Linda per te jetuar dhe jetoj per te vdekur!!!

selim

Primus registratum
Re: Linda per te jetuar dhe jetoj per te vdekur!!!

pa lindje nuk ka vdekje duhet te jeni optimist qe po i provoni te 2ja

ermir celanji

Primus registratum

Fillimisht postuar nga sallat jeshile:
[qb] pa lindje nuk ka vdekje duhet te jeni optimist qe po i provoni te 2ja [/qb]
jam shume dakort me ty,pa lindje ska vdekje
pra lind per te vdekur,po pse vdesim?ckuptim ka?

Artemis

Primus registratum

Jimy edhe une pyesja para se te lind " pse lindim?! ckuptim ka?! /pf/images/graemlins/wink.gif

ermir celanji

Primus registratum

ti e di shume mire qe pergjigjen pse linde e more gjate jetes,por vdekja nuk eshte e tille,lindja eshte fillimi yt ne kete bote,kur linde ishe i pavetedijshem nuk e dije cte priste,gjate jetes u bere i tille e drejton disi vete rrugen tende,dhe vdekja te gjen me vetedije,duhet menduar pra pse vdes,mund te kete shume arsye per ty,per mua ka nje(po te jete e sakte kjo e imja si perfundojne gjerat)njeriu duhet ti marre parasysh te gjitha per te mos u gjetur i papregatitur,vetem keshtu arrihet suksesi kudo,vdekja eshte mister kjo tregon qe ajo mbas saj dihet(pak a shume e gjitha eshte ne dore te ATIJ qe vepron jashte vullnetit tone),puno sot te korresh neser thote populli,duke e ditur qe vdekja nuk dihet pse duhet te punojme pasi nuk jemi te sigurte qe e nesermja do te na gjej ne kete bote,e nesermja fundit eshte gjithmon jashte kesaj bote duke qene e tille duhet te mendojme cdo dite per te duke e ditur qe cdo cast mund te vi.une keshtu mendoj dhe besoj se eshte,ti mund ta mendosh ndryshe........

Loreta Gjirokastrite

Primus registratum

Ilir o poc ku mi gjen ca pyetje, qe te kenaq mor djale. :smash: Nejse ne teme.
Kena lind me vdek, e do te vdesim te qete, ishte e bukur jeta, pas saj ka edhe nje fund,e cila eshte vdekja.
E di cfare do te deshiroja nga vdekja qe te vdes e qete ashtu sic kam lindur.

Goce_e_Keqe

Primus registratum

Sexy paske lindur vecant nga te tjeret moj vajze /pf/images/graemlins/smile.gif se si ligj i natyres c'do qenie qe del nga "ajo" e shkrete del duke qare.
Nejse, sa per temen...Pak shkurt

Life Gives Death a Ride

Death is not the end-all,
but instead is life reborn.
Life and death are as one,
as are the moon and sun.
So why is life celebrated,
and death so filled with fear?
When death brings new life,
and new life is so dear.
So when death comes for you,
you don't have to hide.
Just remember, death leads to new life,
as life gives death a ride.

Sa mire do ishte te kishim mundesine te tregonim se si jetohet ne te dyja jetet /pf/images/graemlins/smile.gif e c'do quheshim atehere???!!! :confused:

denian01

Primus registratum

Nje poet i huaj ka thene :
Lindni per te vdekur dhe ndertoni per te rrenuar .

AsiaN

Primus registratum

nje fizikant ka thene:
jeta i ngjan shume asaj rrymes elektrike qe kalon neper rezistence..vetem aty ku has veshtirsi ,vetem aty ndricon...cfare e sa drite ke ti brenda o njeri???

Kont_Vrana

Primus registratum

Nje shprehje feminore, vlera e se ciles qendron vetem te shpjegimi i etapave te jetes se njeriut. Nuk ka aspak vend per diskutim filozofik. Kuptohet te gjithe lindim per te jetuar por askush nuk jeton per te vdekur. Eshte idioteske te mendosh se dikush po jeton momentin me shpresen per te vdekur moemntin tjeter. Njeriu lind per te jetuar dhe jeton per te Jetuar. Cdo veprim i tanishem jetesor, apo cdo vendim i marre sot, merret per te permiresuar jeten me vone, ne asnje menyre per te vdekur. Jetojme sot jeten me qellimin per te jetuar me mire neser. Jeta e njeriut eshte aktiviteti qe ka brenda. Shkolla, puna, pushimi etj etj jane aktivitete te jetes qe ndermeren per te siguruar nje jete me te mire neser, e jo per te vdekur.

Sic e thashe me lart i vetmi vyrtyt i kesaj shprehjeje eshte se tregon etapat e jetes e ndoshta tingellon bukur.

Hodhi budalli nje gure ne lume, e u turren gjithe filozofat ta nxjerrin...

ermir celanji

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Sexy-Girl:
[qb] Ilir o poc ku mi gjen ca pyetje, qe te kenaq mor djale. :smash: Nejse ne teme.
Kena lind me vdek, e do te vdesim te qete, ishte e bukur jeta, pas saj ka edhe nje fund,e cila eshte vdekja.
E di cfare do te deshiroja nga vdekja qe te vdes e qete ashtu sic kam lindur. [/qb]
nese vdekja do te sihte fundi ashtu sic thua ti,do te doja nje vdekje te stresuar pasi keshtu mund ta shijoja me shume.por ce do vdekja eshte thjesht nje ure qe fatmiresisht do ta kalojme te gjithe,cka mbas ures eshte e rendesishme pasi atje behet ndarja.

selim

Primus registratum

o jimy ti doke te dike shum gjera nuk i dihet qysh esh vdekja ashtu si nuk e dim kur do lindim

soni2

Primus registratum

kont_vrana sa mire e the lindim per te jetuar e jetoj per te vdekur .hodhi nje budalla nje gure ne pus urra ta nxerrim.

sa per temen mendoj se eshte içike e gabuar ne sensin filozofik

pse o njerez jemi kaq fatalista jetojme per te vdekur pardoks per filozofin por gje drejte per fene
linda per te jetuar dhe do te jetoj sa me mire pse pak gjera dhe mundesi na ka dhene jeta qe ta shijojme mendoni per gjerat qe mund te bejme a nuk eshte gjeja me e bukur te krijosh jeten vazhdimesine e asajt qe fillove te gjesh persene e ardhjes tende ne kete bote

edhe feja pa dallim ka rregulla qe te jetohet mire respekto baben e nanen mos vrit mos vidh etj te gjitha kto vetem qe njerezit te kene nje jete sa me lumtur ne toke ..

jetoj per te vdekur dikush tha nqs do te dinja diten qe do vdes do tja benja varrin vetes jo ore jo un nuk rroj per te vdekur dhe as nuk mendoj qe kam per te vdekur eshte nje gje qe e dime ska nevoje per ta menduar perdite.nqs do me thonin a do te duaja te jetoja perhere do thonja po pa menduar .. gabim shume gabim mendoj se duhet ti leme vendin te tjereve si te tjeret na e lane neve dhe çfare jete do ishte sikur ti te jetoje dhe gjithçka rreth teje do te vdiste çdo gje qe ti ke me perzemer do te shnderroheshe ne vdekja vete .

me kaq po e mbyll jetoni o njerez mundesia na eshte dhene..

ermir celanji

Primus registratum

Fillimisht postuar nga to57:
[qb]

jetoj per te vdekur dikush tha nqs do te dinja diten qe do vdes do tja benja varrin vetes jo ore jo un nuk rroj per te vdekur dhe as nuk mendoj qe kam per te vdekur eshte nje gje qe e dime ska nevoje per ta menduar perdite.nqs do me thonin a do te duaja te jetoja perhere do thonja po pa menduar .. gabim shume gabim mendoj se duhet ti leme vendin te tjereve si te tjeret na e lane neve dhe çfare jete do ishte sikur ti te jetoje dhe gjithçka rreth teje do te vdiste çdo gje qe ti ke me perzemer do te shnderroheshe ne vdekja vete .

me kaq po e mbyll jetoni o njerez mundesia na eshte dhene.. [/qb]
me shprehjet e me siperme stregon gje tjeter vetem se ke frike nga vdekja,te mos menduarit e vdekjes do te thote mos kuptimi i jetes,mos dhenja asaj rendesine qe ka,jeta vjen njehere duhet ta jetoj ate sic duhet(kjo fjale mendohet ndryshe nga te gjithe)per mua sic duhet eshte ajo cka na ka urdheruar KRIJUESI per ty dicka tjeter eshte vullneti yt,edhe vdekja njehere vjen edhe ajo duhet te na gjej siz duhet besoj se kjo eshte e perbashket tek te gjithe eshte zgjedhja e asaj sic duhet qe e ben ndryshimin,mbas vdekjes ka jete sepse ka pasur para saj une te pakten keshtu mendoj,lidhja ketu krijohet,po te mos kete mbrapa eshte pa kuptim te kete para........

soni2

Primus registratum

jimi mendoj se vdekja eshte gje pashmangshme dhe qe kam frike nga vdekja them po por mendoj per jeten dhe te mirat qe ajo sjell sa per te vdekur kte as kush sta heq as zoti vete mendoj se kemi shume kontradikta mes atyre qe besojne dhe ateistave por desha te them qe nuk jetoj per te vdekur nuk jam vdekja dhe asnjehere sdo te shnderrohem si ajo nqs do te jetoja per te vdekur çkuptim do te kishte ajo jete do te ishte njesoj si te themi ha per te ... e pij per tu dehur. nqs dikush nga ju ktu jeton per te vdekur ne sensin e paster te fjales me mire te vdese sepse per ate po jeton . mendoj se ai qe na dha jeten na e dha per te jetuar dhe na dha ca rregulla per te jetuar sa me mire (frika ruan vreshtin thone ) dhe krijuesi nuk na e dha jeten ta mohojme dhe te behemi fatalista te nje fati te pashmangshem ..

jim morrison ishte dikush qe rrojti per te rrojtur dhe jo per te vdekur duhej ta dinje perderisa ke vene kte pseudo me teper vdiq duke qeshur ..

picasso

Forumium maestatis

jo!une nuk jetoj per te vdekur.une jetoj per te jetuar ne...jetoj dhe e trashegoj jeten.duke ju lene vetes is hesmbull.per te vdekur fizikish.por per te jetuar shpirterish.ne mendien dhe ne zemren e pasardhesve te mi.per kete jetoj!

OROSHI

Primus registratum

vetevrasjet kane kapur shifra marramendese ne Shqiperi /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

ermir celanji

Primus registratum

Fillimisht postuar nga to57:
[qb] jimi mendoj se vdekja eshte gje pashmangshme dhe qe kam frike nga vdekja them po por mendoj per jeten dhe te mirat qe ajo sjell sa per te vdekur kte as kush sta heq as zoti vete mendoj se kemi shume kontradikta mes atyre qe besojne dhe ateistave por desha te them qe nuk jetoj per te vdekur nuk jam vdekja dhe asnjehere sdo te shnderrohem si ajo nqs do te jetoja per te vdekur çkuptim do te kishte ajo jete do te ishte njesoj si te themi ha per te ... e pij per tu dehur. nqs dikush nga ju ktu jeton per te vdekur ne sensin e paster te fjales me mire te vdese sepse per ate po jeton . mendoj se ai qe na dha jeten na e dha per te jetuar dhe na dha ca rregulla per te jetuar sa me mire (frika ruan vreshtin thone ) dhe krijuesi nuk na e dha jeten ta mohojme dhe te behemi fatalista te nje fati te pashmangshem ..

jim morrison ishte dikush qe rrojti per te rrojtur dhe jo per te vdekur duhej ta dinje perderisa ke vene kte pseudo me teper vdiq duke qeshur .. [/qb]
sic duhet nuk me paske kuptuar,une nuk kam thene jetoj per te vdekur,por kam thene qe te gjithe do te vdesim dhe sduhet ta harrojme kete,dhe se pas vdekjes ka jete....
ndersa persa i perket jimit e njoh aq shume sa nuk mund ta fshi dot as nicku im........jimi jetoj keq dhe vdiq keq une nuk do ta doja kurre nje perfundim te tille,shume ndoshta po eshte e drejta e tyre te zgjedhin vete rrugen e vete,kujtoje vdekjes qe kur te vi te te gjej ne rregull.

erdha-edhe-une

Primus registratum

...o popull po pse e komplikoni kaq shume!..........gjdo njeri nga ne eshte "i zgjedhuri i nderuar "te jete pjese i evolucionit te ketij planeti(pa dashje)-por tani nga TI mvaret se si do veje "evolucioni yt"(me dashje)!..deri sa te shuhet ndriqimi i yllit tende!-nga ti mvaret sa do te ndriqoj ky YLL!

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga erdha-edhe-une:
[qb] ...o popull po pse e komplikoni kaq shume!..........gjdo njeri nga ne eshte "i zgjedhuri i nderuar "te jete pjese i evolucionit te ketij planeti(pa dashje)-por tani nga TI mvaret se si do veje "evolucioni yt"(me dashje)!..deri sa te shuhet ndriqimi i yllit tende!-nga ti mvaret sa do te ndriqoj ky YLL! [/qb]
sa shume studion moj vajze(po ne praktik si je?)nese mundem ta di

mariza

Primus registratum

Picaso , ja se rastesisht e njoh kete erdha edhe une-...eshte nje kokeforte qe se ka shoqen