zemra shpresoj te mos jesh ne nje studio penalistesh ku vijne shqipetare qe merren me pune "te pastra" dhe me "malle" per atdheun, se nuk e di se cfare tipi je ti po sa per vete jo vetem qe nuk kam folur shqip por kur degjoja ate vlonjatin qe bertiste ne italisht "se tu stavi in albania te lo faccevo vedere io a te"...etj te shara ne shqip e ne italisht qe nuk di cte te them......Fillimisht postuar nga edda:
[qb] Te pohosh ndonjehere qe je shqiptar te krijon edhe probleme sidomos ne nje ambient te ri ku akoma nuk te njohin. Ndersa ne fillim te drejtohen me ju kur i thua se nga je fillojne e te drejtohen me ti dhe kjo ***** nuk me pelqen fare. Une jam e vetmja shqiptare ktu ku jam qe bej sekretaren ne nje studio legale dhe mendoni sikur une tu them te gjitheve ne tribunale qe jam shqiptare mendoni se ç'opinion do krijohet per studion ku punoj. Ndjehem e obliguar te mos pohoj nje gje te tille. ndersa kur jam ne zyre dhe vjen ndonje klient shqiptar une flas shqip. Kur dikush pasi me pyet per emrin e mbiemrin me thote "ti nuk je nga keto ane" une i them vetem jo. Mi sento una merda por s'dua te shikohem si "e ndryshme" ne ambientin e punes. [/qb]
Po re ke sa tdush :wave:Fillimisht postuar nga ILIRIAN:
[qb] Nuk na thoni o Albanezi d'iatalia.. /pf/images/graemlins/laugh.gif ju ka rene ndonje here rasti qe te takoni ndonje Arbereshe..apo kane humbur dhe ata si shurra e pules /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Nuk eshte ndonje gje e jashtezakonshme sepse jemi Shqiptar dhe nuk e duam ''shume'' njeri-tjetrin!Fillimisht postuar nga u74:
[qb] Po iu tregoj nje histori qe i ka ndodhur nje te njohuri tim ne nje qytetet shume te njohur evropian ku shqipetaret nuk kane emer te mire(gje e cila nuk pasqyron realisht te gjithe shqiptaret).
Ky cuni qe them une del ne bar dhe takon nje vajze e cila prezantohet si Maqedonese, dhe ky cuni i prezantohet asaje Italian, sipas rregullit te zakonshem qe perdote tu prezantohej femrave ne bare si Italian dhe te nesermen pasi i kishte cuar ne krevat iu thoshte te verteten Shqiptar.
Pasi largohen nga bari sebashku dhe shkojne ne banesen e ketij cunit kuptohet shume te eksituar dhe ne momentin qe po pergatiteshin te hynin ne krevat kjo vajza Maqedonase kthehet dhe i thote djalit "oh more Italian te marresha te keqen sa i mire je..." kur ky djali degjone kete fjale dhe e kupton se kjo vajza ishte shqipetare ,preket dhe i thote te verteten se edhe ky ishte shqipetare.
Vajza me te degjuar kete fillon te vishet dhe niset per te ikur.
Djali i thote po pse po iken?
Ti me pelqeve mua kur te thashe se jam Italian!
Tani qe e morem vesh se te dy jemi shqipetare c'te
keqe ka ketu!?
Vajza pergjigjet:Jo se jemi "VELLEZER"
ESHTE NGJARJE E NDODHUR, MORALIN NXJERRJANI JU VETE. [/qb]
Histori si kjo me ka bo vaki ene mu para i viti kur isha me pushime ne Spanje(ne Barcelone).Nuk dua te pergjithesoj,se s'ka kuptim,po kam vene re se shume nga keto gocat "e urta" ose jo shqiptare kur dalin jashte vendit,ku si shef mo shoqnia dhe opinioni,fillojne dhe e lcojn veten keq fare.Ndoshta ngaqe e ndrydhin veten aq shume n'Shqipni sa andej ne Perendim bohen si qent e lcum prej zinxhirit.Dhe kur qellon qe kthehen ketu fillojne e tregojne ato bullsh.it e zakonshme,jo mbeta e zhgenjyer nga nje person qe kishte shume rendesi per mua,jo pata nje "aksident" pa rendesi,jo me mashtruan.Megjithese ka edhe nga ato qe jane normalisht te sinqerta(deri ne njefare pike).Tregojne rrena a thu se i intereso kujt se si ka qene jeta e tyre private e meparshme.Dalin si "te virgjera"(me falni per shprehjen,vetem te veshet dhe hunda /pf/images/graemlins/laugh.gif ).Budallalliqe!Fillimisht postuar nga u74:
[qb] Po iu tregoj nje histori qe i ka ndodhur nje te njohuri tim ne nje qytetet shume te njohur evropian ku shqipetaret nuk kane emer te mire(gje e cila nuk pasqyron realisht te gjithe shqiptaret).
Ky cuni qe them une del ne bar dhe takon nje vajze e cila prezantohet si Maqedonese, dhe ky cuni i prezantohet asaje Italian, sipas rregullit te zakonshem qe perdote tu prezantohej femrave ne bare si Italian dhe te nesermen pasi i kishte cuar ne krevat iu thoshte te verteten Shqiptar.
Pasi largohen nga bari sebashku dhe shkojne ne banesen e ketij cunit kuptohet shume te eksituar dhe ne momentin qe po pergatiteshin te hynin ne krevat kjo vajza Maqedonase kthehet dhe i thote djalit "oh more Italian te marresha te keqen sa i mire je..." kur ky djali degjone kete fjale dhe e kupton se kjo vajza ishte shqipetare ,preket dhe i thote te verteten se edhe ky ishte shqipetare.
Vajza me te degjuar kete fillon te vishet dhe niset per te ikur.
Djali i thote po pse po iken?
Ti me pelqeve mua kur te thashe se jam Italian!
Tani qe e morem vesh se te dy jemi shqipetare c'te
keqe ka ketu!?
Vajza pergjigjet:Jo se jemi "VELLEZER"
ESHTE NGJARJE E NDODHUR, MORALIN NXJERRJANI JU VETE. [/qb]
Cfar TURPI!!! Se paku mos shkruani per keto... A ke fije te karakterit ti vajzo??Te pohosh ndonjehere qe je shqiptar te krijon edhe probleme sidomos ne nje ambient te ri ku akoma nuk te njohin. Ndersa ne fillim te drejtohen me ju kur i thua se nga je fillojne e te drejtohen me ti dhe kjo ***** nuk me pelqen fare. Une jam e vetmja shqiptare ktu ku jam qe bej sekretaren ne nje studio legale dhe mendoni sikur une tu them te gjitheve ne tribunale qe jam shqiptare mendoni se ç'opinion do krijohet per studion ku punoj. Ndjehem e obliguar te mos pohoj nje gje te tille. ndersa kur jam ne zyre dhe vjen ndonje klient shqiptar une flas shqip. Kur dikush pasi me pyet per emrin e mbiemrin me thote "ti nuk je nga keto ane" une i them vetem jo. Mi sento una merda por s'dua te shikohem si "e ndryshme" ne ambientin e punes.