Linda per te jetuar dhe jetoj per te vdekur!!!

skin

Primus registratum
Re: Linda per te jetuar dhe jetoj per te vdekur!!!

Po cfare te ben te jesh kaq i sigurt??

SKIN

ketitopi

Primus registratum

kjo shprehja ehste ca si shume pesimiste sidomos te pjesa e 2.une per veten time do e thoja shprehjen pak te ndryshuar: kam lind se 2 njerez ne rrethana te caktuara(dmth prinderit e mi)deshen qe une te jetoja dhe do jetoj sa me shume qe te le gjurme ne kete bote.vdekjen s´dua te permend.ashtu si eshte formuluar shprehja i bie qe shpirterisht te kesh vdek qe tani se me idene per te vdekur jeton...ehste si puna e asaj thenies tjeter:jetoje cdo dite sikur te ishte dita e fundit e jetes tende.ne fillim te jep idene qe gezoje cdo dite e shfrytezoje cdo moment pra optimiste po po ta mendosh me thelle,i bie qe ta jetosh jeten tende si ne ferr se ashtu do te ishte dita e fundit e jetes(me idene qe te nesermen nuk do existoje me).uroj te jeni dakort me mua sidomos hapesi i temes...s´besoj te kete me sh per te thene mbi kete teme.po e mbyll me nje shprehje kundra vdekjes per ti dhene pak optimizem temes /pf/images/graemlins/laugh.gif :

dashuro gjate gjithe jetes dhe do te mbetesh i pavdekshem!!!(shprehja ime e preferuar)

skin

Primus registratum

Fillimisht postuar nga keti t.:
[qb]
dashuro gjate gjithe jetes dhe do te mbetesh i pavdekshem!!!(shprehja ime e preferuar) [/qb]
Varet... nese dashuron psh.. Bushin, Klinton, Kenedin ... apo .... hmmm Sali Berishen, Fatos Nanon... hehe ....mund te gjesh vertet pavdekshmerine......

ketitopi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga skin:
[qb]
[qb]
dashuro gjate gjithe jetes dhe do te mbetesh i pavdekshem!!!(shprehja ime e preferuar) [/qb]
Varet... nese dashuron psh.. Bushin, Klinton, Kenedin ... apo .... hmmm Sali Berishen, Fatos Nanon... hehe ....mund te gjesh vertet pavdekshmerine...... [/qb]
sé more vesh mire kete lidhjen e thenies me politikanet. :shrug:

skin

Primus registratum

Ne fakt me erdhen ne mendje vetem emra politikanesh, po mund te jene dhe artista, sportista, etj.... njerez me fame praaaa... dashuro kta dhe behesh dhe ti me fame dhe e pavdekshme... te pakten ne biografite qe do botohen me vone per keta njerez...
capisc...??
SKIN
ps. shembull tipik: Monika Lewinski
:tipsy:
[qb]
sé more vesh mire kete lidhjen e thenies me politikanet. :shrug: [/qb]

ketitopi

Primus registratum

[QB] Ne fakt me erdhen ne mendje vetem emra politikanesh, po mund te jene dhe artista, sportista, etj.... njerez me fame praaaa... dashuro kta dhe behesh dhe ti me fame dhe e pavdekshme... te pakten ne biografite qe do botohen me vone per keta njerez...
capisc...??
SKIN
ps. shembull tipik: Monika Lewinski
:tipsy:

sa i thelle qe paske qene edhe ti skino /pf/images/graemlins/tongue.gif .s´do te thote te rrish te gjush V.I.P-at per tu bere i famshem.moa harro se edhe nga populli i thjeshte kane ardhe..po me pune e perpjekje arrihet gjithcka,apo jo?shembull(meqe po flasim per te njohurit) madonna,ka qene nje vajze e varfer...as shpi ku te fuste koken nuk ka pas,prinder te ndare probleme financiare,po keshtu i erdhi jeta,e shkathet ishte ,kapi momentin dhe zor se del nga historia boterore e muzikes ajo.pershtatje me cdo kohe.femer kameleon(gjithe kete reklame i bera sikur e kam kusho /pf/images/graemlins/laugh.gif .capisci ca du me thene une?)
hajt pra tung /pf/images/graemlins/wink.gif

skin

Primus registratum

une u nisa nga ajo qe the me pare.. dashuro per gjithe jeten dhe do ngelesh i pavdekshem....
kshu sic eshte kjo fjali per mua nuk ka shume kuptim. e pse do ngelesh i pavdekshem? mbase ne mendjet e njerezve?? po sikur te vdesin dhe ata?

prandaj kjo puna e politikaneve dhe artistave me erdhi si "ide humoristike" per ti dhene me teper kuptim fjalise qe permende me siper.

megjithate,
pac fat ne jete :goofy:

enealbir

Primus registratum

Mos me thuaj me ze te mekur,
Se jeta eshte nje enderr e kote,
Sepse shpirti i fjetur,
Eshte nje shpirt i vdekur!
Shekspir

Perse njerezit sa me shume jetojne aq me shume e duan jeten, megjithese gjate gjithe jetes se tyre mund te kene vuajtur shume? Eshte e verete qe per momente te vecanta atyre mund t'u kete shkuar mendja tek vdekja, per t'u cliruar nga hallet e problemet. Por kur jane qetesuar padyshim ju eshte dukur budallallek. Jeni teper te rinj, per t'a pare jeten me pesimizem dhe per t'a lakuar fjalen vdekje si pa te keq. Vertet jeta eshte e shkurter duke e pare se sa shume probleme ka dhe sa pak kenaqesi. Por megjithate eshte teper e shtrenjte per cdo njeri. Njerezit kane dashuruar, jane tradhetuar dhe kane tradhetuar, por persei kane harruar dhe perseri jane dashuruar. Jeta vazhdon. Njerezve ju kane humbur femijet dhe njerezit me te dashur dhe perseri kane vazhduar te jetojne. Pra ne moshen tuaj fjalen vdekje duhet t'a mendoni si dicka qe nuk ju takon!

jim_albanian_morrison

Primus registratum

[qb] Po cfare te ben te jesh kaq i sigurt??

SKIN [/qb]
cfare me ben te jem i sigurt...........po pikerisht deshmia e kesaj jete qe po jetoj me ben te jem i sigurte,dhe kete e kam arritur duke kuptuar ate cka kjo jete po me deshmon.

skin

Primus registratum

Jimmyy, ne fakt ti me duket e kishe fjalen per boten tjeter, sic thua "..... pikerisht ajo bota tjeter eshte kuptimi padiskutim......"
Dhe une per kete pyeta, se si je kaq i sigurt qe bota tjeter ka kuptim??? Kush e ka pare dhe te ka "thene" qe kshu eshte?

samanta

Primus registratum

Kam lindur per te jetuar,jetoj jeten dhe ne menyre te pashmangshme do vdes si dhe te tjeret.Ne fakt shpesh thuhet qe para vdekjes jane te gjithe te barabarte,por s'me duket ashtu,sepse ka njerez qe kane lene e do lene gjurme te pashlyeshme ne historine e njerezimit si per mire edhe per keq.E kjo i dallon njerezit edhe para vdekjes.

jim_albanian_morrison

Primus registratum

[qb] Jimmyy, ne fakt ti me duket e kishe fjalen per boten tjeter, sic thua "..... pikerisht ajo bota tjeter eshte kuptimi padiskutim......"
Dhe une per kete pyeta, se si je kaq i sigurt qe bota tjeter ka kuptim??? Kush e ka pare dhe te ka "thene" qe kshu eshte? [/qb]
sipas teje cdo gje duhete te vertetohet ne baze te shqisave,per mua ky eshte nje fillim i gabuar per gjithcka,sic e di une jam mysliman dhe sigurine e botes tjeter e mendoj ne baze te kuranit,shume njerez nuk mendojne keshtu eshte e drejta e tyre,besimi eshte pune zemre dhe mbetet gjithmone i tille,une sikur ti tregoj gjithcka nje pabesimtari,ai prap nese nuk e kishte ne zemer nuk do te besonte,pra sigurine mua ma jep zemra ime per shume kjo nuk eshte e mjaftueshme per mua po.

S6T6N6

Forumium maestatis

Kjo eshte e verteta e pamohueshme dhe e pashmangshme... e bukur, me teper nga c'duhet. Asnjeri nga ne nuk kerkoi te vinte ne jete dhe si rrjedhoje askujt nuk do ti kerkohet llogari kur te vdese. Seicili nga ne eshte ketu per te gjetur qellimin... me te cilin do haset, vetem para se te mbylli syte.

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Kjo eshte e verteta e pamohueshme dhe e pashmangshme... e bukur, me teper nga c'duhet. Asnjeri nga ne nuk kerkoi te vinte ne jete dhe si rrjedhoje askujt nuk do ti kerkohet llogari kur te vdese. Seicili nga ne eshte ketu per te gjetur qellimin... me te cilin do haset, vetem para se te mbylli syte. [/qb]
shume gjera ne bote behen jashte vullnetit tend por mbas kryerjes se tyre kerkohet llogari,edhe ne bote ka shembuj te ngjashem,nese te gjithe i japim nje shpjegim lindjes tone po ashtu edhe jetes tone tek vdekja ndalojme pse?cdo te ndohde mbas vdekjes nuk te duket pyetje interesante,pse duhet te vdisja,a vdes me te veretete ka nje ser pyetjesh qe nuk i shmangesh dote,i mendon i llogjikon e ne fund me zemer ben ndarjen keshtu mendoj une....

tesoro

Primus registratum

interesante kjo teme

por per mua do thoja: linda per te jetuar
por po jetoj per te punuar"

bye bye

Artemis

Primus registratum

Njerez… Pse jeni kaq shpirt ngushte ore :cool: ?!
Paramendoni keshtu:
Vdekja- Asgjesimi versus Lindja- Te qenurit… cfare misconception!!!
Si mundet lindja ose Jeta te jete Te Qenurit kur ajo qe nga filli I saj eshte vete ASGJESIMI qe na afron, perul, larteson, shpien para Vdekjes?!
… nuk dua te fyej askend por te besohet se Vdekja eshte FUNDI per mua eshte Idiotike ( lexo Cinike). Une vdekjen e shoh si, fig. Flijim per Rikrijimin.
Meqense nuk them se nuk ndjej frige nga Ai Akt kalues :eek: … sepse eshte ne natyren njerezore te frigohet nga e panjohura. Nese me pare njeriu nuk ka ide per nje gjendje te Re ai nuk ka Ide edhe per Rolin e tij ndaj asaj Gjendjeje te Re te panjohur, Nga kjo edhe te Qenurit e tij shendrohet ne nje te Panjohur ose Hic! Kete e lidh me ndjenjen e friges nga Humbja qe besoj secili njeri e ndjen kur kujton vdekjen...
Kaq... cka desha te them o :confused: ... ???
E pra... Une e Dua jeten Shume- besoj se do ta Dua edhe Vdekjen… dhe jeten dhe vdekjen dhe keshtu me rradhe dhe keshtu me rradhe… dhe keshtu me rradhe…. Dhe keshtu me radhe!
Se fundi Infiniti dhe Hici per mua jane nje gje e njejte, si nje membrane qe nese e sheh ne vertikale eshte aq e holle sa fare nuk ekziston e ne vertikale eshte aq e madhe sa nuk ka fund.

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif Zgjidhne kendveshtrimin :rockband:

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Linda sepse "dikush" tjeter zgjodhi per mua...
Jetoj per kto "dikush"....

(?=?) Ehhhhh!!!