Maqedonia - FLET SHQIP!

OROSHI

Primus registratum
Re: Maqedonia - FLET SHQIP!

Faleminderit Artemis :thumbsup: per gjanat qe sqarove,do deshiroja qe te sqaroje edhe ma shume!!!Une nuk i kam shpikur prej vedit ato gjana qe shkrujta ma siper,kam njoft shume Shkupjan,te shkolluar,te cilet me thonin qe:regjimi sllav me se shumti ishte i interesuar qe Shqiptaret(ne te gjith Jugosllavine)te mbeteshin muslimane te devotshem/perkushtuar mbas fese.A mendoni qe kjo gje u bente nga zemergjeresia e sllaveve???Nuk besoj qe jeni kaq te prapambetur(te pakten brezi i ri).O Amar,mbaje fene tande,por mos e tepro,se po i ban keq kombit tand!!!!Nuk asht askush i interesuar per nderrime fesh tani ne shekullin XXI,shqiptaria e para,une jam shqiptar pastaj katolik,se po te jem katolik pastaj shqiptar,atehere per mu nuk jane vetem shqiptaret vellezerit e mij,por edhe racat e tjera,kurse kur jam se pari shqiptar e pastaj fetar,per mu jane shqiptaret vellezer e te tjeret te mbajne vendin e tyre,a me kupton.Dil nga injoranca fetare e ktheju shkolles e ditunise,inati asht i djallit,sidomos kur ky inat eshte kunder vellezerve tuaj!!!

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Faleminderit Artemis :thumbsup: per gjanat qe sqarove,do deshiroja qe te sqaroje edhe ma shume!!!Une nuk i kam shpikur prej vedit ato gjana qe shkrujta ma siper,kam njoft shume Shkupjan,te shkolluar,te cilet me thonin qe:regjimi sllav me se shumti ishte i interesuar qe Shqiptaret(ne te gjith Jugosllavine)te mbeteshin muslimane te devotshem/perkushtuar mbas fese.A mendoni qe kjo gje u bente nga zemergjeresia e sllaveve???Nuk besoj qe jeni kaq te prapambetur(te pakten brezi i ri).O Amar,mbaje fene tande,por mos e tepro,se po i ban keq kombit tand!!!!Nuk asht askush i interesuar per nderrime fesh tani ne shekullin XXI,shqiptaria e para,une jam shqiptar pastaj katolik,se po te jem katolik pastaj shqiptar,atehere per mu nuk jane vetem shqiptaret vellezerit e mij,por edhe racat e tjera,kurse kur jam se pari shqiptar e pastaj fetar,per mu jane shqiptaret vellezer e te tjeret te mbajne vendin e tyre,a me kupton.Dil nga injoranca fetare e ktheju shkolles e ditunise,inati asht i djallit,sidomos kur ky inat eshte kunder vellezerve tuaj!!! [/qb]
----------------------------------------------
orosh kete mendimin tend qe ma the se gjoja pra jam shqiptare e pastaj katalik e pastaj jam kshu e ashtu e bla bla bla plot,une e njof mentalitetin e shqiptareve te maqedonise shume mire e sidomos atyre "intelektualeve"tane i di shume mire ,ai ka dash te shitet shume patriot ty se ne gjoja ne jugosllavi kemi qene keshtu e ashtu ,se ne kemi qene nje kohe te persekutuar nga regjimi sllavo-komunist vetem pse ishim shqiptare,po ta bej nje pyetje??,perse u vrane e u masakruan boshnjaket? pse kosovaret,pse shqiptaret e maqedonise ,pse turqit e maqedonise perse? a thua valle vetem shqiptaret u persekutuan se ishin shume patriota, jo ore jo sepse ishin musliman dhe se vetem islami i nxiste keta popuj per ta mbrojtur identitetin e tyre kombetare,ja une te treegoj nje rast,ne reke te gostivarit i cili ka qene i banuar me shqiptare krishter nga ata sot nuk ka ngelur asnje qe flet shqip,vetem nena gjyshe e cila eshte krishtere dhe flet shqip kurse djemt dhe nipat flasin maqedonisht,nese deshiron mund lirisht te interesohesh per kete fenomen,prandaj islami eshte ai i cili i lufton te gjithe te keqijat qe i ka kjo bote dhe te gjithe udheheqesit e tyre te cilet ne emer te kesaj e asaj i sulmojne muslimanet dhe islamin,sepse e dine mire se cfar reziku i kanoset atyre nga muslimanet.
te flasish per islamin dyhet te njofish ate nese ke deshire shko tek teologjia dhe atje diskuto hap tema qe te interesojne dhe shiqo si do te bombardojne ,kurse ketu eshte tema e gjuhes e jo e fese.

OROSHI

Primus registratum

Heheheheheheheheh....
Amar e ke gabim plako /pf/images/graemlins/wink.gif ,dje lexova nje artikull ku behej fjale per vendin e Ambasadorit Maqedonas ne Vatikan.BDI donte ta kishte sesben ate vend(per te rregulluar biografine e shqiptareve tek vendet e krishtera),mendohej per Anton Sarreqin,por nuk e kishte kredibilitetin e duhur tek populli(normal,vellezerit e tij jane muslimane).Me vone shkruesi i ketij shkrimi ne gazete u ndal edhe tek:faji qe kane vete shqiptaret per vellezerit e tyre KATOLIKE(dhe jo katalik),sepse ne vete i kemi larguar nga gjiri yne(thoshte gazetari).Pra,asimilimi i shqiptareve(kudo ne ish-jugosllavi)ka ardhur si rezultat i rolit te njerkut qe kane luajtur shqiptaret e besimit musliman kunder KATOLIKEVE(jo katalikve,se del njeri i pashkolle amar),keni shekuj e shekuj qe shqiptaret e besimit katolik/ortodoks i keni barazuar/konsideruar si sllave dhe jo si vllazen.
Faji i kujt asht ne kete rast???

Islami ma se shumti ka luftuar kunder andrrave dhe aspiratave shekullore te shqiptareve!!!!!

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga amar:
[qb] desha ta shtoj edhe kete shiqo se kush e beri luften ne maqedoni kush ishin ata udheheqesa qe e bene luften ,kurse tash ne pushtet i ke te gjithe ata te dajes ,halles ,tezes ,xhaxhit etj,etj kurse ata qe bene luften vazhduan jeten e tyre te perditshem,shumicen i ke pasur hoxhallare ,ku edhe sot e ke ne parlament komandant HOXHEN i cili eshte hoxhe dhe eshte i vetmi qe i kundershton patriotat e tu qe ti i adhuron ,ai nuk eshte as arab as turk e nuk lufton as per arabizem e as per turqizem,por per shqiptari,sepse patriotat nuk kane kohe te meren me shqiptari por meren me BIZNIS DROGE DHE PROSTITUCIONI [/qb]
ke nje problem me fene o amar si nje forumist tjeter ktu qe spo i permendim emrin .
pse vetem njerez te fese kane bere luften maqedoni a si ore amar kam njojtur hajduta dhe te afte qe kane ikur ne maqedoni per te luftu dhe jane bere edhe komandante qetash sepse ishin te shkathet ai qe them une ishte nga tetova me duket se ne maqedoni bje
qe maqedonia flet shqip eshte nje gje e mire dhe nje fitore e madhe per te gjitha viset shqiptare
nje gje shqiptaret e maqedonise nuk arriten te kuptonin politiken e maqedonsve
ata i kane lene te ndertojne xhamia sepse feja po i le mbrapa dhe nuk i shtynte ne konflikt per viset e tyre ndersa te qenit shqiptare ka ca pergjesi nuk eshte njesoj si te ikesh e te falesh eshte nje gje me e madhe qe kerkon perkushtim eshte nje ndjenje qe nuk mohohet sepse te paret tane kane derdhur gjakun e tyre per ato troje .

thjesht shqiptar edhe krenar

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga to57:

]ke nje problem me fene o amar si nje forumist tjeter ktu qe spo i permendim emrin .
pse vetem njerez te fese kane bere luften maqedoni a si ore amar kam njojtur hajduta dhe te afte qe kane ikur ne maqedoni per te luftu dhe jane bere edhe komandante qetash sepse ishin te shkathet ai qe them une ishte nga tetova me duket se ne maqedoni bje
qe maqedonia flet shqip eshte nje gje e mire dhe nje fitore e madhe per te gjitha viset shqiptare
nje gje shqiptaret e maqedonise nuk arriten te kuptonin politiken e maqedonsve
ata i kane lene te ndertojne xhamia sepse feja po i le mbrapa dhe nuk i shtynte ne konflikt per viset e tyre ndersa te qenit shqiptare ka ca pergjesi nuk eshte njesoj si te ikesh e te falesh eshte nje gje me e madhe qe kerkon perkushtim eshte nje ndjenje qe nuk mohohet sepse te paret tane kane derdhur gjakun e tyre per ato troje .

thjesht shqiptar edhe krenar [/QB]
-----------------------------------------------
te dogji a?? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Eeeeeee,sa her te ka djeg ty Amar,do jete ba plag tani /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy:

amar

Primus registratum

[qb] Eeeeeee,sa her te ka djeg ty Amar,do jete ba plag tani /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy: [/qb]
----------------------------------------------
me siguri ti te qenka bere plage qe e din kaq mire a orosho, te kam thene te them dhe do te them se nuk ke EDUKATE DHE KULTURE DIALOGU permbaju temes e mos fol pa lidhje sepse njeriu kur nuk din mundohet ti ike temes andaj ti je nje injorrant dhe robot i dikujt tjeter. /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy:

Shqiptarja

Primus registratum

[qb] Shqiptarja,me bahet qejfi shume kur shqiptaret e Maqedonise arrijne kesi gjerash,te jesh e sigurte!!!Une si tip jam kritik,le te diskutojme ne menyre kritike(lexoje me vemendje):nqs Sllavet nuk u kane lejuar te veni emra shqiptaresh,ne te kunderten ju kane lejuar (me gjithe qejf bile)te veni emra Arabesh!!Nqs sllavet nuk u kane lejuar te flisni shqip,perkundrazi ju kane ndihmuar qe te mesoni Turqisht apo Arabisht!!Sllavet ju kane ndihmuar(me zell te madh)qe te ndertoni xhamija dhe te jeni te muslimane te zellshem!!!
Pra,mu me lind dyshimi dhe pyetja :a mos keto gjera ju sherben ma se miri Sllaveve????
Dhe filloj tani kritiken:1-hidhini ne kanal te m**tit emrat Arabe dhe filloni te veni emra shqiptare!!2-hidheni Turqishten apo arabishten ne kanal te m**tit dhe filloni te permiresoni shqipen(shif rastin e shkolles dom Lush Zefit)!!3-lerini ndihmat dhe tre perqindshat qe kerkoni per ndertimin e xhamijave te reja,dhe ndertoni shkolla e spitale.4-hiqini qylymat qe keni vu ne kry,e ktheni plisin ne kokat tuaja(me shamijat beni cfar te doni)Kur te beni keto gjera,te cilat ne fakt, bien ndesh me politiken sllave,atehere une them qe keni arritur shume.Per te arritur keto gjera nuk ju duhet ndonje vendim i parlamentit,jane te thjeshta per tu realizuar,shume te kollajta!!!
Nuk ka te beje aspak me muslimanofobine ,nuk eshte e vertete!!!! [/qb]
Shpresoj VERTETE te te behet qejfi per shqiptaret e Maqdonise OROSH!
Une perkundrazi, do te jem shume me e matur se ti dhe do flas si nje njeri qe i respekton njerezit me se pari, pastaj kulturat e ndryshme, por padyshime edhe fete e ndryshme ne kete BOTE!

Ti thua si vijon:

- nqs Sllavet nuk u kane lejuar te veni emra shqiptaresh, ne te kunderten ju kane lejuar (me gjithe qejf bile)te veni emra Arabesh

Sipas teje le te jete keshtu atehere, por une nuk mendoj ashtu sepse mos te harojme, kemi qene ne nje kohe komunizmi (eshte fakt qe s'duhet te harohet dhe duhet te merret parasysh gjithmone), qe d.m.th ne kemi vene emra arabesh (sipas teje) por une e ceka me larte, me pare se, kjo s'ka te beje me Arabishten, por ka te beje me bazimin ne librin e shenjte te Muslimaneve Kur'anin (te lutem kur te flasish per njerezit e konfesionit tjeter te kesh me teper respekt dhe jo te jesh ofendues)dhe te venit nje emer me prejardhje (kuptim) fetare ka qene nje mburje per te gjithe sepse kemi pasur dhe akoma kemi (sado qe disa inetelektual qe kane pasur diskutim me ty, LAIKA, flasin me shume indinjate per kete gje)dhe do te kemi respekt ndaj fese sone Islame!!!

- Nqs sllavet nuk u kane lejuar te flisni shqip,perkundrazi ju kane ndihmuar qe te mesoni Turqisht apo Arabisht!!

Kujdes, kur thua "ndihmuar", sepse ata aspak nuk na kane ndihmuar por nga respekti, te them serish, qe kemi pasur dhe akoma kemi per fene Islame ne e kemi bere kete gje, e sa per Turqishten, pse jo, krahas Turqishtes kemi mesuar edhe Sllavishten (asaj qe flitet ne Maqedoni, Kroaci, Serbi) gje qe eshte nje PLUS i madh per ne, cudi pse te mos na e kene ndaluar te mesuarit gjuhen Sllave Sllavet?!!! :confused:
Nje fjale popullore e MENCUR thote:" Eshte mire ta dishe gjuhen e armikut!"
E sot, ka ardh koha qe me legalizimin e gjuhes Shqipe edhe ata ta kene te patjetersuar ta mesojne gjuhen Shqipe, deshten apo s'deshten!!!

- Sllavet ju kane ndihmuar(me zell te madh)qe te ndertoni xhamija dhe te jeni te muslimane te zellshem!!!

Nuk e di une, pse njerezit te jene kaq kunder fese Islame, asaj feje qe ka dhene cdo gje te mrekullueshme per kete Bote?!

Ti thua qe Sllavet gjoja na paskan ndihmuar per te ndertuar xhamija, por Orosh, nuk eshte ashtu i nderuar bashkatdhetar, serish do te them, neve kemi ndertuar tempujt tone Islam me vet deshiren tone sepse e duam fene tone, ashtu sic edhe ti e don fene tende!!!!
Sikur te ishte ashtu, atehere ato nuk do ti digjnin ato, sikur qe bene kohen e fundit ne Manastir!!! Cudi pse ta kene bere kete, kur ato na kane ndihmuar te ndertojme xhamija?!!!!

Pergjigje per kritikat:

1-hidhini ne kanal te m**tit emrat Arabe dhe filloni te veni emra shqiptare!!

- Shih, une s'do perdor fjale te ndyra, sepse une kam respekt (si Muslimane) per cdo gje qe ka krijuar Zoti ne kete Bote dhe do te them se, Sot eshte DEMOKRACI, dhe sot mund te veproje kush do si te doje!
Ne se paku veme emra shqip, por jo emra Grek, Italian, Anglez e Amerikan!

2-hidheni Turqishten apo arabishten ne kanal te m**tit dhe filloni te permiresoni shqipen

Serish, pa thene fjale te ndyta, une do te te pergjigjem, SA GJUHE TE DIJE NJERIU AQ VLEN, une nuk e kam kompleks te mesuarit e gjuheve te huaja! Nese eshte mire te mesohet Anglishtja sot, si gjuhe Boterore, pse mos te mesohet edhe Turqishtja!

3-lerini ndihmat dhe tre perqindshat qe kerkoni per ndertimin e xhamijave te reja,dhe ndertoni shkolla e spitale!!

Ne japim 3% por edhe 15 % po qe nevoja, e do te ndertojme xhamija Orosh, sepse nuk shohim ndonje gje te keqe ne kete!!!

Nuk e di pse e ke ate mendim qe nuk kemi spitale (ambulanta private (ka cdo skaj te qytetit dhe ne cdo fshat) e shkolla, ja tani kemi edhe DY Universitete per Shqiptaret vetem, ne nje shtet prej 2 milion banoresh!
Shqipetaret e kesaj ane, sidomos edhe ata qe punojne jasht vendit kane dhene nje kontribut te madh si ne fe (ne ndertimin e xhamijave) ashtu edhe ne shkence, (ne ndertimin e shkollave)!
Kur shteti Sllav jep 1 milion dollar per te ndertu nje KRYQ te madh sa vet Maqedonia e ta vendos ne maje te Shkupit, pse ne mos te ndertojme xhamia?! A thua, sipas teje, ndertimi i nje Kryqi, apo kishe eshte me mire sesa ndertimi i nje xhamie! Jo, sepse ne nje shtet multietnik ose do te respektohen te gjithe dhe konfesionet e kombesite e te gjitheve ose ASKUSH!

- hiqini qylymat qe keni vu ne kry,e ktheni plisin ne kokat tuaja(me shamijat beni cfar te doni)

Se pari me lejo te te pyes, pse vlla ju PIKERISHT qe jeni ne shtetin AME, SHQIPERI i keni hequr plisat e na urdheroni neve, shqipetareve te kesaj ane me i mbajt ato?!
Pergjigja ime do te ishte, mbajtja e nje plisi nuk te ben shqiptare apo PATRIOT, OROSH!
Sot shqiptarizmin duhet ta tregosh me vepra e jo me mbajtje plisi, ja si per shembull keta bura qe e bene si e ben e LEGALIZUAN GJUHEN SHQIPE.Shumica prej atyre nuk mbajne plisa ne koke por vepren madheshtore e bene, per ne kjo do te thote MREKULLI!
E sa per havalene (qe ti e quan qylym ne koke) do te them serish, sot eshte demokraci, dhe njeriu ka te drejte te jetoje si te doje, te vishet si te doja, e ngaqe ne kemi respekt per fene akoma edhe pse bota shkon kah shfrenimi 9duke shpalosur tere trupin e tyre) ne perkundrazi e ruajm me shume fanatizem nderin tone, duke e mbajtur havalene, si shenje respekti ndaj fese, e qe paralelisht marrim edhe diploma universitare neper Universitete si ato vendore e edhe ato nderkombetare!
ASKUJT kjo gje nuk duhet ti pengoje, as edhe TY OROSH!Nese je njeri qe e perkrah modernizmin atehere mos haro se sipas Konventes Nderkombetare te te Drejtave te Njeriut, cdo kush ka te drejten e jeteses sipas qejfit vet. Cudi, pse ty te pengoka nje vashe, femer me havale, e nuk te pengon nje qe ecen NUDO neper qytet?!!!!!

ZOTI NA RUAJT NGA SHKAU DHE SHKIJET!!!!! AMIN!

OROSHI

Primus registratum

Shqiptarja,me ka pelqyer menyra e devijimit te kthyerjes se pergjigjeve.Me ka pelqyer gjithashtu edhe justifikimi qe u bere ti problemeve ,jo te vogla,me te cilat perballen shqiptaret e Kosoves apo te Maqedonise per moshumbjen e identitetit shqiptar!!!
Ne te gjitha shpjegimet/sqarimet qe me dhe me siper,gjeja me e shumte qe me ra ne sy ishte shprehja:
1-Kemi respekt per fene Islame,prandaj veme emra Islame.
2-Kemi respekt per fene Islame,prandaj flasim Turqisht apo arabisht.
3-Kemi respekt per fene Islame,prandaj ndertojme xhamija.

Shqiptarja(e gezofsh nickun)--Ki pak durim.....
1-Po respektin per shqiptarine?
2-Po respektin per ata qe rane ne lufte me Turqit?
3-po respektin per ata qe luftuan per te mos u zhduk emrat Ilire?
4-Po respekti per ata qe dhane jeten per gjuhen shqipe,qe u vrane,helmosen,syrgjynosen nga Osmanet per ´shekuj me radhe?
5-Po respekti per ata qe ndertuan kishat e para ne gadishullin Ilirik,(tani Serbi i quan te vetat nga respekti qe keni ju per Islamin?)

Mbylljen qe i bane shkrimit tend,shko e fute atje ku nuk te ka ra dielli kurre /pf/images/graemlins/wink.gif ,se ju jeni duke i kontribu ma se miri qeshtjes Sllave!!!!

vlera

Primus registratum

Oroshi po po ti vehet femijes emri psh Ismail, Sami a Naim per nder te ketyre qe punuan per shqiperine atehere valle per kend do kishim respekt per fene apo per ata qe bene Shqiperine /pf/images/graemlins/laugh.gif .

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] Oroshi po po ti vehet femijes emri psh Ismail, Sami a Naim per nder te ketyre qe punuan per shqiperine atehere valle per kend do kishim respekt per fene apo per ata qe bene Shqiperine /pf/images/graemlins/laugh.gif . [/qb]
-----------------------------------------------
betine lere oroshin se ai nuk kap asnje stacion ,une e di se ai na ka ziline neve shqiptareve te maqedonise e vecanerisht atyre qe jane musliman,une kam respekt te vecante per shqiptaret e shqiperise,por per shqiptaret e vertete e jo si puna e oroshit,une kam shoke studimesh prej shqiperie edhe ate shumicen i kam te krishtere,por ata me respektojne dhe i respektoj sepse kemi nje mirekuptim njeri ndaj tjetrit,kurse oroshi sme besohet se eshte si ata .
ne fund ne maqedoni eshte pikerisht ashtu sic tha shqiptarja dhe nuk kam per te shtuar asgje e as te shkurtoj dicka ,ju pershendes

OROSHI

Primus registratum

Megjithese nganjehere nervozohemi/ngutemi une nuk do deshiroja qe shqiptaret ngado qe jane te urrejne njeri-tjetrin!!!Perkundrazi,por une do e them gjithmone mendimin tim duke u munduar te mos fyej asnjeri,tani problemi eshte qe une nuk fyem nqs dikush mundohet te ule apo te denigroje fene time,nuk jam teolog,e kunderta po ndodh me ju qe jeni muslimane perpara se te jeni shqiptare!!Mund tia bejme edhe keshtu,une po te shaj Muhametin,ti me shaj Krishtin,pastaj shohim se kush do kerceje me perpara!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

balforum

Primus registratum

Popo ta mbeshtes edhe une amar qe oroshi vdes nga zilia per ju me mjekrra deri tek gjuri si cjapi sepse ai vet nuk i rrit dot aq te gjata.
Ah orosh orosh u kape si kasapi te cjapi tani /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Shfrytezoj rastin qe pike se pari ti pershendes miqte e mi, Betinen si dhe amar-in! JU falemnderit nga zemra per perkrahjen qe me jepni!

E ty Orosh, po te pergjigjem vetem:

Kishe thene si vijon:

Ne te gjitha shpjegimet/sqarimet qe me dhe me siper,gjeja me e shumte qe me ra ne sy ishte shprehja:
1-Kemi respekt per fene Islame,prandaj veme emra Islame.
2-Kemi respekt per fene Islame,prandaj flasim Turqisht apo arabisht.
3-Kemi respekt per fene Islame,prandaj ndertojme xhamija.

Orosh, cdo gje qe kam thene eshte me se e vertete dhe qenroj bindshem pas shkrimit tim!
E sa per piken e dyte (2) une te perseris serish thenien "SA GJUHE DIN,AQ EDHE VLEN NJERIU", keshtu qe neve, sic thashe edhe me pare, pervec turqishtes dhe arabishtes i dime edhe gjuhet Sllave, te gjitha. E ketu nuk shoh asnje te keqe, sepse per te mesuar nje gje, sidomos nje gjuhe, eshte zgjuarsi dhe kete mund ta beje vetem ai/ajo qe eshte i zgjuar! Une nuk jam si ti, qe ka nje urrejtje ndaj popujve qe na kane sunduar (Turqit)dhe te mos ia mesojme atij populli gjuhen, perkundrazi, sipas meje "CDO MESIM ESHTE PASURI" dhe une, njohurine e gjuheve (qe i kam te me teper se tre gjuheve)e quaj mesim, zotesi, zgjuarsi. Po ku ka me mire mor Orosh, kado qe te shkosh t'ia dish gjuhen e atij vendi,populli etj?!

Sa per piken e pare (1) dhe te trete (3) nuk do te bej asnje ndryshim te asaj qe kam thene, pervec qe, do ta perseris vehten (sepse per njerezit qe nuk kuptojne duhet t'i perserisish gjerat)e do te them sot jemi ne nje kohe ku mbreteron DEMOKRACIA dhe ky sistem, nese nuk e ke dite, u jep te drejte te gjithe njerezve, pa dallim kombesie, feje, race, gjinie, te veprojne ashtu sic duan, keshtuqe, edhe ne kendej kufijve te shtetit Ame, Shqiperise, kemi te drejte qe, te emerojme femijet si te duam ne (meqe jemi musliman, kemi te drejte te veme edhe emra me prejardhje fetare-ASKUSH s'ka te drejte te me ndaloje kete gje) dhe te dnerlidhem edhe me piken e trete qe, parate qe neve i fitojme me djerse, brenda kufijve te shtetit ne te cilin jetojme apo jshte, kemi te drejte qe ata para t'i japim per ndihme te cfaredo lloji, qofte per ceshtje kombetare (sic kemi dhene per luften ne Kosove ku e shporrem shkaun nga trojet tona, per luften ne Maqedoni- ku gradualisht na shperblehet mundi dhe paraja te cilen e kemi dhene, pasi ne kete shtet po behen ndryshime ne te miren tone)apo edhe per ceshtje fetare (ndertimin e xhamijave) e humanitare (ku kontribuojme ne dhenien e ndihmave femijeve bonjak,ata me nevoja te vecanta, skamnoreve...etj., etj)!

E ti Orosh, kishe thene, me saktesisht, shkruar (pyetur) edhe kete si vijon:

Shqiptarja(e gezofsh nickun)--Ki pak durim.....
1-Po respektin per shqiptarine?
2-Po respektin per ata qe rane ne lufte me Turqit?
3-po respektin per ata qe luftuan per te mos u zhduk emrat Ilire?
4-Po respekti per ata qe dhane jeten per gjuhen shqipe,qe u vrane,helmosen,syrgjynosen nga Osmanet per ´shekuj me radhe?
5-Po respekti per ata qe ndertuan kishat e para ne gadishullin Ilirik,(tani Serbi i quan te vetat nga respekti qe keni ju per Islamin?)

Mbylljen qe i bane shkrimit tend,shko e fute atje ku nuk te ka ra dielli kurre ,se ju jeni duke i kontribu ma se miri qeshtjes Sllave!!!!

1- Respektin per shqiptarine, ne shqiptaret e kesaj ane, e treguam si ne Kosove, ashtu edhe ne Maqedoni, ku devotshem luftuam per idealet tona kombetare dhe per te drejtat tona te cilat shkau me vite te tera na e kishte zaptuar e ndaluar!!!!
Orosh, o burr i dheut, po si ka mundesi mer me ma pyet kete pyetje?! A e din ti qe, neve kendej kufirit, si ne Kosove, Maqedoni, si respekt per shqiptarine,historine tone kombetare e kemi mesuar me nje dashuri te madhe, meqenese kemi qene nen sundim te shkaut, edhe perkunder faktit qe librat e historise na mesonin vetem historine e Sllaveve? POr nga respekti, dashuri e madhe per shqiptarine neve kemi bere te pamunduren, madje edhe kemi qene te rezikuar te mbahemi me vite neper burgje per kete gje?! DASHURINE ndaj kombit, Atdheut eshte me veshtire OROSH, ta tegosh ne nje vend ku Sllavet jane sundues, sesa ne nje vend te paster etnikisht, sic eshte Shqiperia!!!!!

2- Edhe per ata qe rane ne lufte me Turqit neve kemi respekt, sigurisht!!!! Nuk e di pse ti mendon te kunderten?!!!POr kjo gje nuk duhet te na beje neve qe te kemi urrejtje ndaj atij populli, e edhe mos t'ua mesojme gjuhen atij populli!!!

3- Edhe per ata qe luftuan per te mos u xhduk emrat ILIR kemi respekt, si jo, pse, a nuk kemi respekt per shkathtesine, zotesine, luften qe beri i madhi jone legjendar SKENDERBEU?! EH, por ne kendej e kemi pasur shume me te veshtire per te bere qofte edhe nje nderim me te vogel per herojte tane kombetare sepse kemi qene nen sundim, por edhe perkunder veshtiresive neve i kemi nderuar herojte kombetare duke organizuar qofte edhe nje mbledhje te vogel per te perkujtuar heroizmin e tyre, e per mos me i haru aspak!

4- Edhe per ata qe dhane jeten per gjuhen shqipe,qe u vrane,helmosen,syrgjynosen nga Osmanet per ´shekuj me radhe kemi respekt! OROSH, por ne i kemi ngjarjet akoma edhe me te fresketa sesa ngjarjet nga koha e sundimit OSman, dhe ti, me siguri ke njohuri qe neve gati cdo muaj e bejme nga nje-dy homazhe per ata te cilet u vrane ne luften e Kosoves, qe rane heroikisht per idealet kombetare, e kjo gje duhet te ta beje me dije ty OROSH qe neve nuk i harojme herojte tane te luftes qe u vrane per ceshtje kombetare!!!!!

5- Pika nen 3 dhe 4 duhet te ta beje me dije ty qe ne i respektojme te gjithe herojte tane te cilet rane ne lufte per ceshtje kombetare e fetare. Kur eshte fjala per ata te cilet rane deshmore ne lufta te ndryshme neper shekuj, neve i respektojme ata, pa bere dallim feje ne kete rast!
Eh sa per ate qe thua se Serbia i quan te vetat ata kisha te cilet Iliret i ndetuan, Orosh, eh, mos pac pune me shkaun vella i nderuar, se shkau cdo gje qe kane ndertuar Iliret i ka quajtur te vetat, une po te pyes, perse erdhi puna deri ne lufte, perse luftuam ne?! Sigurisht, per te i kthyer te gjitha ato tempuj qe i ndertuan te paret tane nder shekuj, jo vetem kishat, por edhe toka, shkolla, shtepia e shume e shume pasuri te tjera qe shku e vite te tera na e kishte okupuar/uzurpuar!
Shyqyr Zotit qe e fituam kete beteje, edhe pse cmimi ishte shume i shtrejte, por e ne fund korrem sukses e tani jemi te lire, te lire madje edhe te ndertojme institucionet tona qe flasin SHQIP!

Fundin e tekstit tend te melartshem e kishe mbyllur me fjalt:

Mbylljen qe i bane shkrimit tend,shko e fute atje ku nuk te ka ra dielli kurre , se ju jeni duke i kontribu ma se miri qeshtjes Sllave!!!!

OROSH, nuk e di se ku e ke pare te arsyeshme qe te mbyllish komentin tend me tkete shkrim. Nese une ne fund te tekstit tim shkruajta:

ZOTI NA RUAJT NGA SHKIJET!!!AMIN!

Nuk e di pse ta marrish TI kete koment timin mbi vehte?! A ka ndonje arsye?!!!!!

Me respekt per te gjithe ju, vllezer e motra shqiptare, te cfaredo konfesioni qofshi,
Shqiptarja :wave:

P.S OROSH, heren tjeter kur te shkruash ndonje koment, mos shkruaj me mllef per njerezit e feve te ndryshme, ne kete rast per Muslimanet, sepse ashtu e tregon vehten qe je egoist, pse them keshtu?! Them sepse, kur eshte fjala per fene tende deshiron ta mbrosh me cdo kusht, e kur sheh te tjret se e mbrojne fene e tyre (ISLAME) ty sikur nuk ta ka enda, e kjo kalon ne egoizem. Duhet ti pershtatesh rethanave demokratike dhe te jesh pak me i drejte ndaj cdo gjeje, ndaj cdokujt!

Shqiptarja

Primus registratum

[qb] Megjithese nganjehere nervozohemi/ngutemi une nuk do deshiroja qe shqiptaret ngado qe jane te urrejne njeri-tjetrin!!!Perkundrazi,por une do e them gjithmone mendimin tim duke u munduar te mos fyej asnjeri,tani problemi eshte qe une nuk fyem nqs dikush mundohet te ule apo te denigroje fene time,nuk jam teolog,e kunderta po ndodh me ju qe jeni muslimane perpara se te jeni shqiptare!!Mund tia bejme edhe keshtu,une po te shaj Muhametin,ti me shaj Krishtin,pastaj shohim se kush do kerceje me perpara!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
OROSH, ti me vet komentet e tua ngjall nje grindje/urrejtje ne mes shqiptareve, e gjeja me e keqe e kesaj eshte se, TI kete gje e ben ME PLOTE VETEDIJE, dmth ME QELLIM!!!
Ti thua qe me komentet/shkrimet e tua qe poston ne forum perpiqesh te mos fyesh njeri, gje qe aspak nuk eshte e vertete, sepse ti perkundrazi, ke filluar me fyerje ne kete teme dhe per fat te keq, akoma vazhdon me fyerjet!!!! Pse, a nuk eshte fyerje edhe pjesa e fundit e citimit te shkrimit tend e qe eshte:

Mund tia bejme edhe keshtu,une po te shaj Muhametin,ti me shaj Krishtin,pastaj shohim se kush do kerceje me perpara!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSH, mendoj qe je ne nje moshe madhore dhe kur dicka te thuash, duhet edhe ti permbahesh asaj!!!!!!
Ti ne kete rast, thau qe nuk fyen njeri me komentet e tua, a ne anen tjeter ndryshon ne moment mendimin!!!Kjo gje, le qe eshte e keqe dhe e pakuptimte, e palogjikshme per nje njeri te moshes madhore, por eshte edhe e rezikshme, sepse ne vehte permban edhe cinizem!!!!!!!!!!!

P.S. Mos e ngatero fene me kombin OROSH!!!
Kjo teme ketu ka karakter kombetar e JO fetar. Sa per tema me karakter fetar ke rubriken "TEologji" dhe mund te shkruash shkrime fetare atje!!!!!

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb]
Fillimisht postuar nga amar:
[qb] shqiptare paraqitu ketu sepse mesazhet vetjake nuk ecin
jetond72@yahoo.com [/qb]
Pershendetje miku amar :wave: :thumbsup: [/qb]
naqeta o mek orosh djali

sa per ty amar betina dhe shqiptarja do te mundohem t'ju kthej nje pergjigje
me sa duket jeni nga maqedonia te tre dhe keni nacionalizmin shume te lidhur me fene ose me mire beni sikur nacionalizmi juaj eshte edhe fetar.
qe maqedonia te flase shqip eshte nje e mire per te gjith ata qe konsiderohen shqiptare
por ne pergjigjet tuaja ju sistematikisht i futni mish dhije (fene) ne kete teme
amari luften ekane ba hoxhet
shqiptarja feja na ban me hece para etj
o maqedons se ju sjeni shqiptar
e them me plot gojen dhe nuk kam frike as tju jap edhe arsye se ju e njejta rrace me disa te tjere qe moren armet ne shqiperi dhe vetquhen shqiptare nuk doni te keni nje flamur me ne nje gjuhe na kritikoni sistematikisht per veprimet tona duke u mshehur mbas faktit qe keni qene te shtypur nga serbi .
o njerez mosmirnjohsa o njerez qe sdine nga vine per me teper kush jeni
kurre me te lire skeni per te qene sa me titon keni pasur me shume te drejta se ne keni qene me te lire se ne keni pase lirine e mendimit e levizjes te besimit por asnjeren nga keto si keni shfrytezuar ne te miren tuaj per pseudoqeshtjen tuaj qe sot na e quani maqedonia flet shqip .
ku jemi rrite ne i kena ra hasha babs e nans vllait e motres krishtit e muhametit e kena ba be vetem hyqymetit .
i kena ndrru emrat ne emra kumunista sepse na kane detyru sepse na kane interrnu sepse na kane pushkatu sepse te ne ka ekzistu agjitacion e propagande .
ju me lirite tuja qe bate iket ne europe bate e pare moret emra Arabsh e preferute xhamine ndaj shipnise ndaj dheutnane e tashi ne 2004 vini e na thone se ne kena ba namin ça keni arrite as nje te pesten e atyne qe duhet ti kishit arrite
pa pike turpi shqiptarja vjen e thote ktu te dish arabisht turqisht e sllavisht eshte mire po ça e mire oj shqiptare e mire asht me i perdore te shpija juj pseudoshqiptare kto gjuhe apo kur jeni ne pranine e shqiptareve dhe perdorni o turqisht o serbisht me u marre vesht nder jush
ka kam hase njerz qe kane ba kerkese azili kam nigju kshu ma futi shqiptari i maqedonise apo kosovari pse e keni prirje me i ule shqiptart e shipnise a kujtoni se ju a kan nevojen jo pasha grimen
nuk kena nevoje per fetare ma pare se shqiptare per njerez qe jane msu me i ra hasha toksmame per njerz qe konsiderojne qe turqishtja serbishtja e arabishtja jane gjuhe per me u dite per njerz qe na kritikojne e sjane te zot me i dale zot vetit e sja u kena pa kurre harin veq sherrin per njerez qe jane te prirun me tradhtu se ne gjakun e tyne ka ma shume gjak turkut serbit e arabit se shqiptarit
a e dine pse jeni musluman se skeni dashte me marre pushkt n'krah e mos me pagu taksa me luftu per ate toke qe sot ma quni tujen jo nuk asht e juja asht e atyne qe kan derdhe gjakun per ta
ju qe kritikoni oroshin pyteni se prej kah asht
ju e quni vetin shqiptar se keni 50 vjet qe luftoni me kene shqiptare e na qe kena 600 vjet
oroshi asht prej Mirdite ku ska shkele kame turkut as serbit aq ma pak arabit
kurse une jam fis merturi jam prej raje
nji turk ka ardhe me marre tanzimatin me dy xhandar dhe e ka vra agja i babs tem i knojn edhe kangen Ded Lulashi
dhe a e di di ka deke tu u perleshe me ta asht plagose e ka ike ka ra ne gjakove e kerkush ska mujt me e fute mrena se i kan pase friken turkut ka deke n'pyll .
aman pash din nejmane mos na bani si shqiptare se kena me shekuj qe jena te tille .
edhe pse jena katolik jena n'rradhe t'pare shqiptare e me tradita te ju tradita limitohet te e vumja e flamurit perpara n'dasem edhe te oda e burrave se edhe gjuha qe perdorni nuk quhet as dialekt shqip ma mire me e qujt serboshqipturqisht.
si per ju dhe per vellezerit kosovare na bahet qejfi qe po flitni shqip dhe doni me kene shqiptare se ne rradhe te pare jeni per vetin jo per ne edhe nqs nje dite doni me u bashku me ne jeni te mirepritun por me mend te tjera se me kto qe keni skeni per te ba shume hapa para.

te fala atyne qe e konsiderojne vetin shqiptar e krenar.
poshte tradhtart e perçarsit