Kerry vs. Bush

roberto

Primus registratum
Re: Kerry vs. Bush

dhe shumica e juaj flasin ketu pa njohur as edhe nje amerikan
amerikani mesatar eshte me njerezor se francezi,gjermani dhe anglezi bashke

Dhe ju qe i beni llogarine amerikes duke na nxjerre dhe teorite e borxheve :mad: :mad:
:smash: :smash:
mos u emociononi kot sepse nuk e keni idene se per cfare po flitet

antares

Primus registratum

Ore babush, ate llogarine e thone vete amerikanet (se nga e degjuam ne atehere?), nese je ndonjecike i informuar ne financen nderkombetare duhet te dish qe FMN e Banka Boterore para disa muajsh me miresjellje i thane USA se deficiti monstruoz (7 000 000 000 000 $) si dhe ai vjetor mbi 400 000 000 000 $ po behen kercenim jo vetem per USA por per te gjithe gjynahqaret (azia) qe kane lidhur fatin me pacavuren jeshile qe quhet dollar.
Nese qente e Pavllovit qe jane gati te thone gomari fluturon se keshtu thote Gomari qe kane zgjedhur per president (ata besojne se Sadami i rrezoi kullat, se Iraku ka arme atomike, se Iraku do dergoje bomba kimike e bakteriologjike me ca balona tabake qe i kishte shitur Anglia), atehere veshtire se mund te kesh respekt per keta "amerikanet e thjeshte".
Popujt europjane jo se jane me te mire po atyre u kane pare syte shume me teper ne keta 2500 vjet histori prandaj jane thjesht me te matur.
Kujto ate historine e demit plak me vicin e ri dhe do kuptosh se ku ndryshon Amerika me Europen mor bir......

Poseidon

Primus registratum

Dje ishte bere nje sondazh ne Arizona dhe nga sondazhi i meparshem ku Bush ishte perpara me 12 pike, Kerry kishte dale ne avantazh kete rradhe me 1 pike. Mesa duket dhe atje ku Bushi e mbante per zone te sigurte i duhet te shpenzoje kohe ne fushate dhe fonde.

Per kuriozitet kjo. Me kujtohet para ca kohesh, sic jane gazetat dhe gazetaret qe germojne gjera deri te parendesishme, kishin nxjerre qe Bush dhe Kerry ishin kusherinj te larget /pf/images/graemlins/laugh.gif Te cfare grade nuk e mbaj mend tani po mesa duket do jete beteje ne "familje" /pf/images/graemlins/tongue.gif

Nja dy gjera duhet te vejne re shqiptaret besoj dhe duhet te mesojn nga te tjeret.(ne fund te fundit per kete vlen te shihet se cfare ben bota, per te marre ate qe ka pjese me te mire, e jo per te bere analiza "si duhet ta mesojme bushin dhe si duhet ta mesojme kerryn te sillet" /pf/images/graemlins/laugh.gif ).
Kohet e fundit vetem ne dy raste kam pare qe dikush te pellase si gomar ne nje fjalim ne miting. Rasti i pare ka qene me E.Ramen ne '00 dhe rasti i dyte me H.Dean ne iowa ne dimer.
Nese asaj pellitjes se Dean ne Iowa ju vu menjehere kapistalli dhe samari duke i treguar rrugen... asaj pellitjes tjeter ju pergjigjen te lumtur dhe me mijera gomere te tjere duke e pare veten ne nivel te tille.
(kete krahasim te rendomte e bej vetem per te krijuar idene se sa larg dhe nivel te ulet jemi ne raste te tilla, vetem e vetem per inatet, mllefet, e per te mbrojtur idealin e partise)

Tjeter pashe siper qe shanin Kerryn duke ngrejtur ne qiell kandidate te tipit Nader etj.
Kerry per te fituar i duhet te paraqese nje mesazh me gjithperfshires. Mesazh qe te arrije te beje per vete dhe pjese konservatore te shoqerise amerikane(dhe nuk eshte e vogel ajo pjese konservatore), ne te kundert ai kurre nuk ka per te fituar dhe as do jete ne gjendje ti beje balle akuzave te Bushit si person "teper liberal".
Mos harroni se per te fituar te njejten gje beri dhe Bush ne '00 duke e paraqitur vetem si koservator qe punonte per mirekuptim dhe bashkpunim qe do te sillte ne fund te mandatit te vete ne amerike te bashkuar.... etj etj lloqe.

Nje gje duket qarte fare, ne fushaten e tij Bush mbahet me teper ne nje fushate me negative adds kuder Kerryt duke treguar dhe nje gjendje te mjeruar te punes se tij personale 4 vjecare. Gati nuk ka asgje dhe asnje pike qe te arrije te ngreje punen e Bushit keto kater vjet. Fushata eshte shume konservatore dhe tenton te fitoje ne zonat me ultrakoservatore amerikane, mbeshtetet pothuaj teresisht ne ameriken rurale dhe perkrahjen e forte te elementeve konservatore fetare.

antares

Primus registratum

Punet nuk jane aq te komplikuara sa duket (ato paraqiten te tilla se ka intetesa per nje gje te tille). Mos u kapni me naivitet te Bushi apo Kerry se i thone fjales nje dore lan tjetern e te dyja lajne fytyren. Ata jane e njejta gje po propaganda mundohet ti paraqisse ndryshe qe gomeret te votojne per njerin apo per tjetrin. Por e verteta eshte me e thjeshte. Po te doni lexoni receten e thjeshte qe apti nje kandidat tjeter per president (i cili sigurisht nuk ka shans te zgjidhet, se pastaj si do jetojne amerikanet me te gjitha kodet e ngjyrave?)

=============================

Most effective way to prevent terrorism is missing from 911 report, Libertarians say

WASHINGTON, DC -- The report by the September 11 commission is missing one obvious way the U.S. government could reduce the chance of another terrorist attack, Libertarians say: Quit meddling in foreign nations.

"The intelligence reform needed most right now is a more intelligent foreign policy," says Libertarian presidential candidate Michael Badnarik. "Pulling U.S. troops out of nations where they don't belong would make America much safer than appointing a thousand new intelligence czars."

The report by the National Commission on Terrorist Attacks Upon the United States, released on Thursday in Washington, notes that the government missed up to 10 opportunities to unravel the September 11 plot because of bureaucratic bungling among 15 U.S. intelligence agencies. It recommends creating a new multi-agency center to fight terrorism; appointing a single director of national intelligence; and strengthening congressional oversight of intelligence agencies.

Unfortunately, the politicians who authored the 600-page report chose to overlook the simplest way to protect America, Badnarik says: Adopt a foreign policy of neutrality and non-intervention.

"Most Americans would be shocked to learn that U.S. troops are deployed in more than 100 nations around the globe," he said. "Putting U.S. troops in volatile, anti-American regions such as the Middle East makes them tempting targets for terrorists."

In fact, terrorists attacked several U.S. targets -- such as the USS Cole and the World Trade Center -- before the catastrophic events of September 11, and each time made it clear that they were reacting to U.S. foreign policy in the region.

"You don't see terrorists targeting other prosperous, Western-style democracies such as Switzerland, Canada or Sweden," he said. "And one reason is that those governments don't meddle in other nations' affairs or embark on foolish nation-building missions."

For decades, he noted, the U.S. government has provided military and financial aid to both Israel and its Arab enemies, has sided both with Iran and Iraq in their bitter, 10-year war and has routinely supported and armed brutal dictatorships around the world -- so politicians shouldn't pretend that they're shocked when Americans become targets for terrorists.

That's why the biggest missed opportunity of all is the government's refusal to reform U.S. foreign policy, Libertarians say.

"Instead of making America safer, Republicans and Democrats have opted once again to make government bigger," he said. "When will they learn that the best way to protect Americans at home is to quit making enemies abroad?

=================================
Dikush do thote kjo eshte si puna e vezes se Kolombit, e vertete, po sigurisht nuk ka per te ngjare......

roberto

Primus registratum

Meqe z. antare po na adreson edhe si BIR tani kur nuk e ka idene e moshes sime po te kujtoj se borxh ka cdo shtet ne bote.
Ti mund ti rreshtosh ato 0 sa te duash po borxhi amerikes eshte nje % e vogel e GDP se pergjithshme prandaj mos ja qaj hallin ne ate drejtim.
Pastaj ti ku jeton?
Sepse une jetoj ne USA dhe te pakten nuk peshtyj mbi vendin qe me mban.
Jam kritik i politikes amerikane po jo anti-amerikan.Perkundrazi...po ti njohesh amerikanet nuk ke se si mos ti pelqesh.
Ti njeh ndonje amerikan te zakonshem?
Ti ku jeton?
Pjesen me te madhe te kohes lexoj qe mbron kto islamiket me shume zell?Je gje ne malet e Tora Bores?
Po njekohesisht flet per europen e perendim her me mllef here me perzemersi?
Kush eshte ideali yt?
Mullah Omari apo nje lider perendimor?

antares

Primus registratum

Roberto! Jetojme ne shekullin e internetit dhe nuk eshte e nevojshme te jetosh ne "Land of the Free" per te kuptuar se cndodh atje (sa me larg Fox News aq me mire). Une kur te gjej kohe do te te them se c'perqindje te GDP ka deficiti 7 trilionesh i USA. Por nga ana tjeter te siguroj se eshte shume me teper se 3% i synuar ne Europe.
Shikoj qe kerkon te dish me insistim se ku jetoj, pse eshte kaq e rendesishme kjo? Te siguroj qe mjafton te kesh jetuar ne Shqiperine e 1997 per te kuptuar politiken amerikane ndaj Shqiperise, si dhe keto vitet e fundit per te pare se si Guvernatori i Provinces (Ambasadori Amerikan Jeffry) sillej me nenshtetasit e tij te perulur shqiptare.
Mua me vjen mire qe ti njeh ca amerikane zemermire por une asgjekundi nuk kam mbrojtur idene se cdo amerikan gjynahqar eshte vampir apo ha mish njeriu!!!!
Meqe u preke per menyren se si tu drejtova, te kerkoj ndjese dhe njekohesisht te sugjeroj te rregjistrohesh me nje moshe nja 20-30 vjet me te msdhe qe mos e shohesh veten ne Bagdad apo me keq ne Falluja si mysafir i rezistences Irakene. Kam degjuar qe kane bere ca porosira te medha ne Suedi per celik kirurgjikal, po nuk e di se per cfare duan ta perdorin.
Megjithate disa mysafire te tyre u ankuan per cilesine e cengelave ne Falluja dhe keshtu firma "Blackwater" do u dergoje cengela dhe ca punonjes te saj per te bere testimmet paraprake.
Vullnetaret jane te mirepritur, pagesa 100$/hour.

Kondrapedali

Kondrapedali

Roberto, jeton gjë andej nga Teksasi ti djalë (shpresoj të paktën të jesh mashkull :shrug: )? Qysh kur është SH.B.A vendi që të mbaka? Mos je gjë i papunë ti? Pastaj, ti (si shumë të tjerë) nuk pështyke vendin që të mban, po me vendin që të ka lindur ç'bën?
Nejse. Për atë borxhin që ti e quaje një pjesë të vogël të GDP së përgjithshme, e din ti që është arsyeja kryesore e rënies së ekonomisë së SH.B.A pasi burimet e të ardhurave po shterohen dhe ekonomia e SH.B.A nuk mundet më të përballojë 500 miliardë dollarë borxh në vit (përjashto rastin e mbizotërimit të botës). Ky borxh vjetor shërben disi për të ulur inflacionin botëror dhe SH.B.A deri dje kishin mundësitë ta përballonin këtë borxh, sot ngritja e shpejtë ekonomike e Europës ia ka fut sa krahu SH.B.A.
Skenaret e mëtejshme është vështirë të parashikohen për vetë luftën që bëhet midis SH.B.A dhe Europës. Egziston edhe një mundësi tjetër që ky borxh t'i kalohet pjesërisht Kinës, pasi me ekonominë në ngritje që ajo po njeh, është në gjendje ta absorbojë. Problemi: Kina bëhet superfuqi dhe dominon ajo botën! :shrug:

Do të thuash ç'hyn Bush apo Kerry këtu?
Besoj se përgjigjen e merr vesh edhe vetë!

OROSHI

Primus registratum

Kondra,Antares,une mendoj qe Roberto po diskuton me nje nivel te shkelqyer se bashku me ju.Nuk jam dakord me menyren dhe drejtimin qe po i jepni diskutimit tuaj(shoqerisht kjo),Roberto tha qe nuk peshtyn mbi vendin qe i dha strehim apo ndihme,kjo tregon qe ai djale ka seder dhe karakter,dhe nuk duhet ta sulmojme me fjale te tilla si:po me vendin qe te lindi cfar ben??Me respekt per te permendurit,OROSHI!!! :angel:

roberto

Primus registratum

Jeni te lire te shprehni mendimin tuaj.
Jeni te lire te beni supozime te cdo lloj natyre.
Nga ironia e holle e antares deri tek teksasi i kondrapetalit.
Ju jeni te gjithe shkenctare me teori konspirimi ne mendje.

Amerika nuk eshte vend perfekt.Amerika ka shume probleme.Po cdo vend ka te tilla.Me thoni nje shtet qe idealizoni ju.Me thoni nje emer dhe do shikojme sa probleme ka.

KOndrapetal????Rritja e shpejte ekonomike e europes the???Perserite edhe nje here???Ka nja kto 5 vitet e fundit rritje 0 ose renie e prodhimit te pergjithshem?Nejse..gafe e rastit.

Po ty antares te ka ardhur keq pse Jeffrey eshte sjell ashper me ty?Si ka qene puna ma shpjego pak.Pastaj shume keq mos te vij se zbret nga avioni ne rinas dhe polici shqiptar te trajton si qen.Shkon per nje firme dhe punonjesi ste shikon ne sy.Ankohesh per nje padrejtesi dhe mos shpreso per gje.E kto njerez jane shqiptare pra.Si ty dhe une.E ty ste paska zene gjumi prej Jeffrey.E shikon ironine ketu ti?

Po ironine e asaj rezistences irakene qe ti flet me kaq zell e sheh?Dmth kto djelsmoshat zemerbardhe vejne bomba ku vdesi zakonisht 30 irakene civile dhe 1 ushtar amerikan.Jane te afte per te tilla aksione.
Pse me keto njerez do ta lidhi te ardhmen bota arabe???Ku jane intelektualet,shtetaret, shkenctaret, artistet?Nada, 0.

Morali eshte i thjeshte.
Une e kam thene qe kjo administrate eshte nje tufe banditesh.E kte tani e din e gjith bota.Po ky nuk eshte problemi.Problemi ketu eshte qe shume nga ju jane anti-amerikan te semure.Kjo nuk pranohet.
Tani vjen zgjidhja.Ata qe duan ameriken ose perendimin te lidhin te ardhmen me perendimin.

Ata qe duan lindjen o burra per ne Iran ose Arabi ku femrat digjen me acid, ka polici fetare, dhe pergjithesisht jetohet shume mire.

P.S.
ca shikojne FOX news....ca Al Jazeera bota ka shume ekstreme fatkeqesisht

RobertdeNiro

Primus registratum

Degjova dy lajme dje:

1) Izraeli kercenon se: Ne qofte se bota nuk ndalon Iranin per te nderuar Zentral Berthamor,ateher ata do ta bombardojne kete.(Shenim i imi:Si dikur Reaktorin Berthamor per Studime te Irakut,qe paten blere ne France).

2) U miratua buxheti i ushtrise, nga Kongresi Amerikan dhe pritet vetem firma e Bushit.
Ai kap shifren 400 Miliard dollar.

O bubujaaaaaaaaaaaaaa
Ju iku mullaheve pushtetiti.

Gjynah.Ata kane bere kaq shume per njerzimin,sa te duket e padrejte qe tu hiqen callmat e tu rruhen mjekrat.
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Heheheheheheheheheheheheheheheheheheheheh /pf/images/graemlins/laugh.gif
Une shoh nje hije te zeze qe po i sillet qiellit te Iranit,tema te tjera do hapim,muxhahedinet do transferohen nga Iraku ne Iran,Iraku fiton stabilitet,ndersa Irani kerkon kthimin e Shahut(Mbretit),e pastaj mbetet edhe Siria!!!! :tipsy:

lir

Primus registratum

kondre aq ishte dhe vjet, po fatura ne fund te vitit me ca "shtojca" shkoi 670 bilion; me rropen po me marin 33 perqind te rroges..

Kondrapedali

Kondrapedali

...KOndrapetal????Rritja e shpejte ekonomike e europes the???Perserite edhe nje here???Ka nja kto 5 vitet e fundit rritje 0 ose renie e prodhimit te pergjithshem?Nejse..gafe e rastit...
---------------------------------------------------------------------------------------

Të lutem, nicku im është Kondrapedal!
Kaq e çuditshme të duket ty që Europa njeh një rritje ekonomike të fuqishme sidomos 5 vetet e fundit? Dhe është për tu çuditur sepse ti thua që 5 vitet e fundit rritja ekonomike e Europës ka qenë 0 në mos negative!
Nuk e di në është propagandë e administratës së SH.B.A apo thjesht ke lexuar gabim shifrat (ose mund të jem unë) por nga burimet që unë kam konsultuar (jo me qëllim që të marr pjesë në temë) del se Europa është në një "bum" ekonomik të lidhur ngushtë me zhvillimin e vendeve të Europës Lindore!
Ndërkohë, është ekonomia e SH.B.A që ka ndaluar në vend prej 3-4 vjetësh!

Unë nuk jam anti-amerikan ! Urrej politikën e SH.B.A si dhe injorancën në të cilën sistemi ka hedhur pjesën më të madhe të popullit amerikan!

P.S.Çështja e Teksasit ishte për humor!

Lir, mos u qaj! Ka edhe më keq!

antares

Primus registratum

Sigurisht qe ka ne nje ane Fox News e ne anen tjeter Al Jazeera, por nje njeri me dy pare mend ne koke duhet te lexoje midis rreshtave, e verteta nuk eshte plotesisht as ne njeren ane e as ne tjetren. Kur Foxi thote qe ne Alaske temperatura shkoi -55 grade uen sigurisht e besoj......
Por ama kur Al jazeera thote se cifutet goditen perseri nje plak ne karrige me rrota me helikoptere amerikane e raketa amerikane une nuk kam ndonje arsye pse mos e besoj edhe ate.....
E rendesishme eshte qe cdo gje ta shohesh me sy kritik e te kuptosh kush eshte ai qe fiton e ai qe humbet. Mos u cuditni kjo eshte nje nga metodat baze qe perdoret kur policia heton ndonje veper kriminale.......
Dhe per ate te ashtuquajturen rritje ekonomike amerikane mos bjer pre e shifrave te genjeshtra te kesaj administrate se ato jane si puna e atyre shifrave te kooperativave bujqesore qe atrriten ta benin vicin 10 ton ne leter..... Ju intereson se kane zgjedhjet perpara, shiko papunesine e tregues te tjere te rendesishem e jo xhepat e majme te korporatave......

roberto

Primus registratum

Kondrapetal
Rritja ekonomike e europes lindore nuk eshte shoqeruar me rritje ne europen perendimore qe eshte realisht punishtja e kontinentit.
Amerika ka per capita mesatare me te larte se mesatarja e europes.Ti mund te argumentosh sa te duash.Amerikani mesatar eshte me i pasur se europiani mesatar.Kjo eshte e thjeshte.

Antares
Ahh ketu dole tamam ne poligon per qitje.
Tani po te vrasesh nje paraplegjik nuk zgjedh asgje po gjeneron dhune.Megjithate, shqiptarit te zakonshem kjo nuk i intereson fare.Ne duhet te shikojm interasat tona.Se ca bon sheiku Yassin dhe gjeneral sharoni jane punet e tyre.
Miqesisht po te them qe qenke me te vertete shume antiamerikane sepse ke perdorur fjalet kyce qe komunistat, islamistet. anarshistet dhe gjith anti-merinaishtet perdorin..si korporate, papunesi, plak me karrike etj

lir

Primus registratum

ish presidenti klinton, dje ne hapjen zyrtare te fushates se demokrateve amerikane prdori fjalet papunesi, korporate, klase e pasur milioneresh, ne kurriz te shtresave te ulta etj te ketij tipi; Tani e kuptova me ne fund qendrimin e tij "anti-amerikan", komunist-islamist...
Robo mos u bej me "american" se amerikanet!
Ps: kondre une te qahem? perkundrazi, une pergjigjem atje ku rendon, edhe 100 dite kondre /pf/images/graemlins/wink.gif ...
Pss: dhe njeriu shikon per me mire e jo me keq apo jo, prandaj dhe shume zgjodhen kanadane me duket:D

Kondrapedali

Kondrapedali

Lir, Kanadaja ka vend sa të duash! /pf/images/graemlins/laugh.gif Për punë nuk ka aq sa SH.B.A por deri më sot nuk ka mbetur njeri pa punë. Po qe inxhinier Shqipërie mos e merr mundimin të vish se do kalosh nja ca vjet zyrave e bangave të shkollës, po qe se je inxhinier Amerike, bujrum /pf/images/graemlins/laugh.gif !

P.S. Ah se harrova, merr edhe jorganin me vete /pf/images/graemlins/laugh.gif !

roberto

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lir:
[qb] ish presidenti klinton, dje ne hapjen zyrtare te fushates se demokrateve amerikane prdori fjalet papunesi, korporate, klase e pasur milioneresh, ne kurriz te shtresave te ulta etj te ketij tipi; /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Clintoni nuk diskutohet.Ishte komplet ndryshe nga ky bari sotshem.

lir

Primus registratum

kondre dua thjesht te te informoj, pak rendesi ka se ne cilen kategori bie une, se me dukesh se ketu ke nevoje te zgjerosh horizontin ashtu sic ti kerkon gjithmone /pf/images/graemlins/laugh.gif , se shume dege te ndryshme inxhinjerie te fituara ne shqiperi njihen dhe ne KANADA dhe ne SHBA; sa per ato pak provime ehste mese e natyrshme; aplikim tjeter i te njejtes teori, pra behet ne funksionin e pershtatjes se profesionit ne vendin perkates!!
p.sh: nese keni nje diplome inxhinjerie nafte atehere mund ta konvertoni ne NY, dhe me 2 klasa (teknologji, qe ka avancuar ketu) mund te zini pune ne texas. bobobo po e lexoj ajo bona do me versulet.. /pf/images/graemlins/laugh.gif : /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol: