Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

gurax

Pan ignoramus
Re: Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

Normal. Te drejtat e autorit jane komplet tjeter gje nga patentat software.

kutabale

Primus registratum

Kur flitet per gjera shume te vogla edhe sja vlen te vesh patentim. Por te kesh kujdes sepse kur ti ptenton nje shpikje eshte shume e rendesishme te kesh nje patente per te sepse kopjohet sot ne kine diten tjeter eke aty dhe me gjysem cmimi. Keshtu gjithe ajo pune dhe mund shkon kot. Per programe te vogla nuk mendoj se duhet patentim.

gurax

Pan ignoramus

Sikur te perdoreshin per shpikje ne kuptimin e vertete te fjales, do te ishte shume mire. Por nderkohe, Microsoft, Apple, dhe nje kompani e quajtur BTG kane pasur nje lufte avokatesh per patenten e "internet online updates nga nje liste zgjedhjesh qe i paraqitet perdoruesit". Gjithashtu Apple i ka paguar nje kompanie me emer E-Date sepse kishte patentuar shkarkimin e "materialeve dixhitale neper rrjetet e kablluar apo wireless". Apple e shkelte me iTunes. Po keshtu e shkel cdo program qe perdoret per download ne pergjithesi, varet si e interpreton. Dhe "varet si e interpreton" eshte aq e gjere sa me ze frika ta imagjinoj.

Dhe ekstremi se bashku me nje konkluzion se ku te con tere ideja madheshtore e patentave software jepet nga:

"After all, Microsoft patented the double mouse click, and they have heaps of other similar patents they can pull out and use if they get desperate. Not everyone in the software industry are millionaires, most are just regular guys. Regular guys who can ill afford to pay to defend themselves even if they are in the right."

Hoffa Jr.

Primus registratum

NDIHME...
Si mund te fshij keys ose strings nga registry library kur mesazhi te thote se nuk mund te i fshish. Ndonje ide ndokush ju lutem?
Asta luego. lol

regele

Forumium maestatis

Kush me jep nje unlock Code per nje celular LG 8380?
Thanx!

regele

Forumium maestatis

A ka ndonjeri njohuri mbi Kanotix dhe sa CD ka gjithsej? E kam fjalen per Linux Kanotix!

Admirali

Primus registratum

Kerkoj ndonje program qe te jete ne gjendje te gjeje ne nje arkive me fajela mp3 ato fajela qe jane te dublikuar. Kam perdorur disa per prove, dhe realisht asnje nuk ka gjetur nje te sakte, dhe kur realisht e shihja qe kishte 2 kenge te pakten qe ishin identike ne permbajtje, vetem se fajelname ishte paksa ndryshe.

SkenderbegaS

Primus registratum

pash nerin e flamurit , a dini noj sito me free download music , se me nji qe shkarkojsha e kan myll koht e fundit.
PERSHNETJE .
CIAO /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/cry.gif

SkenderbegaS

Primus registratum

REGELE ,jepja nonjonit qe shkon n shqipri e ta zhbllokojn me 10 000 lek , ciao /pf/images/graemlins/wave.gif

Juir

Forumium maestatis

Di ndonjeri ku mund te shkarokojme Winfixer me crak apo serial?

DriniS

Ecejak
Linux Mandrake 10.1

Kam patur te instaluar ne nje particion tjeter mandrake 8.2 dhe kot me shkrepi ne mendje te marr versionin e fundit 10.1
Gallata tani eshte qe pas instalimit dhe konfigurimeve qe kerkonte, kur ben startup me nxjerr tek blackscreen qe kerkon user dhe pass. Keto i kam ruajtur por ceshtja qendron ne faktin qe nuk po gjej ndonje menyre per tu futur ne GUI. E kisha zgjedhur KDE gjate instalimit dhe me nxjerr gjithmone ne command prompt. Kam bere ndonje gafe gjate konfigurimit te instalimit apo ka ndonje komande per te hapur GUI nga command prompt?

gurax

Pan ignoramus
Re: Linux Mandrake 10.1

pasi te logohesh:

[user@sysname:/home/path]$ startx

(Me bold eshte komanda)

burimi007

Primus registratum

Tung kisha dashur te me ndimoni nese dini si te e rris shpejstin e DaP74 d.m.th per shkarkime por une gjithmon e kam 6-7-8 kb/sec , edhe aty thot se munesh me e rrit deri ne 500 kb kush din si duhet ta rris shpejtsin ??

Admirali

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Tung kisha dashur te me ndimoni nese dini si te e rris shpejstin e DaP74 d.m.th per shkarkime por une gjithmon e kam 6-7-8 kb/sec , edhe aty thot se munesh me e rrit deri ne 500 kb kush din si duhet ta rris shpejtsin ??

[/ QUOTE ]

Plako per ndihmen qe kerkon ndiq keto hapa: tek dritarja e DAP, shko tek Tools =&gt; Preferences, do te hapet nje dritare tjeter, me disa opcione ne te majte, zgjidh Connection, dhe dritarja ne te djathte do te ndryshoje. Tek dritarja ne te djathte aty ku thote Connection Type/Speed, zgjidh llojin e lidhjes qe perdor si dhe tek Acceleration mode, zgjidh ate me ekstremen. Kjo te pakten ne teori i mundeson DAP qe te perdore maksimumin me te cilen mund te shkarkosh nje fajel nga nje server.

Per me shume: http://www.speedbit.com/Help/

Kordelja

Valoris scriptorum

Per te Bere "zap" gjithe "sulmet" qe presupozohen te vijne nga perdorimi i internetit dhe e-mail njeriut te shkrete i duhet:

1.Registry mechanics (or sth similar)
2.SpyWare Killer
3.Ad()Ware Killer
4.Antivirus

...ufaaaaaaaa ca lodhje.

Supzojme se i perket anes se mire te perdoruesve /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe do doje te blije ndonje nga keto programet per te "ngordh" ose eleminuar sulmet, cilet do blije?

P.s.Per Antivirus kam vendosur, ndersa per keto te tjeret s'e di cili eshte me i mire.

blendiys

Primus registratum

Do bekerka shpenzimet e fundvitit Delja /pf/images/graemlins/laugh.gif
Shiko per keto se ta bejne kompiuterin 'xixe' /pf/images/graemlins/laugh.gif

1)Registry Mechanic
2)Spyware Doctor
3)CCleaner (gratis)

Kordelja

Valoris scriptorum

O Blendi o Krokodil i logel /pf/images/graemlins/lol.gif

E di ti, i mbaj te tera te pastra une edhe biografine madje /pf/images/graemlins/devil.gif

Keto gjojnat falas s'i kam qejf una, kushedi pse /pf/images/graemlins/confused.gif

Is spyware docktor enough?

blendiys

Primus registratum

Po pra, biografia me thote, your lucky day (let's say) /pf/images/graemlins/laugh.gif
Spyware Doctor eshte goxha program dhe ka review te mira.
Provo njehere trial-in per ti vene vete noten.
/pf/images/graemlins/wave.gif