonjatin qe bertiste ne italisht "se tu stavi in albania te lo faccevo vedere io a te"...etj te shara ne shqip e ne italisht qe nuk di cte te them...... :mad:

ne kete rast ke shume te drejt , po une sua ve fajin italianve ne kete rast .......ke frike nga raza jote ................

hanxhiu

Primus registratum

Nuk di me ju thone shume per italine se s'kom qene noihere atje. Por ama njof shume Italiane maskarenj injorante rrenacak zhulsa etj etj qe jane ne shqiperi. Ke pare ti qe nuk ju vjen fare zor qe te jane italine?
Kalojme prape ke tema jone.
Nqs ne vete te paret, pavaresisht nga rrethanat, nuk e pranojme (duke ia hequr vlerat qe kemi si njerez dhe si komb) realitetin e te qenit shqiptar (per te mos thene qe e mohojme) atehere si mund te presim nga te huajt qe te na vleresojne?!!!!!
E pranoj qe eshte e veshtire te thuash qe je shqiptar, sidomos ne itali dhe greqi, por kjo veshtiresi eshte ne fillim. Italianet apo greket do te na vleresojne me shume nqs e mbrojme te qenit shqiptar. Kjo tregon karakter.
Po ta mohosh veten nje here duhet ta vazhdosh lojen. Sa me shume te zgjatet kjo loje aq me e veshtire do jete te kthehesh ne origjine.
Do t'ju tregoj pak nga historia e nje personi.

Djali 12-13 vjec nuk i fliste te emes (bente sikur nuk e shihte) kur ajo kthehej nga puna e rendomte qe bente. Nuk i fliste se nuk donte qe te tjeret (shoket) ta merrnin vesh qe ishte biri i asaj shqiptareje.
I njejti person, tashme 20 vjec, i shoqeruar me nje vajze, nuk i foli dajes se vet dhe djalit te dajes (qe ishin rritur bashke) ne autobuz edhe pse ishin ulur perballe. Duhet t'ju fliste ne shqip, por pa ta bente do merrej vesh qe ishte shqiptar.
Djali i dajes se ketij personi eshte ne te njejten shkolle me kushuririn e tij dhe asnjehere nuk e ka mohuar te qenit shqiptar (disa here i eshte dashur ta mbroje te qenit shqiptar edhe me force). Besoj se eshte e kote t'ju them se ai respektohet me shume se sa kushuriu i tij.

ne jemi shqiptare
njeriu nuk fshihet dot nga vetvetja
sado qe te perpiqemi, do vije nje dite, nje moment, nje situate ku UNI jone prej shqiptari/ballkanas do ta tregoje veten edhe pa deshiren tone.
Me mire dhe me ndershmerisht sikur ta tregojme vete qe ne fillim,apo jo?

Juventini.

Primus registratum

Ciao!
E rendesishme eshte te jesh njeri, dhe ska rendesi nacionaliteti kur cdo gje eshte normale!
Kur ti/une le per te deshiruar duke luajtur rolin edhe te kafshes te shkon mendja te ndrrimi formal i kombesise, dhe kjo sdo te thote qe po e ''tradheton'' vendin tend por thjesht mban personalitetin tend te pa ''cenuar'' sepse nuk e meriton te radhitesh me x personin! E keqja eshte se ''negativja'' merr zjarr dhe ''alarmi'' degjohet dhe bukuroshet kane ''frike'' sepse jane te brishta!

Une jam krenar qe jam ''une'', por dhe qe jam Shqiptar dhe mos e beni ''tragjedi'' sepse per nje nate super-erotike ja vlen te jesh ''Italian'' /pf/images/graemlins/smile.gif

Juventini.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga u74:
[qb] Po iu tregoj nje histori qe i ka ndodhur nje te njohuri tim ne nje qytetet shume te njohur evropian ku shqipetaret nuk kane emer te mire(gje e cila nuk pasqyron realisht te gjithe shqiptaret).
Ky cuni qe them une del ne bar dhe takon nje vajze e cila prezantohet si Maqedonese, dhe ky cuni i prezantohet asaje Italian, sipas rregullit te zakonshem qe perdote tu prezantohej femrave ne bare si Italian dhe te nesermen pasi i kishte cuar ne krevat iu thoshte te verteten Shqiptar.
Pasi largohen nga bari sebashku dhe shkojne ne banesen e ketij cunit kuptohet shume te eksituar dhe ne momentin qe po pergatiteshin te hynin ne krevat kjo vajza Maqedonase kthehet dhe i thote djalit "oh more Italian te marresha te keqen sa i mire je..." kur ky djali degjone kete fjale dhe e kupton se kjo vajza ishte shqipetare ,preket dhe i thote te verteten se edhe ky ishte shqipetare.
Vajza me te degjuar kete fillon te vishet dhe niset per te ikur.
Djali i thote po pse po iken?
Ti me pelqeve mua kur te thashe se jam Italian!
Tani qe e morem vesh se te dy jemi shqipetare c'te
keqe ka ketu!?
Vajza pergjigjet:Jo se jemi "VELLEZER"
ESHTE NGJARJE E NDODHUR, MORALIN NXJERRJANI JU VETE. [/qb]
Nuk eshte ndonje gje e jashtezakonshme sepse jemi Shqiptar dhe nuk e duam ''shume'' njeri-tjetrin!
Gjithsesi ai i njohuri yt paska ba gabim sepse sduhej folur para kohe, dmth para aktit final qe do ta dergonte ne boten e endrrave ate femren (po e therras vetem nga gjinia sepse ajo meriton ndonje fjale ''ledhatuese''), pastaj ajo do thoshte, ''ehhhh, ska si Shqiptar''!
''Vellezer''!!!

ilva

Primus registratum

Per mendimin tim ky paragjykim per shqiptaret ka kohe qe ka rene, sepse te pakten ketu ne Itali te huajt kane filluar te integrohen. Pastaj ai qe te gjykon eshte injorant dhe tru ceket. Si mund te trajtohemi mire ne nga keta kur eshte i pari shteti yne qe na trajton si ..... Dje isha ne Duomo te Milanos kaloja afer Konsullates dhe poshte ne rruge kane formuar nje katror me hekura dhe kishin futur njerezit per te pritur rradhen, si ne stallen e lopeve, mendoni çfare perulje per ata njerez.

red lord

Primus registratum

Fillimisht postuar nga u74:
[qb] Po iu tregoj nje histori qe i ka ndodhur nje te njohuri tim ne nje qytetet shume te njohur evropian ku shqipetaret nuk kane emer te mire(gje e cila nuk pasqyron realisht te gjithe shqiptaret).
Ky cuni qe them une del ne bar dhe takon nje vajze e cila prezantohet si Maqedonese, dhe ky cuni i prezantohet asaje Italian, sipas rregullit te zakonshem qe perdote tu prezantohej femrave ne bare si Italian dhe te nesermen pasi i kishte cuar ne krevat iu thoshte te verteten Shqiptar.
Pasi largohen nga bari sebashku dhe shkojne ne banesen e ketij cunit kuptohet shume te eksituar dhe ne momentin qe po pergatiteshin te hynin ne krevat kjo vajza Maqedonase kthehet dhe i thote djalit "oh more Italian te marresha te keqen sa i mire je..." kur ky djali degjone kete fjale dhe e kupton se kjo vajza ishte shqipetare ,preket dhe i thote te verteten se edhe ky ishte shqipetare.
Vajza me te degjuar kete fillon te vishet dhe niset per te ikur.
Djali i thote po pse po iken?
Ti me pelqeve mua kur te thashe se jam Italian!
Tani qe e morem vesh se te dy jemi shqipetare c'te
keqe ka ketu!?
Vajza pergjigjet:Jo se jemi "VELLEZER"
ESHTE NGJARJE E NDODHUR, MORALIN NXJERRJANI JU VETE. [/qb]
Histori si kjo me ka bo vaki ene mu para i viti kur isha me pushime ne Spanje(ne Barcelone).Nuk dua te pergjithesoj,se s'ka kuptim,po kam vene re se shume nga keto gocat "e urta" ose jo shqiptare kur dalin jashte vendit,ku si shef mo shoqnia dhe opinioni,fillojne dhe e lcojn veten keq fare.Ndoshta ngaqe e ndrydhin veten aq shume n'Shqipni sa andej ne Perendim bohen si qent e lcum prej zinxhirit.Dhe kur qellon qe kthehen ketu fillojne e tregojne ato bullsh.it e zakonshme,jo mbeta e zhgenjyer nga nje person qe kishte shume rendesi per mua,jo pata nje "aksident" pa rendesi,jo me mashtruan.Megjithese ka edhe nga ato qe jane normalisht te sinqerta(deri ne njefare pike).Tregojne rrena a thu se i intereso kujt se si ka qene jeta e tyre private e meparshme.Dalin si "te virgjera"(me falni per shprehjen,vetem te veshet dhe hunda /pf/images/graemlins/laugh.gif ).Budallalliqe!

Nejse,ai cuni duhet ta kishte bo si puna ime kur dal jashte:Nese do te coje ne krevat femra(jo-shqiptare /pf/images/graemlins/laugh.gif )kollaj fare,thuj qe je italian dhe te nesermen ne mnjes,kur te sjellin ushqimin ne krevat,thuj qe je shqiptar shkerdhat /pf/images/graemlins/laugh.gif

Artemis

Primus registratum

Postuar nga Smile
Te pohosh ndonjehere qe je shqiptar te krijon edhe probleme sidomos ne nje ambient te ri ku akoma nuk te njohin. Ndersa ne fillim te drejtohen me ju kur i thua se nga je fillojne e te drejtohen me ti dhe kjo ***** nuk me pelqen fare. Une jam e vetmja shqiptare ktu ku jam qe bej sekretaren ne nje studio legale dhe mendoni sikur une tu them te gjitheve ne tribunale qe jam shqiptare mendoni se ç'opinion do krijohet per studion ku punoj. Ndjehem e obliguar te mos pohoj nje gje te tille. ndersa kur jam ne zyre dhe vjen ndonje klient shqiptar une flas shqip. Kur dikush pasi me pyet per emrin e mbiemrin me thote "ti nuk je nga keto ane" une i them vetem jo. Mi sento una merda por s'dua te shikohem si "e ndryshme" ne ambientin e punes.
Cfar TURPI!!! Se paku mos shkruani per keto... A ke fije te karakterit ti vajzo??

Joy

Primus registratum

artemis me ngadale se nuk ka dale njeri me shpate ne dore. Ne vetem po trajtojme problemet qe na dalin gjate punes dhe jashte saj, por nuk mund te ndjehesh Zoti ne toke dhe te gjykosh. Smile vetem nje mendim dha duhet ta denojme me denim kapital, si thua ti?
Nuk jemi me ne kopshte, o teta edukatore ajo goca tha qe nuk flas shqip.... te lutem!

lir

Primus registratum

artemis, per mua esht degjenerim, nuk ka te beje te qenit shqiptar por te qenit nje njeri i ulet. Njeri u veten e tregon me pune e jo me kombesi. smile, hiqe ate nick qe ke e gjej nje qe i perngjan shpirtit tend!!

lir

Primus registratum

kam degjuar e degjoj shume njerez qe per hir "perfitimi" ose "kollajlleku" ne nje situate a nje tjeter kane pranuar se nuk jane shqiptar thuaj se te jesh shqiptar do te thote te kesh zgjeben, perkundrazi tipa te tille na bejne te dukemi sikur kemi vertet zgjeben..Une punoj ne nje biznes ku siguria eshte e larte dhe uniformiteti eshte dicka e kerkuar, por prap se prap flas shqipe me raste them se jam mysliman ndonese ne te vertete nuk jam. PSE? se frika dhe opinioni ecin se bashku, e nese keto te fundit une nuk i mposht atehere nuk mund te jem kurre rehat, ne cdo lloj pune, ne cdo lloj ambjenti shoqeror, nuk mund te jem vetvetja!!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

..
Tani sa ja lexova nje shokut tim (tarrun dhe ky)u shkrim fare
: [/QB][/QUOTE]

Tarryyyn,loool. SHSHSHHSHS se me mire me qen SHqipo se tarryn =D. ('jokin')

pippo

Primus registratum

Kjo qeka krize fare .....................sssssssssssssh

Kenti

Primus registratum

O red lorld ke pa shume filma hollivudi ti o vlla.
Te ishe Tom krujsi do ta kisha kuptuar qe eshte kollaj fare te cosh nje femer ne krevat dhe te nesermen ne mengjes te te sjelli dhe mengjesin tek krevati...
dhe pastaj kane ndryshu kohet biro..duhet me ja cu ne cunat gocave mengjesin tek krevati..kane mbaru kohet e bukura bukurosh...

ilva

Primus registratum

Shiko ,mos flisni me kaq entuziazem ju te dy sepse kur t'ju veza atje do beni me keq se ajo, dhe jo qe nuk do thoni nga jeni po nderroni edhe kombesi. Smile eshte si shpirt njeriu dhe nuk e ben kete per te hedhur shqiptarin poshte se ndryshe nuk do ta gjenit ketu.

P.S e kisha me lirin dhe artemis

pippo

Primus registratum

ah melting pot sa larg qe jemi !!!!!!!!!!!