Maqedonia - FLET SHQIP!

Shqiptarja

Primus registratum
Re: Maqedonia - FLET SHQIP!

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Edhe tek ne barbarizohet gjuha,por mendoj qe disa fjale filozofike apo shkencore apo kimike nuk mund te thuhen shqip!!!Belget kane shume fjale Franceze ne perdorim,Gjermanet fjalen:te befte mire e kane frangjisht e keshtu me rradhe.Puna eshte kur behet fjale per fjale te thjeshta te perdorimit te perditshem!!!
Nqs ti don ti mohosh te gjitha shkrimet e mija,dhe ti etiketosh si shkrime fanatike,apo fundamentaliste,atehere e ke gabim!!Duke ditur gabimet tona ne bejme me perpara,dhe jo duke i fshehur ato,apo duke i justifikuar kot!! [/qb]
OROSH, ketu do te nderlidhem me kete qe ke shkruar:

EMITIMI, eshte gjeja me e keqe, kete ta keshe te qarte.Nje komb, nje gjuhe, popull mund te mbijetoje vetem nese i ruan traditat, kulturen, etj ne menyren me origjinale qe eshte e mundur (kujdes, kur kam permend origjinalitetin, nuk e kam fjalen per prapambetuni, apo qe te kthehemi ne shekujt e meparshem), sepse vetem duke sfiduar cdo veshtiresi mund te dalim te ngadhnjyeshem.
DUHET LUFTUAR per ta mirembajtur cdo gje qe eshte SHQIPTARE!
le ti leme popujt e tjere te bejne c'te duan, e le te shikojme vehten qe pikerisht ata popuj qe e bastardhojne cdo gje te tyren e edhe gjuhen, te mos na e imponojne ta perziejme gjuhen tone me gjuhen e tyre, sepse fundja OROSH fjala "gusto" nuk eshte shqipe, fjal shqipe do te ishte "shije", e kjo eshte sa i perket te folmes se perditshme do te thoje ti, mirepo gjuha shqipe duhet te folet njesoj, paster, si ne shpi, si ne Parlament, si ne media, si gjithkund. Nuk them qe duhet te flitet gjuha letrare, kujdes!!!!! Por them qe duhet te flitet gjuha e PASTERT shqipe!!!!

Mbaresi,
Shqiptarja

amar

Primus registratum

eu bre si ia mbyllet gojen oroshit /pf/images/graemlins/smile.gif

e tu lumte he shqiptare se qenke e verteta,te puth ne balle xhaxhi amar.

a shkruajta shqip paster apo e ngaterova me ndonje gjuhe tjeter /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Pershendetje Shqiptarja :wave: .
Nuk e di a i ke pa postimet e kaluara te mijat,por une e kam vene ne dukje disa here qe:pikerisht humbja e traditave tona eshte nje tragjedi e kombit tone.Vetem te mendosh pak se sa gjana te huaja kane hyre ne traditen shqiptare.Duke filluar me emra/nick(shih amar /pf/images/graemlins/laugh.gif ),dasma,veprime,vese,gjuha(gjysma Turqisht),pra une nuk shoh askund qe ne po i ruajme traditat tona,te cilat i kemi lane pas dore ketu e 500 vjen ma pare.Kena vu turlilloj emrash Italiane,Franceze,Angleze,per te mos permend pastaj emrat Turqish qe as ti shqiptojme nuk mundemi(shih shqiptaret e Maqedonise,emra tejet arabe),e pra keshtu do ecim perpara ne???Me nje shqipe gjys Turqishte,me emra arabesh,me mentalitet oriental,me zakone te futura me force,me qylyma ne koke ne vend te plisave??
Shendet :wave:

copenhagen

Primus registratum

Pas Tiranes dhe Prishtines,Shkupi po behet kryeqyteti i trete ne Europen juglindore,ku gjuhe zyrtare eshte Shqipja... /pf/images/graemlins/smile.gif
Kemi potencial ne Shqiptaret,po behemi me te forte..
Kur do ta bejme Athinen te flas Shqip :goofy: :goofy: :tipsy: :wave:

amar

Primus registratum

[qb] Pershendetje Shqiptarja :wave: .
Nuk e di a i ke pa postimet e kaluara te mijat,por une e kam vene ne dukje disa here qe:pikerisht humbja e traditave tona eshte nje tragjedi e kombit tone.Vetem te mendosh pak se sa gjana te huaja kane hyre ne traditen shqiptare.Duke filluar me emra/nick(shih amar /pf/images/graemlins/laugh.gif ),dasma,veprime,vese,gjuha(gjysma Turqisht),pra une nuk shoh askund qe ne po i ruajme traditat tona,te cilat i kemi lane pas dore ketu e 500 vjen ma pare.Kena vu turlilloj emrash Italiane,Franceze,Angleze,per te mos permend pastaj emrat Turqish qe as ti shqiptojme nuk mundemi(shih shqiptaret e Maqedonise,emra tejet arabe),e pra keshtu do ecim perpara ne???Me nje shqipe gjys Turqishte,me emra arabesh,me mentalitet oriental,me zakone te futura me force,me qylyma ne koke ne vend te plisave??
Shendet :wave: [/qb]
OROSH a i tregon lales se cfar dtth emri yte /pf/images/graemlins/tongue.gif .pse a mos valle ju shkijet keni tradita shqiptaresh a?? jeni bere krejt italiane e angleza shih se cfar emrash perdorni ?krejt shqiperia jeni bere alberta ,todor ,konstatin a mos valle keta jane emra shqiptaret bre KOKTUL
rrofte tetova, shkupi,gostivari,kumanova,dibra,struga manastiri e kumanova qe flasin shqip.

p.s. eshte lehte te jesh shqiptare ne shqiperi

OROSHI

Primus registratum

O Amar,lexoje mire postimin tim mor bithperpjete,pastaj Kumanoven e ke vu dy here,ksaj i thojn me manipulu zgjedhjet :tipsy: ,emri Konstantin asht emer shqiptar i vjeter,por nuk te ve faj,ti nuk i njeh mire emrat shqiptar!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

amar

Primus registratum

[qb] O Amar,lexoje mire postimin tim mor bithperpjete,pastaj Kumanoven e ke vu dy here,ksaj i thojn me manipulu zgjedhjet :tipsy: ,emri Konstantin asht emer shqiptar i vjeter,por nuk te ve faj,ti nuk i njeh mire emrat shqiptar!! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ani de se e kam shkruar dy here kumanoven nuk u be kjameti he burre,
nese emri konstatin eshte emer shqiptari atehere une them se emri amar eshte emer shqiptari sepse une jam SHQIPTAR oooo tokmak ooo koktul.shqiptar te vjeter dhe te ri nuk ka ,por ka shqiptare dhe pik,te shohim se pas 1000 vjeteve car do behemi ,sipas teje o italian o grek e gjerman,sepse kosovaret nuk priten as 10 vjet,menjehere u konvertuan ne kosovar tash ata e ndjejne veten si kosovar e jo si shqiptare,shqiptare per ta dtth dora e dyte /pf/images/graemlins/tongue.gif

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga amar:
[qb]
[qb] O Amar,lexoje mire postimin tim mor bithperpjete,pastaj Kumanoven e ke vu dy here,ksaj i thojn me manipulu zgjedhjet :tipsy: ,emri Konstantin asht emer shqiptar i vjeter,por nuk te ve faj,ti nuk i njeh mire emrat shqiptar!! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ani de se e kam shkruar dy here kumanoven nuk u be kjameti he burre,
nese emri konstatin eshte emer shqiptari atehere une them se emri amar eshte emer shqiptari sepse une jam SHQIPTAR oooo tokmak ooo koktul.shqiptar te vjeter dhe te ri nuk ka ,por ka shqiptare dhe pik,te shohim se pas 1000 vjeteve car do behemi ,sipas teje o italian o grek e gjerman,sepse kosovaret nuk priten as 10 vjet,menjehere u konvertuan ne kosovar tash ata e ndjejne veten si kosovar e jo si shqiptare,shqiptare per ta dtth dora e dyte /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Me keqardhje duhet me thene kete shprehje: sa mire qe duke krahasuar veten me shqiparet nga kosova e ndieni veten me shqiptar dhe me krenar :confused:
Amar tek nje teme e keni thene kete shprehje: eshte lehte te flasesh shqip ne Shqiperi, e une e vazhdoj duke thene eshte lehte te jeshe shqiptar ne Shqiperi.
Se sa quhen dhe sa ben kosovaret shqiptar qe quhen dhe te mbesin shqiptar skam cka te flas mendoj se edhe ju te gjithe e dini kete gje apo ndoshta edhe jo duke u bazuar ne shkrimet qe behen ketu.

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:

]Me keqardhje duhet me thene kete shprehje: sa mire qe duke krahasuar veten me shqiparet nga kosova e ndieni veten me shqiptar dhe me krenar :confused:
Amar tek nje teme e keni thene kete shprehje: eshte lehte te flasesh shqip ne Shqiperi, e une e vazhdoj duke thene eshte lehte te jeshe shqiptar ne Shqiperi.
Se sa quhen dhe sa ben kosovaret shqiptar qe quhen dhe te mbesin shqiptar skam cka te flas mendoj se edhe ju te gjithe e dini kete gje apo ndoshta edhe jo duke u bazuar ne shkrimet qe behen ketu. [/QB]
---------------------------------------------
betina me ke keq kuptuar ,nuk e kam pasur qellimin se jeni asimiluar ne kosovar dhe se ju nuk jeni shqiptare ,e kam pasur qellimin ne aspektin natyrore,ne te maqedonise neser mund te quhemi iliridas por nuk do te thote se nuk jemi shqiptare,ose po te gjtih kemi qene ilir kurse sot asnje nuk flet ilirisht,nuk e di sa jam i qarte ,nese je prekur dicka une mar falje /pf/images/graemlins/frown.gif

copenhagen

Primus registratum

MAQEDONIA FLET SHQIP..!! po pastaj??
keni ndonje gje per te then,ju gjenite e forumit .

Shqiptarja

Primus registratum

[qb] Pershendetje Shqiptarja :wave: .
Vetem te mendosh pak se sa gjana te huaja kane hyre ne traditen shqiptare.Duke filluar me emra,dasma,veprime,vese,gjuha(gjysma Turqisht)Kena vu turlilloj emrash (shih shqiptaret e Maqedonise,emra tejet arabe),e pra keshtu do ecim perpara ne???Me nje shqipe gjys Turqishte,me emra arabesh,me mentalitet oriental,me zakone te futura me force,me qylyma ne koke ne vend te plisave??
Shendet :wave: [/qb]
OROSH, ndal pak hapin!
shih me larte cfare ke thene:
Shqiptaret e Maqedonise emrokan femijet me emra qe kan kuptim arab!!!! Nuk duhet haruar fakti qe neve si popull i jemi nenshtruar lloj-lloj (jo "turi lloj" sic ke thene ti sepse kjo fjale eshte Turqisht...se paku kur te kritikosh, mos gabo TI te flasish turqisht.. /pf/images/graemlins/laugh.gif ) sundimeve!!!!
Eh sa per Maqedonine, nuk e di a ke njohuri, por eshte i vetmi shtet ku shqipetaret e atjeshem (perdallim nga Shqiperia dhe Kosova) i takojne vetem nje fese, e ajo eshte fejsa Islame,gje qe eshte edhe shkaku i emerimit te femijeve me emra qe kane prejardhje fetare (jo arabe-sepse Arabia me Kur'an-in nuk ka te beje ndonje gje ne kete rast)! Eh, nese kjo gje do te quhej "prapambeturi" atehere c'te bejme me emrat qe kane prejardhje nga Bibla, a thua ajo do te quhej sipas teje "civilizim"?!. Sipas teje cdo gje qe ka te beje me orientalen, sikurse qe eshte edhe havalja qenka "Anti-civilizim"!
Te kuptohemi, une nuk kam gje kunder feve, por duhet te kuptojme NJEHERE E PERGJITHMONE NE SHQIPETRET se pari te respektojme cdo gje qe eshte e jona SHQIP, e pastaj te respektojme edhe te tjeret, qofte traditat e te tjereve, kulturen, gjuhen etj., etj.

Shqipja u zyrtarizu ne nje shtet Sllav dhe ky fakt duhet te na gezoje te gjithe neve Shqipetareve, e jo te flasim per gjera qe nuk kane te bejne me kete teme!

Ne ekte shtet gjerat po levizin kah e mbara dhe ne favor te shqiptareve gje qe eshte per t'u gezuar e festuar qe jo fakt per te nxjere muhabete qe nuk ka hije!

Rrofte Ilirida e shqiptarizuar!
:thumbsup: :wave:

gentilushi

Primus registratum

na moj shpirt se nuk kane fiuar gje shqiptaret e maqedonise.e njejtja ndarje ka qene ne 1996.po sikur te shkeputet pjesa shqiptare dhe te bashkohet me kosoven atehere do te quhej tamam fitore.edhe perdorimi i gjuhes shqipe eshte nje fitore nje beteje e fituar por "lufta" nuk ka mbaruar akoma. /pf/images/graemlins/laugh.gif
pershendetje

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Skypetar:
[qb] na moj shpirt se nuk kane fiuar gje shqiptaret e maqedonise.e njejtja ndarje ka qene ne 1996.po sikur te shkeputet pjesa shqiptare dhe te bashkohet me kosoven atehere do te quhej tamam fitore.edhe perdorimi i gjuhes shqipe eshte nje fitore nje beteje e fituar por "lufta" nuk ka mbaruar akoma. /pf/images/graemlins/laugh.gif
pershendetje [/qb]
Te mirat nuk vijne per nje dite, ajo qe eshte me e rendesishmja: shqiptaret jane ne pozite shume me te mire se sa qe ishin dje, shqiptaret sot jane me te bashkuar se kurre me pare, shqiptaret po korrin fitore te nje pasnjeshme.
Qe kombi yne te arrij qellimin e tij pra ribashkimin e trojeve nuk eshte e thene qe kjo te behet ne nje periudh te afert por me rendesi eshte qe te ecet sigurte ne kete drejtim dhe mendoj se ai po ecen edhe pse ngadal, me suksese.
Per mua zyrtarizimi i gjuhes shqipe ne kryeqytetin e nje shteti pra ne kete rast ne kryeqytetin e Maqedonise eshte dic madheshtore dhe eshte per tu krenuar me kete gje. Kjo eshte nje fitore e madhe e iliridaseve, pra fituan ate qe u takon, fituan ate qe dikur ishte enderr e tyre, dhe pos kesaj duke mos harruar edhe nje gje tjeter madheshtore Universitetin e Tetoves.
Prandaj them: U lumte per luften qe bete dhe beni, u lumte per fitoret e njepasnjeshme
Mendoj se ne kete fillim shekulli Shqiptarise i buzeqeshi fati, pra lufta jone nuk shkoi kot, dhe te shpresojm qe brenda ketij shekulli te realizojme deshiren tone te madhe RIBASHKIMIN e trojeve tona.

Shqiptarja

Primus registratum

Mos te harojme edhe faktin qe eshte HERA E PARE per shqiptaret e Maqedonise te kene dokumente identifikimi ne gjuhen SHQIPE!!!!!!
A e dini vellezer dhe motra se c'do te thote kjo gje te arrihet ne nje shtet Sllav?! Sigurisht qe do te thote sukses dhe ate i madh madje!
Eshte rrenqethese kur te kujtosh se si ndjehet nje shqiptar/e i asaj ane te kete ne dore dokument ne gjuhen e tij/saj amtare!!!
E pra, kjo u arrit vetem sot pas sa e sa vitesh!!!!

A e dini c'do te thote te kesh Universitet ne Gjuhen Shqipe ne nje shtet Sllav?!
Do te thote MREKULLI!!!! Do te thote plotesim i endres se kahmotshme te shqipetareve, madje edhe kudo qe te ndodhen ato! per kete luftuan te gjithe dhe u arrit kjo gje madheshtore!

Ehhhh, sikur te gjithe ata qe mendojne se zyrtarizimi i gjuhes shqipe ne nje shtet sllav nuk eshte kushedi se cfare e arritur, do te doja vetem per nje moement te jetonin ato vite kur sllavet nuk u lejonin te emronin femijet me emra SHQIP, kur arrestoheshin prinderit e femiut i cili mban nje emer shqip, atehere do te ndryshonin mendimin ata njerez!

Zyrtarizimi i gjuhes Shqipe padyshim eshte nje e arritur e madhe! Te tjerat i presim ti arrijme ne nje afat te shkurter kohor! :thumbsup:

gentilushi

Primus registratum

e para e punes qe keto gjera te ecin ne rruge te sigurte.bashkimi i shqipetareve ne nje subjekt fizik te vetem dmth ne nje shtet duhet te kete nje qender te fuqishme dmth nje Tirane zyrtare e afte per cfaredo lloj politike mbrojtese perkrahese dhe gjithashtu akuzuese.
Pra pa formimin e nje shteti "sulmues" nga nje shtet "anti-sulmues" persa i perket te drejtes e shqipetareve per tu bashkuar dhe mbrojtjes se te drejtave te tyre kudo ku jane ne ballkan.
pra shteti pastaj bashkimi.kur te shporrim nanon dhe berishen nga politika atehere kemi arritur nje fitore historike

OROSHI

Primus registratum

Shqiptarja,me bahet qejfi shume kur shqiptaret e Maqedonise arrijne kesi gjerash,te jesh e sigurte!!!Une si tip jam kritik,le te diskutojme ne menyre kritike(lexoje me vemendje):nqs Sllavet nuk u kane lejuar te veni emra shqiptaresh,ne te kunderten ju kane lejuar (me gjithe qejf bile)te veni emra Arabesh!!Nqs sllavet nuk u kane lejuar te flisni shqip,perkundrazi ju kane ndihmuar qe te mesoni Turqisht apo Arabisht!!Sllavet ju kane ndihmuar(me zell te madh)qe te ndertoni xhamija dhe te jeni te muslimane te zellshem!!!
Pra,mu me lind dyshimi dhe pyetja :a mos keto gjera ju sherben ma se miri Sllaveve????
Dhe filloj tani kritiken:1-hidhini ne kanal te m**tit emrat Arabe dhe filloni te veni emra shqiptare!!2-hidheni Turqishten apo arabishten ne kanal te m**tit dhe filloni te permiresoni shqipen(shif rastin e shkolles dom Lush Zefit)!!3-lerini ndihmat dhe tre perqindshat qe kerkoni per ndertimin e xhamijave te reja,dhe ndertoni shkolla e spitale.4-hiqini qylymat qe keni vu ne kry,e ktheni plisin ne kokat tuaja(me shamijat beni cfar te doni)Kur te beni keto gjera,te cilat ne fakt, bien ndesh me politiken sllave,atehere une them qe keni arritur shume.Per te arritur keto gjera nuk ju duhet ndonje vendim i parlamentit,jane te thjeshta per tu realizuar,shume te kollajta!!!
Nuk ka te beje aspak me muslimanofobine ,nuk eshte e vertete!!!!

amar

Primus registratum

[qb] Shqiptarja,me bahet qejfi shume kur shqiptaret e Maqedonise arrijne kesi gjerash,te jesh e sigurte!!!Une si tip jam kritik,le te diskutojme ne menyre kritike(lexoje me vemendje):nqs Sllavet nuk u kane lejuar te veni emra shqiptaresh,ne te kunderten ju kane lejuar (me gjithe qejf bile)te veni emra Arabesh!!Nqs sllavet nuk u kane lejuar te flisni shqip,perkundrazi ju kane ndihmuar qe te mesoni Turqisht apo Arabisht!!Sllavet ju kane ndihmuar(me zell te madh)qe te ndertoni xhamija dhe te jeni te muslimane te zellshem!!!
Pra,mu me lind dyshimi dhe pyetja :a mos keto gjera ju sherben ma se miri Sllaveve????
Dhe filloj tani kritiken:1-hidhini ne kanal te m**tit emrat Arabe dhe filloni te veni emra shqiptare!!2-hidheni Turqishten apo arabishten ne kanal te m**tit dhe filloni te permiresoni shqipen(shif rastin e shkolles dom Lush Zefit)!!3-lerini ndihmat dhe tre perqindshat qe kerkoni per ndertimin e xhamijave te reja,dhe ndertoni shkolla e spitale.4-hiqini qylymat qe keni vu ne kry,e ktheni plisin ne kokat tuaja(me shamijat beni cfar te doni)Kur te beni keto gjera,te cilat ne fakt, bien ndesh me politiken sllave,atehere une them qe keni arritur shume.Per te arritur keto gjera nuk ju duhet ndonje vendim i parlamentit,jane te thjeshta per tu realizuar,shume te kollajta!!!
Nuk ka te beje aspak me muslimanofobine ,nuk eshte e vertete!!!! [/qb]
-----------------------------------------
hehehe me te vertete me ben per te qeshe o orosho,te them se nuk kapen asnje lidhje me trurrin,ti mos na trego se cfar kane bere sllavet ne maqedoni,per ate na pyet neve e mos jep menime pa lidhje se nuk perputhen me realitetin ne maqedoni me ate cka flet ti,perse rrene,perse behesh renacak.
une e di qe ti i ke inat muslimanet njejte sikur sllavet, kete e ke te pebashket me ta,tash me ngjane njejte si nje maqedon i cili flet shqip.eshte e kunderta ajo qe thua ti ne lidhje me maqedonine,ne kohen e komunizmit ketu neper shkolla arsimtaret qe sot shiten patriota na e prishnin ramazanin,ata ishin te cilet dilnin ne rruge me laps dhe fletore dhe shkruanin se kush shkon tek hoxha ne xhami pastaj ia thirnin prindin ne polici dhe mund ta paramendosh car e priste atje ,ai qe e ndjente veten musliman asnjehere nuk ka bashkepunuar me sllavin,perkundrazi ai i cili shiste patriotizem ai i pari ishte ne stacion te policise dhe jepte informata,e vente plisin dy pellembe mbi koke dhe me mustaqet deri tek veshet, dhe me pistoleten ne brez ,e ngrente dolline me shefin e policise dhe me radhe informatat se cfar eshte bere per 24 oret e fundit.
lala kam nje pyetje per ty??,pse xhaxhi enver e ndaloi fene e jo kombin?? /pf/images/graemlins/wink.gif

amar

Primus registratum

desha ta shtoj edhe kete shiqo se kush e beri luften ne maqedoni kush ishin ata udheheqesa qe e bene luften ,kurse tash ne pushtet i ke te gjithe ata te dajes ,halles ,tezes ,xhaxhit etj,etj kurse ata qe bene luften vazhduan jeten e tyre te perditshem,shumicen i ke pasur hoxhallare ,ku edhe sot e ke ne parlament komandant HOXHEN i cili eshte hoxhe dhe eshte i vetmi qe i kundershton patriotat e tu qe ti i adhuron ,ai nuk eshte as arab as turk e nuk lufton as per arabizem e as per turqizem,por per shqiptari,sepse patriotat nuk kane kohe te meren me shqiptari por meren me BIZNIS DROGE DHE PROSTITUCIONI

Artemis

Primus registratum

OROSHI
kritik,le te diskutojme ne menyre kritike(lexoje me vemendje):nqs Sllavet nuk u kane lejuar te veni emra shqiptaresh,ne te kunderten ju kane lejuar (me gjithe qejf bile)te veni emra Arabesh!!Nqs sllavet nuk u kane lejuar te flisni shqip,perkundrazi ju kane ndihmuar qe te mesoni Turqisht apo Arabisht!!Sllavet ju kane ndihmuar(me zell te madh)qe te ndertoni xhamija dhe te jeni te muslimane te zellshem!!!
Nuk ka te beje aspak me muslimanofobine ,nuk eshte e vertete!!!!
Pajtohem plotesisht me ty!
Amar kendveshtrimit tend duhet tia besh nje xhiro mos me shume 180 shkalleshe dhe do te shohish se gjerat nuk jane ashtu si i mendon ti! Eshte e vertete se sllavet kurr nuk na i ndalen xhamite te cilat propagonin injorancen, kurse per nje emer shqip vuaje burgun! Lere qe gjenerata e vjeter falet 5 here ne dite pa e ditur as edhe nje te vetmin kuptim te davave qe i peshperisin!
Injoranca... mediokriteti kjo eshte ajo qe e karakterizon shoqerine shqipetare ne Maqedoni!
Eshte si ai bari i keq qe na lidhet neper kembe ne c'do hapi te ri qe e bejme ne favor tonin!
Megjithate mua me mjafton qe di se femiju im do ta kete shum me mire... pse?? Sepse jemi ne zgjim e siper!