Re: Maqedonia - FLET SHQIP!
Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb] Une mendoj qe ne kete teme duhet te flitet me seriozitet, e meqe te gjithe ngapak apo shume keni filluar ketu te pergjigjeni duke bere postime te tilla vetem per te nxitur grindje ne mes shqiptareve ane kend botes ku gjenden, atehere po ju them qe nuk do te merrem me tema serioze por qe u jepet nje konotacion humoristik, sepse ketu ne kete forum ka sa te duash tema per t'u defryer, e kjo nuk eshte nje nga ato!
OROSH, une nuk bej ndarje njerezish, te kam thene 100 here. Mua s'me intereson fare se nga jane anetaret e AF-se, mua me mjafton qe ata (ne kete rast POSEIDON) te pergjigjen ne kete teme me postime qe kane lidhje me temen!
E nderkaq ty To57, te dhashe nje pergjigje te gjate para ca kohesh, e nese edhe nga ai postimi i gjate TI nuk e ke kuptuar "mesazhin" qe kam dashur te dergoj nepermjet tij, atehere s'ke per te kuptuar asnjehere!
GJENERAL- nuk thashe as edhe nuk deshiroj te jesh edukator i askujt ketu, por si temepostues ke per detyre te jesh me serioz, sepse vet tema kerkon nje karakter te tille, dhe njekohesish t'ua terheqish verrejtjen njerezve te cilet e prishin domethenien e temes!
E nese,ti ke krijuar nje shoqeri me ca anetare te AF-se qe jane pergjhigjur ne kete temen tende dhe te vjen zort t'ua terheqish verrejtjen atyre, atehere s'me mbetet te te them tjeter pervec se nje gje e tille eshte "padrejtesi"!
Me respekt per te gjithe ju,
Shqiptarja [/qb]
sipas teje une dhe oroshi i dhame nje nuance fetare kejsajt teme lexo pak me siper dhe do te shikosh se jeni ti dhe amari nejse hidhgurin m'çef doren e ka kjo pune .
kur te pyeta nese e di kush je dhe nga vjen te pyeta nese ti e di nga i ke rrenjet dhe ku keni jetuar nder vite me babe e babgjysh.
une e di kush jam kujt fisi i perkas dhe ku kemi rrojtur nder vite dhe çfare ata njerez kane bere per te mbetur shqiptar .
a e dini nga e keni fene qe sot keni .
ato troje si jane quajtur me pare dialekti qe perdorni nga krahina qe vini kujt i afrohet si gjuhe.
fakti qe ju keni mesuar gjuhen e armikut te cilin e quajte shka turk etj nuk justifikon traditen qe shume nga shqiptaret qe jetojne jashte shqiperise e kane kthyer ne zakon dhe e keni perzier shume gjuhen per me teper e vazhdoni ate perzierje edhe ne europe atehere kur askush nuk ju a imponon ate perzierje .
lavderoheni duke thene dime arabisht turqisht apo serbisht çfare te mire kane keto gjuhe nqs e keni mesuar sepse ju jane dashur te luftoni armikun atehere pse vazhdoni ti perdorni edhe sot apo turqishtja dhe arabishtja jane gjuhe qe patjeter duhet ti dish nqs serbi maqedonci ju a imponuan gjuhen sot nuk jeni te detyruar ta perdorni ate gjuhe sepse maqedonia flet shqip(gezohem qe eshte keshtu)pse vazhdoni keto dy te tjerat apo sepse armiku turk e arab sepse sot i keni miq ju a imponoi gjuhen ndermjet fese kete analize bejin vetes dhe mos e quani si ofendim por realitet .
kur e nderuara artemis thote shyqyr qe kemi kene ne ne kete ane se po te kishit kene ju s'kishit me ken hiç .a mund te tregoje psene apo kot ja fut si shume te tjere ,nje shpjegim pse do te ishte i mirpritur .
kur sjellja e fakteve si puna e hartave nuk shpjegon asgje tjeter vetem uzurpimin e trojeve nga maqedonsit dhe jo ate qe shqiptaret e maqedonise quajne atdhetarizem.
ju me thate me siper nuk te kemi faj ne sepse ti ke lindur brenda kufijve te shqiperise e qe quhesh shqiptar e ne qe kemi lindur jashte dhe na quajne maqedonc e kosovar !!!!
kosovar per mu eshte njesoj si te them durrsak apo tiranas(si thone vlonjatet)
sa per te lindurit brenda kufijve e te quajturit shqiptar desha tju them te gjithe atyre qe thone kshu vetem qe jam shqiptar e kam lind ne shqiperi sepse me gjysh e katragjysh kane dhane jeten per kete toke qe sot quhet shqiperi e kembe pushtuesi nuk ka shkele ne ato troje e kurre si kan pagu takse as serbit as turkut akoma me pak arabit .e kan jetuar me ligj e kanun me bese e burrni dhe ne vllazni e jo ne perqarje e jane martuar katolike e muslumane sepse ne rradhe te pare kane qene shqiptare e kane luftu e ska asnji flamur tjeter qe ka vlavit siper atyne trojeve e kullave.
ende nuk doni ta kuptoni se ne (shqiptaret e shqiperise)nuk duam tju perçajme vetem tju bashkojme me toke tone te keni emrin shqiptar te mos keni me frike te tregoni se keni gjak shqiptari e ju keni fene me te shejnte se atdheun shume nga ne jo sepse per kete toke njerzit kane dhane jeten edhe e japin nqs ju kerkohet nje gje e tille .
te qenurit shqiptar nuk eshte nje gje e lehte kjo tregon per lehtesine me te cilen e merrni diskutimin pastaj vini edhe emra shqiptarja etj
shume nga ata qe i kane lexuar pergjigjet tuaja kane vene re shume gjera qe s'mund te kualifikohen kurre si atdhetarizem sepse shqiperia eshte nje ska rendesi me xhami kishe apo budizem dhe nuk ja kane dhene vetes mundimin tju pergjigjen sepse te shkon mund dem une u mundova ta bej edhe pse nuk mora asnje pergjigje te pyetjeve qe ju shtrova dhe per me teper me kualifikuat si perçares.
edhe nje here ja u perseris me behet qejfi qe maqedonia flet shqip si i thone me mire vone se kurre por qe maqedonia te flase turqisht e arabisht nuk kam per te qene kurr dakort .
jam shqiptar e krenar te jem i tille poshte tradhtaret e perçarsit me turq serb e arab