Maqedonia - FLET SHQIP!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Maqedonia - FLET SHQIP!

Artemis, nuk dua të të mungoj në respekt por desha vetëm të të them që:

Maqedonci = Maqedonas në shqip.

Italianci = Italianë në shqip.

Kur thuhet që shqiptarët e Maqedonis kanë më për zemër fenë se kombin kjo vjen si pasojë e vëzhgimeve që kemi bërë mbi disa subjekte që kanë kombësi shqiptare, nënshtetësi maqedonse et besim mysliman. Kjo nuk do të thotë që të gjithë shqiptarët e Maqedonisë janë të tillë por të paktën ata që edhe në AF i fillojnë shkrimet e tyre me " Allahu, rrahmani rrahim (apo ç'janë)" si dhe që çdo subjekt me bazë kombëtare e kthejnë në bisedë fetare!

Pra çështja shtrohet që një pjesë e shqiptarëve të Maqedonisë krenohen më shumë me fenë e tyre se me kombësinë, gjë që është tepër jo-shqiptare. Këta persona preferojnë t'i quash myslimanë Maqedonie duke u njehsuar kështu me minoritetet e tjera myslimane të Maqedonisë!

Artemis

Primus registratum

Kontrapedal... shih me lart c'eshte shkruar dhe do ta kuptosh "grotesken"!!!
Jemi per tu dhembsur qe te gjithe!

:mad:

Artemis

Primus registratum

dhe... nuk pajtohem me ty!!!- ceshtjen e fese shqipetari i maqedonise e ka shfrytezuar si nje element plus i cili e ka distancuar ate dhe e ka mbrojtur nga influencat sllaviste!
Me gjithe demin qe e ka bere ajo duke i bere udhe injorances, prap nje injorant shqipetar esht me me shprese se nje diplomat qe kurre nuk do ta pranoje qe gjyshin e ka shqipetar!
Ne eshte dashur te behemi si vaji per ujin!
Paragjykimet per krishterizmin nuk kane te bejne me fene sa me patriotizmin se pleqt i thuan
" feja e shkaut".
Do te kisha dashur ti leme paragjykimet dhe infantilizmin... te analizohet nje fenomen brenda nje gjysme shekulli me qasjen "keq- mire"... eshte qesharake!

OROSHI

Primus registratum

ja nje shqiptar Maqedonije i squt /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Artemije(opa,Artemis) /pf/images/graemlins/laugh.gif ,te krahasosh fene e shqiptareve me ate te shkjavit asht nje injorance qe te demton shume,me shum ju se neve.
Fene,shqiptaret nuk e kane marre nga Serbet,Greket apo Italianet,a po me kupton mor shqipe,e kunderta eshte me ju.Megjithate kjo nuk ka me rendesi,rendesi ka qe :ate injorancen(qe e the vete ti)ta hiqni,sepse nuk ju justifikon ma,a po ma kupton /pf/images/graemlins/wink.gif ,ne fakt ate injorance sipas mendimit te shume albanologeve nuk e keni pas te nevojshme as ne shekujt e shkuar,por hajt ma,po ua falim,tani nuk pi ma uje ajo injorance,oooo Maqedonski /pf/images/graemlins/laugh.gif

Poseidon

Primus registratum

Hehehe si perhere shum shqiptare as ja kane idene e dickaje dhe as e dine per cfare diskutojne dhe patjeter nuk rrin pa dhene copeza te "vyera" te mendimeve te tyre.

Te bisedosh per pune feje tek shqiptaret e maqedonise eshte si ti thuash dikujt qe po mbytet "amon mer gamor sa i parregullt qe je shife se te ka shku kollarja shtremet"!!!

Nejse disa te dhena per maqedonine qe shume pak shqiptaret ne pergjithesi i dine.

Ne 1994 maqedonia u nda ne 123 zona dhe keto zona jane si me poshte:

maq.gif

Kjo lloj ndarje kishte si qellim copetim te maqedonise dhe sidomos asaj perendimore dhe veriore ne nje forme te tille qe te fuste shqiptaret ne enklava me nga 50-100mije banore dhe nga ana tjeter te krijonte territore te gjera ku maqedonet te ishin shumice derrmuese packa se perbenin ishin vetem rreth 1-2 mije banore per zone(tipike eshte zona e mavroves)

Ndarja e re eshte bere sipas kesaj harte:

1.gif

Grupimi i ri ka per arritur te zvogeloje nr e zonave administrative nga 123 ne 80 dhe do te shkoje ne 76 pak me vone.

Nga riorganizimi i ri zonat ku shqiptaret jane mbi 50% jane si ne harten me poshte me ngjyre te gjelbert:

h1.gif

Nderkohe duke u mbeshtetur nga marreveshjet e '01 ku ne ato zona shqiptaret jane mbi 20% kane te drejten e gjuhes kjo do te arrihet vetem ne disa zona te tjera te maqedonise:

h2.gif

Te harta siper (pervec zonave ku jane shumice derrmuese me te gjelber) tek zonat me ngjyre te kalter jane ato pjese ku shqiptaret jane mbi 20% dhe si rrjedhoje do te kene te drejten e perdorimit te gjuhes(shum nga ato zona jane me popullsi shum afer 50% dhe per ca kohe do te arrijn te kthehen ne mazhorance shqiptare)

Po te ajo harte me ngjyre te kuqe jane zona ku shqiptaret jane me pak se 20% dhe ne shum prej tyre as do kene shprese te rriten ne nr e pergjithshem te popullsise

Pjese interesante jane zonat e bardha ku jane zona me nje popullsi gati te paperfillshme me siperfaqen qe zene jane te gjitha pothuaj 100 sllave dhe ajo qe vihet re kane tendencen per te qene zona qe ne kalimin ekohes do te behen gati te banueshme per 10 vjetet e fundit kane humbur 10-20 % te popullsise dhe nga regjistrimi i fundit jane me popullsi 35-40% mbi moshen 65 vjecare.

Nga te mirat dhe te keqiat e ketij riorganizimi besoj se do shkruaj me vone se tani nuk paskam me kohe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Poseidon

Primus registratum

Po mer cun jo si puna jote qe futesh per te grric robt dhe nuk thu asgjo :tipsy:

GJENERALI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Poseidon:
[qb] Po mer cun jo si puna jote qe futesh per te grric robt dhe nuk thu asgjo :tipsy: [/qb]
shef mer OROSH qe te kritikojne robt /pf/images/graemlins/laugh.gif jo si une qe te hap rruge kudo /pf/images/graemlins/wink.gif paska edhe njerez te ashper /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] keto jane fakte :thumbsup: :thumbsup: [/qb]
OROSH, ca ke mer lal, pse gezohesh ti????!!!!

Deri tash na quajte neve shqiptareve te kesaj ane "maqedonski" dhe tash i gezohesh ketij fakti???!!

U TREGU QE OROSHI s'paska dit asnje gje, FARE, aspak, per shqiptaret e Ilirides!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

GJENERAL- tema eshte e qelluar, po edhe ti ke pak faj, sepse ti nuk reagove aspak kur anetaret ketu filluan ti japin karakter fetar kesaj teme, si puna e OROSH-it dhe To57!!!!!! :thumbsup: :wave:

gentilushi

Primus registratum

Ore kush mund te na tregoje nje HARTE ETNIKE te shqiptareve ne Maqedoni.

Me ngjyra eeej. /pf/images/graemlins/laugh.gif

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb]
[qb] keto jane fakte :thumbsup: :thumbsup: [/qb]
OROSH, ca ke mer lal, pse gezohesh ti????!!!!

Deri tash na quajte neve shqiptareve te kesaj ane "maqedonski" dhe tash i gezohesh ketij fakti???!!

U TREGU QE OROSHI s'paska dit asnje gje, FARE, aspak, per shqiptaret e Ilirides!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

GJENERAL- tema eshte e qelluar, po edhe ti ke pak faj, sepse ti nuk reagove aspak kur anetaret ketu filluan ti japin karakter fetar kesaj teme, si puna e OROSH-it dhe To57!!!!!! :thumbsup: :wave: [/qb]
aha o shqiptare prape se ke marre vesh kur ta marrish banem za .
kshu e keni kur nuk doni te pergjigjeni me fakte hapur dhe kur vini ne nje teme maqedonia flet shqip duke thene jam ne rradhe te pare arab turk apo ku ta di se çfare .
thjesht nuances fetare te ciles ti dhe amari i dhate forme ju pergjigja por mesa duket ju jo.
heshtja eshte aprovim gje e mire do te thote se e patet gabim te hynit te ate drejtim .

OROSHI

Primus registratum

Poseidon,tu be qejfi ty plako :tipsy: ,shume shume kopjime ke bere :tipsy: ,Shqiptarja,Poseidoni nuk eshte nga Maqedonija /pf/images/graemlins/wink.gif

GJENERALI

Primus registratum

[qb]
[qb]
GJENERAL- tema eshte e qelluar, po edhe ti ke pak faj, sepse ti nuk reagove aspak kur anetaret ketu filluan ti japin karakter fetar kesaj teme, si puna e OROSH-it dhe To57!!!!!! :thumbsup: :wave: [/qb]
pse kush jam une edukatori OROSHIT apo i joti,qe te pergjigjem per llafet qe leshoni nga goja? /pf/images/graemlins/laugh.gif
te jete per mua i mbyll te gjithe forumet fare /pf/images/graemlins/wink.gif

GJENERALI

Primus registratum

[qb] I imi Velo,me ke edukuar keq /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
rri urte ti se ta vura prape biberonin /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Une mendoj qe ne kete teme duhet te flitet me seriozitet, e meqe te gjithe ngapak apo shume keni filluar ketu te pergjigjeni duke bere postime te tilla vetem per te nxitur grindje ne mes shqiptareve ane kend botes ku gjenden, atehere po ju them qe nuk do te merrem me tema serioze por qe u jepet nje konotacion humoristik, sepse ketu ne kete forum ka sa te duash tema per t'u defryer, e kjo nuk eshte nje nga ato!

OROSH, une nuk bej ndarje njerezish, te kam thene 100 here. Mua s'me intereson fare se nga jane anetaret e AF-se, mua me mjafton qe ata (ne kete rast POSEIDON) te pergjigjen ne kete teme me postime qe kane lidhje me temen!

E nderkaq ty To57, te dhashe nje pergjigje te gjate para ca kohesh, e nese edhe nga ai postimi i gjate TI nuk e ke kuptuar "mesazhin" qe kam dashur te dergoj nepermjet tij, atehere s'ke per te kuptuar asnjehere!

GJENERAL- nuk thashe as edhe nuk deshiroj te jesh edukator i askujt ketu, por si temepostues ke per detyre te jesh me serioz, sepse vet tema kerkon nje karakter te tille, dhe njekohesish t'ua terheqish verrejtjen njerezve te cilet e prishin domethenien e temes!
E nese,ti ke krijuar nje shoqeri me ca anetare te AF-se qe jane pergjhigjur ne kete temen tende dhe te vjen zort t'ua terheqish verrejtjen atyre, atehere s'me mbetet te te them tjeter pervec se nje gje e tille eshte "padrejtesi"!

Me respekt per te gjithe ju,
Shqiptarja

gentilushi

Primus registratum

o poseidon na trego pak te mirat dhe te keqijat e ketij decentralizimi.se une nuk jam shume familjar me kete teme jo se nuk kam lexuar artikuj po dua nje informacion rracional se ca thone ndryshe e ca te tjere thone ndryshe. /pf/images/graemlins/frown.gif
shnet te gjitheve

soni2

Primus registratum

[qb] Une mendoj qe ne kete teme duhet te flitet me seriozitet, e meqe te gjithe ngapak apo shume keni filluar ketu te pergjigjeni duke bere postime te tilla vetem per te nxitur grindje ne mes shqiptareve ane kend botes ku gjenden, atehere po ju them qe nuk do te merrem me tema serioze por qe u jepet nje konotacion humoristik, sepse ketu ne kete forum ka sa te duash tema per t'u defryer, e kjo nuk eshte nje nga ato!

OROSH, une nuk bej ndarje njerezish, te kam thene 100 here. Mua s'me intereson fare se nga jane anetaret e AF-se, mua me mjafton qe ata (ne kete rast POSEIDON) te pergjigjen ne kete teme me postime qe kane lidhje me temen!

E nderkaq ty To57, te dhashe nje pergjigje te gjate para ca kohesh, e nese edhe nga ai postimi i gjate TI nuk e ke kuptuar "mesazhin" qe kam dashur te dergoj nepermjet tij, atehere s'ke per te kuptuar asnjehere!

GJENERAL- nuk thashe as edhe nuk deshiroj te jesh edukator i askujt ketu, por si temepostues ke per detyre te jesh me serioz, sepse vet tema kerkon nje karakter te tille, dhe njekohesish t'ua terheqish verrejtjen njerezve te cilet e prishin domethenien e temes!
E nese,ti ke krijuar nje shoqeri me ca anetare te AF-se qe jane pergjhigjur ne kete temen tende dhe te vjen zort t'ua terheqish verrejtjen atyre, atehere s'me mbetet te te them tjeter pervec se nje gje e tille eshte "padrejtesi"!

Me respekt per te gjithe ju,
Shqiptarja [/qb]
sipas teje une dhe oroshi i dhame nje nuance fetare kejsajt teme lexo pak me siper dhe do te shikosh se jeni ti dhe amari nejse hidhgurin m'çef doren e ka kjo pune .
kur te pyeta nese e di kush je dhe nga vjen te pyeta nese ti e di nga i ke rrenjet dhe ku keni jetuar nder vite me babe e babgjysh.
une e di kush jam kujt fisi i perkas dhe ku kemi rrojtur nder vite dhe çfare ata njerez kane bere per te mbetur shqiptar .
a e dini nga e keni fene qe sot keni .
ato troje si jane quajtur me pare dialekti qe perdorni nga krahina qe vini kujt i afrohet si gjuhe.
fakti qe ju keni mesuar gjuhen e armikut te cilin e quajte shka turk etj nuk justifikon traditen qe shume nga shqiptaret qe jetojne jashte shqiperise e kane kthyer ne zakon dhe e keni perzier shume gjuhen per me teper e vazhdoni ate perzierje edhe ne europe atehere kur askush nuk ju a imponon ate perzierje .
lavderoheni duke thene dime arabisht turqisht apo serbisht çfare te mire kane keto gjuhe nqs e keni mesuar sepse ju jane dashur te luftoni armikun atehere pse vazhdoni ti perdorni edhe sot apo turqishtja dhe arabishtja jane gjuhe qe patjeter duhet ti dish nqs serbi maqedonci ju a imponuan gjuhen sot nuk jeni te detyruar ta perdorni ate gjuhe sepse maqedonia flet shqip(gezohem qe eshte keshtu)pse vazhdoni keto dy te tjerat apo sepse armiku turk e arab sepse sot i keni miq ju a imponoi gjuhen ndermjet fese kete analize bejin vetes dhe mos e quani si ofendim por realitet .
kur e nderuara artemis thote shyqyr qe kemi kene ne ne kete ane se po te kishit kene ju s'kishit me ken hiç .a mund te tregoje psene apo kot ja fut si shume te tjere ,nje shpjegim pse do te ishte i mirpritur .
kur sjellja e fakteve si puna e hartave nuk shpjegon asgje tjeter vetem uzurpimin e trojeve nga maqedonsit dhe jo ate qe shqiptaret e maqedonise quajne atdhetarizem.
ju me thate me siper nuk te kemi faj ne sepse ti ke lindur brenda kufijve te shqiperise e qe quhesh shqiptar e ne qe kemi lindur jashte dhe na quajne maqedonc e kosovar !!!!
kosovar per mu eshte njesoj si te them durrsak apo tiranas(si thone vlonjatet)
sa per te lindurit brenda kufijve e te quajturit shqiptar desha tju them te gjithe atyre qe thone kshu vetem qe jam shqiptar e kam lind ne shqiperi sepse me gjysh e katragjysh kane dhane jeten per kete toke qe sot quhet shqiperi e kembe pushtuesi nuk ka shkele ne ato troje e kurre si kan pagu takse as serbit as turkut akoma me pak arabit .e kan jetuar me ligj e kanun me bese e burrni dhe ne vllazni e jo ne perqarje e jane martuar katolike e muslumane sepse ne rradhe te pare kane qene shqiptare e kane luftu e ska asnji flamur tjeter qe ka vlavit siper atyne trojeve e kullave.
ende nuk doni ta kuptoni se ne (shqiptaret e shqiperise)nuk duam tju perçajme vetem tju bashkojme me toke tone te keni emrin shqiptar te mos keni me frike te tregoni se keni gjak shqiptari e ju keni fene me te shejnte se atdheun shume nga ne jo sepse per kete toke njerzit kane dhane jeten edhe e japin nqs ju kerkohet nje gje e tille .
te qenurit shqiptar nuk eshte nje gje e lehte kjo tregon per lehtesine me te cilen e merrni diskutimin pastaj vini edhe emra shqiptarja etj
shume nga ata qe i kane lexuar pergjigjet tuaja kane vene re shume gjera qe s'mund te kualifikohen kurre si atdhetarizem sepse shqiperia eshte nje ska rendesi me xhami kishe apo budizem dhe nuk ja kane dhene vetes mundimin tju pergjigjen sepse te shkon mund dem une u mundova ta bej edhe pse nuk mora asnje pergjigje te pyetjeve qe ju shtrova dhe per me teper me kualifikuat si perçares.

edhe nje here ja u perseris me behet qejfi qe maqedonia flet shqip si i thone me mire vone se kurre por qe maqedonia te flase turqisht e arabisht nuk kam per te qene kurr dakort .

jam shqiptar e krenar te jem i tille poshte tradhtaret e perçarsit me turq serb e arab

Male850

Primus registratum

Per te gjith te temes (duke perjashtuar Oroshin)
Ceshtja kryesore, siç e tregoi Artemisi, por edhe te tjeret, eshte problemi i shqiptareve ne maqedoni, qe pas shekujsh te tera po arrijne te pakten te njihen si nje pjese e vertete e Shqiperise.
Perjashtoj Oroshin, (dhe gabimi eshte i Gjeneralit qe i ka hequr biberonin) sepse ai nuk ve asnjehere ne lidhje trurin me gjuhen jo me pastaj me gishtat qe shkruajne mesazhin.
Ai kenaqet kur sheh qe nje diskutim kthehet ne ngrindje midis anetarve (edhe pse kane te njejten ide), kur tema ndryshon komplet drejtimin etj etj.
Prandaj as mos ja veni shum veshin.
Persa i perket Kontrapedalit, me vjen keq por ai eshte si flaka e kashtes dhe eshte i atij tipi qe i thua shendet dhe degjon plaç
Prandaj diskutoni me me qetesi
Pershendetje