Maqedonia - FLET SHQIP!

Shqiptarja

Primus registratum
Re: Maqedonia - FLET SHQIP!

Tungjatjeta to57!

Falemnderit per kete postim qe ke vene me larte, falemnderit per fyerjet, falemdnerit per fjalet e pamatura mire e masanej me i shkrue, falemnderit qe me kritikon fene se ciles i takoj, falemdnerit per ate qe s'me njeh si gjak shqiptari.....ETJ., ETJ.

I nderuar bashkatdhetar, une nuk mund ta zgjas me shume pervec se te citoj ndonje pjese te ketij shkrimit tend e pastaj edhe te i pergjigjem atyre sic i ka hije, pike se pari NJE NJERIU me plot kuptimin e fjales NJERI e pastaj edhe si nje shqiptare e vertete, e cila perkunder stuhive, furtunave te medha qe na i dhuroi koha, e se ciles iu nenshtruam padashur, te cilat furtuna i mbijetuam e serish jemi SHQIPTAR, po te pergjigjem me shume njerzillek:

- To57, MBI TE GJITHA, njeriu duhet te mundohet kudo, KUDO qe te jete, te shperndaj nje edukate te mire si ne te shprehur, ne te jetuar, ne te sjellur, e pastaj te jete nje shqiptar (patriot), nje fetar i devotshem! PA SJELLJE TE MIRE eshte e KOTE te shesish mend per PATRIOTIZEM, DITURI, etj!

Une, pike se pari te them qe, NUK I NDAJ shqiptaret ashtu sic ti e ben nje ndarje ne mes nesh (Kosovaret e maqedonasit) sepse nje ndarje e tille na e beri shkau...

Une nuk ofendoj asnje njeri, pastaj as shqiptar...( a mund te ofendoj njeriun qe i perket kombit tim?!- eh, kete disa e bejne por une JO)

Une nuk fyej askend, asgje qe fali Zoti ne kete bote

Une nuk ia kam xhelozine askujt, asnjegjeje...

Une nuk flas budallaleqe, por flas ate realen, qe e kam perjetu dhe jetu ne keto toka te lashta Ilire

UNE, qe ti nuk me quan shqiptare, nuk e bastardhoj gjuhen time SHQIPE, plus edhe kur shkruaj mundohem me cdo kusht ta shkruaj ate BUKUR sepse kete na e mesuan neve ne shkollat tona...

UNE nuk i largohem temes sikurse ju e disa te tjere ketu, por i permbahem asaj dhe flas gjithmone ne korniza te temes, e jo jasht kornizave...

E ju, duke qene fetare Krishtere te devotshem (sepse kur behet fjale per fene tuaj ju jeni ne gjendje syte t'ia nxjerrni njeriut e ta mbroni ate, e nderkaq kur eshte fjala qe nje tjeter njeri, i nje feje krejtesisht tjeter, ta mbroje fene e vet, jeni ne gjendje te beni c'mos vetem e vetem ta poshtersoni ate- KJO me se pari NUK I KA HIJE NJE NJJERIU e masandej edhe nje SHQIPTARI- ashtu sic ti e deklaron vehten tende)

Thoje diku si vijon:

kurre me te lire skeni per te qene sa me titon keni pasur me shume te drejta se ne keni qene me te lire se ne keni pase lirine e mendimit e levizjes te besimit por asnjeren nga keto si keni shfrytezuar ne te miren tuaj per pseudoqeshtjen tuaj qe sot na e quani maqedonia flet shqip .

O shqiptar "i devotshem", per ty doemthene paska qene mire qe ne Shqiptaret e kendej kufirit paskemi qene nen trysni?!!!!
Ti e quan "liri" ate qe kemi qene nen sundimin e "TITOS"- ti thua gjithashtu se koha e Titos na paska sjell pasuri, paskemi qene me te lire se ju, lirine e mendimit...etj., etj.

Sipas teje, po qe që paskemi qene me te pasur ne ate kohe, pse paskemi shkuar e tretur tokave te huaja ne kurbet e kemi lene femijet te rriten pa prinder?!
Nese paskemi pasur lirine e mendimit- pse valle nuk na kane lene te kemi edhe Universitete ne gjuhen shqipe?!

SOT, PIKERISHT SOT, pas sa e sa vitesh sundimi Maqedonia flet shqip se ashtu deshti Zoti!!!
Pikerisht SOT neve kemi Universitete ku flitet GJUHA SHQIP!
Eh mor i nderuar bashkatdhetar, eshte e kote te flas me ty per kesi gjerash sepse

ti, nuk e ke perjetu njehere dajakun shpines po te mos e dije gjuhen e shkaut, po te kuptonin qe femija yt ka emer shqip,

ti nuk e din se, ka qene e domosdoshme mesimi i gjuhen sllave po deshte te keshe diplome Universitare,

ti nuk e din se, edhe po ta dije gjuhen Sllave, ne Universitetet sllave je trajtuar si nje i paditur, edhe pse koeficientin e Intelegjences e ke pasur mbi mesataren (kjo gjithmone se kane dashur te te mposhtin, te mos e pranojne qe nje bije shqiptari ka dituri)

Ti nuk e din si eshte qe, te mesohet ne gjuhe te huaj Sllave, e jo ne ate amtare SHQIP!!!!
Shume gjera nuk i din ti, e ca te tjere, por vec flasin kot!

NE pikerisht SOT kemi Universitetin e Tetoves i cili pikerisht u themelua me gjak Shqiptari sepse Sllavet nuk deshen edhe ne fund te shekullit XX qe ne te mesojme shqip...Kujdes, une nuk permendi turqit, sepse kemi perjetime te renda, akoma edhe me te renda te cilet i kemi perjetuar drejteperdrejte vet ne, e jo stergjysherit tane!
E pastaj, dikush del e me thote qe kjo nuk qenka e arritur?!!!

Me thua gjithashtu:

ju me lirite tuja qe bate iket ne europe bate e pare moret emra Arabsh e preferute xhamine ndaj shipnise ndaj dheutnane e tashi ne 2004 vini e na thone se ne kena ba namin ça keni arrite as nje te pesten e atyne qe duhet ti kishit arrite

Or Shqiptar i devotshem, ti me quan "te mire" ikjen time ne Europe, ikjen time te detyrueshme?!
E din ti qe sa shqiptare te kesaj ane jane perzene me dhune jashte trojeve te lashta Ilire?!
E ti me thua qe une jam bere i pasur, e ti paske mbetur i varfer?!

Oh, mjer une mjer, me ke paskam te bej, me nje njeri qe nuk paska aspak njohuri per vellezerit e motrat e veta jashte kufijve!!!Qe nuk ia din te vetit hallin neper te cilin ka kalu me shekuj!!!
E une te them: "Oh si s'me la Zoti te vuaja bashke me ju, e te mos e kisha kete pasuri qe kam sot, por se paku te isha brenda atyre kufijve te NJE SHTETI Shqiptar!!!!
A thua, neve paskemi pasur faj qe paskemi qene te perzene me dhune e kemi shkuar tokave te huaja?!
Valle a kane faj qe, ca Shqiptare te Shqiperise sot, pas kohes se komunizmit, gjenden jashte trojeve Shqiptare?!
Kush kishte faj qe sa Shqiptare, duke vrapuar te hypin anijeve, e te iknin jashte Shqiperise, e u mbyten neper ujrat e deteve, e qe me pastaj Aleksander Gjoka e nxorri nje kene me titullin "Anija plage"?!
E pra, nese ju memzi keni pritur te largoheni nga mema Shqiperi, per shkak te sistemit komunist, nga i cili keni qene te mbyllur me vite, neve perkundrazi na debuan me dhune te largohemi nga vendi, e trojet tona!

me ofendon me fjalet:

pa pike turpi shqiptarja vjen e thote ktu te dish arabisht turqisht e sllavisht eshte mire

Kujdes, mos shpejto, o shqiptare i devotshem!!!!!

Une thashe nje fjale te mencur "NJERIU SA GJUEH DIN, AQ EDHE VLEN"
Une kam qene e detyruar ti mesoj te gjitah gjuhet sllave, dhe thashe qe cdo gjuhe eshte e mire te dihet, nese sot bie fjala eshte mire te mesohet Anglishtja.
Une per vehte te mesuarit e nje gjuhe e quaj nje zotesi dhe miresi, pse jo. Pa marre parasysh se behet fjale per gjuhe armiku. Dueht te dihet gjuha e armikut gjithahstu,sepse eshte me lehte qe ta mundish, apo te triumfosh mbi te!!!!!

Shih cinizmin e zemerngushtesine tende o shqiptar i devotshem To57:

ju

Deri kur keshtu ke me mendu ti?!

E sheh, ti vet e ben ndarjen ne mes Shqiptaresh kado qe jetojne ata, e del e me thua ketu se je Shqiptare i devotshem?!

Une askund nuk bera nje ndarje te tille, as edhe qe do bej ne te ardhmen, sepse nuk me ka hije, njehere si NJERI e pastaj edhe si shqiptare!!!!!

Te gjithe Shqiptaret jane te nje gjaku, i takojne te njejtes gjuhe, dhe ashtu ka me qene gjithmone!
Ai qe ben ndarje, e percarje ne mes kombit te vet AI/AJO nuk meriton te quhet SHQIPTAR!!!!

Shqiptarja

Shyqyr o Zot qe na e mundesove te kemi edhe gjuhen tone te bukur SHQIPE te zyrtarizuar!!!!!

Le_Routard

Forumium maestatis

Dhe eshte pikerisht kjo ndarje qe na ka demtuar gjate gjithe historis tone! Dhe sa me teper na demton, aq me teper vazhdojm te ndahemi. Shekujt kalojn e pesimi nuk po na behet mesim.

Vetem kur ta kuptojm qe jemi nje komb, vetem kur ta kuptojm qe duke u lidhur e duke bere per njeri tjetrin, vetem ateher mund te ecim perpara e mund ta ndjejm veten te fort e krenar! Vetem ateher do na rrespektojn fqinjet e te huajt!

OROSHI

Primus registratum

citim i shqiptares--- Shfrytezoj rastin qe pike se pari ti pershendes miqte e mi, Betinen si dhe amar-in!me ke habitur pak me keto fjale :eek: shqiptaret jane "miq",po vellezer?kush jane per ty?Nejse. Une nuk jam si ti, qe ka nje urrejtje ndaj popujve qe na kane sunduar (Turqit)Edhe me keto fjale me ke shokuar,mos vlen e njejta gje edhe per Serbet,apo Serbet nuk ju kane sunduar per 200 vjet me rradhe??Apo shtyhesh nga pikpamjet fetare qe ju bashkojne me Turqit??

ZOTI NA RUAJT NGA SHKIJET!!!AMIN
Perderisa ishe duke debatu me nje bashkepatriot,nuk kishe pse ta mbyllje keshtu,mendoj une /pf/images/graemlins/wink.gif ,kur te flasesh me Serbet atehere mund ti thuash keto fjale!!!

Per shkrimet e tjera do thoja qe i kishe ndertuar bukur,por si gjithmone i devijon thelbit/bazes se diskutimit,duke u munduar qe ti pergjithsojsh gjanat,dhe duke rene ne nje anetar partie i cili i ben reklame partise se tij me moralin komunist.
Nqs do vazhdosh vetem te justifikosh te gjitha problemet qe une kam ngritur,atehere nuk kemi per tu marre vesht!!

amar

Primus registratum

pershendetje e nderuara shqiptare, mendoj se e meriton titullin shqiptare sepese me ke fascionuar me postimin tend,por dicka me ben teper mahzun kur shoh se njerezve kur u afrohen argumente te pastra si loti ata fillojne te tallen te nencmojne ,te perqeshin, te ofendojne e cka jo tjeter,kur ua thua te verteten per ata fillojne edhe me teper me nencmimet e tyre kjo eshte nje cilsi dyftyrshash.duke shkruajtur keta reshta mu kujtua nje thenje e nje dijetari i cili thote:KA NJEREZ QE JETOJNE PA ASNJE QELLIM,ATA NUK ECIN PO SHKOJNE KA FRYNE ERA ,fjale me vend njerez te tille i kemi ne kete forum,nuk ua ze emrin sepse e kane si tradite qe te paraqiten vete,me kote nuk ka ngelur fjala popullore :MOS E VET SE TE KALZON VETE.ata cdo here ne shpirt kane nje urejtje per ata njerez qe ata i konsiderojne se nuk jane prej tyre,nje cilesi cifutesh (rruajna Zot nga kjo cilsi)sepse eshte e demshme per shoqerine njerzore e se paku per ne shqiptaret.te edukosh femijen dhe ta mesosh se si te sillet me tjeret ka me shume vlere se sa te japish lemoshe per cdo dite,kjo eshte vlera qe ju mungon andaj,duhet qe se paku te mundoheni te edukoheni te edukoni qe mos ti biEsh dikujt ne qafe.
une i respektoj shume fjalet e shqiptares sepse fjalet e saja jane si pika mjalti qe pikojne keto i japin shije shpirtit te njeriut,por me duket se ju keni ngelur pa shpirte pa veshe dhe pa sy,mu kujtua nje verset Kur`anore ku thote:ALL-LLAHU UA VULOSI ZEMRAT E TYRE ,VESHET E TYRE,NE SYTE E TYRE KA NJE PERDE, E ATA KANE NJE DENIM TE MADH.
nuk dua qe ta zgjas shume pastaj OROSH PATRIOTI do na jape komplimente se e kam thurur bukur tekstin sikur qe i dha kompliment shqiptares.
ne fund po e mbylli kete postim me nje thenje te GETES i cili thote:"NJERIU QE NUK DI GJUHET E HUAJA NUK DIN ASGJE PER GJUHEN E VET :book: .

OROSHI

Primus registratum

Amar,me te vertete e ke shkru bukur /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sapo ka fillu shkolla,e cila,me qa po shof,paska fillu me ndiku tek ti /pf/images/graemlins/laugh.gif :wave:

balforum

Primus registratum

Ju maqedonsit po nuk i kthyet byth*en Bin Ladenit dhe Al-Arabis nuk keni per tu ber kurre 100 % shqiptar /pf/images/graemlins/wink.gif

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Amar,me te vertete e ke shkru bukur /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sapo ka fillu shkolla,e cila,me qa po shof,paska fillu me ndiku tek ti /pf/images/graemlins/laugh.gif :wave: [/qb]
--------------------------------------------
rruga per te qendruar larg cdo ligeshtie,injorance dhe idiotizmi eshte ta gontrollosh gojen /pf/images/graemlins/laugh.gif

drenicaku

Primus registratum

Se pari desha te them se pajtohem krejtsisht me U2 se nuk duhet te thuash BASHKIMI I SHQIPERIS SE MADHE, por BASHKIMI I SHQIPERIS, apo SHQIPERIS ETNIKE.

Se dyti, do ti drejtohem OROSHIT, kur thua se shqiptaret e kosoves jane te pa bese nuk e kuptoj se si e bazon kete pohim tanin. ne qofte se te ka ra rasti me taku nje apo dy kosovare te pa bese nuk do te thote se te gjithe jane. Gjithe ashtu kur thua se ne kosove flitet me shume serbisht se sa shqip nuk e kuptoj fare nga e merre ti kete. eshte e vertet se kosovaret nuk e falsin gjuhen letrare, per arsyje qe dihen, por te thuash se ata flasin serbishten .... Kuptohet se nje numer i madh i kosovarve e njohin gjuhen serbe, si gjuhe e huaj, siq e njohin greqishten ose italishten nje numer shume i madh i shqiptarve te shqiperis se sotme por ajo nuk do te thote qe ata nuk e flasin shqipen.
se fundi desha te them se ti OROSH ben qmos te ndezesh perqamje ne mes trevave shqiptare si dhe ne mes besimeve fetare por nuk e kuptoj kush dhe sa po te paguajn te besh kete, apo e bene kete falas?

E mos shikoni kisha e xhamia
Feja e shqyptarit asht shqyptaria!

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga chaon:
[qb] Ju maqedonsit po nuk i kthyet byth*en Bin Ladenit dhe Al-Arabis nuk keni per tu ber kurre 100 % shqiptar /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Tungjatjeta i them edhe nje shqiptari PLUS qe din vetem te fyeje dhe jo te respektoje NJERI!

Chaon, per citimin tend te melartshem, do te them qe fshije FIRMEN qe ke vene se nuk te shkon, sidomos kur e fyen nje njeri qe i perket kombesise tende?! Apo mos valle e kam gabim, ti ndoshta edhe nuk je shqiptar....!!!!!! :confused:

Eh mor NJERI, me e dit ti se sa Shqiptar te Shqiperise kam takuar une ne kete shtet sllavi ku jetoj sot, e te cilet (edhe perkunder te folmes dalloheshin qe ishin nga Shqiperia) deklaroheshin maqedon, mendja s'ta merr!!!!
POr faktet nuk sherbejne sepse njeriu qe flet "qorras" nuk njeh FAKTE! Faktet jane vetem per ata qe e njohin drejtesine!!!!!

Shqiptarja

Primus registratum

Pershendetje speciale per MIQTE e mi Betina, amar :thumbsup: dhe nje pershendetje gjithashtu anetarit me nofken "drenicaku"!

Tungjatjeta SHQIPTARE!!! :thumbsup: :wave:

OROSHI

Primus registratum

[qb] citim i shqiptares--- Shfrytezoj rastin qe pike se pari ti pershendes miqte e mi, Betinen si dhe amar-in!me ke habitur pak me keto fjale :eek: shqiptaret jane "miq",po vellezer?kush jane per ty?Nejse. Une nuk jam si ti, qe ka nje urrejtje ndaj popujve qe na kane sunduar (Turqit)Edhe me keto fjale me ke shokuar,mos vlen e njejta gje edhe per Serbet,apo Serbet nuk ju kane sunduar per 200 vjet me rradhe??Apo shtyhesh nga pikpamjet fetare qe ju bashkojne me Turqit??

Perderisa ishe duke debatu me nje bashkepatriot,nuk kishe pse ta mbyllje keshtu,mendoj une /pf/images/graemlins/wink.gif ,kur te flasesh me Serbet atehere mund ti thuash keto fjale!!!

Per shkrimet e tjera do thoja qe i kishe ndertuar bukur,por si gjithmone i devijon thelbit/bazes se diskutimit,duke u munduar qe ti pergjithsojsh gjanat,dhe duke rene ne nje anetar partie i cili i ben reklame partise se tij me moralin komunist.
Nqs do vazhdosh vetem te justifikosh te gjitha problemet qe une kam ngritur,atehere nuk kemi per tu marre vesht!! [/qb]
Shqiptarja,a te iku zani aaa???

Shqiptarja

Primus registratum

[qb]
[qb] citim i shqiptares--- Shfrytezoj rastin qe pike se pari ti pershendes miqte e mi, Betinen si dhe amar-in!me ke habitur pak me keto fjale :eek: shqiptaret jane "miq",po vellezer?kush jane per ty?Nejse. Une nuk jam si ti, qe ka nje urrejtje ndaj popujve qe na kane sunduar (Turqit)Edhe me keto fjale me ke shokuar,mos vlen e njejta gje edhe per Serbet,apo Serbet nuk ju kane sunduar per 200 vjet me rradhe??Apo shtyhesh nga pikpamjet fetare qe ju bashkojne me Turqit??

Nqs do vazhdosh vetem te justifikosh te gjitha problemet qe une kam ngritur,atehere nuk kemi per tu marre vesht!! [/qb]
Shqiptarja,a te iku zani aaa??? [/qb]
OROSH, Shotes Zani nuk i iken, por me vjen keq qe ti (gjoja Shqiptar i madh) ke bere nje hap te tille te grindësh bashkekombasit e tu ne kete teme, duke mos ditur te perballesh me faktet!!!!

soni2

Primus registratum

pershendetje o shqiptare pa dallim feje a krahine

o shqiptare do te pergjigjem edhe ty me te njejtat fjale qe i jam pergjigjur betines ne temen sa i takon kosova shipnise si shprehje
jeni shume mosmirnjohsa dhe i kritikoni shpesh shqiptart e shipnise dhe kete ne pothuajse çdo shprehje tuajen apo teme
keni nje ndjenje infeoriteti e cila nuk mund te balancohet duke shprehur nacionalizmin e tepruar te asajt qe mund te kualifikohet si nje fitore e mirpritun po vone shume vone ne baze te mundsive qe keni pase

m

Shqiptarja

Primus registratum

To57 nuk e di kush kë fyen, por NJE GJE e di se TI I the fjalet si vijojne:

-o njerez mosmirnjohsa o njerez qe sdine nga vine per me teper kush jeni

o maqedons se ju sjeni shqiptar

-ju e quni vetin shqiptar se keni 50 vjet qe luftoni me kene shqiptare e na qe kena 600 vjet

-ju me lirite tuja qe bate iket ne europe bate e pare moret emra Arabsh e preferute xhamine ndaj shipnise ndaj dheutnane

-pa pike turpi shqiptarja vjen e thote ktu te dish arabisht turqisht e sllavisht eshte mire po ça e mire oj shqiptare e mire asht me i perdore te shpija juj pseudoshqiptare kto gjuhe apo kur jeni ne pranine e shqiptareve dhe perdorni o turqisht o serbisht me u marre vesht nder jush..

E pra, kush o I nderuar To57 fyen!

-Nese une jetoj ne nje shtet sllav (pa dashjen time) pse te quhem “maqedon” e te mos quhem “shqiptar”?!

- Pse une mor njeri nuk e ditkam se nga vij, se nga e kam prejardhjen e ti e ditke, ngaqe vjen dhe je ne Shqiperi?!

- Sipas teje shqiptari/ja sipas teje duhet te jete I/E LIMITUM per sa I perket mesimit te gjuheve te huaja, ashtu sikurse Amerikanet sot?! Mso haro “SA GJUHE DIN, AQ VLENB NJERIU”

- Nese une I perkas nje feje nuk do te thote qe une s’jam shqiptar. Shqiptaret jane te larmishem sa I perket perkatesise fetare dhe nuk ka perse qe feja te ciles I perkasin ti beje ata me pak shqiptare…!

MAQEDONIA -FLET SHQIP, e quan apo jo dikush kete te mire apo jo. Ai/ajo qe s'e quan kete si dicka teper te arrire atehere nuk merriton me qene Shqiptar!

soni2

Primus registratum

pershendetje o shqiptare pa dallim feje a krahine

o shqiptare do te pergjigjem edhe ty me te njejtat fjale qe i jam pergjigjur betines ne temen sa i takon kosova shipnise si shprehje
jeni shume mosmirnjohsa dhe i kritikoni shpesh shqiptart e shipnise dhe kete ne pothuajse çdo shprehje tuajen apo teme
keni nje ndjenje infeoriteti e cila nuk mund te balancohet duke shprehur nacionalizmin e tepruar te asajt qe mund te kualifikohet si nje fitore e mirpritun po vone shume vone ne baze te mundsive qe keni pase ma siper me the qe keni studju keni pase mundsine me e ba ne se kena pase ti ne vend qe te na kuptosh se ça kena heke me the jeni msu me hu ne kurriz .
me shkolle do ta kishit arrite me kohe kete arritje qe sot jubiloni .
ate toke per te cilen sot po flisni te tjere e kane mbrojt me gjak ndershekuj .
une i ve dallime kosovare e maqedons sepse ju kosovaret e maqedonsit i keni vu dallim tane jeten fese e krahins nuk eshte nje fakt qe nder jush nuk martoheni katolik e musliman
sa per fene nuk hidhem perpjete se ne rradhe te pare jam shqiptar masanej katolik .
ndersa shume nga ju musluman pastaj shqiptare
feja katolike ka kohe qe eshte feja me e share sdo te ndryshoje sot .
ju po te ishit shqiptare do ti benit thirrje asajt qeverie qelbesire maqedonse te thoje te verteten qe gonxhe bojagjiu NANE TEREZA eshte shqiptare e jo maqedonse .

apo sdoni me i dale perzot se ka qene katolike dhe krenaria e katolikve shqiptar edhe pse besimtare ajo thoshte jam shqiptare
ne vend qe te sillni drejtesi ne figuren e sajt vini ktu e na hidheni perpjete kur ju shajme bythpalamt e arabise
turp e faqja e zeze

Artemis

Primus registratum

Haj medet me kete teme!!!...
Cka jane keto mendime ore???
Cka jane keto patetizma, pash zotin?!
Ky cinizem…
Nje thes plot teneqe ore shqipetare budallenj!
… Hajt po te drejtohem prap ty Orosh per respektin ** kam ndaj mustaqeve tua /pf/images/graemlins/laugh.gif :

1/ Maqedonci??... ende po I mat minaret e fshatrave ( pa kanalizim) me kryqin e “mileniumit” te Georgievskit maje kodres “Vodno”… Do ti bajme aq te nalta sa me ja nxhit Zotit per… mjekrre! Shqipetarin qe ban studime teologjike ne Kairo e mban ( se asht sevap) I gjith farefisi… E ai qe don mu ba baletan “ asht si Shkja e bile edhe peder!“ Fat ** e morem vesh qe maqedonet jane tuca ( frigacake) e na e lshun udhen pa ba shum za! Eh tani jemi zyrtarizu ( ashtu cysh po mundemi e cashtu cysh po dijme)
2/ Kosovari? … nuk ka faj ai se duhet me u ba Zot ne shpi pa kulm e pa gardh… me tyrqe pa uckur!

3/ Shqipetari original?... Po ty a te ka faj dikush?? Ti qe je Zot ne shpi tande, e qe po ta han truallin nen kambe „shugerdady“ i nje grekeje? Ty qe po ta han koken nje pis Italianci e te pshtyn e thot „ Tuh... maxhup“! Mos te kam faj Une... Shqipetarja... Amari... Enver Hoxha, SUlltani? Jo more Ty per dallim prej neve te ka Faj vetvetja! Ty ste ka hije as me u anku! Ty ste ka hije as me ba me gisht drejt nesh se ti si ai „Origjinali“ na e more ftyren neve te kopjumve!
Po nejse se kofshim musliman e hic patriota prap bajme shyqyr qe kemi qellu Na n’ket ane se tishit kane JU S’ishit kane HIC! Nese po me kupton??

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Artemis:
[qb] :rockband: [/qb]
ty te shkon shprehja fike se fike te pakten me muzike

sa per shqiptaren

flas gjermanisht italisht e frengjisht
anglisht vetem komunikim .

prape se kuptove kur te thashe se dini kush jeni e prej kah vini .
kur ta kuptosh banem za.

soni2

Primus registratum

nuk u ankova o artemis
per me teper u gzova kur degjova qe maqedonia flet shqip por shkarjet nga tema te atyre qe e hapin jane per te shkaterruar nervat .
edhe efekti dihet fjala fjalen e peshku njalen
si perhere..

sa per te kuptume i kuptoj gati te gjitha dialektet e shqipes.

edhe ty sidomos kur je e sjellshme /pf/images/graemlins/wink.gif