Re: Materializmi - Analiza dhe kendveshtrime!
Presidenti, perse nuk e merr parasysh shkallen e njohjes si baze te evoluimit te teorive dhe sinjalizimet qe na japin keto njohuri per t'iu larguar absolutizimit?!
Ideja ime (perjashto paragrafin tend te fundit qe e quaj pa lidhje fare
) eshte qe njeriu pas situatave imagjinare hetoi dhe pasuroi njohurite e veta, pra domosdoshmerisht krijoi dyshime per bestytnite qe deri dje ia kishin ngurtesuar mendjen, kurioziteti sjell evolim, sipas meje.
Tani, ne kete pike qe po kalojme me nje paragraf te vetem por qe perfshin shekuj te tere, sipas konstatimeve linden teori, ide, ne baze krahasimesh si nevoje e ballafaqimit te asaj c'ka kishin besuar (le te themi
shpirterisht) tek ajo qe konstatuan (deri aty ku kane mundur te vene mendjet njerezore, le te themi
materialisht).
Une nuk shkoj per absolutizimin e asnje prej teorive, por shkak me jep evolimi njerezor, i cili si qenie kurioze kurre nuk u "kenaq" me ate qe besoi por rremoi dhe nxorri ide pas idesh qe disa prej atyre dyshimeve qe pati e ndihmuan te materializonte, sikur qofte edhe nje pjese fare te vogel te pyetjeve te veta, le te mos pretendojme qe kemi materializuar gjithcka (e kam fjalen per gjetjen e pergjigjeve "konkrete materiale" te tere dyshimeve te lindura nder vite).
Ti personalisht absolutizon?!
A do qendroje ti si individ vetem me besimin tend pa pasur nevoje te shfletoje sikur edhe nje liber te vetem shkruar nga dikush per arritur ne nje bindje logjike per ate qe beson, nuk te ka ndodhur qe te jesh kurioz se sa i vertete eshte besimi yt (e kam fjalen per cdo gje) dhe ta krahasosh ate me fakte edhe me bindese, thjesht per te qene konform logjikes?!