Re: NDODHI TE VERTETA TE JETES TIME
Po flitet shum rreth natyrs teme te heshtun e te rrezikshme.
Reth vendosmeris dhe akuzes si joperfills ndaj opinionit te tjerve.
Kiren te kam tregu 100 mij her qe burri prej natyres asht
kriju me ken i heshtun. Ne heshtje ai gjykon e merr vendimin e funit. Vendimi nuk ndryshon kurr. Burri nuk ANKOHET femna ankohet. Nese ka problem burri shkon e zgjill problemin vet
pa u anku, kurse femna tregon dhimbje per me terheq mbeshtejten
dhe ndihmen e tjerve. Burri ngrys vetullat e rrin ne mendime
deri sa te ket analizu cdo fakt nepermjet nji arsyetimi te mir.
Pataj asht procesi i decision making qe perseri zhvillohet ne heshtje. Mos kerko ma prej meje arsyen pse rrin burri i heshtun
dhe kurr nuk ankohet. Kerkoja Zotit se un nuk e di.
Un di vec qe ishtu jena kriju femna e mashkulli.
Burri duhet me ken burr.
Nje tipar i heshtun i burrit te fort asht qe ai e ndan mendjen e tij. Vendosmeria. Pa tjeter, ai merr ne konsiderat
opinionet e njerzve te tjer, por kur vjen puna me marr nji vendim, ai i beson gjykimit te vet.
Kjo asht relevante vecanarisht kur vjen puna me degju opinionet e te dashures partneres ose bashkshortes.
Por ikjo gjithashtu aplikohet edhe te opinioni i shokve meshkuj.
Un kam pa momente dobsie en "burra" . Nji burr i till asht teper i influencum en opinionin e tij
te interesit ekonomik, te dashures etj, vetem se disa prej familjarve ose shoqnis mendojn qe ajo
nuk asht terheqese dhe e pershtatshme per te ashtu si ai mendon.
Perderisa ai e can kryt kaq shum per opinionin e tjerve ai fillon e dyshon vetveten e tij.
Ndoshta disa antar te familja e tij apo shoqnia kan arsyet e interesat e tyne qe ai burr te jet ma pak ose aspak i terhequn mas saj.
Ndoshta ata dun qe ai te shoin qe ajo asht e shemtut. Ose ndoshta jan thjesht ziliqar dhe dojn
me shkatrru lunmtunin e 'pameritume' te njeriut te tyne.
Pamvarsisht ketyne gjanave, nji burr i fort do ti marrin en konsiderat opinionet e tyne
por ne finale do te vendosin absolutisht vet. Nji burr i fort nuk manipulohet kollaj
prej opinioneve te tjerve.
Kjo asht vecanarisht e ransishme kur i vjen puna burrit me pas te bajn me femnen e vet.
Nji burr duhet me e nigju gjithmon grun. Por en fund , ne finale, ai duhet me marr vendimin e vet.
Nese ti zgjell me ndjek sugjerimet e femnes tane, edhe pse ne thellsin tane e din qe nji vendim i ndryshem
do te ishte ma i mir, atehere ti ne te vertete je tu i komuniku vetit, asaj, e bots " Un nuk besoj gjykimin tem"
Ti po e dobson vetin tan tu i than vetit ikyt gja. Ti je tu i dobsu besimin e femens tane ne ty. Kjo asht i
zhgenjim teper i mall per te. Pse duhet ajo me te besu ty kur ti nuk je i zoti me i besu vetit.
Merre pergjegjsin! Banu burr.
Megjithate, nese ti nigjon cka ka me than femra jote dhe pastaj merr vendimin tan te bazum en
mendimin e gjykimin autentik tanin atehere je tu than "Gjykimi ma i mir jemi asht tu me cu ne ket vendim.
Jam gati me ken edhe gabim. Nese jam gabim do te msoj dhe rritem prej aty. Un jam i hapun me nigju tjert, por
un marr pergjigjsit per vendimet e mija! Askush tjeter nuk duhet te akuzohet!
Ikjo vendosmeri burrit aplikohet en cdo aspekt te jets en raport me shoqni e me femenen e tina.
Vetbesimi jot thith besimin e tjerve en ty. Banu drejtus. Merr vendimet tuja. Dhe banu gati me marr pergjegjsi.
Se shkoi gjat, due to popular interest un du me than njiher e mir se absolutisht skam dasht as pelqy kurrkan romantikisht deri tash.Kam pas shum femna qe kan ardh mas mejet por un kurr nuk kam shku mas tyne. Disa jan lut me net e dit
per me ken en jet teme vetem per pak koh te pakten, disa gati sa skan shit nji krah e kembe me ardh e me thith te njejtin ajr me mua...
Dhe Zoti asht deshmitar un sjam ken martu kurr, te kan mashtru nese te kan fol ndryshe. Kur te dua diken e te martohem edhe en at aspekt tjets teme un kam me ken burr i fort si gjithmon e kam me marr
vendimet e pergjegjsit e mija jo te grus as te kujt tjeter. Dhe po Kiren un marr at cka dua, me cdo kusht me cdo mnyr. Iky asht 'KOME'.
Ato femna e di qe munen me harru cka kam than, cka kam hanger pi e ba me to, ku kem shkua
e cka asht ba por un jam Kome e di qe ato nuk munen me harru si i kam ba me u ndje...Nuk kan jet pa mua. Jeta e tyne para se me me njoft mua
asht ken already miserable dhe pa mua u asht ba ma mizerable.
Me u perpjek me harru Komen asht si me u perpjek me kujtu Komen qe nuk e kan njoft kurr... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
Tash te lus Kiren ta ndryshojm temen e diskutimit se cka femnash kan kalu en rini teme dhe sa eksperimente kam ba vetem me provu gjana te reja
se jan gjana te paransishme per mua. Un kam tendenci me i harru shpejt gjanat e paransishme...
P.s Adel pershentje buddy /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif