KJO ESHTE HISTORIA JONE

antip

Primus registratum
Re: KJO ESHTE HISTORIA JONE

Nuk besoj se tema ben lidhjen e historise se Shqiperise me islamin, por them se ka pasur si qellim vetem historine e islamit. Lindin keqkuptime kur nuk lexohet tema nga fillimi.

jimmy84

Primus registratum

E marr vesh. Ketu eshte HISTORIA e ISLAMIT. Dmth muslimanet e Shqiperise paskan te njejten Histori me muslimanet e Arabise dhe te Kines. Kurse te krishteret paskan histori te njejte me te krishteret e Argjentines dhe Kongos. Po a eshte historia pjese e fese? Apo feja pjese e historise? A nuk eshte e njejta filozofi e perdorur nga greket per te greqizuar ortodokset shqiptare per qindra vjet? A nuk eshte e njejta filozofi qe perdorej kur cdo musliman shqiptar quhej "turk", cdo ortodoks quhej "grek" dhe cdo katolik "latin". Por mesa duket ka akoma njerez qe NUK u intereson qe te pranojne se KOMBI dhe FEJA jane dy gjera PA lidhje. Dhe ka akoma disa njerez qe nuk jane te afte ta kuptojne qe KOMBI dhe FEJA jane shume te ndryshme.

Megjithate ViNNy vuri dori ne zemer dhe pranoi qe turqit "edhe kane vjedhur ndonjehere". Per vrasje, luftra, kryengritje, shtypje, masakrime, plackitje ne mase jane fantazira. Skenderbeu,Lek Dukagjini,Celo Picari, Zenel Gjoleka, Rrapo Hekali, Cerciz Topulli,Themistokli Germenji,Mihal Grameno, Ded Gjon Luli, Mic Sokoli, Isa Boletini,Bajram Curri dhe Ismail Qemali e mijera te tjere jane fantazira. Naim Frasheri, Cajupi, Thimi Mitko, Fran Bardhi, De Rada, Naum Veqilharxhi, Petro Nini te gjithe keta qe kane fantaziste dhe agjente te shitur te italiani meqe kane share turqit dhe genjenin per gjasme masakra, luftera etj. Edhe perpjekjet per te hapur shkolla shqipe kane qene genjshtra, se greket dhe turqit gjithmone jane perpjekur jashtezakonisht qe te hapeshin shkollat shqipe.
Nuk eshte aspak faji i turqve qe ne i kemi shume te rralla veprat artistike (qe nga pikturat e librat e deri tek keshtjellat) te periudhes se Rilindjes, Iluminizmit, Romanticizmit etj.
Nuk eshte as faji i turqve qe ne ngelem 100 vjet mbrapa Greqise (se pranadaj jemi kaq te zhvilluar ne krahasim me greket ne se na kane ndihmuar turqit edhe 100 vjet me shume se greket e serbet).
Eshte e cuditshme qe komunizmi nuk triumfoi as ne Kine dhe as ne Angli por ne Rusi dhe ne Shqiperi ku cuditerisht nuk ishte ndermarre asnje reforme anti-feudale (qe te kalohej ne kapitalizem).
Jo. Ne asnje menyre. Sulltani gjithmone e ka patur ne zemer Shqiperine (ashtu sic e kishte Venizellos me vone dhe Ducja ca me vone).

Une nuk jam aq naiv sa te them tani "Hajde t`i biem Turqise". Biles nuk jam aspak kunder marredhenieve shume te mira me turqit. POR qe te mohoj historine dhe te shemb simbolet e vendit tim per hir te nje "vellazerie te sinqerte" me turqit apo me cdo komb tjeter kjo eshte e pamundur (per mua dmth se per ca te tjere eshte teper normale mesa duket).

Tani,Harapi na iluminon duke na thene sesa kryeministra shqiptare paska patur. Ti me permend 14 kryeministra une te permend 14 PERANDORE romake dhe bizantine. Dhe cfare se kane qene shqiptare (ose ilire)? Kjo tregon qe kane punuar per TURQINE (ose per Romen ne rastin e perandoreve). Pra sulltanit kur i interesonte i mbante (kur nuk i interesonte u priste koken apo jo?). Prandaj mos me thuaj te lutem qe jane fryt i "vellazerimit" shqiptaro-turk. Lexo edhe per politikat turke ndaj shqiptareve qe ishte "edhe kulaci edhe kerbaci". (kulaci duhej per te percare se vetem me kerbac nuk dilej sic ja dilnin ne Bullgari psh).

ViNNy thote: "Pse te mos marrim per baze ato qe thone historianet turq te asaj kohe?". Kjo eshte si te gjykosh per Dardanine duke marre per baze "historianet" serbe dhe te gjykosh per Camerine (dhe me tej akoma) duke marre per baze "historianet" e Venizellosit, Zerves dhe Karamanlisit. Kesaj shqip i thone "Vari ujkut melcite ne qafe".

H

harap

Guest

O jiimy me vjen keq per ty se lodhesh duke shkru kaq gjate po je kaq qesharak sa do te te keshilloja te postoje ke dallaveret ne kete menyre qe flet ti.Je komplet femi edhe i pabaze ne mendime.

jimmy84

Primus registratum

Ke te drejte. Po per sqarim, nuk e shkruaj qe te te bind ty.As qe e coj neper mend. Se une nuk jam imam apo hoxhe qe te te bind ty. E shkruaj qe dikush qe e lexon te kete mundesi krahasimi dhe te le gjykoje vete pastaj.
Po kete mesazhin tend mos duhet ta marr si kompliment? Jo per gje po perderisa qe te jem "serioz", "i pjekur" dhe i "bazuar" u dashka t`i falem historianeve turq dhe te shaj ata qe luftuan kunder tyre me mire po pranoj te jem "qesharak", "femije" dhe "i pabaze".
Selam imamit nga ana ime.

H

harap

Guest

Je gje me origjine nga malet e larta?Une ste permenda as imam e as hoxhe e as prift ne nje nga postimet e mia.Por kjo eshte ajo qe quhet 'kale Karroce' .

jimmy84

Primus registratum

Kush tha qe e permende ti imamin? Ishte pershendetja ime per imamin.
Malet e larta? Versioni i sheqerosur i "malok" ky? Nejse,pak rendesi ka. Ec Harap, maj menjen tande.

ameba

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kot te pyes, ca do me thene Ushtri Islamike?? Qe ka pushtuar Sirine?? Pse??

[/ QUOTE ]

Siria ne ate kohe ka qene nen sundimin romak, <u>[/i]gjate jetes se Profetit</u>[/i] ushtira romake ka provokuar disa here muslimanet madje ka pasur edhe disa luftime midis tyre. Pra keto luftime e kane zanafillen me provokimet dhe sulmet e romakeve si fillim, dhe normalisht qe kane vazhduar. Sa per ushtri islamike eshte fare e qarte se cfare do te thote.

[/ QUOTE ]

Tani une nuk kam asgje kunder menyres sesi e keni trajtuar kete teme se paskan folur shume te tjere para meje per kete pune...
Po kam nje si dyshim mbi njohurite e mia historike... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
1.Islami si besim fetar fillon ne shekullin e 6-te (ne mos qofsha gabim) dhe perandoria Romake mbaron ne 323 A.D kur kemi ndarjen e Perandorise Romake ne Perandoria e Romes Perendimore me qender Romen dhe Perandoria e Romes Lindore ose e njohur me vone si Perandoria Bizantine me qender Konstandinopojen.
Tani dyshimi im eshte me cilet ushtare romake paskan luftuar ushtaret e Islamit kur midis dy grupeve ka me shume se nje shekull e gjysem diference /pf/images/graemlins/confused.gif

tani duke shetitur on-line hasa ne kete site ju keshilloj ta lexoni se kishte ca gjera te mira mbi paraardhesit tone Iliret.
Iliret

hkatab

Forumium praecox

Kot te pyes, ca do me thene Ushtri Islamike?? Qe ka pushtuar Sirine?? Pse??

[/ QUOTE ]

Siria ne ate kohe ka qene nen sundimin romak, <u>[/i]gjate jetes se Profetit</u>[/i] ushtira romake ka provokuar disa here muslimanet madje ka pasur edhe disa luftime midis tyre. Pra keto luftime e kane zanafillen me provokimet dhe sulmet e romakeve si fillim, dhe normalisht qe kane vazhduar. Sa per ushtri islamike eshte fare e qarte se cfare do te thote.

[/ QUOTE ]

Tani une nuk kam asgje kunder menyres sesi e keni trajtuar kete teme se paskan folur shume te tjere para meje per kete pune...
Po kam nje si dyshim mbi njohurite e mia historike... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
1.Islami si besim fetar fillon ne shekullin e 6-te (ne mos qofsha gabim) dhe perandoria Romake mbaron ne 323 A.D kur kemi ndarjen e Perandorise Romake ne Perandoria e Romes Perendimore me qender Romen dhe Perandoria e Romes Lindore ose e njohur me vone si Perandoria Bizantine me qender Konstandinopojen.
Tani dyshimi im eshte me cilet ushtare romake paskan luftuar ushtaret e Islamit kur midis dy grupeve ka me shume se nje shekull e gjysem diference /pf/images/graemlins/confused.gif

tani duke shetitur on-line hasa ne kete site ju keshilloj ta lexoni se kishte ca gjera te mira mbi paraardhesit tone Iliret.
Iliret

[/ QUOTE ]

Shqipëria dhe Bizanti
Pas ndarjes së Perandorisë Romake në dy pjesë, më 395, trevat iliro-shqiptare <u>hynë në përbërje të Perandorisë Bizantine</u> , siç quhet zakonisht pas kësaj date Perandoria Romake e Lindjes sipas emrit antik të kryeqytetit të saj, Bizant, që për nder të Konstandinit të Madh u quajt Konstandinopojë
.http://historia.shqiperia.com/mesjeta/index.php

Konfliktet kane qene me kete Perandori, ku benin pjese edhe viset shqipetare, pra nuk besoj se kemi ndonje DYSHIM, vetem nqs ti i konsideron viset shqipetare nen Perandorine Romake te Perendimit.

ameba

Forumium maestatis

OK tani po sepse ne ato shkrimet qe kishe perpara atij qe kam cituar une nuk ishte i sqaruar ky detaji qe shtove tani dhe mua per vete me la nje si shije habie kur e lexova...

Tani kam edhe nje pyetje tjeter po taksa e Xhizes si lidhet me historine tone qe po perpiqesh ta paraqesesh?

i_own_u

Primus registratum

historia jon...?... nuk esht hiç e komplikuar...

MYSLIMANIZMI NE ALBANIA ?????? esht fare e thjesht... per faktin qe ushtria Turke nuk la stergjySHE pa perdhunuar ne ato kohra... dhe po ti shikosh me vemendje MYSLIMANET SHQIPTAR ME QYTETARET TURK ndryshimi esht ZERO 1 far me i llaf

por vitet kalojn dhe kto niper po moderohen dhe kan filluar te risin mjekrat e te dalin me pantallona pak si te shkurtera ti duken çorapet...

me pak llaf ja kjo esht HISTORIA JON...

H

harap

Guest

po ti po i ve vulen /pf/images/graemlins/smile.gif Ti ta argumenton me fakte edhe ste le shteg fare ku te kapesh.Perdhunime degjohen me shume andej nga ana jote /pf/images/graemlins/smile.gif

i_own_u

Primus registratum

mir pra e kam... burrat i merte ushtria e grat ja kuronin ushtaret, t'pakten kshu esht legjenda... e po ta kapesh holl holl muhabetin HARAP Turqit e Shqiptaret sikur i ka pjell i non jan

nejse,

po ty pse te dogji...? ti ske as mjekerr e ste duken as çorapet /pf/images/graemlins/laugh.gif

woooooow

Primus registratum

Atij nuk i dogji,por i vjen keq per ty se sic po duket i paske then mendjes "ik e pirdhu" me kohe.
Gjynaf,nqs je dhe cun i ri..

dedegjonluli

Primus registratum

Mos ja futni kot, se ne u beme musliman pas nje referndumi ´te mbajtur ne shekullin e XVII, pasqe gjithe popullata kishe mesuar se cka eshte Kurani. Ne ate kohe shtypi(lexo shtypja) tek shqiptaret ishte ne nivelin me te larte ne Evropen e asaj kohe. Edhe kanali TV TRT ishte ne sherbin tone ne ate kohe. Kjo eshte historia.
Vijon

The_Meditator

Primus registratum

o jimmy jimmy .prape me gaffa ti:) .mgjth mendoj qe je djal i mire edhe pse ateist[pa e dit as vet pse]

kur un te permenda turqit dhe versionin e tyre ,e bera kete gje sepse versioni jone seshte i plote.te jete i plote duhet me u marr edhe mendimi i djetareve tane myslimane.por duke qen qe te gjithe keta qe japin kete version jan ose katolike/ortodokse ose perendimor [qe i bie te jen katolike ose ortodokse dhe keta te fundit].pra smundet qe ti ti besosh ksaj gjeje ne menyre te plote ,se ne i kemi pae qarte fabrikimet pergjate historise se europes ndaj nesh ose europes ndaj vendeve te lindjes.ti thua qe turqit jan ne nje pjate me greket ose serbit ne kete mesele. un them jo. ma argumenton ti dot mua kete gje?-as qe mundesh dhe as qe do te mundesh.kur kam pyet nje historian turk ne turqi per skenderbeun dhe per bemat e tij sipas ''historise'' sone ai me tha :- ska mundesi gjera te tilla te kene ndodh sepse si kemi te dokumentuara te tilla histori. i thashe:- e si ju ti dokumnetoni histori te tilla qe ju humilate juve ose ottomanet e asaj kohe? -me tha :- te jete ashtu ateher ne do kishim fabrikuar edhe betejat bere ndaj hungarezeve ose beteja per pushtimin e austrise dhe disfatat tona ose humbjet qe beme kundrejt kontit drakula te rumanise qe me sa po me thua ti mua paska afersisht te njejten histori si skenderbeu jot ,por te drakules ne e paskemi dokumentuar kurse te skenderbeut jo. u mendova dhe nxora ne konkluzion qe ai kishte te drejte ,edhe po te duash mos i jep te drejte atij ne kete mesele po deshe.duhet marre versionet e te dyja paleve dhe analizoji ato.edhe per serbet mos harro se ne pretendimet e tyre ka te verteta ne te .ardhja e tyre ne ato troje dhe keqtrajtimi qe fiset kosovare te asaj kohe i bene atyre kjo esht nje e vertete qe nuk mohohet .esht argumentuar me histori qe fiset kosovare i kan plackit dhe trajtuar si skllever derisa ata bene kryengritje dhe arriten sovranitet.prandaj urrejtja e tyre ndaj nesh ose anasjelltas buron edhe sot e ksaj dite.edhe tek greket esht afersisht e njejta gje.nuk jemi popull i bekuar ne jo.edhe ata kan te keqijat dhe fabrikimet e tyre ne histori ,por edhe ne kemi tonat.

edhe nje gje te fundit per ty.

pa mi numero pak ata 14 perandore romak ilire ti mua?

jan te gjitha idiotlliqe qe pretendojne historianet tane. kemi pase dy perandor bizantin me orrigjine shqiptare jo te plote dhe ne kohen e cezarit petrokianet[garda e perandorit] ka qene shumica ilire. kaq .jo si ca qe pretendojne qe petrokianet gjithmone kan qen ilire e kostandini ilire e blah blah blah pretendimet e shqiptareve per ti bere cik qefin vetes.fabrikime asnje gje tjeter.

harapi ti permendi ministrat e shumte qe ka pase kabineti turk me qellimin qe keta te fundit kan pase respekt per ne dhe kete ti se mohon dot.edhe sot e ksaj dite ata kan respekt per popullin shqiptar si asnje shtet tjeter. kam qen prezent vet atje dhe turqit si popull skan respekt per asnje shtet tjeter vecse nesh.ti do pretendosh tani ..jo po ca te mire sollen ata ndaj nesh e etc etc etc???--nuk ka rendesi vlla.na kan respektuar ne ate kohe dhe vazhdojne te na respektojne dhe sot e ksaj dite.si popull i pushtuar qe kemi qen prej tyre ,kemi pase me shume privilegj se cdo popull verdalle nesh qe ishin te pushtuar ne te njejten kohe.dhe per kete turqve duhet me u heq kapelen ndac ke qef ti per kete gje ndac ske.dhe kjo ska te beje lidhje fare me islamin se ata jan per turp nga islami si vete populli jone.thjesht na respektojne ,por jo per shkak te islamit.

hkatab

Forumium praecox

Pa dashur te dale nga tema, desha vetem te kujtoj se ishin turqit ata te cilet vetem 10-te vjete me pare kur aviacioni grek shperndante trakte ne gjithe shqiperine e jugut per nje "RREBELIM" dhe THIRRJE PER BASHKIMIN ME TOKEN MEME GREKE, admirali i flotes turke erdhi ne vlore me nje anije luftarake dhe i coi nje mesazh shtetit grek: SHQIPTARET DHE TURQIT JANE VELLEZER, CENIMI I TE DREJTAVE TE SHQIPTAREVE ESHTE CENIM I TURQISE. Mos harroni se 97 ishte organizim i Greqise. Keta jane KOMSHINJTE TANE TE KRISHTERE QE DUAN TE NA SHFAROSIN SI KOMB,MJERE PER ATA QE I KANE SYTE E ZENE DHE AKOMA LEXOJNE HISTORINE QE NA E LA TRASHEGIM XHAXHI ENVERI. TURP PER JU QE I THONI ATO FJALE, DUKET QE NUK KENI SHPIRT SHQIPETARI. UNE NUK JAM TURK, JAM SHQIPETAR DHE JAM KRENAR PER KETE GJE DHE UA DI PER NDER DHE FALENDERIM TURQEVE SE EDHE SOT E KESAJ DITE NA DALIN NE KRAH DHE NA NDIHMOJNE NGA ATA QE DUAN TE NA SHFAROSIN. A MOS E HARRUAT LIGJIN E LUFTES QE GRREQIA KA NDAJ SHQIPERISE??????????? PERSE KY LIGJ LUFTE???????? A I HARRUAT MASKRAT NE CAMERI????????? PYESI CAMET SE ATA JU NJOFTOJNE ME MIRE.??????????? NUK ISHIN TURQIT ATA QE NA LANE MBRAPA JO SE KUR SHQIPERIA DHE TURQIA ISHIN SEBASHKU ISHIN GREKERIT ATA QE PUNONIN SI REFUGJAT NE SHQIPERI, VININ PER BUKEN E GOJES.
Eh keshtu eshte kur ne mes shqiptareve kemi greke qe hiqen si shqipetare madje me atdhetare se ata nuk gjen /pf/images/graemlins/confused.gif

i_own_u

Primus registratum

khatab... ç'kuptim ka nick-name jot...? mos esht ai khatab krahu i djatht i Shamil Basajevit ne CECENIA qe iken per lesh mer...? nejse doja me dit çkuptim ka fjala KHATAB nese ka noi kuptim

1. xhaxhi enveri esht pjell e nje familje Hoxhallaresh t'pakten kshu e di un

2. nese ka nje Shqiptar 100% nga ne te dy ai jam un

3. mir e the dhe ti Turku ju quan vllezer sepse far turku jeni... por TURKU mer ti i nderuar fanatik ta dij qe ju myslimont e ALBANIS keni mor si kot ju a bo harrom

jo per gjo po fjalet e juaja dhe veprimet e ju fanatikerve ALBANEZ ne TUQI jan jash ligji e kushtetute

kur u bot kaq myslimon ju mer khatab...?... dashurojeni jeten mer fukarej te perenis sepse jeta esht shum e bukur

sa mir do ishte te na pushtonte Greku... te pakten zdo kishim probleme fetare ashtu si nuk kan ato 3 apo 4 milion mysliman qe jetojn ne Greqi

hkatab

Forumium praecox

khatab... ç'kuptim ka nick-name jot...? mos esht ai khatab krahu i djatht i Shamil Basajevit ne CECENIA qe iken per lesh mer...? nejse doja me dit çkuptim ka fjala KHATAB nese ka noi kuptim

1. xhaxhi enveri esht pjell e nje familje Hoxhallaresh t'pakten kshu e di un

2. nese ka nje Shqiptar 100% nga ne te dy ai jam un

3. mir e the dhe ti Turku ju quan vllezer sepse far turku jeni... por TURKU mer ti i nderuar fanatik ta dij qe ju myslimont e ALBANIS keni mor si kot ju a bo harrom

jo per gjo po fjalet e juaja dhe veprimet e ju fanatikerve ALBANEZ ne TUQI jan jash ligji e kushtetute

kur u bot kaq myslimon ju mer khatab...?... dashurojeni jeten mer fukarej te perenis sepse jeta esht shum e bukur

sa mir do ishte te na pushtonte Greku... te pakten zdo kishim probleme fetare ashtu si nuk kan ato 3 apo 4 milion mysliman qe jetojn ne Greqi

[/ QUOTE ]

ehhhhhhhh, ke te drejte, te lumte, 10-te per sot.

i_own_u

Primus registratum

???? nejse, grazie /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

po te pakten pergjigju pseudonimit khatab... çkuptim ka