Re: Maqedonia - FLET SHQIP!
Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Shqiptarja,me bahet qejfi shume kur shqiptaret e Maqedonise arrijne kesi gjerash,te jesh e sigurte!!!Une si tip jam kritik,le te diskutojme ne menyre kritike(lexoje me vemendje):nqs Sllavet nuk u kane lejuar te veni emra shqiptaresh,ne te kunderten ju kane lejuar (me gjithe qejf bile)te veni emra Arabesh!!Nqs sllavet nuk u kane lejuar te flisni shqip,perkundrazi ju kane ndihmuar qe te mesoni Turqisht apo Arabisht!!Sllavet ju kane ndihmuar(me zell te madh)qe te ndertoni xhamija dhe te jeni te muslimane te zellshem!!!
Pra,mu me lind dyshimi dhe pyetja :a mos keto gjera ju sherben ma se miri Sllaveve????
Dhe filloj tani kritiken:1-hidhini ne kanal te m**tit emrat Arabe dhe filloni te veni emra shqiptare!!2-hidheni Turqishten apo arabishten ne kanal te m**tit dhe filloni te permiresoni shqipen(shif rastin e shkolles dom Lush Zefit)!!3-lerini ndihmat dhe tre perqindshat qe kerkoni per ndertimin e xhamijave te reja,dhe ndertoni shkolla e spitale.4-hiqini qylymat qe keni vu ne kry,e ktheni plisin ne kokat tuaja(me shamijat beni cfar te doni)Kur te beni keto gjera,te cilat ne fakt, bien ndesh me politiken sllave,atehere une them qe keni arritur shume.Per te arritur keto gjera nuk ju duhet ndonje vendim i parlamentit,jane te thjeshta per tu realizuar,shume te kollajta!!!
Nuk ka te beje aspak me muslimanofobine ,nuk eshte e vertete!!!! [/qb]
Shpresoj VERTETE te te behet qejfi per shqiptaret e Maqdonise OROSH!
Une perkundrazi, do te jem shume me e matur se ti dhe do flas si nje njeri qe i respekton njerezit me se pari, pastaj kulturat e ndryshme, por padyshime edhe fete e ndryshme ne kete BOTE!
Ti thua si vijon:
- nqs Sllavet nuk u kane lejuar te veni emra shqiptaresh, ne te kunderten ju kane lejuar (me gjithe qejf bile)te veni emra Arabesh
Sipas teje le te jete keshtu atehere, por une nuk mendoj ashtu sepse mos te harojme, kemi qene ne nje kohe komunizmi (eshte fakt qe s'duhet te harohet dhe duhet te merret parasysh gjithmone), qe d.m.th ne kemi vene emra arabesh (sipas teje) por une e ceka me larte, me pare se, kjo s'ka te beje me Arabishten, por ka te beje me bazimin ne librin e shenjte te Muslimaneve Kur'anin (te lutem kur te flasish per njerezit e konfesionit tjeter te kesh me teper respekt dhe jo te jesh ofendues)dhe te venit nje emer me prejardhje (kuptim) fetare ka qene nje mburje per te gjithe sepse kemi pasur dhe akoma kemi (sado qe disa inetelektual qe kane pasur diskutim me ty, LAIKA, flasin me shume indinjate per kete gje)dhe do te kemi respekt ndaj fese sone Islame!!!
-
Nqs sllavet nuk u kane lejuar te flisni shqip,perkundrazi ju kane ndihmuar qe te mesoni Turqisht apo Arabisht!!
Kujdes, kur thua "ndihmuar", sepse ata aspak nuk na kane ndihmuar por nga respekti, te them serish, qe kemi pasur dhe akoma kemi per fene Islame ne e kemi bere kete gje, e sa per Turqishten, pse jo, krahas Turqishtes kemi mesuar edhe Sllavishten (asaj qe flitet ne Maqedoni, Kroaci, Serbi) gje qe eshte nje PLUS i madh per ne, cudi pse te mos na e kene ndaluar te mesuarit gjuhen Sllave Sllavet?!!!
Nje fjale popullore e MENCUR thote:" Eshte mire ta dishe gjuhen e armikut!"
E sot, ka ardh koha qe me
legalizimin e gjuhes Shqipe edhe ata ta kene te patjetersuar ta mesojne gjuhen Shqipe, deshten apo s'deshten!!!
- Sllavet ju kane ndihmuar(me zell te madh)qe te ndertoni xhamija dhe te jeni te muslimane te zellshem!!!
Nuk e di une, pse njerezit te jene kaq kunder fese Islame, asaj feje qe ka dhene cdo gje te mrekullueshme per kete Bote?!
Ti thua qe Sllavet gjoja na paskan ndihmuar per te ndertuar xhamija, por Orosh, nuk eshte ashtu i nderuar bashkatdhetar, serish do te them, neve kemi ndertuar tempujt tone Islam me vet deshiren tone sepse e duam fene tone, ashtu sic edhe ti e don fene tende!!!!
Sikur te ishte ashtu, atehere ato nuk do ti digjnin ato, sikur qe bene kohen e fundit ne Manastir!!! Cudi pse ta kene bere kete, kur ato na kane ndihmuar te ndertojme xhamija?!!!!
Pergjigje per kritikat:
1-hidhini ne kanal te m**tit emrat Arabe dhe filloni te veni emra shqiptare!!
- Shih, une s'do perdor fjale te ndyra, sepse une kam respekt (si Muslimane) per cdo gje qe ka krijuar Zoti ne kete Bote dhe do te them se, Sot eshte DEMOKRACI, dhe sot mund te veproje kush do si te doje!
Ne se paku veme emra shqip, por jo emra Grek, Italian, Anglez e Amerikan!
2-hidheni Turqishten apo arabishten ne kanal te m**tit dhe filloni te permiresoni shqipen
Serish, pa thene fjale te ndyta, une do te te pergjigjem, SA GJUHE TE DIJE NJERIU AQ VLEN, une nuk e kam kompleks te mesuarit e gjuheve te huaja! Nese eshte mire te mesohet Anglishtja sot, si gjuhe Boterore, pse mos te mesohet edhe Turqishtja!
3-lerini ndihmat dhe tre perqindshat qe kerkoni per ndertimin e xhamijave te reja,dhe ndertoni shkolla e spitale!!
Ne japim 3% por edhe 15 % po qe nevoja, e do te ndertojme xhamija Orosh, sepse nuk shohim ndonje gje te keqe ne kete!!!
Nuk e di pse e ke ate mendim qe nuk kemi spitale (ambulanta private (ka cdo skaj te qytetit dhe ne cdo fshat) e shkolla, ja tani kemi edhe DY Universitete per Shqiptaret vetem, ne nje shtet prej 2 milion banoresh!
Shqipetaret e kesaj ane, sidomos edhe ata qe punojne jasht vendit kane dhene nje kontribut te madh si ne fe (ne ndertimin e xhamijave) ashtu edhe ne shkence, (ne ndertimin e shkollave)!
Kur shteti Sllav jep 1 milion dollar per te ndertu nje KRYQ te madh sa vet Maqedonia e ta vendos ne maje te Shkupit, pse ne mos te ndertojme xhamia?! A thua, sipas teje, ndertimi i nje Kryqi, apo kishe eshte me mire sesa ndertimi i nje xhamie! Jo, sepse ne nje shtet multietnik ose do te respektohen te gjithe dhe konfesionet e kombesite e te gjitheve ose ASKUSH!
-
hiqini qylymat qe keni vu ne kry,e ktheni plisin ne kokat tuaja(me shamijat beni cfar te doni)
Se pari me lejo te te pyes, pse vlla ju PIKERISHT qe jeni ne shtetin AME, SHQIPERI i keni hequr plisat e na urdheroni neve, shqipetareve te kesaj ane me i mbajt ato?!
Pergjigja ime do te ishte, mbajtja e nje plisi nuk te ben shqiptare apo PATRIOT, OROSH!
Sot shqiptarizmin duhet ta tregosh me vepra e jo me mbajtje plisi, ja si per shembull keta bura qe e bene si e ben e LEGALIZUAN GJUHEN SHQIPE.Shumica prej atyre nuk mbajne plisa ne koke por vepren madheshtore e bene, per ne kjo do te thote MREKULLI!
E sa per havalene (qe ti e quan qylym ne koke) do te them serish, sot eshte demokraci, dhe njeriu ka te drejte te jetoje si te doje, te vishet si te doja, e ngaqe ne kemi respekt per fene akoma edhe pse bota shkon kah shfrenimi 9duke shpalosur tere trupin e tyre) ne perkundrazi e ruajm me shume fanatizem nderin tone, duke e mbajtur havalene, si shenje respekti ndaj fese, e qe paralelisht marrim edhe diploma universitare neper Universitete si ato vendore e edhe ato nderkombetare!
ASKUJT kjo gje nuk duhet ti pengoje, as edhe TY OROSH!Nese je njeri qe e perkrah modernizmin atehere mos haro se sipas Konventes Nderkombetare te te Drejtave te Njeriut, cdo kush ka te drejten e jeteses sipas qejfit vet. Cudi, pse ty te pengoka nje vashe, femer me havale, e nuk te pengon nje qe ecen NUDO neper qytet?!!!!!
ZOTI NA RUAJT NGA SHKAU DHE SHKIJET!!!!! AMIN!