Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

S

Scorpion

Guest
Re: Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuar

Po pate Kaspersky Anti Virus futi nje scansione.

Dhe nqs ke antivirus tjeter beja sdqofte. /pf/images/graemlins/wink.gif

Erind

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
kur e mbyll kompiuterin per nje koh te gjat esht e mira qe ti bosh nje Scansion para se ta mbyllesh...?
apo s'esht e nevojshme...

nje pergjigje e shpejt nga cilido, do te ta falenderoja...

[/ QUOTE ]

Nuk eshte e domosdoshme!

Admirali

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
kur e mbyll kompiuterin per nje koh te gjat esht e mira qe ti bosh nje Scansion para se ta mbyllesh...?
apo s'esht e nevojshme...

nje pergjigje e shpejt nga cilido, do te ta falenderoja...

[/ QUOTE ]

Varet nga fakti se cfare ka bere ai kompjuter gjate kesaj kohe, si dhe nese antivirusi yt ka qene aktiv gjate kesaj kohe (pa harruar update e mundshem).

kuriozi000000000000000000

Primus registratum

Ej a mund ndonjeri te me ndihmoje me ndonje valid key per WINDOWS HOME EDITION version 2002 dhe Service Pack 2. ju faleminderit per ndihmen.

Shpresoj te me ndihmoni shpejt.

regele

Forumium maestatis

Kam nje problem ende te panjohur nga une ne kompjuter!

Para 3 ditesh kompjuteri mu shua pa shkak dhe kur e hapa nuk bente boot! Nuk njihte asnje bootable device! Hyra ne bios dhe cdo gje dukej ne rregull, kompjuteri bootonte nga HDD kryesor! I bera nje diagnostikim me diskun e prodhuesit dhe cdo gje dukej ne rregull, inklusiv HDD! Pas ketij diagnostikimi, kompjueri u hap pa probleme! Mendova se ndoshta antivirusi (jo legal /pf/images/graemlins/smile.gif ) me kishte krijuar konflikt, prandaj e cinstalova dhe vura nje antivirus te ri, version te ri dhe legal.

Sot me beri te njejtin problem, por u ristartua vete dhe me nxori ekranin e famshem blu te windows-it. Ne keto kushte e mbylla kompjuterin dhe me pas nuk mund te bootonte! E lashe keshtu per disa ore dhe kur e provova perseri, bootoi pa probleme!

Mendoj se eshte ose ndonje virus maskara ose ndonje problem ne Bios! Ate qe dine ndonje gje ose kane patur ndonje eksperience te ngjashme jane te lutur te me ndihmojne!

Falemnderit!

P.S Fjala eshte per nje Lap-Top Dell: Inspiron 1100!

LABI

Primus registratum
RE-instalim XP

Sa here instaloj (reinsaloj) windows XP ne nje hard disk ku ndodhet dhe linux (SUSE) kam problem me boot-in. XP shkruan file-at e boot-it dhe ne start-in e computerit nuk figuron lista e sistemeve operative por start-on direct XP.
Zgjithja qe kam gjetur eshte te start-oj compiuterin me Suse Disc. Zgjidhje qe me mer kohe.
Ndonjeri di si mund te ndryshoj file-in e XP per BOOT-in ne menyre qe operazioni te ishte me i thjeshte.

regele

Forumium maestatis
Re: RE-instalim XP

Kernel-i i Windowsit shkruhet mbi ate te Linuxit dhe per kete arsye nuk shikon tjeter sistem operimi pervec windowsit! Perpiqu te instalosh Windowsin dhe me pas Linuz-in duke zgjedhur qe boot file-i i linuxit te shkruhet mbi ate te windowsit! Ne kete menyre, kur te besh restart do te shikosh te gjitha sistemet e operimit qe ke ne kompjuter!

gurax

Pan ignoramus

Tek postimi i Regele do te regulloj vetem faktin qe termi "kernel" duhet zevendesuar me "boot loader".
Ajo qe ndodh eshte se Windows eshte si te thuash egoist, nuk lejon te "bashkejetoje" me sisteme te tjere operative dhe gjate instalimit fshin dhe rishkruan vetem per vete "master boot record" ne harddisk (cdo HD fizik ka nje dhe vetem nje te tille). Ndonese permbajtja e HD ngelet e paprekur, ne rastin konkret Win+Lin, nuk ka informacion se si duhet te startoje Lin pasi Win e ka rishkruar gjate instalimit.
Menyra me e thjeshte per t'a evituar kete eshte qe te instalohet ne fillim Win dhe me pas Lin. Gjate instalimit, Lin po ashtu si Win instalon boot loader-in e vet mbi aktualin, por ne dallim nga Win, dedekton prezencen e nje sistemi tjeter operativ (Win ne kete rast) dhe e shton si opsion me vete, duke mundesuar zgjedhjen e sistemit qe duam.
Nje tjeter menyre qe do te ishte interesante per ty labi dhe qe eviton ri-instalimet nga e para, eshte qe ashtu sic e ke sistemin, te gjesh e te instalosh ne Windiows ndonje program boot manager, qe ne vetvete dhe keta kur isntalohen i mbivendosen boot-loader-it te Windows dhe ne kete menyre perseri mundesojne zgjedhjen e sistemeve te ndryshme. PartitionMagic shoqerohej me nje produkt te tille, BootMagic. Por me sa di une ka boot manager te ndryshem qe mund te perdoresh per Windows, te cilet i gjen free ne internet.
Nje menyre tjeter ne rastin tend, meqe ti e starton Lin me disk instalimi, eshte qe kete koncept ta cosh fare pak me tutje. Pasi te hapesh Linux sic e hap, ri-instalo edhe nje here vetem GRUB, boot manager/loader qe perdor SUSE. (ka dhe LILO por ai s'para perdoret me). Pas ketij ri-instalimi, rikthehemi ne situaten sikur Lin eshte instaluar pas Win dhe cdo gje duhet te funskionoje ne rregull me pas.

regele

Forumium maestatis

Gurax ke te drejte! Nuk e di c'pata me kernel-in une? /pf/images/graemlins/smile.gif

astrit sinani

Primus registratum
Re: cfare eshte nje hosting

Nk e di nese mund te me ndihmoje dikush. Do te doja te dija se kush eshte differenca midis nje hosting dhe rezervim i nje emri domaine

gurax

Pan ignoramus

Rezervimi i nje emri domain eshte regjsitrimi i ketij emri ne menyre qe te "njihet" globalisht kur kerkohet psh te hapet faqja internet e ketij domain me nje browser. Gjate regjistrimit, plotesohen disa informacione qe ne vetvete mundesojne gjetjen se ku eshte vendosur fizikisht faqja ne fjale. Cdo faqe, (struktura, imazhet, database qe mund te kete, etj) ne fund te fundit duhet te vendoset fizikisht ne nje server diku, ose sic quhet, behet hosting diku.
Per nje analogji te thjeshte, regjistrimi domain eshte sikur te caktohet nje adrese se ku do e ndertosh shtepine dhe me pas postjeri te dije ku te sjelle letrat qe te vijne. Hosting eshte nderkohe vete shtepia, pra cfare ka ne ate adrese.

personazh

Valoris scriptorum

po tava dheut si bohet? e du me shembull te thjesht si ky i shpise me siper /pf/images/graemlins/laugh.gif

GuJack20

Primus registratum

Mer dhe' (rere me i fjal), hudhi uje, boje balte, jepi forme tave edhe fute ne sobe te piqet.

Diddy19

Su@mi

Nuk doja te hapja teme te re, prandaj po e shtroj ketu pyetjen time:
Ka njeri qe merret me Ontologies, Semantic Web, OWL , RDF, WSDF etj etj ?
Eshte nje fushe relativisht e re prandaj para se te bej pyetjen time , do te dija nese ndonjeri merret me te tilla gjera..

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: divers

ej, kam i pbm,
me duket se kam nje virus qe me bllokon hapjen e cdo faqe, se kam iden ca...

dmth hap pc-n, duhet gjys ore i here qe te me dali qe kam interenet,
pastaj nuk pergjigjet asnjegje, as muzika, as faqet koti, asigjo

plus kur del sinjali i internetit, edhe pse aty thote qe kam 100% kapacitet edhe qe gjithshka eshte OK, nuk arrij te hap asnje faqe interneti, as msn, as yahoo, asgjo.

ca eshte : System32... a nje gje e tille ???

flm

cacol

Forumium maestatis

Ke provuar te besh ripristinimin e PC ? Problemet me filet e karteles System32 jane goxha te renda! Jep ndonje info me teper dhe une do mundohem te te ndihmoj... plus qe ketu ka te tjere qe jane eksperte te vertete! /pf/images/graemlins/wink.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

se ca me del nje dritare

out of memory....

kjo e system 32 thot qe ky program kerkon mbylljen e cdo aktiviteti...

cacol

Forumium maestatis

Aha, e marr vesh! Atehere, lexo emrin e programit, pastaj çinstaloje! Nqs kjo nuk funksionon, duhet te ripristinosh sistemin, e di si behet ?